μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Είναι επιτυχία του Χρήστου Μέτιου. Η σύνθεση του ακροατηρίου στην προχθεσινή του εκδήλωση. Ανάμεσα στο κοινό βρέθηκαν οι βουλευτές Παναγιωτόπουλος, Πασχαλίδης, Λαζαρίδης. Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας Μπάμπης Δράκος και λοιπά κομματικά στελέχη. Από αυτά που κατηγορούνται ότι δεν τον στηρίζουν ή δεν τον στηρίζουν όσο και όπως πρέπει. Η κ. Αγγελική Δεληκάρη έστειλε επιστολή στήριξης μιας και βρίσκονταν στην Αθήνα κι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε και δυο λόγια προς την αναμενόμενη –την αυτονόητη όπως σχολιάζει ο ίδιος- κατεύθυνση. Κατόπιν τούτου επιβεβαιώθηκε η στήριξη και η συμμετοχή στην προσπάθεια. Τώρα τι κάνει κάθε ένας όταν είναι μόνος του… Ε ναι αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

 

Αν δεν υπήρχε η κινητοποίηση –και η υπερβολή- των προηγούμενων εβδομάδων δεν θα φθάναμε στο σημείο που περιγράψαμε. Παρόντες στην εκδήλωση του κ. Μέτιου ήταν και τρεις υποψήφιοι Δήμαρχοι Καβάλας. Αλλά αυτοί είναι… «ύποπτοι». Μήπως την Κυριακή παραστούν και στην εκδήλωση Τοψίδη. Όπου βέβαιο είναι ότι δεν θα παραστεί κανένα κομματικό στέλεχος και κανένας βουλευτής της ΝΔ Καβάλας.

 

Την ίδια ώρα το απόγευμα της Τετάρτης σε ένα άλλο ξενοδοχείο γίνονταν η εκδήλωση του υποψηφίου Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ Δαμιανού Καγκελίδη. Ικανοποιητική η προσέλευση. Φανερή, εύκολη η ενότητα και η συσπείρωση. Τούτη την φορά το ΠΑΣΟΚ δεν έχει Σιμιτσή υποψήφιο Περιφερειάρχη. Αλλά και με τον Καγκελίδη ελπίζει ότι θα πάει καλά. Από την εκδήλωση απουσίαζε ο κ. Μουριάδης- ήταν σε δική του στο Περιγιάλι- αλλά νωρίτερα την ίδια μέρα δέχθηκε τον κ. Καγκελίδη στο Δημαρχείο. Συζητώντας για ώρα μαζί του.

 

«Μπερδεύονται» ως συνήθως οι εκλογές στην Περιφέρεια με αυτές στους Δήμους. Το σύνηθες για την ΑΜΘ «μπέρδεμα» οφείλεται στη διάσπαση και στα δύο ψηφοδέλτια. Μέτιου- Τοψίδη. Φέτος ωστόσο στην Καβάλα, για την οποία αναφερόμαστε, η κατάσταση φαίνεται να είναι σαφώς καλύτερη. Κι εννοούμε το αποτέλεσμα του 2019 που για τον κ. Μέτιο δεν ήταν κακό. Ήταν πολύ κακό.

 

Με συνεντεύξεις τις οποίες συχνά παραχωρεί η κ. Δήμητρα Τσανάκα εμπλέκεται ηπίως στα προεκλογικά. Τα παρακολουθεί από απόσταση και ξεκούραστα. Χωρίς το άγχος του 2019 και χωρίς τα έξοδα του 2014. Η ομάδα που δημιούργησε και 5 χρόνια διοίκησε το Δήμο Καβάλας έχει «μοιραστεί» σε όλα σχεδόν τα ψηφοδέλτια. Αν δει κάποιος τους υποψηφίους της κ. Τσανάκα, τόσο το 2014 όσο και το 2019, θα καταλάβει ότι σήμερα βρίσκονται σε όλους τους άλλους.

 

Γιατί τότε –το 2014- έκαναν μαζί της την αρχή στην αυτοδιοίκηση. Σήμερα συνεχίζουν κι ας έχει αποχωρήσει η επικεφαλής. Η γυναίκα που πρώτη φορά τους έπεισε να ασχοληθούν. Αποδεικνύεται ότι δεν έκανε λάθος. Τους παρέσυρε σε κάτι δημιουργικό, το οποίο προσπαθούν να συνεχίσουν και χωρίς την παρουσία της.

 

Πολύ σωστά έκανε ο Θόδωρος Μουριάδης και έβγαλε από το συνδυασμό του την υποψήφια με τα ομοφοβικά σχόλια κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Πολύ καλά έκανε ο Γιάννης Εριφυλλίδης κι ανέδειξε το θέμα. Αυτά τα ζητήματα «χτυπιούνται» στην αρχή τους. Στη ρίζα τους. Αλίμονο μας αν επικρατήσουν. Όμως τα ψηφοδέλτια τυπώθηκαν. Οι διαδικασίες προχώρησαν. Η υποψήφια αναφέρεται παντού. Τυπικά και διαδικαστικά κάποια πράγματα φαίνεται δύσκολο να γυρίσουν πίσω. Πολιτικά ωστόσο το μήνυμα στάλθηκε και είναι συγκεκριμένο.

 

Το τι κάνουν άλλοι, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αφορά τους άλλους. Και δυστυχώς δεν κάνουν το ίδιο. Ανέχονται ακροδεξιές απόψεις θεωρώντας ότι κάτι θα κερδίσουν! Συνεργάζονται με το ρατσισμό με τρόπο προκλητικό. Καιροσκοπισμός 100%. Και με την ακροδεξιά. Το γεγονός φυσικά και δεν περνά ασχολίαστο. Αλλά αυτοί -οι κάποιοι άλλοι- από καιρό απέδειξαν ότι είναι ικανοί για όλα. Για τα πάντα. Δεν υπάρχουν ούτε όρια, ούτε ευαισθησίες. Αυτές θα τις θέσουν ξεκάθαρα οι πολίτες με τη ψήφο τους στις 8 Οκτώβρη. Γιατί άλλο ο υποψήφιος και άλλο ο ψηφοφόρος.

 

Τροχαίο υλικών ζημιών σημειώθηκε προ δύο ημερών στη συνοικία του Προφήτη Ηλία. ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο με μηχάνημα έργων. Του έργου του φυσικού αερίου. Εντάξει, το είδαμε και αυτό. Ήταν αναμενόμενο μετά από τόσα περιστατικά και τόσα έργα στους δρόμους της Καβάλας.

 

Περιοδεία στη Δράμα και την Καβάλα κάνει τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης. Η αρχική ωστόσο πρόσκληση προήλθε από την Καβάλα και την τοπική οργάνωση. Όλα δείχνουν ότι θα έχει κόσμο στη συγκέντρωση που προετοιμάζεται σήμερα το απόγευμα στο καφέ μπαρ Riviera. Προβάλλεται τόσο πολύ που αρκετοί άνθρωποι θα σπεύσουν κι από απλή περιέργεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας είναι έτοιμος για το βασικό, την επαναληπτική ψηφοφορία σε όλο το Νομό την Κυριακή. 8 το πρωί με 8 το απόγευμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης