μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Το επόμενο διάστημα και για τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου, για τις τελευταίες περίπου 10 μέρες αυτής, θα εγκατασταθούν πάλι τα γνωστά σπιτάκια ή μικρά περίπτερα. Κυρίως για συνδυασμούς των περιφερειακών εκλογών. Όλα θα είναι σε κεντρικά σημεία της πόλης. Η αρχή μάλιστα έγινε στη Χρυσούπολη! Εκεί ο Δήμος Νέστου ικανοποίησε το αίτημα του συνδυασμού του κ. Τάσου Τσολάκη, παραχωρώντας του χώρο σε πλατεία για τη λειτουργία τέτοιου εκλογικού κέντρου.

Τυχαία συνάντηση είχαν χθες στην είσοδο του Νοσοκομείου ο Χρήστος Μέτιος με τον Δαμιανό Καγκελίδη. Μετά τις χειραψίες ανάμεσα στους δύο άνδρες, τους συνεργάτες και τους υποψηφίους τους δόθηκε νέο μεταξύ τους ραντεβού για χθες βράδυ. Στο debate τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.

Το παραλειπόμενο συνεχίστηκε. Συνεργάτης του κ. Μέτιου μοίραζε το πρόγραμμα του συνδυασμού. Μη αναγνωρίζοντας τον κ. Καγκελίδη, πρόσφερε πρόγραμμα και σε αυτόν. Με χιούμορ απάντησε αμέσως ο Χάρης Σεϊτανίδης (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας), «… θα το πάρουμε μήπως και σας κλέψουμε κάποια ιδέα» είπε. Τότε ο διανομέας του εντύπου κάτι κατάλαβε. Σταματώντας ευγενικά τη διαδικασία.

Τον κ. Μέτιο περίμεναν στο Νοσοκομείο αρκετοί υποψήφιοι του. Πρώτο λόγο είχε η κ. Άννα Καραγκιοζίδου. Η μοναδική υποψήφια των εκλογών από τη δημόσια υγεία. Συνόδευσε τον Περιφερειάρχη και στο γραφείο του σωματείου και στο υπόλοιπο κτίριο. Ενημέρωσε τον κ. Μέτιο για τη λειτουργία και τα προβλήματα. Εντός έδρας «έπαιζε» και ο Αλέξης Πολίτης μιας και στο παρελθόν εργάστηκε για καιρό ως γιατρός στο Νοσοκομείο.

Το μεγάλο γκρουπ υπό τον Δαμιανό Καγκελίδη περιελάμβανε και τον Λεωνίδα Παππά. Ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Καβάλας βρίσκονταν συνεχώς κοντά στον υποψήφιο Περιφερειάρχη. Μάθαμε επίσης ότι ο αδελφός του κ. Καγκελίδη ήταν στο παρελθόν ποδοσφαιριστής του ΑΟΚ! Τερματοφύλακας. Την εποχή του Μάκη Ψωμιάδη, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καγκελίδης. Κι όπως θυμόμαστε, καλός τερματοφύλακας.

Μιας και βρισκόμαστε στο χώρο του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάρτηση του πρώην βουλευτή Δημήτρη Παπουτσή: «Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στην πολιτική επικαιρότητα, παρατηρώ ότι για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται αυτό που είναι σε όλους γνωστό. Ιδιαίτερα τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια, ότι τα «ποντίκια» ξέρουν καλύτερα απ’ όλους να μπαίνουν πρώτα στο καράβι, όπως και να το εγκαταλείπουν πάντοτε πρώτα, όταν χρειαστεί, για να επιβιώσουν… Και η ζωή, η πολιτική εννοώ, όπως και η πολιτική τους επιβίωση, συνεχίζεται… Στο όνομα της ανανέωσης, φυσικά…». Ο κ. Παπουτσής συνάντησε χθες τον Δαμιανό Καγκελίδη κατά την επίσκεψη του δεύτερου στο δικαστικό μέγαρο.

Στόχος του Χαράλαμπου Χρυσανίδη η νεολαία. Η συζήτηση μαζί της. Ο υποψήφιος Δήμαρχος ετοιμάζει αύριο βράδυ εκδήλωση για τους νέους της Καβάλας. Αύριο στο Daily’s. Φυσικά ευπρόσδεκτοι είναι και οι μεγαλύτεροι.

Η οργάνωση της Καβάλας ζήτησε την επίσκεψη Κασσελάκη και την πέτυχε. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στην πόλη μας αύριο το απόγευμα. Ρόλο στο να γίνει η επίσκεψη έπαιξε και η Τάνια Ελευθεριάδου. Στο μεταξύ στη γειτονική Δράμα και στις εκλογές της περασμένης Κυριακής πρώτευσε η Έφη Αχτσιόγλου. Αυτό είναι είδηση!

Το κόψιμο των χόρτων στην Καβάλα συνεχίζεται. Με μικρότερη ένταση και λιγότερα συνεργεία. Πάντως συνεχίζεται. Ίσως γιατί τα χόρτα μεγαλώνουν διαρκώς, ίσως γιατί υπάρχουν αιτήματα πολιτών. Ίσως γιατί είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Υπάρχει ενδεχόμενο αυτή η δουλειά που συνήθως γίνεται από τους Δήμους την Άνοιξη, τελικά να καθιερωθεί. Να γίνεται όλο το έτος. Προεκλογικό και μη.

Είναι μεν αλήθεια αλλά πάει καιρός από τότε που ισχύει. Σύμφωνα με τη νομοθεσία αρκετοί μαθητές της πόλης πληρώνουν μισό εισιτήριο στο λεωφορείο που τους μεταφέρει στο σχολείο κι από το σχολείο στο σπίτι. «Ίσχυε πάντα» δήλωσε ο Βασίλης Μαυρομάτης, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων. «Προσπαθούμε να το αλλάξουμε. Θα αγωνιστούμε για αυτό» συμπλήρωσε. Δυστυχώς κάποιοι άλλοι δεν γνώριζαν ότι κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια… Αυτή η αδικία.

Επιστρέφει στην Καβάλα ο Σάκης Στημονιάρης που έλαβε μέρος σε πολυήμερο αγώνα δρόμου επί Ουγγρικού εδάφους. Κοντά του συνεχώς ο Ιωσήφ Μιχαηλίδης. Τη βοήθεια του οποίου ο Σάκης μνημονεύει: «Δεν το πιστεύω τελείωσε και αυτό, επιστροφή για Ελλάδα μετά από έναν δύσκολο αγώνα. Από τη δεύτερη μέρα ήμουν για να σταματήσω , ο Ιωσήφ με κράτησε κυρίως και ότι ήμουν αρκετά μακριά. Κι εκεί που ήταν να κάνω 300 χιλιόμετρα λόγω των τραυματισμών που μου βγήκαν, έφτασα στα 625 περίπου. Η διοργάνωση απίστευτη, δεν έλειπε τίποτα, Για την φετινή χρονιά κρατάω την 1η θέση στην Ρουμανία και φυσικά την 1η θέση στην ηλικία των 55+. Φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω τα μηνύματα από όλους. Την αγάπη μου…».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης