• 15 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η τοπική ΝΔ κινήθηκε και δεν κινήθηκε φέτος στη ΔΕΘ. Πήγε και δεν πήγε στα εγκαίνια της τις προάλλες. Οι βουλευτές Καβάλας ήταν εκεί που έπρεπε, όταν έπρεπε (στην ομιλία του Πρωθυπουργού). Τα λοιπά κομματικά στελέχη την είδαν από την τηλεόραση. Φέτος όλα ήταν αλλιώς. Για πολλούς και διάφορους- δυσάρεστους- λόγους. Κι όσοι έμειναν με τα σχέδια και την όρεξη, απλά θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Για την επόμενη ευκαιρία. Το αργότερο για την επόμενη ΔΕΘ.

 

Σημαντικό γεγονός για τη ΝΔ Καβάλας είναι η αυριανή εκδήλωση- ομιλία του Χρήστου Μέτιου στο Λούσυ. Δεδομένων των εσωτερικών προβλημάτων και συζητήσεων, όλο το κόμμα πρέπει να δηλώσει την παρουσία του. Να κάτσει μπροστά μπροστά για να φαίνεται. Ότι παρίσταται στην εκδήλωση και στηρίζει Μέτιο. Κι οι 4 βουλευτές Καβάλας επίσης.

 

Η εκδήλωση του κ. Μέτιου έχει ενδιαφέρον και για έναν ακόμη λόγο. Θα δούμε ποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα είναι παρόντες. Μπορεί και όλοι! (εκτός αυτών της Λαϊκής Συσπείρωσης). Κι αν είναι στην εκδήλωση του Μέτιου, τι πειράζει να πάνε και σε αυτήν του Τοψίδη;  Ένας το έχει κάνει ήδη. Στα προκαταρκτικά της προεκλογικής περιόδου. Πήγε και στην εκδήλωση Τοψίδη και στην εκδήλωση Μέτιου. Να δούμε τι θα κάνουν οι άλλοι. Ποιοι θα τον αντιγράψουν σε αυτόν τον ακραίο καιροσκοπισμό.

 

Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ η χαρά και κυρίως η αισιοδοξία επανήλθαν. Απαραίτητο οξυγόνο. Διέξοδος στο φανερό, στο μεγάλο αδιέξοδο της προηγούμενης περιόδου. Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας εμπιστεύεται τον Στέφανο Κασσελάκη κι ο Βασίλης Τραϊφόρος απογοητεύεται! Ο κ. Τραϊφόρος πρωί πρωί χθες έκανε τη σχετική του ανάρτηση, δηλώντας την απογοήτευση του από το αποτέλεσμα. Είναι έτοιμος, δεν το κρύβει, ακόμη και να αποχωρήσει από το κόμμα αν εκλεγεί πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης. Τον καταλαβαίνουμε.

 

Εδώ και έναν μήνα έγινε ευρύτερα γνωστός. Δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα στελέχη ενός παραδοσιακού κόμματος της ανανεωτικής Αριστεράς. Είναι κάτι άλλο. Σε βαθμό ανησυχητικό. Δεν πείθει τους παλιούς καθώς προσεγγίζει τα προβλήματα με ένα νέο σκεπτικό. Κατά συνέπεια ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να το δει και λίγο αλλιώς. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που τον βλέπουν με … μισό μάτι. Κάποια στιγμή εντός των ημερών πρέπει να απευθυνθεί και σε αυτούς. Πρέπει να μιλήσει και σε αυτούς. Και πρέπει να τους πείσει.

 

Όσοι αντίθετα θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστή, με οποιοδήποτε κόστος και οποιαδήποτε θυσία, καλύπτονται. Δεν πολυψάχνουν την υπόθεση. Τους ικανοποιεί η απήχηση στην κοινωνία. Ενός εντελώς νέου προσώπου που εκφράζει μια άλλη πολιτική. Μια άλλη προσέγγιση. Αυτοί ξαναποκτούν ελπίδες. Αυτοί αισιοδοξούν μιας και στο πρόσωπο του Κασσελάκη βλέπουν- λίγο βιαστικά και λίγο αυθαίρετα είναι αλήθεια- έναν νέο Τσίπρα. Αυτοί όντως πανηγυρίζουν!

