• 29 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης συμμετείχε πρόσφατα σε οικονομικό φόρουμ που έγινε στην Αθήνα. Εκεί – σύμφωνα με δική του ανακοίνωση- παρουσίασε το αναπτυξιακό πλάνο της Περιφέρειας ΑΜΘ. Στηριγμένο στα 5 συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Αυτά ανέφερε ότι είναι: Τα ενεργειακά θέματα, η διατροφική της επάρκεια, η κοινωνία που σέβεται ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, το διαμετακομμιστικό κέντρο και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

 

Για τον τουρισμό ούτε κουβέντα! Λογικό. Ένας πολιτικός που αναφέρεται στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη αλλά έχει στο μυαλό του μόνο τη Θράκη, δεν σκέπτεται και δεν θα σκεφθεί ποτέ την τουριστική ανάπτυξη. Με την οποία ούτε είχε, ούτε θα αναπτύξει σχέση. Το πολύ πολύ μόνο ως τουρίστας, όταν τα Καλοκαίρια κάνει τις διακοπές του στη Θάσο…

 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει τον κ. Στέφανο Κασσελάκη, στη διάρκεια συνέντευξης του στην κρατική τηλεόραση. Αυτό έγινε προχθές. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Καβάλας της ΝΔ είπε μεταξύ άλλων για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: « Είναι ακόμη νωρίς. Για ‘μενα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ούτε όσον αφορά το προσωπικό, πολιτικό στίγμα του κ. Κασσελάκη αλλά και το πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ το είδα πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό που έγινε. Έρχεται ένας ωραίος τύπος, με περγαμηνές από το πιο σκληρό εργαστήριο του καπιταλισμού. Τη Γουόλ Στριτ και τη Γκόλμαν Σακς. Και μέσα σε ένα μήνα κατακτά το ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηριζόμενος από κάποια στελέχη, τα οποία επιτρέψτε μου να πω ότι στο πρόσωπο του είδαν περισσότερο μια πιο ελκυστική προοπτική επανόδου στην εξουσία παρά την καθαρότητα της Αριστερής ιδεολογίας. Απομένει να δούμε τώρα τι πολιτική θα παράξει αυτό το νέο πρόσωπο. Το οποίο είναι και ενδιαφέρον ως νέο στοιχείο στο πολιτικό σκηνικό. Δεν έχουμε δει τίποτα περισσότερο από μια μιντιακή υπερέκθεση, η οποία δεν του κάνει καλό. Αν θέλετε την προσωπικό μου άποψη… Όλη αυτή η ιστορία με τα γυμναστήρια και τα σκυλάκια κτλ. Περιμένουμε να δούμε το πολιτικό στίγμα που δεν το έχουμε δει. Θα το δούμε. Επίσης τι αντίκτυπο θα έχει αυτό το πολιτικό στίγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδιαφέρον, θα πάρει κάποιο χρόνο ασφαλώς. Ο χρόνος αυτός θα δοθεί. Κάποια στιγμή θα μάθει και τα κοινοβουλευτικά γιατί δεν τα ξέρει».

 

Συνεχίζεται το πρόβλημα της έλλειψης αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης, τελευταία απουσιάζει καθημερινώς η Δημοτική Αστυνομία. Η Τροχαία αντίθετα κάνει την προσπάθεια της, με τα γνωστά προβλήματα και αδυναμίες (λόγω και αυτής της έλλειψης προσωπικού). Έτσι τις προάλλες επιβατικό όχημα παρκάρισε πάνω σε όλο το πεζοδρόμιο, αποκλείοντας εντελώς την κίνηση των πεζών. Αυτό μάλιστα έγινε στην οδό Ι. Δραγούμη, στο πεζοδρόμιο της οδού Ερμού. Περιοχή κεντρικής πλατείας. Προφανώς ο άνθρωπος πήγε κάτι να αγοράσει, βρήκε ελεύθερο πεζοδρόμιο και το εκμεταλλεύτηκε…

 

Εντείνονται το τελευταίο διάστημα οι προσπάθειες του ανάδοχου να στρωθεί το ειδικό τσιμέντο στον υπό κατασκευή πεζόδρομο της οδού Κασσάνδρου. Προετοιμάστηκε η περιοχή, έγιναν δοκιμές. Αναμένουμε την τελική παρέμβαση. Μπορεί αυτήν, μπορεί την άλλη εβδομάδα. Είναι κάτι που το περιμένουμε πολλούς μήνες. Οπότε λίγη ακόμη υπομονή- εδώ που έφθασαν τα πράγματα- δεν ενοχλεί. Αρκεί να είναι λίγη.

 

Πέθανε προχθές σε ηλικία 86 ετών ο γνωστός εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς. Πολλές φορές επισκέφθηκε την Καβάλα, μίλησε σε εκδηλώσεις όπου ήταν καλεσμένος. Πάντα οι εκδηλώσεις με ομιλητή τον Γιώργο Ρωμανιά γίνονταν σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα. Ενημέρωνε αναλυτικά, απαντούσε σε ειδικά θέματα και απορίες. Όλα αυτά έγιναν πριν τα μνημόνια ή με την έναρξη τους. Ο Γιώργος Ρωμανιάς με αυτή του τη δραστηριότητα απέκτησε φίλους και στην πόλη μας.

 

Η εξώδικη επιστολή του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών εξηγεί το τι έχει συμβεί. Υπήρξε διαφωνία με τοπικό στέλεχος του, το οποίο αποχώρησε (κατ’ άλλους εκδιώχτηκε). Αμέσως μετά άρχισε να καταγγέλλει. Πολλά και διάφορα. Όσες καταγγελίες απασχόλησαν τη δικαιοσύνη, δεν επιβεβαιώθηκαν. Επειδή οι καταγγελίες είχαν … «βάθος» κάποιες ερευνώνται μόλις τώρα. Ας περιμένουμε λοιπόν την τύχη που θα έχουν. Ωστόσο τον Νοέμβρη μια αντίθετη όπως φαίνεται υπόθεση, ο φορέας κατά του πρώην στελέχους του, θα απασχολήσει δικαστήριο στην Καβάλα.

 

Έγινε μπόλικος ντόρος για το ποιος θα μιλήσει στην Κεντρική Πλατεία σήμερα το βράδυ. Πρόλαβε ο κ. Γιάννης Εριφυλλίδης και έλαβε την άδεια της αστυνομίας. Τελικά δεν θα τη χρειαστεί. Η σημερινή του εκδήλωση θα γίνει στον Γαλαξία επειδή υπάρχει μια ανησυχία για τα θέματα του καιρού. Έτσι στην κεντρική πλατεία μίλησαν προχθές Κλάδης- Ποτόλιας, θα μιλήσει αύριο ο Θ. Μουριάδης. Στον Γαλαξία μίλησε χθες η κ. Ιωσηφίδου, θα μιλήσει σήμερα ο Γιάννης Εριφυλλίδης και αύριο βράδυ ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης.

 

 

Διαβάστε επίσης