• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Μια από τις πολλές σημαντικές αλλαγές στο Περιγιάλι, αυτή που δείχνει η φωτογραφία. Καθαρίζεται ένα μεγάλο οικόπεδο πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, εξίσου κοντά στο κτίριο της ΔΕΥΑΚ «Λόρντ». Δεν είναι μόνο καθαρισμός μιας έκτασης. Είναι το γνωστό έργο του Δήμου Καβάλας, δια του οποίου συνεχίζονται οι διανοίξεις δρόμων που προβλέπει το σχέδιο του Περιγιαλίου. Ένας ακόμη από τους δρόμους που ανοίχτηκαν είναι κι αυτός δίπλα (και πίσω) από το κτίριο «Λορντ».

 


 

Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα είναι εβδομάδα Τσικνοπέμπτης και … γυναίκας. Την Πέμπτη έχουμε την Τσικνοπέμπτη (μεγάλη γιορτή της εστίασης), την επόμενη μέρα τη γιορτή της γυναίκας. Ήδη ανακοινώνονται σχετικά γεγονότα. Πάρα πολλές εκδηλώσεις. Ξεχωρίζει αυτή που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στη Μεγάλη Λέσχη. Περιλαμβάνει και βράβευση γυναικών της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής.

 

Η ωραία ιδέα είναι του Τοπικού Συμβουλίου Καβάλας. Του σημερινού περισσότερο, ίσως και του προηγούμενου. Ο Δήμος Καβάλας «αγκαλιάζει» αυτό που ετοιμάζεται, μπαίνει μπροστά. Για πολλούς διαδικαστικούς λόγους. Η αρχή όμως έγινε από το Τοπικό Συμβούλιο. Για αυτόν τον λόγο θα βραβευτούν και δύο γυναίκες που ήταν πετυχημένες πρόεδροι του. Η Λία Ασλανίδου και η Φωτεινή Κόγια.

 

Ρόλο επικεφαλής στις τοπικές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και πορείες ανέλαβε προ πολλού το ΠΑΜΕ Καβάλας. Δικαιολογημένα λόγω του κόσμου που έχει πάντα σε ετοιμότητα. Ταυτόχρονα έμαθε να συνεργάζεται άριστα με όλους τους άλλους. Παρά τις πολιτικές διαφορές.  Έτσι έγινε και προχθές, στη διαμαρτυρία για τον ένα χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών. Κι επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, οι περισσότεροι ομιλητές της συγκέντρωσης ήταν του ΠΑΜΕ. Πρώτο και καλύτερο στην πορεία, το πανό των λίγων φοιτητών. Του ΠΑΜΕ επίσης.

 

Τα πολιτικά υπονοούμενα συγκεκριμένα. Οι άλλοι ομιλητές επέκριναν μόνο την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα λάθη της στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών. Για την ακρίβεια στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και τα άλλα θέματα επικαιρότητας. Όταν όμως μιλούσε εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ τα λόγια δεν αφορούσαν μόνο τη σημερινή Κυβέρνηση. «Και όλες τις προηγούμενες» πρόσθεταν. Υπονοούμενο απαραίτητο κι επιβεβλημένο…. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!

 

Η βιασύνη και η προχειρότητα του σχεδίου νόμου είναι ολοφάνερη. Την εντόπισαν πρώτοι όλοι όσοι θίγονται. Μας λένε: «Μεταφέρονται από το ΔΙΠΑΕ στο Δημοκρίτειο όσα έχουν σχέση με τα πανεπιστημιακά τμήματα». Όλα τα άλλα στην Καβάλα, τα του πρώην ΤΕΙ Καβάλας, μένουν στο ΔΙΠΑΕ. Αυτό σημαίνει ότι το ΔΙΠΑΕ «κερδίζει» εξοπλισμό, ακίνητη περιουσία ίσως και προσωπικό. Η παρατήρηση που έκανε –  καλά ενημερωμένος- ο Γιάννης Πασχαλίδης πρέπει να υποστηριχθεί ευρύτερα ώστε όλα να διορθωθούν. Διαφορετικά στο πρώην ΤΕΙ Καβάλας άλλα (κτίρια, εργαζόμενοι κτλ) θα είναι του Δ.Π.Θ. κι άλλα του ΔΙΠΑΕ!

 

Με την ιδιότητα του προέδρου του Α.ΜΟ.Κ. (Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Κρηνίδων) ο Θέμης Καλπακίδης ανακοίνωσε αλλαγή για τους αγώνες του 2024. Ο πρώτος στην πίστα των Κρηνίδων δεν θα γίνει την Άνοιξη όπως γνωρίζαμε και είχε ανακοινωθεί. Θα γίνει τον Σεπτέμβρη. Ως τότε η πίστα δεν θα λειτουργεί, θα επωφεληθεί διαφόρων παρεμβάσεων και έργων. Ώστε να γίνει ακόμη καλύτερη. Ραντεβού λοιπόν τον Σεπτέμβρη.

 

Σε ποινή φυλάκισης 8 ετών χωρίς αναστολή (!) καταδικάστηκε στο δικαστήριο της Καβάλας προ ημερών αθίγγανος με ποινικό παρελθόν. Εξ αιτίας του οποίου είναι ήδη κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας. Τον Σεπτέμβρη του 2023 είχε χτυπήσει ξενοδόχο στην Καβάλα, από την οποία ζήτησε επίμονα το κλειδί του χρηματοκιβωτίου της επιχείρησης. Τελικά τράπηκε σε φυγή καθώς έγινε αντιληπτός από άλλο ένοικο του ξενοδοχείου. Η υπόθεση αυτή δικάστηκε σχετικά γρήγορα και χωρίς αναβολή. Η δίκη έγινε κανονικά αφού δεν επηρεάστηκε από την αποχή των δικηγόρων.

 

Η πρώτη ανακοίνωση έγινε ήδη. Ο Γιάννης Εριφυλλίδης και η δημοτική του παράταξη «Καβάλα Μπροστά» επανέρχονται με την έκθεση ζωγραφικής ντόπιων καλλιτεχνών. Τα εγκαίνια της προγραμματίζονται για την Παρασκευή 8 Μάρτη το απόγευμα. Η έκθεση συνεχίζεται ως τις 15 Μάρτη. Περιλαμβάνει και πάρτι νεολαίας στις 12 Μάρτη, ώρα 9 το βράδυ. Τόπος ίδιος. Η Μεγάλη Λέσχη.

 

Πρώτα πρώτα ας γράψουμε σωστά το όνομα του φορέα. Πρόκειται για τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Τον ενδιάμεσο φορέα των Δήμων της ΑΜΘ, ασχολούμενο με τα απορρίμματα όλης της Περιφέρειας. Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο. Τις κέρδισε οριακά ο Δήμαρχος Δράμας κ. Παπαδόπουλος. Επικράτησε του Δημάρχου Καβάλας κ. Μουριάδη. Το αποτέλεσμα ήταν έκπληξη. Των τελευταίων προ των εκλογών ωρών!

 

Φέρονται οι Δήμαρχοι της ΝΔ, οι πιο συνεπείς στο κόμμα, να στήριξαν τον εκλεκτό και του κόμματος. Αλλάζοντας τα δεδομένα που καιρό τώρα «έδειχναν» εκλογή Μουριάδη. Κι άνετη μάλιστα. Στα αξιοσημείωτα το ότι οι Δήμαρχοι του Νομού, άλλος λίγο κι άλλος περισσότερο, στήριξαν την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου. Και όχι του Δημάρχου της Καβάλας. Σημειώνουμε ότι εδώ και μήνες η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. «παλεύει» να δημοπρατήσει τη Μ.Ε.Α. Καβάλας (εργοστάσιο σκουπιδιών κοντά στην Άσπρη Άμμο) μα δεν τα καταφέρνει….

 

Ο Δήμαρχος Καβάλας παραμένει στην Αθήνα και μετά τις εκλογές της ΚΕΔΕ (έγιναν το Σάββατο). Βασικά περιμένει να συναντήσει την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη. Η συνάντηση θα γίνει σήμερα ή αύριο κι έχει θέμα της την πρωτοβουλία (έργο) του Δήμου περί των βραχογραφιών στις Κρηνίδες. Κατά τα άλλα βασικό θέμα του Δήμου Καβάλας είναι πάντα το ίδιο. Να τελειώνει με τον προϋπολογισμό του 2024, να πληρώσει εντός της εβδομάδας το προσωπικό του που είναι απλήρωτο.

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα κι άλλες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, όλες σχετικές με την αύξηση δημοτικών τελών για το 2024. Περιμένουμε πάντα την έγκριση ή όχι της βασικότερης. Των ανταποδοτικών τελών. Υπάρχουν και εξετάζονται και οι δύο προσφυγές κατά της συγκεκριμένης απόφασης. Από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και τη δημοτική παράταξη Χρυσανίδη.

 

Ο αθηναϊκός τύπου έδωσε σημασία στην πρόσφατη συνάντηση, την οποία και πρόβαλε. Εννοούμε τη συνάντηση των Τοψίδη- Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΚ Άγγελο Βλάχο. Την είδηση την είδαμε και σε αθηναϊκές εφημερίδες που για αυτόν τον λόγο δεν συνηθίζουν να ασχολούνται με την Καβάλα. Τα δύο μέρη είχαν στενή συνεργασία υπέρ της διευκόλυνσης των έργων του ΟΛΚ. Αυτή στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συνεχιστεί.

 

700 περίπου δάσκαλοι από την Ελλάδα και την Κύπρο θα έρθουν στην Καβάλα αρχές Ιουλίου. Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας του Ν. Καβάλας θα τους φιλοξενήσει στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου εκπαιδευτικών δημοτικών σχολείων . Οι ημερομηνίες της μεγάλης διοργάνωσης ορίστηκαν από 2 έως 7 Ιουλίου. Σύντομα θα αποφασιστούν τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης