• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πραγματοποίηση δωρεάν rapid τεστ χθες στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης». Ήταν αδύνατο λόγω της συνέλευσης που έκαναν στην αίθουσα οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ. Απέναντι, στο χώρο των θεωρητικών εξετάσεων για απόκτηση διπλώματος οδήγησης, το ίδιο. Χθες ήταν μέρα εξετάσεων. Εκτάκτως και άρον άρον η διαδικασία μεταφέρθηκε μόνο για χθες στο Δημαρχείο. Με μια ανακοίνωση- πινακίδα ενημέρωσης των ενδιαφερομένων.

 


 

Ο Δήμαρχος Λευτέρης Αθανασιάδης επανάφερε την ιδέα της εκδήλωσης την Καθαρά Δευτέρα. Με μια ωραία πρωτοβουλία που είχε τίτλο «Πιάνουμε το φίδι στην Καλαμίτσα». Ήταν οι αρχές της δεκαετίας του 80. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Το γεγονός συνεχίστηκε αδιάκοπα έχοντας μάλιστα τον ίδιο και πετυχημένο τίτλο. Το ίδιο σύνθημα: «Πιάνουμε το φίδι». Άλλοτε στην Καλαμίτσα, άλλοτε στο Χαλκερό, άλλοτε στο Πάρκο του Φαλήρου. Ταυτοχρόνως και στον περιβάλλοντα χώρο του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων (από την εποχή που ο Δήμος Φιλίππων ενσωματώθηκε σε αυτόν της Καβάλας).

 

Φθάσαμε στην Καθαρά Δευτέρα του 2024. Και φέτος … «Πιάνουμε το φίδι στην Καλαμίτσα». Τυχαίο; Φυσικά και όχι. Δοκιμασμένο και σταθερά πετυχημένο αν και θα μπορούσε, θα έπρεπε να έχει ανανεωθεί. Και να ενισχυθεί. Η μόνη μεγάλη αλλαγή που έγινε αφορά την εθελοντική εργασία που πάντα κάνουν οι πολίτες. Δια των συνοικιακών συλλόγων. Αν δεν υπήρχε αυτή η παρέμβαση, η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να γίνει. Απλά πάλι οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν επαρκούν.

 

Τότε ο Αθανασιάδης πρόσθεσε στο «πακέτο» μια συναυλία με γνωστό τραγουδιστή ή τραγουδίστρια. Αυτό στην πορεία έπαψε. Έρχονται τα «αστέρια» της ελληνικής μουσικής στην Καβάλα, τραγουδούν αλλά με άλλες αφορμές. Σε άλλες εκδηλώσεις και κυρίως όχι στην Καλαμίτσα. Τελικά καλή η επανάληψη, σίγουρη η επιτυχία. Χρειάζεται πάντως και μια τόνωση. Μια αλλαγή ως προς το περιεχόμενο. Για να γίνει το καλό, καλύτερο. Όπως πρέπει να ισχύει σε όλα τα δημοτικά δρώμενα και λοιπά ψυχαγωγικά γεγονότα.

 

Όταν ο Δήμος Καβάλας ήταν στα «ντουζένια» του, διοργάνωνε ίδια εκδήλωση και για την Πρωτομαγιά. Τότε είχε επιλέξει το άδειο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Όταν στην πορεία τα οικονομικά δυσκόλεψαν, η εκδήλωση της Πρωτομαγιάς σιωπηρά καταργήθηκε. Της Καθαράς Δευτέρας ευτυχώς όχι.

 

Εκδηλώσεις το τριήμερο πάρα πολλές. Σε όλο το Νομό. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Δήμων και κυρίως των συλλόγων, την Καθαρά Δευτέρα υπάρχουν εκδηλώσεις σε Πέρνη- Νέα Πέραμο- Ακροπόταμο- Νικήσιανη- Δωμάτια. Κι αυτά ως χθες. Σύντομα ο κατάλογος θα μεγαλώσει. Γιατί κάθε χωριό και μια εκδήλωση (την Καθαρά Δευτέρα).

 

Πρώτος ο διοικητής Αχιλλέας Γερόπουλος έκανε γνωστό το προχθεσινό απογευματινό χειρουργείο στο Νοσοκομείο. Η ανάρτηση του γνωστοποιήθηκε στον Υπουργό Υγείας. Που αμέσως την επανέλαβε. Κάπως έτσι το απογευματινό χειρουργείο στο Νοσοκομείο Καβάλας απέκτησε πανελλήνια προβολή. Είναι όντως επιτυχία;

 

Για κάποιους ναι. Είναι επιτυχία και μάλιστα μεγάλη. Αναφερόμαστε σε αυτούς που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική, αφήνουν στην άκρη τα πολλά προβλήματα και κουσούρια του Ε.Σ.Υ. Αυτοί μπορεί και να πανηγυρίζουν. Ένα Νοσοκομείο που υστερεί στα βασικά, μπορεί να κάνει απογευματινά χειρουργεία. Ε και; Νοσηλευτές έχει; Γιατρούς έχει; Αναλώσιμα υπάρχουν;

 

Φυσικά και το Νοσοκομείο Καβάλας είναι αξιόπιστο και όχι υπό διάλυση. Αν κάποιος έκανε μια αντικειμενική ιεράρχηση των αναγκών του δεν θα άρχιζε από τα απογευματινά χειρουργεία. Μοιάζουν με μια βιτρίνα που σκοπίμως εφευρέθηκε, μεγάλωσε τόσο ώστε να κρύψει όλα τα άλλα. Αλλά όλα αυτά κακά τα ψέματα, δεν κρύβονται.

 

Το απογευματινό χειρουργείο στην Καβάλα, κι όσα ακόμη ακολουθήσουν, έχουν τη σημασία τους και για έναν ακόμη λόγο. Βρισκόμαστε στη διαδικασία επιλογής διοικητή και αναπληρωτή διοικητή. Γιατί τίποτα, μα τίποτα σε αυτήν την ζωή δεν είναι τυχαίο.

 

Αυτό το δημόσιο έργο, το επαναλαμβάνουμε, θα τελειώσει στην ώρα του. Όχι ακριβώς αλλά περίπου. Εκτελείται με καλό ρυθμό κι έτσι είναι πάντα σε μια ικανοποιητική φάση. Εννοούμε το έργο στο δικαστικό μέγαρο. Την απομάκρυνση των μαρμάρων εξωτερικά και περιμετρικά, την τοποθέτηση μόνωσης και την εξωτερική βαφή. Δεν θα τελειώσει αυτόν τον μήνα. Σίγουρα θα τελειώσει τον επόμενο.

 

Αγρότες από τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων επισκέφθηκαν προχθές το Θόδωρο Μαρκόπουλο. Στον οποίο ανέφεραν το βασικό τους πρόβλημα. Στα Τενάγη υπάρχει ξηρασία. Λειψυδρία, είπαν. Οφείλεται στο ότι δύο μήνες δεν είχαμε βροχές. Οι τελευταίες φυσικά και θα διορθώσουν την κατάσταση αν και δεν θα λύσουν το πρόβλημα.

 

Θυμόμαστε προ λίγων μόνο ετών, πάλι στα Τενάγη αλλά μια αντίθετη κατάσταση. Πλημμυρισμένα χωράφια. Σε μεγάλο βαθμό. Αυτά τα σκαμπανεβάσματα τα έχει η ζωή. Με μια διαφορά. Είναι πολύ κοντά η ξηρασία με τα πλημμυρισμένα χωράφια. Τον ένα Χειμώνα πλημμυρισμένα, τον επόμενο ούτε σταγόνα νερού!

 

Η επίσκεψη του Δημήτρη Καιρίδη στην Καβάλα είναι μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία κάτι να αλλάξει στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Μπορεί να δοθεί μια τέτοια υπόσχεση όταν το μεταναστευτικό παραμένει οξυμένο; Με τους κατάλληλους χειρισμούς ίσως. Η πόλη δια των εκπροσώπων και φορέων της μπορεί να στοχεύσει στην αλλαγή του τόπου της δομής. Να μετακομίσει κάπου αλλού μιας και το πρώην στρατόπεδο το χρειαζόμαστε. Δυστυχώς τόσο καιρό τέτοια πρόταση δεν υπήρξε. Ούτε φυσικά μπορεί να υπάρξει- αν και θα έπρεπε- εντός των ημερών.

 

Διαφορετική η προχθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Η πρώτη χωρίς αντιπολίτευση. Όλοι οι εκπρόσωποι της απουσίαζαν. Ρόλο φυσικά έπαιξαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ήταν λίγα και απλά.

 

Στο πλαίσιο του έργου του νέου πεζόδρομου της οδού Κασσάνδρου, μπήκαν πρόσφατα βυθιζόμενα κολωνάκια. Από την πλευρά της οδού Εθνάρχου Μακαρίου. Για να μην εισέρχονται στον πεζόδρομο αυτοκίνητα. Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες ένα από τα κολωνάκια στράβωσε. Κάποιος δεν το είδε, έπεσε πάνω του κι έκανε ζημιά. Κι είμαστε ακόμη στην αρχή….

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης