μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Πρόκειται για μια ωραία φωτογραφία, μια φωτογραφία πρόσφατη που πείθει ότι όντως άρχισε το έργο του νέου μεγάλου δρόμου από Κρηνίδες έως Σταυρό Αμυγδαλεώνα. Μέρος του νέου δρόμου Δράμα- Καβάλα. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχουν προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις, υπάρχουν μελέτες που δεν εκπονήθηκαν ακόμη. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η αισιοδοξία του Υφυπουργού για έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου δεν θα δικαιωθεί. Ποτέ στην Ελλάδα τα δημόσια έργα δεν τελειώνουν στην ώρα τους. Το συγκεκριμένο δεν φαίνεται ότι θα είναι εξαίρεση. Δυστυχώς.

 


 

Την Τρίτη το απόγευμα το ΚΚΕ πραγματοποιεί στην Καβάλα την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση. Με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας (και μέλος του Π.Γ. του κόμματος) κ. Μάκη Παπαδόπουλο. Η σχετική ανακοίνωση πρόσκληση μας ενημερώνει ότι στην ίδια εκδήλωση θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Καβάλα και Νέστο. Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας στις εκλογές του Οκτώβρη θα είναι πάλι ο Χρήστος Ποτόλιας. Κάτι άλλο θα είναι έκπληξη.

 

Πρόθεση του κόμματος είναι να ανακοινώσει έστω αργότερα υποψήφιους Δημάρχους και στους Δήμους Θάσου- Παγγαίου. Δεν είναι και τόσο εύκολο λόγω των προϋποθέσεων που θέτει η νομοθεσία. Ειδικά για τους υποψήφιους τοπικούς συμβούλους (σε κάθε τοπικό διαμέρισμα- τοπική κοινότητα Δήμου). Το ΚΚΕ ανακοίνωσε ήδη υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ. Θα ανακοινώσει επίσης σύντομα τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Καβάλας.

 

«Σπάει» κάθε προηγούμενο ρεκόρ καιροσκοπισμού ο Μάκης Παπαδόπουλος. Τις προάλλες εμφανίστηκε στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας! Συνάντηση της τοπικής ΝΔ με στελέχη της και εκπροσώπους της στην αυτοδιοίκηση. Πλέον «παίζει» και αυτό το χαρτί, του στελέχους της ΝΔ! Μέχρι να έρθει η ώρα το κόμμα να αποφασίσει ποιόν υποψήφιο Δήμαρχο θα στηρίξει στην Καβάλα, έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας!

 

Επειδή όσοι ήταν στην ίδια εκδήλωση προσκλήθηκαν, μας ξαφνιάζει η πρωτοβουλία της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας να τον καλέσει. Να καλέσει και τον Μάκη Παπαδόπουλο ως στέλεχος της. Εκτός αν έγινε το άλλο. Που μάλλον είναι πιθανότερο. Πήγε στην εκδήλωση απρόσκλητος. Συνήθης τακτική κάθε καιροσκόπου. Ψαρεύει σε όλα τα νερά. Όσο θολά κι αν είναι….

 

Ο Γιώργος Ιωαννίδης είναι υποψήφιος βουλευτής του «ΜΕΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη» στο Ν. Καβάλας. Χθες έδωσε συνέντευξη στην Πρωινή. Σε ερώτηση για την τηλεμαχία το βράδυ της Τετάρτης, είπε ότι συμφωνεί με την εκτίμηση ότι αυτή έγινε ενώ οι πολίτες αποφάσισαν ήδη το τι θα ψηφίσουν. Παρόλα αυτά χαρακτήρισε χρήσιμη τη διαδικασία αφού όπως είπε «… ο πολίτης έβγαλε και άλλα συμπεράσματα». Ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε επίσης αισιόδοξος για το πολιτικό εγχείρημα του «ΜΕΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη». Τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά.

 

Άλλαξε για να γίνει την Κυριακή το απόγευμα (αντί την Τρίτη το απόγευμα) η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Ευτυχώς. Την Τρίτη υπήρχε ενδεχόμενο δύο ταυτόχρονων προεκλογικών συγκεντρώσεων, η μια κοντά στην άλλη. Του ΠΑΣΟΚ (στην πλατεία Κονσουλίδη) και του ΚΚΕ (στην κεντρική πλατεία). Από χθες λειτουργεί το εκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ κι έχει συνεχώς κόσμο. Τα γνωστά του τοπικά στελέχη που ποτέ δεν έφυγαν από το κόμμα.

 

Χθες το μεσημέρι ο Λεωνίδας Παππάς συνέχισε την προεκλογική του δραστηριότητα. Περπάτησε στην αγορά της Καβάλας. Σε όλη την οδό Ομονοίας. Δεν σταμάτησε να δέχεται ευχές για την προσπάθεια του να εκλεγεί πρώτη φορά βουλευτής. Τις ευχές τις άκουσε από ψηφοφόρους όλων των κομμάτων. Σύντομα ο κ. Παππάς θα επανέλθει στην αγορά. Για να περιοδεύσει και στους πεζόδρομους και στην οδό Βενιζέλου. Τα απογεύματα βρίσκεται στον υπόλοιπο Νομό Καβάλας.

 

Στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας συγκεντρώθηκαν στο εκλογικό περίπτερο της κεντρικής πλατείας το βράδυ της Τετάρτης. Παρακολούθησαν από την τηλεόραση όλοι μαζί την τηλεμαχία, σχολιάζοντας φυσικά αυτά που άκουγαν. Είναι κάτι που συνηθίζεται. Παλιά στην πλατεία Καπνεργάτη όπου ήταν το εκλογικό κέντρο, σε αυτές τις εκλογές στην πλατεία Ελευθερίας.

 

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση χθες με συγκεκριμένα κυκλοφοριακά μέτρα για τη σημερινή ομιλία Αλέξη Τσίπρα. Πριν, στη διάρκεια και αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας (ώρες από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ) θα απαγορευτεί η στάση, η στάθμευση και η κυκλοφορία σε διάφορους κεντρικούς δρόμους. Όλοι τους πλησίον της κεντρικής πλατείας. Τα κυκλοφοριακά μέτρα και ως προς την Πλατεία Ελευθερίας, μοιάζουν αρκετά με αυτά που ίσχυαν στην εκδήλωση της πρόσφατης Λευκής Νύχτας.

 

Οι Γαλάζιες Σημαίες για τις παραλίες της χώρας ανακοινώνονταν πάντα στο τέλος Μάη. Φέτος λόγω των εθνικών εκλογών αυτό έγινε νωρίτερα. Προχθές. Ο Ν. Καβάλας σημείωσε να απώλεια, οι Γαλάζιες Σημαίες του μειώθηκαν στις 12. Κάθε φορά ή σχεδόν κάθε φορά είναι και λιγότερες. Αυτές που λιγοστεύουν δεν είναι των ιδιωτών. Είναι των Δήμων. Φέτος λιγόστεψαν του Δήμου Παγγαίου. Ελπίζουμε να σταματήσει η μείωση. Να την διαδεχθεί αύξηση Γαλάζιων Σημαιών. Ο στόχος υπάρχει αλλά για το Καλοκαίρι του 2024.

 

Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι η καταγγελία για τα έργα συντήρησης στην Καλαμίτσα εξυπηρετεί και συμφέροντα. Πολιτικά ή απλώς αυτοδιοικητικά. Έρχονται εκλογές και το να μην γίνει τίποτα (και) στην Καλαμίτσα κάποιους τους βολεύει. Αφού λοιπόν δεν μπορούν να κάνουν οτιδήποτε άλλο, καταφεύγουν στο πρωτοφανές και πρωτάκουστο. Στην επώνυμη καταγγελία. Ε ναι, αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.

 

Είναι μόνο αυτά τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη καταγγελία; Εδώ θα είμαστε ώστε να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε τη σκέψη και την υποψία μας. Ποιοι άλλοι βολεύονται αν η Καλαμίτσα διατηρήσει την άμμο στους κοινόχρηστους χώρους της; Ποιοι ευνοούνται αν η παραλία δεν έχει αποδυτήρια με αξιοπρέπεια και ασφάλεια; Είναι αυτό που κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια… Ας μη βιαζόμαστε ωστόσο για οριστικά συμπεράσματα κι ας κάνουμε λίγη υπομονή. Λίγες μόνο μέρες.

 

Η διοίκηση Μουριάδη αντιμετώπισε πολλές εις βάρος της καταγγελίες ίδιου τύπου. Όλες οι προηγούμενες ήταν ανώνυμες. Σταμάτησαν έργα, εμπόδισαν ενέργειες. Άλλοτε προσωρινά κι άλλοτε οριστικά. Η χθεσινή διαφέρει γιατί ήταν επώνυμη. Με αποτέλεσμα να υπάρξει λαϊκή αντίδραση κατά του καταγγέλλοντα. Μια απόρριψη της καταγγελίας άμεση και συγκεκριμένη. Αντίθετα οι ανώνυμες καταγγελίες παρέχουν μια… «ασφάλεια» και συνήθως έχουν καλύτερο αποτέλεσμα. Να θυμίσουμε μόνο ότι κι άλλοι προηγούμενοι Δήμαρχοι και αιρετοί ταλαιπωρήθηκαν στο παρελθόν από πολλές ανώνυμες καταγγελίες. Οι οποίες ερευνήθηκαν και απασχόλησαν τις αρχές λες και ήταν επώνυμες.

 

Ποσό περίπου 2.000 ευρώ πληρώνει ο Δήμος Θάσου για να έχει διαφημιστική προβολή στο ένθετο «Διακοπές» της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής». Πρόκειται για μια ολοσέλιδη καταχώρηση, η οποία προβάλλει τη Θάσο σε όλη την Ελλάδα. Είναι κάτι που συνηθίζεται. Πλέον γίνεται όχι μόνο στον έντυπο αλλά και στον ηλεκτρονικό τύπο. Από Δήμους και Περιφέρειες όλης της χώρας. Κι όσο έρχεται η ώρα των διακοπών και του Καλοκαιριού, όλο και συχνότερα.

 

 

Διαβάστε επίσης