• 29 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο Λάζαρος Ψωμάς (φωτογραφία) είναι από τους υποψήφιους των πρόσφατων εκλογών που έμαθαν το αποτέλεσμα τους με μεγάλη καθυστέρηση. Αν το έμαθαν.

Όλοι οι υποψήφιοι στο τοπικό συμβούλιο της Καβάλας πληροφορήθηκαν τους σταυρούς που συγκέντρωσαν 48 ώρες μετά τις εκλογές! Γιατί; Γιατί το σύστημα δεν προέβλεπε άμεση έκδοση κι αυτού του αποτελέσματος. Τα ίδια είχαν γίνει και το 2019. Και τότε οι υποψήφιοι του τοπικού της Καβάλας ταλαιπωρήθηκαν περιμένοντας.

Απόγευμα και βράδυ Τρίτης (προχθές) άρχισε να υπάρχει μια εικόνα και μια πρώτη πληροφορία. Ο κ. Ψωμάς μάλλον επανεκλέγεται, πρώτος σε σταυρούς από το συνδυασμό του κ. Χαράλαμπου Χρυσανίδη.

Στην Πρωινή μεταξύ άλλων είπε χθες: « Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας στήριξαν. Όσους ψήφισαν το συνδυασμό του κ. Χρυσανίδη. Προσωπικά όσους με στήριξαν στο ψηφοδέλτιο του τοπικού συμβουλίου. Μου έδωσαν τη δυνατότητα να επανεκλεγώ και να παραμείνω στην τοπική αυτοδιοίκηση. Υπήρξε ένα πρόβλημα με την καταμέτρηση των σταυρών των τοπικών συμβουλίων. Οι υποψήφιοι δεν ήταν στο πρόγραμμα των τάμπλετ των δικαστικών αντιπροσώπων. Έτσι υπήρξε καθυστέρηση. Ελπίζω στις επόμενες εκλογές οι υποψήφιοι των τοπικών συμβουλίων να είναι στο ίδιο σύστημα- πρόγραμμα. Μια πληροφόρηση έχουμε ανεπίσημη, από τους αντιπροσώπους. Μαζέψαμε τα αποτελέσματα μας ένα ένα από κάθε εκλογικό αντιπρόσωπο!».

 


 

Ο κόσμος της ΝΔ στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη έλαβε πρωί πρωί τη Δευτέρα (9/10) το ίδιο μήνυμα. Συστράτευση, αγώνας υπέρ της υποψηφιότητας Χρήστου Μέτιου. Την Τρίτη, προχθές, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη. Συμφωνήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Γίνονται από χθες. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι ο Χρήστος Μέτιος εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει τις εκλογές. Θα επανεκλεγεί. Παρά ταύτα ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη αύριο. Όχι την Κομοτηνή. Την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο γενικώς.

 

Εκεί φυσικά θα είναι και οι βουλευτές του Νομού Καβάλας. Οι οποίοι αμέσως μετά θα έρθουν στην πόλη και το Νομό για μια συγκεκριμένη προεκλογική δράση. Υπέρ του νυν Περιφερειάρχη. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ταξίδεψε στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ώστε να στηρίξει και την επανεκλογή του Αλκιβιάδη Στεφανή. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Στεφανής είναι φίλος του κ. Παναγιωτόπουλου. Είχε έρθει στην Καβάλα κι είχε προλογίσει τον κ. Παναγιωτόπουλο στην ομιλία του στο ξενοδοχείο Λούσυ. Άρα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανταποδίδει.

 

Για την επαναληπτική ψηφοφορία στο Δήμο Καβάλας το κόμμα δεν δείχνει να ενδιαφέρεται. Ή δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα. Κατόπιν τούτου μόνο ο Γιώργος Καλαντζής δρα. Μόνο αυτός κάνει δηλώσεις και εμπλέκεται στην αναμέτρηση. Υποστηρίζοντας τον Μάκη Παπαδόπουλο. Αλλά κι ο Γιώργος, τα κάνει όλα αυτά από την Αθήνα. Η απόσταση φυσικά και έχει τη σημασία της. Καλό θα είναι να έρθει στην Καβάλα και να ασχοληθεί από κοντά. Αυτό δε θα πρέπει να γίνει άμεσα και όχι την τελευταία ώρα.

 

Τα άλλα προεκλογικά νέα της Καβάλας είναι λίγα και όχι αξιόλογα. Στο ίδιο έργο θεατές. Αυτός που έχει την πίεση και το ζόρι, προσπαθεί. Αυτός που εκτιμά ότι οι συνθήκες τον ευνοούν, είναι πιο προσεκτικός. Δεν έχει άγχος, παρουσιάζει δραστηριότητα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τις ειδήσεις λοιπόν συνεχίζουν να τις έχουν οι υποψήφιοι εκτός της δεύτερης Κυριακής και λιγότερο οι συμμετέχοντες στην επαναληπτική ψηφοφορία.

 

Χθες το απόγευμα ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης είχε προγραμματίσει συνάντηση με τους υποψηφίους του. Άργησε. Του Εριφυλλίδη έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα. Αλλά μήπως πιο αργά είναι πιο σωστά; Κανείς δεν ξέρει. Όσο το αποτέλεσμα είναι κοντά είναι αλλιώς κι όσο απομακρύνεσαι και βλέπεις τα πράγματα πιο ήρεμα, πάλι είναι αλλιώς.

 

Χθες το μεσημέρι η στοιχηματική εταιρία επανήλθε με νέες αποδόσεις και για τις δύο αναμετρήσεις της Κυριακής. Περιφέρεια ΑΜΘ και Δήμο Καβάλας. Ας μην δούμε αναλυτικά το τι προσφέρει στους πελάτες της. Ας πούμε το βασικό. Για αυτήν – τη στοιχηματική εταιρία- τόσο ο Μέτιος όσο και ο Μουριάδης είναι τα μεγάλα φαβορί. Ε και; Πολλές φορές έχουμε σημειώσει ότι το στοίχημα είναι κάτι άλλο κι η επαναληπτική ψηφοφορία επίσης κάτι άλλο. Οι κάλπες την Κυριακή , λένε ειδικά αυτοί που γνωρίζουν κι έχουν εμπειρία, είναι άδειες. Εντελώς. Έχουν δίκιο.

 

Ξεχωριστό ρόλο έρχονται να παίξουν οι διάφορες φήμες. Και τι δεν ακούς αυτές τις ημέρες. Πολλά, διάφορα, ευφάνταστα, τάχα αποκαλυπτικά και τάχα καλά μυστικά που αποκαλύπτονται! Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Δεν αξίζει να χάνουμε χρόνο ασχολούμενοι με … παραμύθια. Είναι τόσο μικρή η Καβάλα που αυτό που θα γίνει (αυτό που έρχεται με λίγα λόγια) είναι αυτό που αισθάνεται ο καθένας μας. Όσοι έχουν τέτοια δυνατότητα, όσοι έχουν το χρόνο να ασχοληθούν. Γιατί πολλοί έχουν άλλα στο μυαλό τους και με άλλα ασχολούνται.

 

Μια περιπέτεια με την υγεία του είχε πρόσφατα ο Λευτέρης Κουκουτίνης, μέλος της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου και ιδιοκτήτης του Ένα τσάνελ. Στο τέλος της πήγαν όλα καλά κι έτσι ο Λευτέρης επιστρέφει σπίτι του. Ευχόμαστε περαστικά. Σύντομα όλα θα ξεχαστούν, θα ξαναγίνουν όπως πρώτα.

 

Γενική συνέλευση των μελών του προγραμματίζει για το ερχόμενο Σάββατο ο συνοικιακός σύλλογος του Περιγιαλίου. Το προσπαθεί καιρό μιας και στην προηγούμενη πρόσκληση οι παρόντες δεν εξασφάλισαν απαρτία. Η συνέλευση θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου.

 

Θυμάστε; Όσοι (κακώς) είδαν επιφυλακτικά το νέο Μητροπολίτη, ισχυρίζονταν επίμονα ότι θα αφήσει την Ιερά Μητρόπολη για χάρη της αντίστοιχης θέσης στη Θεσσαλονίκη. Πέρασε ο καιρός, δημιουργήθηκε η ευκαιρία στην οποία τότε αναφέρονταν. Ο Μητροπολίτης Στέφανος διέψευσε τα σενάρια τους. Έμεινε και μένει στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου όπου συνεχίζει το έργο του.

 

Με άνεση εξελέγη εκ νέου δημοτικός σύμβουλος Δήμου Παγγαίου ο Χρήστος Μποσμπότης. Τον απολογισμό του τον κάνει στο αγαπημένο του Facebook. Αντιγράφουμε λοιπόν κάποια από τα συμπεράσματα του: «Σε τρεις συνεχόμενες εκλογές αύξηση των προσωπικών μου σταυρών 2014: 593- 2019: 1.119- 2023: 1.161. Η τελευταία αυτή μικρή αύξηση μόνο σαν άθλος μπορεί να εκληφθεί , αφενός λόγω της αύξησης των υποψήφιων και αφετέρου λόγω του Fast Track προεκλογικού αγώνα των δυο εβδομάδων που διεξήγαγα. Αν λάβουμε υπόψιν και το γεγονός ότι ο κάθε ψηφοφόρος δυσκολεύεται να επιλέξει το πραγματικά καλό του Δήμου , χαρίζοντας την ψήφο του , σε φιλικά, συγγενικά, συναδελφικά, αγαπητά πρόσωπα υποψηφίων , τότε αυτός ο άθλος μεγιστοποιείται. Όμως η ζωή μας δεν είναι μόνο καφεδάκια, συμπάθεια και PR…..Είναι η ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Ευχαριστώ λοιπόν πρώτα από όλα τους δεκάδες αγνώστους σε μένα ψηφοφόρους που με τίμησαν με την ψήφο τους με μοναδικό κριτήριο την παραγωγή έργου».

 

Καλά καλά δεν απομακρύνθηκαν τα προηγούμενα ψηφοδέλτια έξω από τα σπίτια των Καβαλιωτών, από χθες άρχισαν να μοιράζονται κι άλλα. Καινούργια. Για την επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής. Ψηφοδέλτια επί ψηφοδελτίων λοιπόν. Κι όπως αντέξει!!!!

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης