• 5 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών έληξαν απότομα και όχι μόνο στην Καβάλα. Οι τοπικές ήταν ίσως οι πρώτες που μπήκαν σε αναστολή. Λίγη ώρα μετά έπραξαν το ίδιοι όλοι οι υπόλοιποι αγρότες σε όλη την Ελλάδα. Τελικά συνέβη αυτό που από την αρχή υποψιαζόμασταν. Βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές. Ίδια αρχή, μέση και κυρίως γνωστό το τέλος.

 


 

Είναι σαφές ότι με τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Πολύ καιρό τώρα. Το γεγονός οφείλεται αποκλειστικά στον ίδιο. Δεν δέχεται με τίποτα την κριτική. Η οποία άλλωστε και προς το πρόσωπο του δεν υπάρχει απ’ όλα τα άλλα μέσα ενημέρωσης της πόλης. Το γεγονός έχει τη σημασία του μιας και με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται η περίεργη στάση του.

 

Προτιμά να ζει στον κόσμο επιτυχιών που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Τις δημιουργεί και τις επιδιώκει με ποικίλους τρόπους. Στο τέλος χάνει στις εκλογές, γεγονός που δεν τον πτοεί. Ξεκινά τα ίδια, «… φτου κι από την αρχή». Κι ενώ παθαίνει, δεν μαθαίνει καθόλου.

 

Ευτυχώς παραδέχεται (στην πρόσφατη ανακοίνωση του) ότι δεν ψήφισε τις μελέτες για την κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου. Επειδή, επαναλαμβάνει, ο Δήμος Καβάλας δεν μπορεί να συντηρήσει τις υφιστάμενες αθλητικές του εγκαταστάσεις. Ρωτά η Πρωινή: Είναι αυτό επιχείρημα για να καταψηφίσεις ένα νέο έργο; Κι αν το κάνεις, ποιος είναι ο πραγματικός λόγος; Το ότι δεν συντηρούνται αυτά που ήδη υπάρχουν και λειτουργούν; Εδώ γελάνε…

 

Η κριτική αγαπητέ δεν γίνεται κατά παραγγελία. Η κριτική δεν είναι ποτέ βολική κι όπως τη θέλει αυτός που τη δέχεται. Η κριτική ενοχλεί. Στις δημοκρατίες πρέπει να υπάρχει. Η Πρωινή του ασκεί κριτική. Μόνο η Πρωινή. Όλοι οι άλλοι τον προβάλουν, τον διαφημίζουν, ενισχύουν ένα υποτιθέμενο success story που έχει πάντα το ίδιο τέλος. Μια εκλογική ήττα. Αντί λοιπόν να δεχθεί την κριτική και να σωπάσει, την αμφισβητεί δίνοντας σε αυτήν κίνητρα της φαντασίας του. Το κάνει φυσικά για να την αποφύγει.

 

Δεν είναι λοιπόν κριτική, στο μυαλό του, είναι υποστήριξη στο Μουριάδη! Δύο φορές τα κείμενα που υπογράφει συκοφαντούν την Πρωινή με χαρακτηρισμούς «φερέφωνο του Μουριάδη» και «γραφείο τύπου του Μουριάδη». Κι ύστερα ζητά η Πρωινή που κακοχαρακτηρίζει, να του πάρει συνέντευξη και να τον προβάλλει! Η Πρωινή σε βάρος της οποίας καταθέτουν συνεργάτες του για να βρεθεί κατηγορούμενη στο δικαστήριο, έχει όπως ισχυρίζεται υποχρέωση να τον προβάλει και να τον φιλοξενεί! Ποιος αλήθεια θα το έκανε μετά από όλα αυτά;

 

Κι όμως, η Πρωινή την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές του Οκτώβρη (Α’ Κυριακή) του απευθύνει πρόσκληση συνέντευξης. Στην οποία ούτε καν απαντά! Γεγονός που παραλείπει να αναφέρει, όπως πολλά ακόμη. Επιλέγει σταθερά και μόνο όσα τον συμφέρουν, δημιουργεί μια πραγματικότητα που δήθεν τον ευνοεί. Επιλέγει από τα γεγονότα όσα πιστεύει ότι τον εξυπηρετούν. Ζει στον κόσμο του. Όχι στον πραγματικό.

 

Αναφέρεται επίσης σε «αντιδημοκρατική στάση» της Πρωινής! Ποιος; Αυτός που στους υποψήφιους του περιέλαβε εκπαιδευτικό με σειρά ρατσιστικών αναρτήσεων. Για τις οποίες έπρεπε προ πολλού να παρέμβει η δικαιοσύνη.

