μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Με τη βοήθεια γερανού, ο ΟΛΚ κλάδεψε χθες τον μεγάλο ευκάλυπτο δίπλα στο Παλλάδιο. Μπροστά από το ακίνητο της πρώην Εμπορικής τράπεζας. Όλα έγιναν με ασφάλεια και τον καλύτερο τρόπο. Το δέντρο που έχει μεγάλη ιστορία και γρήγορη ανάπτυξη, φαίνεται ότι θα κλαδεύεται μια φορά κάθε χρόνο! Μιας και το προηγούμενο κλάδεμα του έγινε προ 12 περίπου μηνών. (Σύμπτωση το ότι χθες στην ίδια περιοχή εργάστηκε κι άλλο συνεργείο, πάλι με γερανό. Στόλισαν το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία).

 


 

Όσοι δεν έβαλαν μυαλό. Όσοι συνεχίζουν να επιδιώκουν την… καταστροφή της πόλης και τη μη πραγματοποίηση οποιοδήποτε έργου και οποιασδήποτε αλλαγής, την έπαθαν πάλι. Η Αποκεντρωμένη τους διέψευσε πανηγυρικά αφού ενέκρινε τον νέο κανονισμό στάθμευσης στη συνοικία της Παναγίας. Έτσι αυτός θα εφαρμοστεί από το επόμενο κιόλας διάστημα. Και κάπου εδώ αρχίζουν τα δύσκολα…

 

Για την εφαρμογή του κανονισμού που πρώτη φορά προβλέπει στάθμευση στην Παναγία μόνο των οχημάτων όσων κατοικούν μόνιμα στη συνοικία, χρειάζεται αστυνόμευση. Και τέτοια φυσικά και δεν υπάρχει. Όσο φιλότιμο και να δείξουν οι αρμόδιοι είναι αδύνατο να βρίσκονται κάθε μέρα στους δρόμους της συνοικίας. Κι αν τώρα το Χειμώνα η κίνηση είναι περιορισμένη, η έλλειψη αστυνόμευσης θα φανεί το προσεχές Καλοκαίρι. Όταν άλλωστε χρειάζεται η τήρηση του κανονισμού. Καλή επιτυχία λοιπόν αν και αυτή φαίνεται πολύ πολύ δύσκολη.

 

Όσο για αυτούς που έπαθαν αλλά δεν έμαθαν, μαύρα τα γραμμένα τους… Θα αποδοκιμαστούν ακόμη περισσότερο. Θα αισθανθούν ακόμη πιο πολύ τη μοναξιά τους. Θα τα λένε μόνοι τους και μόνοι τους θα τα ακούν. Θετικό της υπόθεσης και του κλίματος που διαμορφώνεται το ότι αυτού του είδους η υποτιθέμενη αντιπολίτευση, μετά τις δημοτικές εκλογές, γίνεται από λίγους. Ακόμη λιγότερους. Κάποιοι κατάλαβαν. Δεν άλλαξαν ακόμη. Το προσπαθούν.

 

Ερώτηση: Οι λοιπές ναυτιλιακές εταιρίες επηρεάστηκαν από τις μειώσεις που αποφάσισε στα εισιτήρια των πλοίων της η εταιρία Μητσόπουλου; Έκαναν το ίδιο; Απάντηση: Μέχρι προχθές όχι. Δεν επηρεάστηκαν και δεν αντέδρασαν με τον ίδιο τρόπο. Ευχόμαστε να είναι κάτι προσωρινό. Κάτι που θα αλλάξει άμεσα. Αν και δεν το βλέπουμε.

 

Χθες συμπολίτης που ταξιδεύει συχνά στο νησί ανάρτησε τα εισιτήρια με τα πλοία Μητσόπουλου πριν και μετά τη μείωση της τιμής τους. Στο ταξίδι του στις 16 Νοέμβρη πλήρωσε 35 ευρώ και χθες μόνο 12 ευρώ. Αυτή όντως, είναι μείωση που οι πολίτες την ευχαριστιούνται και την επικροτούν.

 

Την Δευτέρα ο Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια. Την Τρίτη ήταν σε εκδήλωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Παραβρέθηκα προσκεκλημένος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Λευτέρη Αυγενάκη, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το αρμόδιο Υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Υπουργός, οι Υφυπουργοί καθώς και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Στρατάκος προέβησαν σε ενημέρωση σχετικά με ζητήματα του αγροτικού κόσμου. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Διοικητής του ΕΛΓΑ , ο οποίος, επίσης, αναφέρθηκε σε καίρια προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, καθώς και ο Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας».

 

Ευχάριστα νέα. Το τρενάκι του Δήμου Καβάλας επανήλθε στα καθημερινά δρομολόγια του από και προς τη συνοικία της Παναγίας. Είναι διαθέσιμο και για τις εορταστικές εκδηλώσεις. Μια ακόμη βλάβη διορθώθηκε, εγκατέλειψε το συνεργείο κι επέστρεψε στη γνωστή του καθημερινότητα.

 

Εργαζόμενοι του ΟΛΚ κινούνται συνεχώς στην οδό Ε. Αντίστασης και Ερυθρού Σταυρού. Με τη σκάλα στον ώμο, ανεβαίνουν στις κολώνες φωτισμού για τον απαραίτητο εορταστικό στολισμό. Όχι κάτι το ιδιαίτερο. Συνηθισμένος αλλά απαραίτητος στολισμός. Τα Χριστούγεννα έρχονται.

 

Μία ακόμη φορά ο Αθηναϊκός τύπος σχολιάζει θετικά τη Σταυρούλα Τσολακίδου στο σκάκι. Με αφορμή πρόσφατη επιτυχία της. Ευρωπαϊκή. Του σχολιασμού επωφελείται και η Καβάλα μιας και στο ίδιο σχόλιο αναφέρεται ως πόλη του σκακιού. Είναι φυσικά. Η πρώτη σε όλη την Ελλάδα.

 

Τυχερός κάτοικος της παραλίας Οφρυνίου. Στην κλήρωση του ΠΡΟΤΟ την Τρίτη το βράδυ και με ένα δελτίο δύο στηλών κέρδισε 25.000 ευρώ. Το τυχερό πρακτορείο, αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, είναι στην παραλία Οφρυνίου κι είναι το πρακτορείο της κ. Χ. Αλαμίση.

 

Ο Βασίλης Τραϊφόρος πολιτικά δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Σχολιάζει ωστόσο θετικά τον αυτοδιοικητικό βίο του Μιλτιάδη Πασαλίδη. Η κηδεία του οποίου θα γίνει το μεσημέρι στη Χρυσούπολη. Η ανάρτηση του κ. Τραϊφόρου αναφέρει τα ακόλουθα: « Έφυγε από την ζωή ο Μιλτιάδης Πασαλίδης, ο άνθρωπος που άφησε το βαθύ του εντύπωμα ως Δήμαρχος στην Χρυσούπολη αλλά και ως αριστερός γενικότερα. Πορευόμενος πάντα με το ΠΑΣΟΚ. Όσοι τον γνώρισαν, η διαύγεια, η κρίση και η αμεσότητα του με τους ανθρώπους ήταν εντυπωσιακή. Δώδεκα χρόνια πρόσφερε πολλά στην περιοχή του και γενικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε.

 

Είδηση που αντιγράφουμε από την ΕΡΤ Ορεστιάδας κι αφορά γυναίκα της αυτοδιοίκησης που ανακοίνωσε την αποχώρηση της: « Την αποχώρησή της από το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας ανακοίνωσε η επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας/Τόπος να Ζω», Μαρία Γκουγκουσκίδου, δηλώνοντας ότι «ο κύκλος αυτός ολοκληρώθηκε». Όπως συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «μετά από 9 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, είτε από τη θέση της μείζονος είτε από τη θέση της ελάσσονος μειοψηφίας, ήρθε η ώρα “να κάνει στην άκρη”, για να δώσει χώρο και βήμα σε νέες, διαφορετικές και αξιόλογες φωνές». Προσθέτει πως «υπηρέτησε τον τόπο και τους ανθρώπους του με ευθύτητα, εντιμότητα και ειλικρίνεια», πως «συνεχίζει να πιστεύει σε μία τοπική αυτοδιοίκηση αυτόνομη, ακηδεμόνευτη, οικονομικά αυτάρκη και χωρίς εξαρτήσεις από κυβερνητικά, κομματικά, επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα», ενώ δηλώνει πως βγαίνει κερδισμένη από την 9χρονη πορεία της στα δημοτικά πράγματα, κατά την οποία, όπως σημειώνει, «απέκτησε βαθιά γνώση του τόπου και των ανθρώπων αλλά και φίλους και συναγωνιστές». Κλείνοντας, η κα. Γκουγκουσκίδου δηλώνει ότι «τόσο η ίδια όσο και η παράταξη που δημιούργησε, θα είναι πάντα παρόντες σε κάθε μετερίζι, υπηρετώντας των τόπο».

 

Για την περίοδο λίγο πριν τα Χριστούγεννα οι τοπικοί σύλλογοι οργανώνουν εκδρομές για τους φίλους και τα μέλη τους. Μιας ή δύο ημερών το πολύ. Βλέποντας όλες τις προτάσεις, διαπιστώνουμε ότι ο δημοφιλέστερος προορισμός είναι ο «Μύλος των Ξωτικών» στην πόλη των Τρικάλων. Εκεί στοχεύουν οι περισσότεροι. Αμέσως μετά τα αξιοθέατα – πάσης φύσεως- της Θεσσαλονίκης. Οι εκδρομές αυτές έχουν ανταπόκριση και γίνονται σχεδόν όλες. Με γεμάτα τα λεωφορεία.

Διαβάστε επίσης