μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο Δήμος Καβάλας λέγεται ότι ξεκίνησε τις διαδικασίες για την απομάκρυνση του οχήματος της φωτογραφίας. Ο ιδιοκτήτης του το εγκατέλειψε μπροστά από το πρώην Τεχνικό Λύκειο, στη διασταύρωση Μπέλλου. Το αυτοκίνητο έχει πινακίδες. Είναι τρακαρισμένο, με σκασμένα λάστιχα. Ένα σαράβαλο εντός του οποίου υπάρχουν κάτι σαν εργαλεία και αρκετά σκουπίδια. Δυστυχώς κι αυτήν την φορά η γραφειοκρατία εμποδίζει την άμεση ενέργεια. Ελπίζουμε να μην περάσουν μήνες μέχρι να γίνει το αυτονόητο και σωστό.

 


Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μίλησε. Στον τύπο της Κυριακής. Ειδικότερα στην Καθημερινή της περασμένης Κυριακής. Έκανε κριτική στην Κυβέρνηση για το φορολογικό νομοσχέδιο, γεγονός που έκανε τον αρμόδιο Υπουργό να αισθανθεί αρκετά άβολα. Πλέον δέχεται κριτική και εκ των έσω.

 

Αυτό που μας ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι η αντίδραση του προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας κ. Μπάμπη Δράκου. Με ανάρτηση του, σε σχέση με τη δήλωση Αντώνη Σαμαρά, σχολίασε: «Αυτό είναι σωστό (αυτό που ζητά ο Αντώνης Σαμαράς), αυτό είναι δίκαιο, αυτό πρέπει να γίνει πράξη». Κι άλλη φορά την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Δράκος με δηλώσεις του ζήτησε πραγματικές αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο.

 

Τρεις βουλευτές της ΝΔ Καβάλας ήταν το απόγευμα της Κυριακής στην περίπου 3ωρη συζήτηση για το φορολογικό. Στην Ομοσπονδία. Ο τέταρτος απουσίαζε καθώς ανακοινώθηκε ότι είναι άρρωστος. Είχε όμως εκπρόσωπο του, ο οποίος διάβασε την άποψη του απόντα βουλευτή. Στη συνάντηση τις εντυπώσεις κέρδισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς. Έκανε … «σκόνη» το νομοσχέδιο. Το γνωρίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οι παρόντες βουλευτές υποσχέθηκαν να ενημερωθούν κι αν τα πράγματα είναι όντως τόσο άδικα, τότε θα κάνουν ότι μπορούν για απαραίτητες τροποποιήσεις.

 

Κάποιες από τις οποίες δρομολογήθηκαν. Αναφέρθηκαν χθες τόσο στις αθηναϊκές εφημερίδες όσο και στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Τροποποιήσεις του τύπου «… να ‘χαμε να λέγαμε». Όχι στην ουσία. Μόνο στη διαδικασία. Τάχα επί του ηπιότερου. Στο τέλος επί του δυσκολότερου και ακόμη χειρότερου. Γλυτώνεις τα τεκμήρια αν δεχθείς να σου γίνει έλεγχος. Αν αυτό είναι αλλαγή προς το καλύτερο, τότε εντάξει η Κυβέρνηση έχει δίκιο.

 

Παρακολουθούμε την αντίδραση στο νομοσχέδιο όπως εκδηλώνεται στην πόλη μας. Διαπιστώνουμε μια διάθεση αγώνα από ανθρώπους που καιρό είχαν βολευτεί στον … καναπέ τους. Τώρα αλλάζουν. Ήταν στην πλατεία, δύο φορές στα ραντεβού στην Ομοσπονδία. Ο κ. Καββαθάς που κάτι περισσότερο γνωρίζει, επιμένει ότι ίδια είναι η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα. Χθες μάλιστα οι δικηγόροι που έκαναν συνέλευση στον τοπικό σύλλογο συμφώνησαν (και πρότειναν) οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν και μετά την ενδεχόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου!

 

Και κάτι τελευταίο για τη συνάντηση προχθές Κυριακή στην Ομοσπονδία. Εκτός των άλλων σε αυτήν παραβρέθηκε και η πολιτευτής της ΝΔ Καβάλας κ. Ειρήνη Βρανά. Ως δικηγόρος, ως ελεύθερη επαγγελματίας και ως στέλεχος του κόμματος. Δεν φάνηκε να είναι ενθουσιασμένη από το περιεχόμενο του φορολογικού νομοσχεδίου….

 

Πολύς κόσμος χθες το πρωί στο Τελωνείο. Ήταν οι ιδιώτες που θέλουν να λάβουν μέρος στην εκποίηση οχημάτων που έχουν κατασχεθεί και προσφέρονται σε λογικές τιμές. Σήμερα είναι η δεύτερη και τελευταία ημέρα για να δει κάποιος τα προς εκποίηση οχήματα. Αύριο είναι η διαδικασία της εκποίησης. Όποιος προσφέρει περισσότερα θα πάρει το όχημα.