 

Εξηγήσαμε εγκαίρως στους διάφορους και όχι τυχαίους απεσταλμένους του (όπως οι ίδιοι δήλωναν) ότι δεν γίνεται από τη μια να συκοφαντείς την Πρωινή κι από την άλλη να ζητάς να φιλοξενήσει τις απόψεις σου. Δείξαμε το δρόμο της αποκατάστασης των σχέσεων, με ανάκληση των χαρακτηρισμών σε βάρος της εφημερίδας μας. Φυσικά δεν έγινε τίποτα. Ούτε θα γίνει. Οι κανόνες της κάθε συνεργασίας είναι συγκεκριμένοι, γνωστοί. Δεν τους δέχεται. Γιατί κατά τον Μάκη Παπαδόπουλο, αυτός έχει μόνο δικαιώματα. Κι υποχρέωση καμία.

 

Κάτι τελευταίο. Όλοι οι υποψήφιοι όλων των εκλογών διαθέτουν οικογένεια. Έχουν παιδιά, συζύγους κτλ. Η συντριπτική πλειοψηφία των υποψήφιων δεν εμπλέκει τα συγγενικά πρόσωπα παρά ελάχιστα στην κάθε προεκλογική περίοδο. Όταν όμως συμβαίνει το αντίθετο, σπάνια αλλά συμβαίνει, τότε αυτός που συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο αναλαμβάνει και την ευθύνη του γεγονότος. Έτσι είναι η δημοκρατία. Μιλούν όλοι. Ακούγονται όλοι. Δέχονται κριτική όλοι. Εξαίρεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει για κανέναν.

 

Σε περίπου 15 ημέρες, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο Δήμος Καβάλας θα αποκτήσει προϋπολογισμό για το τρέχον έτος. Ψηφισμένο από το δημοτικό συμβούλιο. Η διαδικασία φέτος άργησε πολύ με αποτέλεσμα να προκύπτουν διαρκώς ποικίλα προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου. Σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητες του. Θύματα της ίδιας κατάστασης οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου, απλήρωτοι δύο μήνες. Στην περίπτωση τους φυσικά και παίζει ρόλο η κατάργηση του νομικού προσώπου. Όλα αυτά μικρή σημασία έχουν για κάποιον που εργάζεται αλλά δεν πληρώνεται. Δεν πληρώνεται στην ώρα του.

 

Νέο κατάστημα- γραφεία προετοιμάζουν στην πόλη μας οι υποστηρικτές του Αρτέμη Σώρρα. Μεγάλος ισόγειος χώρος, βρίσκεται επί της οδού Βενιζέλου. Πλησίον του κόμβου Φαλήρου. Η ταμπέλα υπάρχει, οι εργασίες εσωτερικά συνεχίζονται. Θα είναι, λέει, η έδρα της οργάνωσης για την ΑΜΘ…. Γιατί ακόμη και σήμερα υπάρχει και ο Σώρρας και οι υποστηρικτές του.

 

Στην Αθήνα ταξίδεψαν τις προηγούμενες ημέρες οι Αντιπεριφερειάρχες Θόδωρος Μαρκόπουλος- Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Ο κ. Μαρκόπουλος είχε υποχρέωση συμμετοχής στη συνεδρίαση της διοίκησης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Τη συνδύασε με επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο κ. Ιωσηφίδης είχε ραντεβού με την Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Άννα Μάνη Παπαδημητρίου. Με την ευκαιρία λέγεται ότι έκανε και μια επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Στην Ξάνθη ήταν το Σάββατο ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Καβάλας κ. Μπάμπης Δράκος. Καλεσμένος και του κ. Βορίδη σε εκδήλωση της νομαρχιακής του κόμματος. Με ομιλητή τον Υπουργό Επικρατείας κ. Βορίδη. Στην ίδια εκδήλωση ήταν επίσης (προερχόμενοι από την Καβάλα) ο Μανώλης Κελαϊδάκης και ο Βαγγέλης Μπλούκος.

 

Το ΚΚΕ στη Θάσο έκανε και συνεχίζει την προσπάθεια για να μην υποβαθμιστεί η λειτουργία του καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Λιμενάρια. Αλλά και στο Λιμένα. Συγκεντρώσεις, έγγραφα, διαμαρτυρίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο πρόλαβε το ΚΚΕ και κατέθεσε πρώτος σχετική ερώτηση στη Βουλή. Προχθές το κόμμα «απάντησε». Έδωσε στη δημοσιότητα και τη δική του ερώτηση. Προς το παρόν ισοπαλία… Αν και από τις ερωτήσεις, πολύ περισσότερο από τις απαντήσεις των ερωτήσεων ποτέ σχεδόν δεν γινόμαστε σοφότεροι…

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τα τέλη άρδευσης έτους 2024. Περιμένουμε πάντα την απόφαση της Αποκεντρωμένης επί των προσφυγών στην απόφαση των ανταποδοτικών τελών. Προσφυγές του Χαράλαμπου Χρυσανίδη και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών.

 

 

Διαβάστε επίσης