• 3 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Χθεσινή συνάντηση του Ανδρέα Γράσσου με τον Λεωνίδα Παππά και τον Κυριάκο Σταυρίδη. Συζήτηση περί εκλογών και Θόδωρου Μουριάδη. Τα υπόλοιπα, ευκόλως εννοούμενα, παραλείπονται.

 

Ούτε χθες διορθώθηκε η βλάβη στους φωτεινούς σηματοδότες μπροστά από τον Διόνυσο (περιοχή Αγίου Σίλα). Με όλη αυτήν την συζήτηση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα καταφέραμε να μάθουμε ότι τα συγκεκριμένα φανάρια είναι αρμοδιότητας της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Η επιδιόρθωση της βλάβης είναι άλλο κεφάλαιο… 

 

=============================================================

 

Ευτυχώς η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ήταν ήρεμη και αρκετά ουσιαστική. Ρόλο έπαιξε η στάση του προέδρου. Ο κ. Γραμμένος με την έναρξη της διαδικασίας παραδέχθηκε το λάθος του (στην προηγούμενη συνεδρίαση), υποσχέθηκε να μην το ξανακάνει.

 

Ο Κωστής Σιμιτσής επανέλαβε την συμβουλή της αυτοσυγκράτησης κι έτσι το πράγμα επηρεάστηκε αρκετά για να συνεχιστεί ήπιο. Όπως πρέπει. Οι μικροεντάσεις υπήρξαν αλλά ήταν εντός ορίων. Στο κάτω κάτω της γραφής δημοτικό συμβούλιο είναι κι όχι θεία λειτουργία…

 

Ευχόμαστε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να τηρήσει την υπόσχεση του, να συγκρατηθεί και να μην επαναλάβει την κατά του ΣΥΡΙΖΑ «έκρηξη». Σημειώνουμε ότι ο κ. Γραμμένος το συνηθίζει. Αν και το χούι δεν κόβεται, θα πάρει την νέα ευκαιρία που εμμέσως ζήτησε. Άσχετα αν στην κρίσιμη ερώτηση του Μάκη Παπαδόπουλου δεν απάντησε. Ε μη τα θέλουμε κι όλα δικά μας…

 

Γιατί άραγε όλοι οι υπόλοιποι της διοίκησης δεν έχουν τις ίδιες «εκρήξεις» ; Γιατί αντιμετωπίζουν διαφορετικά και την κριτική και την άλλη άποψη; Γιατί (πρώτη και καλύτερη η Δήμαρχος) επιμένουν σε μια άλλη συμπεριφορά; Όταν η διοίκηση αποφεύγει τις ακρότητες τότε πιέζεται και η αντιπολίτευση να κάνει το ίδιο. Ακόμη κι όταν βρισκόμαστε στο παρά πέντε της προεκλογικής περιόδου.

 

Ορισμένα άλλα σχόλια από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου: Απουσίαζαν και οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες. Μπορεί να ήταν συμπτωματικό, μπορεί όχι. Η αίθουσα ήταν άδεια, γεγονός που δεν ευνοεί τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ειδικά τώρα που έρχονται εκλογές.

 

Ρωτήθηκε η διοίκηση του Δήμου (στη διάρκεια της συνεδρίασης) για την γνωστή υπόθεση της συντήρησης των στάσεων του Αστικού ΚΤΕΛ. Απάντησε, όπως ήταν αναμενόμενο, ότι η συνάντηση εκπροσώπων της με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ απέδειξε το ορθό των δημοτικών απόψεων. Ακούμε παρόλα αυτά ότι το Αστικό ΚΤΕΛ συνεχίζει να επιμένει στις δικές του απόψεις. Ας ελπίσουμε ότι στο κοντινό μέλλον η εκκρεμότητα θα λυθεί. Με κοινά αποδεκτό τρόπο.

