• 28 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Πιο δύσκολη απ’ ότι όλοι περίμεναν αποδείχθηκε βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης, μπροστά από το ξενοδοχείο Ωκεανίς. Στη διασταύρωση των οδών Δαγκλή και Ερυθρού Σταυρού (φωτογραφία). Μετά τη διακοπή υδροδότησης στο κέντρο της πόλης το πρωί της Δευτέρας, που δεν ήταν αρκετή, η ΔΕΥΑΚ προγραμματίζει μια ακόμη. Τη νύχτα. Σήμερα ή αύριο βράδυ. Προκειμένου να επέμβει πάλι. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τους αρμοδίους, οφείλεται το ότι η ζημιά έγινε σε ένα από τα λίγα σημεία του δικτύου όπου η παλιά σωλήνα συνδέεται με την καινούργια. Το παλιό δίκτυο με το καινούργιο. Εξ αυτού του λόγου και εκτός της λακκούβας της φωτογραφίας, υπάρχουν σε κοντινή απόσταση δύο ακόμη.

 


 

Μεσημβρινές ώρες χθες παρατηρήθηκε «συνωστισμός» στην οδό Φιλίππου. Αστυνομικών της Τροχαίας Καβάλας και της Δημοτικής Αστυνομίας. Έγινε έλεγχος των σταθμεύσεων επί του πεζοδρομίου(!) και βεβαιώθηκε –τελικά- μία μόνο παράβαση. Τι προηγήθηκε; Μια καταγγελία πεζής που περπατούσε για το σπίτι της αλλά περπατούσε μέσα στο δρόμο. Τα πεζοδρόμια τα είχαν «πιάσει» παρκαρισμένα οχήματα.

 

Η Τροχαία σφύριξε, οι οδηγοί απομάκρυναν τα αυτοκίνητα τους. Το πεζοδρόμιο άδειασε μέσα σε λίγα λεπτά. Η Δημοτική Αστυνομία στο δικό της τμήμα ελέγχου βρήκε έναν μόνο παραβάτη. Στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του οποίου έβαλε το γνωστό ροζ χαρτάκι!

 

Γενικά η αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης συνεχίζει να μην είναι στα καλύτερα της, πολύ περισσότερο τώρα που η κίνηση έχει μειωθεί σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζουν να μπαίνουν στους πεζόδρομους ανενόχλητοι οι πάντες. Θέσεις φορτοεκφόρτωσης καταλαμβάνονται για άσχετους λόγους. Διαβάσεις καταλαμβάνονται επίσης. Κάπως έτσι κυκλοφοριακά, η ζωή συνεχίζεται. Χωρίς καμία αλλαγή.

 

Ρωτήθηκε χθες ο κ. Απόστολος Χρόνης για το μέλλον του στη ΔΕΥΑ Καβάλας. Απάντησε πολύ γενικά και πολύ αόριστα. «Ότι πει ο Δήμαρχος» είπε ειδικότερα. Συμπληρώνοντας ότι τον στηρίζει πλήρως. Οι πληροφορίες περί της νέας διοίκησης του Δήμου Καβάλας εμπλουτίζονται με νέα στοιχεία. Όλα φυσικά ανεπίσημα κι ως ένα σημείο και αβέβαια.

 

Έτσι ο κ. Χρόνης μάλλον θα διατηρήσει τη θέση του στη ΔΕΥΑ Καβάλας. Όπως και ο κ. Σταυρίδης στην Καθαριότητα. Για τα 2,5 πρώτα χρόνια της νέας θητείας. Στην Τεχνική υπηρεσία αντιδήμαρχος θα είναι ή ο κ. Γούλας ή ο κ. Τσεκμέζογλου. Ανάλογα με το αποτέλεσμα της σημερινής κλήρωσης. Για τις άλλες θέσεις κυρίως αντιδημάρχων, όλα είναι πιθανά. Από τους 8 ή και 9 αντιδήμαρχους, δύο μόνο λέγεται ότι θα είναι χωρίς μισθό. Οι άλλοι θα έχουν κανονικά το μισθό τους.

 

Στεναχωρημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα και τη μη εκλογή του περιγράφεται να είναι ο κ. Γιάννης Ιακωβίδης. Κακώς. Έκανε έναν προεκλογικό αγώνα με αξιοπρέπεια, στηριγμένο στα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Όπως άλλωστε αναμένονταν. Απέφυγε προεκλογικές ενέργειες που είναι μακριά από τον χαρακτήρα του. Ως αντιδήμαρχος ήταν και παραμένει κύριος. Με το κ κεφαλαίο. Έκανε και συνεχίζει την προσπάθεια του. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται και παρέρχονται.