 

Προερχόμενο φυσικά από περιστατικό καταδίωξης. Από σύλληψη και λοιπές τέτοιου είδους ενέργειες των αστυνομικών αρχών. Λέγεται ότι μεταξύ των οχημάτων βρέθηκαν ευκαιρίες. Οι οποίες ακούγεται ότι θα «χτυπηθούν». Θα δούμε πόσες είναι οι πραγματικές ευκαιρίες και μέχρι που θα φθάσουν οι προσφορές για τα οχήματα αυτά.

 

Η αγορά προχθές Κυριακή ήταν ανοιχτή αλλά όλα τα σούπερ μάρκετ κλειστά! Δεν το συνηθίζουν. Για να το έκαναν, κάτι σκέφθηκαν. Κάτι ξέρουν. Προχθές λοιπόν και ως προς τον κόσμο που βγήκε να ψωνίσει, ήταν μια καλή Κυριακή για τα μίνι μάρκετ και τα καταστήματα τύπου σούπερ μάρκετ. Μικρομεσαίοι επαγγελματίες δούλεψαν πολύ αφού ο κόσμος μιας και βρήκε κλειστά τα μεγάλα μαγαζιά, απευθύνθηκε σε αυτά που προαναφέραμε.

 

Ανακοινώθηκε εθελοντική αιμοδοσία από το σύλλογο- ομάδα εθελοντών αιμοδοτών του Επιμελητηρίου. Προγραμματίζεται να γίνει το ερχόμενο Σάββατο, στο συνήθη τόπο. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.

 

Όλοι γνωρίζουν ότι ο Θανάσης Κουρκούλης ήταν ενεργό μέλος του συλλόγου της γειτονιάς του. Του πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων. Ο σύλλογος τον αποχαιρέτισε με ένα σύντομη και περιεκτικό κείμενο: «Δυστυχώς χάσαμε τον φίλο και μέλος του συλλόγου μας Θανάση Κουρκούλη. Εμείς θα θυμόμαστε πάντα τον χειμερινό κολυμβητή , τον τροβαδούρο και τον άνθρωπο με θετική διάθεση. Καλό παράδεισο Κύριε Θανάση. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

 

Ένας νέο σύλλογος δημιουργήθηκε στη δυτική πλευρά του Νομού Καβάλας. Ένας ακόμη που υπόσχεται πλούσια, ενδιαφέρουσα και διαφορετική δράση. Πρόκειται για τον πολιτιστικό σύλλογο Κοκκινοχωρίου με την ονομασία «Όβηλος».

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η προχθεσινή εκδήλωση για τον Βασίλη Θεοδωρίδη. Έγινε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης. Ανάμεσα σε αυτούς που την παρακολούθησαν αρκετοί πρόσφατοι υποψήφιοι! Γεγονός μη συνηθισμένο για την μετά τις εκλογές περίοδο. Ο Γιάννης Εριφυλλίδης μάλιστα που συμμετείχε στην εκδήλωση ως μουσικός, είχε μαζί του πολλούς υποψήφιους του!

 

Αν και για τον Βασίλη Θεοδωρίδη μίλησαν πολλοί, ο Κωστής Σιμιτσής απλά τους άκουσε. Ευρισκόμενος στην πρώτη σειρά των καθισμάτων. Την Κυριακή το απόγευμα έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: « Η εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του Βασίλη Θεοδωρίδη ήταν παράλληλα μια σύνοψη της πρόσφατης ιστορίας της πόλης μας, μια που ο εκλιπών είτε ως πρωταγωνιστής είτε ως συμμέτοχος έλαβε μέρος σε όλες σχεδόν τις σημαντικές πρωτοβουλίες που διαμόρφωσαν τη σημερινή της εικόνα. Σκακιστικός Όμιλος, Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών και συνοικία Νεάπολης – ΔΕΠΟΣ είναι τα τρία ορόσημα στα οποία ο Βασίλης αφιέρωσε τον εαυτό του καταφέρνοντας να έχει παντού επιτυχία. Έζησα τα τελευταία χρόνια της Κοινοπραξίας Δήμου Καβάλας και ΔΕΠΟΣ ΑΕ ως δήμαρχος και δέχθηκα πολλές φορές τις συμβουλές, τις παρατηρήσεις και τις προτροπές του για την επίλυση των προβλημάτων που αναφύονταν στις σχέσεις του Δήμου με τη ΔΕΠΟΣ ΑΕ και κατ’ επέκταση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Με έναν αξιοθαύμαστο και σοφό τρόπο στήριζε τις αξιώσεις του Δήμου και των κατοίκων της συνοικίας χωρίς να υπονομεύει τον υπηρεσιακό του ρόλο ως στελέχους του Υπουργείου. Αν η συνοικία της Νεαπόλεως αποτελεί το μοναδικό δείγμα επιτυχούς δράσης της ΔΕΠΟΣ ΑΕ σε όλη την Ελλάδα, έστω και με αρκετά προβλήματα και αδυναμίες, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εργατικότητα, την οξυδέρκεια και την επιστημονική επάρκεια του Βασίλη Θεοδωρίδη».

Διαβάστε επίσης