 

Στη συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας την Παρασκευή το μεσημέρι θα παρουσιαστούν ενδιαφέροντα στοιχεία για την φετινή τουριστική κίνηση. Προφανώς θα δείχνουν αύξηση. Η Δημωφέλεια έψαξε και βρήκε στοιχεία τουριστικής κίνησης από την δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα. Θα πάει μακριά η βαλίτσα…

 

Κι άλλα λεφτά για τη Δημωφέλεια και το Δήμο Καβάλας. Αποζημίωση της Εγνατίας Οδού ΑΕ για το επόμενο έργο στην παράκαμψη. Αυτήν την φορά πρόκειται για τον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών. Κρατά χρόνια αυτή η κολόνια… Όπως ενημέρωσε προχθές η κ. Ιωσηφίδου, έρχεται η ώρα να εισπραχθεί το παραδάκι της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

 

Ζωηρότατος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Άρης Βέρρος. Δυνατός αντιπολιτευτικά, άρχισε να θυμίσει … Μάκη Παπαδόπουλο. Τυχαίο; Φυσικά και όχι. Οι υψηλοί του τόνοι δείχνουν τις προθέσεις του. Αρκεί να αποδεχθεί το σκεπτικό του και το κόμμα. Θα φανεί πολύ σύντομα.

 

Διακοπές τέλος για την ΛΑ.Ε. Καβάλας. Επέστρεψε από τα μπάνια του ο κ. Μίλτος Σιτσάνης (τίποτα δεν γίνεται χωρίς την παρουσία του) , άρχισαν τα πολιτικά σχέδια. Πρώτος στόχος επίσκεψη στην πόλη μας του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή. Θα γίνει εντός του μήνα.

 

Τα καλά να λέγονται. Δημοτικοί υπάλληλοι καθάρισαν από τα πολλά χόρτα τμήμα της αυλής του 6ου Γυμνασίου (δίπλα στο ΕΚΑΒ). Στον Άγιο Σίλα καθαρίζουν περιοχές του περιαστικού δάσους εργαζόμενοι (πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας) του Δασαρχείου. Κι αυτή η δουλειά έχει θετικά αποτελέσματα. Θα συνεχιστεί και πιο κοντά στην είσοδο της πόλης.

 

Πριν από λίγες μέρες ο Γιώργος Παπακοσμάς μπήκε και φωτογράφισε το έργο της ανακαίνισης της Μεγάλης Λέσχης. Οι φωτογραφίες του δείχνουν ότι το έργο εξελίσσεται κι όπως πάντα τελειώνει. Δεν τέλειωσε, κοντεύει. Σε αυτό το σημείο βρισκόμασταν και πριν από λίγους μήνες. Θα είναι τελική η προθεσμία που έχει ο ανάδοχος, η οποία φθάνει ως τα μέσα Οκτώβρη; Ουδείς είναι σίγουρος.

 

Από τις ίδιες φωτογραφίες πιο μεγάλο ενδιαφέρον έχει το εξωτερικό βάψιμο του κτιρίου, που φαίνεται ολοκληρωμένο. Η Μεγάλη Λέσχη θα έχει χρώμα καφέ. Αλλού σκούρο κι αλλού πιο απαλό. Μέχρι να αποφασιστεί οριστικά ο εξωτερικός χρωματισμός, είδαμε και πάθαμε…

 

Την έκανε την έκπληξη ο Θόδωρος Μουριάδης. Το βράδυ της Δευτέρας επέλεξε την εκδήλωση του ΑΟΚ και όχι τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Κινήθηκε προεκλογικά κι άφησε τον Κωστή Σιμιτσή στα της συνεδρίασης. Αυτά είναι τα καλά του απλού δημοτικού συμβούλου, που δεν έγινε ακόμη επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Στην εκδήλωση του ΑΟΚ ο κ. Μουριάδης ήταν με τον Κώστα Βακιρτζή. Ο πρώην ποδοσφαιριστής θα είναι υποψήφιος με τον κ. Μουριάδη.

 

Επικοινωνία με τον Βασίλη Βασιλικό επιδιώκει η Στέγη. Θέλει να δείξει την ταινία «Ζ» του Κώστα Γαβρά, παρουσία του Θάσιου συγγραφέα. Ακόμη κι αν δεν προλάβει φέτος, θα το επιδιώξει του χρόνου το Καλοκαίρι.

 

Τι να έγινε αλήθεια εκείνη η πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ Καβάλας για τη διαμαρτυρία περί της δραστηριότητας του Μακάριου Λαζαρίδη; Η απάντηση είναι ότι επί του παρόντος δεν υπήρξε τίποτα το ουσιαστικό. Υπάρχει μια συμφωνία σε ένα κείμενο, το οποίο κάποτε θα το λάβει η κεντρική διοίκηση του κόμματος. Το κάποτε παραπέμπει στην εποχή μετά τη ΔΕΘ. Αυτό λένε οι τελευταίες πληροφορίες.

 

Παραμένει καθοριστική η στάση του βουλευτή, ο οποίος δεν επανήλθε. Κι αν το έκανε, επέλεξε όχι την οδό της δημοσιότητας. Συνεχίζουμε να περιμένουμε την επίσκεψη Αυγενάκη. Σε γενικές γραμμές ξεκίνησαν για … «επανάσταση» αλλά στο δρόμο έμειναν από καύσιμα… Κατόπιν τούτου επανεμφανίστηκε ο … «κακός ο λύκος». Στη Χρυσούπολη.

 

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Via Egnatia ο κ. Μαρκόπουλος έκανε ευχαριστήρια ανάρτηση: «Το 4ο φεστιβάλ Via Egnatia ολοκλήρωσε την πορεία του στις ΠΕ Καβάλας και Θάσου μετά από έξι εκδηλώσεις. Η μουσική πανδαισία που πρόσφεραν οι χορωδίες των Πολιτιστικών Συλλόγων της Ν Περάμου, της Χρυσούπολης και της Ελευθερούπολης δίπλα στην θάλασσα και με φόντο το Φρούριο και την παλιά πόλη, υπήρξε μοναδική. Ευχαριστίες οφείλονται σε όσους συμμετείχαν σε αυτές τις 6 εκδηλώσεις και σε όσους συνέδραμαν ή δούλεψαν με κέφι και όρεξη ώστε το φεστιβάλ Via Egnatia στην περιοχή μας να χαρακτηρίζεται αφενος από την συμμετοχή τοπικών φορέων και αφετέρου από τα υψηλά επίπεδα ποιότητας που επιτεύχθηκαν».

 

Με άλλο κειμενάκι του ο κ. Μαρκόπουλος ευχαριστεί και την ομάδα Οψόμεθα εις Φιλίππους: «Εκ μέρους της Π.Ε. Καβάλας οφείλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” για την συμμετοχή της στην ημερίδα του Φεστιβάλ VIA EGNATIA αλλά και για την συνολική της προσπάθεια πάνω στο θέμα. Η συνεργασία, προς όφελος της περιοχής μας, θα συνεχιστεί».

 

Μία ακόμη τουριστική διάκριση για την Καβάλα. Ειδικότερα για την παραλία των Αμμολόφων: «Η Γερμανική εφημερίδα Der Standard παρουσιάζει δέκα από τις ομορφότερες ελληνικές παραλίες, οι οποίες αποτελούν ακόμα και το φθινόπωρο ελκυστικό προορισμό. Με τίτλο «Ελλάδα: χιλιάδες νησιά, δέκα πανέμορφες παραλίες» η αυστριακή εφημερίδα γράφει: «Με περισσότερα από 3.000 νησιά και 13.600 χλμ ακτογραμμής η Ελλάδα έχει να προσφέρει μια εντυπωσιακή ποικιλία τοπίων και παραλιών. Η Der Standard παραθέτει δέκα από τις πιο όμορφες δημοσιεύοντας συνοπτικές πληροφορίες για την κάθε μια, καθώς και μεγάλες, εντυπωσιακές φωτογραφίες:Ναυάγιο στη Ζακύνθο, Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, Σαρακίνικο στη Μήλο, Καβουρότρυπες στη Χαλκιδική, Ελαφονήσι στη Κρήτη, Βουτούμι στους Αντίπαξους, Βοϊδοκοιλιά στην Πελοπόννησο, Λαλάρια στη Σκιάθο, Μπέλα Βράκα στην Ήπειρο και Αμμόλοφοι στην Αν. Μακεδονία-Θράκη».

Διαβάστε επίσης