 

Είναι κάτι που λέγεται με αφορμή τη σημερινή κλήρωση για τον 21ο δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας. Αν κάποιος εκ των δύο, ή και οι δύο, αποφασίσει να κάνει ένσταση τότε θα πρέπει να πληρώσει ένα παράβολο της τάξης των 2.500 ευρώ. Τα λεφτά είναι πολλά. Ο χαμένος της κλήρωσης πριν την επόμενη του ενέργεια είναι βέβαιο ότι θα κοιτάξει και το πορτοφόλι του…

 

Ακούγονται πολλά για την αλλαγή στο καθεστώς στάθμευσης πέριξ του Νοσοκομείου. Δικαίως. Ο κ. Γερόπουλος διορθώνει μια λάθος κατάσταση, στέλνει ταυτόχρονα τους επισκέπτες να παρκάρουν μακριά. Αποκαθιστά τους βασικούς κανόνες ασφάλειας αν και ταλαιπωρεί όσους κάπου έβρισκαν να παρκάρουν. Παράνομα. Το μεγάλο πρόβλημα αφορά την κατασκευή και την μελέτη του νέου Νοσοκομείου. Όπως και το ότι δυνατότητες περισσότερων θέσεων στάθμευσης δεν υπάρχουν. Προ ετών έγινε προσπάθεια αλλά η κατασκευή κι άλλου χώρου στάθμευσης δυτικά, σε οικόπεδο του Νοσοκομείου, αποδείχθηκε ασύμφορη. Για πολλούς και διάφορους λόγους.

 

Ίδια είναι η κατάσταση και πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου. Χθες λοιπόν που το δικαστήριο είχε κόσμο, τα αυτοκίνητα γέμισαν τους δρόμους. Γέμισαν μια ολόκληρη περιοχή κοντά και πιο μακριά από το Δικαστικό Μέγαρο. Τα δε δίκυκλα γέμισαν κάθε χώρο στα πεζοδρόμια. Και το Δικαστικό Μέγαρο κατασκευάστηκε με αυτό το κουσούρι. Τότε δεν είχε σημασία. Σημασία είχε το βασικό κτίριο. Σήμερα αποδεικνύεται ότι εκείνη η προχειρότητα ήταν ένα συνηθισμένο λάθος. Των μελετητών. Το οποίο σήμερα είναι δύσκολο να διορθωθεί.

 

Σε κατάσταση πλήρους απογοήτευσης βρίσκεται και η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Το αντιλαμβανόμαστε από τη γενικότερη σιωπή. Το διαβάζουμε στις σπάνιες πλέον αναρτήσεις των μελών του. Χάθηκε ο ενθουσιασμός από την εκλογή του νέου προέδρου. Εξαφανίστηκε η αισιοδοξία. Ρόλο φυσικά έπαιξε και το αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών. Όλα αυτά μαζί συγκέντρωσαν πολλά … σύννεφα πάνω από την οργάνωση της Καβάλας. Κι όσοι αναζητούν ελπίδα τηλεφωνώντας στην Αθήνα, αυτά που μαθαίνουν τους κάνουν ακόμη πιο απαισιόδοξους. Πάει, ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε σε λίγο δεν θα υπάρχει.

 

Σε ανύποπτο και μετεκλογικό χρόνο ο Αλέξης Πολίτης τηλεφώνησε στον Χριστόδουλο Τοψίδη. Για τα απαραίτητα και επιβεβλημένα συγχαρητήρια. Τις περισσότερες φορές ο πολιτικός πολιτισμός επικρατεί όλων των άλλων καταστάσεων και συναισθημάτων. Είναι κι αυτό κάτι (εδώ που έφθασαν τα πράγματα).

 

Ομαλή ήταν χθες το μεσημέρι κι αυτή η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Στην οποία επανεμφανίστηκε μετά από καιρό ο κ. Σωτήρης Λαζαρίδης. Επηρεασμένος σαφώς από το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά παρόντας. Να δούμε τώρα την προσέλευση που θα υπάρξει (από την αντιπολίτευση) στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Συνεδρίαση που δεν αργεί.

 

Τις προάλλες έγινε μια προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Καβάλας. Όλοι μαζί βγήκαν για ουζάκι, με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές και την εθελοντική δουλειά της εφορευτικής επιτροπής. Μήπως έσπασε ο πάγος; Μπορεί.

 

Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας ετοιμάζεται να λάβει μέρος στο φεστιβάλ που γίνεται στην Πρώτη Σερρών. Η Φιλαρμονική της Καβάλας θα συμμετάσχει με το δικό της μελωδικό πρόγραμμα. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Καλή επιτυχία.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης