• 15 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Το Καβαλιώτικο debate το βράδυ της Δευτέρας (προχθές) στην τηλεόραση του Center έχει την τύχη όλων των προηγούμενων. Τόσο για λόγους ουσίας όσο και για λόγους διαδικασίας. Πρώτα πρώτα οργανώθηκε αρκετά νωρίς. Οι όροι του ήταν οι συνηθισμένοι, αυτοί των παράλληλων μονόλογων. Ο κόσμος φαίνεται να το παρακολούθησε (αν όχι όλο το περισσότερο), πιο σίγουρο είναι ότι το είδαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

 

Κι αυτήν την φορά άνθρακες ο θησαυρός. Οι υποψήφιοι επανέλαβαν τα γνωστά. Κι έμειναν ως το … «αλατοπίπερο» της υπόθεσης κάποια μόνο παραλειπόμενα. Κάποιες λεπτομέρειες που στη συζήτηση που επακολουθεί μεγαλοποιούνται. Καθίστανται θέματα ουσίας αν και δεν είναι.

 

Από την δίωρη και πλέον εκπομπή καταλάβαμε πόσο ο Μάκης Παπαδόπουλος … «συμπαθεί» τον Γιάννη Εριφυλλίδη. Είναι κάτι που το υποψιαζόμασταν. Προχθές το συμπέρασμα επιβεβαιώθηκε. Γιατί αλήθεια αυτή η στάση; Γιατί αυτή η συμπεριφορά προς τον Γιάννη Εριφυλλίδη; Η απάντηση είναι απλή. Ξεκάθαρη. Αρκεί κάποιος να έχει τη δυνατότητα να δει και να μελετήσει όλες τις δημοσκοπήσεις. Αμέσως θα καταλάβει το λόγο.

 

Υποψήφιοι όλων των συνδυασμών έσπευσαν χαράματα Τρίτης να συγχαρούν τον επικεφαλής τους. Για αυτούς ο δικός τους υποψήφιος ήταν ο καλύτερος και ο νικητής. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ούτε αυτήν την φορά. Μάλλον δεν νίκησε κανείς. Κι αν κάποιος ξεχώρισε και σχολιάστηκε θετικά, είναι ο πιο ψύχραιμος. Ο πιο ήρεμος και πιο συγκεκριμένος. Αυτός που δεν έσκυψε στα έτοιμα κείμενα που είχε μπροστά του όχι για να τα συμβουλευτεί αλλά για να τα διαβάσει. Λέξη λέξη…

 

Η επόμενη ίδια τηλεμαχία για το Δήμο Καβάλας θα γίνει τη Δευτέρα, όπως ακούγεται, στο στούντιο του Ένα τσάνελ. Όλα δείχνουν ότι θα είναι σα την προχθεσινή. Επειδή αυτό είναι κάτι που θα γίνει, ποτέ κανείς δεν ξέρει. Ίσως την επόμενη φορά συμβεί η έκπληξη. Παραδοσιακά αυτές οι εκπομπές ξεχνιούνται γρήγορα και σίγουρα δεν δίνουν κάτι στους υποψήφιους. Μάλλον αφαιρούν. Κι αυτό όχι πάντα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στην Αθήνα θα υπογραφεί η σύμβαση για την υπό παραχώρηση του «Φίλιππος Β’» στους ιδιώτες. Υπογράφουν οι ιδιώτες και το δημόσιο. Η πανηγυρική τελετή προγραμματίζεται να γίνει στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Θα γίνονταν κάποιες μέρες νωρίτερα αλλά έτυχε η γνωστή αλλαγή του Υπουργού. Οπότε αναγκαστικά υπήρξε αυτή η καθυστέρηση. Αμέσως μετά η ίδια σύμβαση θα κυρωθεί από τη Βουλή. Το χρονοδιάγραμμα δεν άλλαξε. Οι ιδιώτες θα αναλάβουν το νέο λιμάνι ως το τέλος του έτους.

 

Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το Χριστόδουλο Τοψίδη, παρακολούθησε το πρόσφατο συμπόσιο στη Νέα Καρβάλη. Με θέμα την Καππαδοκία. Πάντα κοντά στους Καππαδόκες, ο κ. Ιωσηφίδης ήταν ουσιαστικά παρόντας στη διαδικασία. Απεύθυνε μάλιστα και έναν σύντομο χαιρετισμό. Κατά τα άλλα κινείται συνεχώς καθώς μετέχει στη μάχη του σταυρού. Αισιόδοξος σταθερά για το συνδυασμό του κ. Τοψίδη.

 

Δυσφορούν οι μικροπωλητές των λαϊκών αγορών του Ν. Καβάλας. Κάνουν ταυτόχρονα υπομονή. Ένας εξ αυτών εξήγησε τι συμβαίνει: «Πολλές φορές αντί για πελάτες στους πάγκους μας βλέπουμε μόνο υποψήφιους. Τα δε φυλλάδια και κάρτες τους όπως τα αφήνουν στους πάγκους, στο τέλος είναι περισσότερα από τα προϊόντα που διαθέτουμε».

 

Από σήμερα και ως το τέλος της εβδομάδας πραγματοποιείται στην πόλη των Σερρών η έκθεση του Επιμελητηρίου Σερρών. Μια νέα μόδα, μια νέα διοργάνωση. Όπου τα παράλληλα γεγονότα κυριαρχούν. Δεν ενισχύουν μόνο τη διοργάνωση αλλά μάλλον την «καπελώνουν». Έτσι στις Σέρρες θα γίνουν- στη διάρκεια της έκθεσης- οι εξής συναυλίες: Αδελφών Τσαχουρίδη, Anastasia, Μελίνα Ασλανίου και Γλυκερία, Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Κάτι ανάλογο δεν ετοιμάζεται να γίνει στην έκθεση του δικού μας Επιμελητηρίου; Αυτή των Σερρών ανακοινώθηκε ότι θα την εγκαινιάσει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Συνετάκης.

 

Υποψήφια των εκλογών στην Καβάλα δηλώνει καθηγήτρια πανεπιστημίου του εξωτερικού. Όσοι όμως έψαξαν την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου διαπίστωσαν ότι δεν είναι καθηγήτρια αλλά μια εκ των συνεργατών του πανεπιστημίου! Γενικά πρέπει να προσέχουν οι υποψήφιοι αφού τα βιογραφικά που δίνουν στη δημοσιότητα πρέπει να ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Άλλο τι θέλει να είναι κάποιος και άλλο τι πραγματικά είναι.

 

Όχι μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αλλά και άλλοι. Άλλων κομμάτων. Σχολιάζουν τις εξελίξεις. Λίγο μετά την πρωτιά Κασσελάκη, η πρώην βουλευτής Καβάλας κ. Αλεξάνδρα Τσανάκα σχολίασε: « Σχεδόν απελευθερώθηκε η Αριστερά το βράδυ της Κυριακής. Μη το θεωρείται λίγο. Θα περιμένουμε βέβαια μέχρι την ερχόμενη Κυριακή αλλά κατά την γνώμη μου η διακυβέρνηση Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 είχε πάει την υπόθεσή της τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω».

 

Διαβάστε επίσης