 

Μέχρι να μάθουμε ποιος είναι και τι ακριβώς πρεσβεύει, ας μάθουμε να γράφουμε σωστά το όνομα του. Με δύο σίγμα το επίθετο. Στέφανος Κασσελάκης και όχι Στέφανος Κασελάκης. Μόνο αν μάθουμε τα βασικά που τον αφορούν, μόνο τότε θα προχωρήσουμε στα ενδότερα. Που πάντα είναι και πιο ουσιαστικά.

 

ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Ετοιμάζεται για την αυριανή του εκδήλωση παρουσία και του κ. Μιχάλη Κατρίνη. Το ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα όλο και ανεβάζει τον πήχη σε σχέση με τις περιφερειακές εκλογές. Φυσικά και παρακολουθεί τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Τα περί Κασσελάκη. Στο ΠΑΣΟΚ της Καβάλας πιστεύουν ότι φωτιές και πλημμύρες θα ευνοήσουν ειδικά στις περιφερειακές εκλογές, τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Άρα και το ίδιο.

 

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι τύπωσαν και προετοιμάζουν τα ψηφοδέλτια των εκλογών της Κυριακής 8 Οκτώβρη. Δύσκολη δουλειά. Κάθε ψηφοδέλτιο έχει μήκος 90 περίπου εκατοστά. Ένα μακρινάρι! Δύσκολη η δουλειά του διπλώματος, δύσκολο να το βάλεις στο φάκελο. Δύσκολο και για τους ψηφοφόρους, να το απλώσουν και να βάλουν τους σταυρούς προτίμησης. Δύσκολη φυσικά και η διαδικασία της καταμέτρησης ειδικά των σταυρών.

 

Ο Παύλος Ζησίμου έδρασε αποτελεσματικά συνδυάζοντας και τις δύο ιδιότητες του. Μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Πρώτα ενημερώθηκε για τη ζημιά από την πυρκαγιά, μετά πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα. Προχθές η διοίκηση του Επιμελητηρίου τα αποδέχθηκε. Μια μικρή δικαίωση. Η πρωτοβουλία του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πάμε για την επόμενη.

 

Υπάρχει ζωή και μετά τις εκλογές της 8ης Οκτώβρη. Χθες ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση της γιορτής του κάστανου στο Παλαιοχώρι. Ο Δήμος Παγγαίου αποφάσισε η καθιερωμένη εκδήλωση να γίνει την Κυριακή 29 Οκτώβρη. Μια εβδομάδα μετά θα γίνει η γιορτή του τσίπουρου στη Νέα Πέραμο.

 

4 ευρώ το κιλό αγόρασαν χθες τα φασολάκια οι καταναλωτές στη λαϊκή της παραλίας Οφρυνίου. Από 1,5 έως 2,5 ευρώ το κιλό η τιμή της ντομάτας. Και πολλά ακόμη παρόμοια. Μίλησε κανείς για ακρίβεια;

 

Στο τέλος της εβδομάδας διακόπτει τη λειτουργία της η ταβέρνα Κυρά Βαγγελιώ στο Περιγιάλι. Τέλος οριστικό. Έτοιμο να επαναλειτουργήσει στην Ερυθρού Σταυρού το γνωστό σνακ μπαρ Δια Χειρός. Η επαναλειτουργία του είναι θέμα λίγων επόμενων ημερών.

 

Με μια ωραία φωτογραφία κι ένα σύντομο κείμενο μας αποχαιρέτησε για το 2023. Ο θερινός κινηματογράφος Ζέφυρος έδωσε ραντεβού μαζί μας για το επόμενο Καλοκαίρι: «Κι έτσι, ταινία την ταινία φτάσαμε στο τέλος και της φετινής λειτουργίας του Ζέφυρου. Φωτεινή και Τάνια σας ευχαριστούμε! Η αυλαία κλείνει, τα λέμε του χρόνου». Οι κυρίες Φωτεινή και Τάνια ήταν οι υπεύθυνες λειτουργίας του κινηματογράφου από πλευράς Στέγης.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης