• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Νέα των άλλων δημοτικών συμβουλίων του Ν. Καβάλας. Τη Δευτέρα η συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου. Αν και ο νόμος ανέφερε ότι αυτές οι συνεδριάσεις έπρεπε να γίνουν το αργότερο τον Φεβρουάριο. Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου κατέθεσε αίτημα στο Δήμο Θάσου ώστε οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να μεταδίδονται live από το διαδίκτυο.

 


Θα θυμούνται καιρό την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου. Για πολλούς λόγους. Θα τη θυμούνται ως το τέλος μιας περιπέτειας που κανείς δεν θα θέλει να ξαναζήσει. Ούτε αυτή τη φορά το ήθελαν. Δεν κατάφεραν ωστόσο να αποφύγουν μια μεγάλη καθυστέρηση στη σύνταξη του προϋπολογισμού. Στον έλεγχο και τελικά στην έγκριση του. Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, στη συνεδρίαση προέκυψε νέο πρόβλημα. Η καθυστερημένη άφιξη του Δημάρχου. Προέρχονταν από την Αθήνα κι άργησε 40 λεπτά να φθάσει στο Δημαρχείο.

 

Σε αυτό το 40λεπτο που φάνηκε αιώνας, σύσσωμη η αντιπολίτευση τον αναζητούσε μιας και η απουσία του έδινε επιπλέον επιχειρήματα κριτικής. Ως που ήρθε ο Δήμαρχος κι έκατσε στη θέση του προκειμένου κάποια πράγματα να αποκατασταθούν. Δύο ώρες μετά ο στόχος επετεύχθη. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κι από χθες υλοποιείται. Πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου!

 

Έφταιξε κι η διοίκηση. Το μεγάλο όμως φταίξιμο είναι του κράτους. Με τις αλλαγές που προκάλεσε. Κι αν αυτό είναι δικαίωμα του, δεν είναι δικαίωμα του κράτους να αναστατώνει τους Δήμους (τάχα για καλό σκοπό), να τους επηρεάζει καθοριστικά και να τους ταλαιπωρεί. Γιατί οι περισσότεροι Δήμοι στη χώρα τα ίδια έπαθαν. Ενέκριναν τον προϋπολογισμό του 2024, αρχές του 2024. Μπορεί να μην άργησαν όσο ο Δήμος Καβάλας αλλά οι περισσότεροι άργησαν.

 

Κι ο Χρήστος Μέτιος επισκέπτονταν τον εκάστοτε Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Βρίσκονταν στο Διοικητήριο αρκετά συχνά. Κανείς δεν το μάθαινε. Ούτε εκ των υστέρων. Το χθεσινό ήταν εξ αρχής διαφορετικό. Ο νέος Περιφερειάρχης μάθαμε ότι θα έρθει στην Καβάλα από την προηγούμενη! Κληθήκαμε και σε συνέντευξη τύπου. Δέχθηκε ερωτήσεις, απάντησε. Υπήρξαν ειδήσεις. Ένα πράγμα «ζωντανό». Δραστήριο, ανοιχτό στον έλεγχο και στην κριτική. Ακόμη και την κακόπιστη. Γιατί κι από αυτήν έχουμε. Μπόλικη.

 

Για τη νέα διοίκηση αντιληφθήκαμε και χθες ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη. Πάρα πολύ νωρίς. Μπορεί να προσαρμόστηκε εύκολα αλλά χρήματα για κάτι επιπλέον, κάτι καινούργιο δεν υπάρχουν. «Είναι δεσμευμένα», είπε δύο και τρεις φορές ο Χρ. Τοψίδης. «Κουμπωμένα» σε δράσεις αποφασισμένες και σε εξέλιξη. Ο επόμενος προγραμματισμός αφορά το νέο ΕΣΠΑ. Κι η διαδικασία αυτή φαίνεται να αργεί. Αρκετά.

 

Είναι τυχερή η νέα διοίκηση. Γιατί η έως τώρα καθημερινότητα (δύο και πλέον μηνών) δεν της έβγαλε κάτι που δεν περίμενε. Πολύ περισσότερο κάτι δυσάρεστο. Έχει λοιπόν μια άνεση, έχει χρόνο στη διάθεση της κι έχει και μια αντιπολίτευση που συνεχίζει να περιμένει. Κι αυτό είναι- για τη διοίκηση Τοψίδη- το καλύτερο όλων.

 

Νεότερες πληροφορίες σχετικά με το Θόδωρο Ζαγοράκη. Διαψεύδουν τα όσα γράφαμε μόλις χθες. Οι σχέσεις του με τη ΝΔ είναι ανύπαρκτες. Άρα να μην τον περιμένουμε υποψήφιο Ευρωβουλευτή με τη ΝΔ. Μάλλον θα είναι, αλλά με κάποιο άλλο κόμμα. Πάει το μυαλό σας κάπου; Ο ίδιος κρατά επί του παρόντος τα χαρτιά του κλειστά.

 

Άλλοι, σίγουροι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με τη ΝΔ, ετοιμάζονται να περιοδεύσουν στην ΑΜΘ. Βάζοντας πρώτη πρώτη στο πρόγραμμα τους την Καβάλα. Όλοι φέρονται να ζητούν από τη νομαρχιακή Καβάλας υποδοχή και φιλοξενία. Μια συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κόμματος στην πόλη μας θα την ήθελαν ευχαρίστως. Αυτό το πρόγραμμα φαίνεται ότι θα αρχίσει να υλοποιείται μετά το Πάσχα.

 

Ο συνταξιούχος καθηγητής του ΤΕΙ Καβάλας Δημήτρης Πογαρίδης φεύγει από το ΠΑΣΟΚ. Εντάσσεται στο κόμμα Λοβέρδου. Χθες ανακοίνωσε την αποχώρηση του με ανάρτηση στο facebook: «Το παιδί δεν ξέχνα ότι η ιδιότητα του προέδρου της ΠΑΣΠ τον ανέδειξε σε Ευρωβουλευτή και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ…Συνεχίζει να λειτουργεί και να διοικεί το ΠΑΣΟΚ ακόμα ως πρόεδρος της ΠΑΣΠ. Δυστυχώς αποδείχθηκε λίγος. Πολύ λίγος.Με αποτέλεσμα να απομακρύνει από το κόμμα ανθρώπους που υπάρχουν εκεί και λειτουργούν από το 1974. Προσωπικά συνεχίζω να υποστηρίζω τα ιδιωτικά (μη κρατικά-μη κερδοσκοπικά) πανεπιστήμια, όπως έκανα τα τελευταία 30 χρόνια. Άρα με βάση και την κομματική πειθαρχία, που αποφάσισε ο πρόεδρος και την οποία δεν έχω καμιά απολύτως διάθεση να υιοθετήσω, φτύνοντας την 40χρονη πορεία μου στην Ελληνική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έθεσα αυτομάτως τον εαυτό μου εκτός κόμματος…».

 

Καιρό τώρα ο κ. Πογαρίδης ήταν ένας από τους ψηφοφόρους και φίλους του ΠΑΣΟΚ, και στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ, που σαφώς προτιμούσε τη ΝΔ σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ. Η τακτική Ανδρουλάκη των ίσων αποστάσεων λογικό να μην τον καλύπτει. Κι έτσι παίρνει το καπελάκι του και φεύγει….

 

Μεγάλο το ενδιαφέρον των Καβαλιωτών για την παράσταση «Το σπίτι με τα δώρα». Έτσι εκτός των ήδη προγραμματισμένων, προστέθηκε μία ακόμη. Απογευματινή το Σάββατο. Το Σάββατο δηλαδή οι παραστάσεις θα είναι δύο. Η γνωστή στις 9 το βράδυ και η απογευματινή στις 6.30 το απόγευμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης