• 25 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς ήταν και παραμένει καλός φίλος της Καβάλας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών του Νομού.

Το πρωί του Σαββάτου συνάντησε διοικήσεις και εκπροσώπους σωματείων, συζήτησε μαζί τους τα δεδομένα στην αγορά.

Πρόβαλλε τις δύο προϋποθέσεις που κατά την άποψη του πρέπει να δημιουργηθούν ώστε να ξεπεραστούν οι συνέπειες της κρίσης. Δέχθηκε και απάντησε σε ερωτήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν ειδικά κλαδικά ζητήματα.

Οι απαντήσεις του ήταν αναλυτικές και κατατοπιστικές αφού μία ακόμη φορά έδειξε ότι είναι άριστα ενημερωμένος για όλα τα ζητήματα. Θίχθηκαν θέματα πνευματικών δικαιωμάτων, «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας, οι φωτογραφίες για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες κτλ. Δυστυχώς τα σωματεία της Ομοσπονδίας έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη εκπροσώπηση, ίσως έφταιγε η μέρα και η ώρα της συνάντησης. 

Ο κ. Καββαθάς ήρθε στην πόλη μας λόγω της έκθεσης και δεν το έκανε πρώτη φορά. Είναι από τους πιο σταθερούς υποστηρικτές της KavalaExpo.

=================================================================

Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί η απόφαση της δημοτικής παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών» για το τι θα κάνει στις επόμενες δημοτικές εκλογές στην Καβάλα. Η μυστικότητα και τα λίγα λόγια από τους εκπροσώπους της συνεχίστηκαν και την προηγούμενη εβδομάδα . Ταυτόχρονα υπήρξαν πληροφορίες (το μυστικό ίσως διέρρευσε…) για μια γενικότερη κινητικότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Όλης της Κεντροαριστεράς.

 

Αυτές οι επαφές, οι συζητήσεις και οι άμεσες ή μελλοντικές συνεργασίες προκύπτουν αυτόματα λόγω της δεδομένης ιδεολογικής συγγένειας. Ακόμη κι οι αντιπάθειες ανάμεσα στα πρόσωπα, ακόμη κι αυτές δεν μπορούν να σταματήσουν κάτι που είναι ολοφάνερο ότι έρχεται.

 

Ναι μεν η Δήμαρχος είναι μετριοπαθής και προσεκτική, συνεργάτες της ωστόσο είχαν συμπεριφορές που «ένωσαν» ή θα «ενώσουν» την Κεντροαριστερά. Έστω κι αν αυτές οι συμπεριφορές περιγραφούν ως «κακές στιγμές» συγκεκριμένων ανθρώπων, ήταν τόσο «κακές στιγμές» που αποτέλεσαν την αφετηρία όσων τώρα ετοιμάζονται.

 

Το ερώτημα είναι απλό. Στην εποχή της κρίσης και της συντηρητικής στροφής του εκλογικού σώματος, τι τύχη μπορεί να είναι μια κοινή προσπάθεια των προαναφερθέντων πολιτικών χώρων; Ας μη ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε στην τοπική αυτοδιοίκηση, όχι σε βουλευτικές εκλογές. Αναφερόμαστε στην καθημερινότητα και τα προβλήματα που ανακύπτουν,  πλήθος από ζητήματα που η σημερινή διοίκηση δεν μπόρεσε να ελέγξει.

 

Ένας δήμαρχος της Κεντροαριστεράς θα τα καταφέρει καλύτερα; Κι αυτό δεν είναι τόσο σίγουρο αφού και την επόμενη των εκλογών τα κενά στο προσωπικό του Δήμου Καβάλας και του κάθε Δήμου, θα είναι τα ίδια. Πολλά και μεγάλα. Ωστόσο συνεχίζει να είναι άλλο πράγμα το προοδευτικό και το διαφορετικό, είναι άλλο πράγμα το άτολμο και το δίχως όραμα.

 

Θα παρακολουθήσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, τις οποίες προκαλεί και ο Κλεισθένης. Επιμένουμε να υπενθυμίζουμε ότι ένα τμήμα της Κεντροαριστεράς βρίσκεται ακόμη στην εποχή της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου. Οτιδήποτε αντίθετο του προβλεπόμενου προκύψει, δεν αποκλείεται αυτούς τους ανθρώπους να τους σπρώξει στην αγκαλιά των εκπροσώπων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάποιοι είναι έτοιμοι για την ενωμένη Κεντροαριστερά, κάποιοι όχι.

 

Όσο για τις γνωστές «γεροντοκόρες», μέσω λογαριασμών που παρουσιάζουν «προηγούμενα ανεξόφλητα ποσά» τροφοδοτούν με πληροφορίες τη διοίκηση. Πολύτιμες πληροφορίες. Οι οποίες αφορούν κυρίως τον ενοχλητικότερο αντίπαλο κι όχι αυτόν που ξεκινά τώρα. Αυτόν μόνο τον σχολιάζουν αρνητικά αφού νέα του δεν μπορούν να μάθουν εύκολα.

 

Κυκλοφορεί στην πόλη και το Νομό υποψήφιος, θέλει να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, που όπως λέγεται ακόμη κι αν επιλεγεί δεν θα έχει τη δυνατότητα. Στο πρόσωπο του ισχύει κώλυμα. Ο ίδιος μάλλον δε το ξέρει. Οι «αντίπαλοι» του το έψαξαν κι είναι σίγουροι. Πλην όμως κανείς δεν τον ενημερώνει σχετικά. Τον αφήνουν να συνεχίζει τις περιοδείες του.

 

Επίκειται η ώρα της συνταξιοδότησης για τον συμπολίτη λογιστή φοροτεχνικό Νίκο Πατέλη. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν ενεπλάκη καθόλου στις πρόσφατες εκλογές του συλλόγου Λογιστών, στον οποίο επί χρόνια ήταν πρόεδρος. Αποχωρώντας από τα συνδικαλιστικά άφησε το πεδίο ελεύθερο στους νεότερους.

 

Και ο Τάσος Τσαλδαρίδης προτάθηκε υποψήφιος περιφερειάρχης. Προτάθηκε στη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης από την ομάδα των εν ενεργεία περιφερειακών συμβούλων. Δεν λέει όχι στην ιδέα ο κ. Τσαλδαρίδης.

 

Πλησιάζουν οι εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο κι η τοπική ΝΔ κάνει ότι μπορεί. Ακούμε ότι το προσεχές διάστημα οι ενέργειες της οργάνωσης θα εντατικοποιηθούν υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων. Ακούμε επίσης ότι στην μετά Κροκίδη εποχή ο Ιατρικός Σύλλογος μπορεί να έχει νέα πρόεδρο γυναίκα.

 

Το ευχαριστήθηκε και με το παραπάνω ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στα εγκαίνια της έκθεσης του Επιμελητηρίου έτυχαν ιδιαίτερα θερμής υποδοχής τόσο από τους φορείς όσο κι από τους πολίτες. Στον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας θεωρούν το γεγονός όχι τυχαίο. Σκοπεύουν να συνεχίσουν αυτήν την δραστηριότητα αφού αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα των επόμενων βουλευτικών εκλογών.

 

Η κ. Νοτοπούλου και ο κ. Γιαννακίδης όσο ήταν στην Καβάλα έκαναν πρόγραμμα επισκέψεων σε φορείς. Κι επειδή υπήρξε ελεύθερος χρόνος, πήγαν μια βόλτα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη μας. Όπως επίσης Νοτοπούλου και Γιαννακίδης επισκέφθηκαν και τη δομή φιλοξενίας των προσφύγων.

 

Διατυπώνονται παράπονα προς τη Δημωφέλεια για τη κατανομή των ωρών και των χώρων στον Πυθαγόρα. Εκπρόσωπος συλλόγου μας έλεγε επίσης ότι είναι δύσκολο να βρει στο τηλέφωνο την πρόεδρο, όταν η εκπρόσωπος της επιχείρησης στον Πυθαγόρα δηλώνει αδυναμία στο να ικανοποιήσει δίκαια αιτήματα.

 

Μια και το έφερε η κουβέντα. Η Δημωφέλεια άρχισε να προετοιμάζει τις εκδηλώσεις στην Καβάλα για την περίοδο των Χριστουγέννων. Λόγω των εκλογών αυτές θα επιδιωχθεί να είναι ακόμη καλύτερες. Το όνομα του Νίκου Βέρτη και του Νίκου Κουρκούλη είναι από τους στόχους των διοργανωτών. Οι οποίοι θέλουν εκτός από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις εκείνων των ημερών να έχουν και μια συναυλία. Όσο γίνεται πιο ξεχωριστή.

 

Η πρόσφατη συνέντευξη του Μακάριου Λαζαρίδη στην εφημερίδα των Αθηνών «Espresso» είχε αρκετές αναφορές στην Καβάλα και στην απόφαση του να ζητήσει από το κόμμα της ΝΔ να είναι υποψήφιος βουλευτής στο Νομό. Η συνέντευξη ξεχωρίζει αφού όπως διαβάζουμε έχει ελάχιστες αναφορές στο ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα.

 

Ο Μακάριος Λαζαρίδης μιλά για την οικογένεια του, την ζωή του, τους γονείς του κτλ. Ρωτήθηκε ακόμη και για τον έρωτα! Απάντησε ως εξής: ««Ο έρωτας πάντα ήταν και θα είναι η πιο ζωογόνος δύναμη που υπάρχει. Μας παρασύρει, μας μεταμορφώνει, μας συγκινεί, μας επαναπροσδιορίζει, μας αποπροσανατολίζει και μας καθηλώνει. Για τις μακροχρόνιες σχέσεις ρωτάτε τον… ειδικό. Βρίσκομαι 25 χρόνια σε σχέση με τη Νάνσυ. Τα φτιάξαμε στις 31 Οκτωβρίου 1993 και είμαστε παντρεμένοι 22 χρόνια. Οι σχέσεις, για να έχουν διάρκεια, απαιτούν σεβασμό, αγάπη, αλληλοϋποστήριξη, αλλά και εμπιστοσύνη, συγχώρεση, ειλικρίνεια. Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες, είναι το αλατοπίπερο. Μια σχέση flat είναι καταδικασμένη να πεθάνει».

 

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη διάρκεια συζήτησης της ερώτησης για την Εργοανάπτυξη, ο κ. Χρήστος Μέτιος δήλωσε ότι «… στην Καβάλα κατασκευάζονται δημοσιεύματα». Λίγες μέρες μετά αποφάσισε σχετικά κι έλαβε τα μέτρα του. Έτσι για να γνωρίζουμε συγκεκριμένα που δεν κατασκευάζονται εναντίον του δημοσιεύματα.

 

50 άτομα υπολογίζονται όσοι το βράδυ του Σαββάτου παρακάθισαν στο δείπνο του Επιμελητηρίου προς τιμήν του Αντώνη Σαμαρά. Οι μισοί και παραπάνω ήταν απρόσκλητοι! Όλοι παράγοντες και στελέχη της ΝΔ Καβάλας. «Είπαμε στον Μπάμπη Δράκο να έρθει με δύο το πολύ άτομα αλλά…» μας είπε εκπρόσωπος του φορέα. Για τους απρόσκλητους του τραπεζιού πιθανόν δεν φταίει ο κ. Δράκος. Κανονικά το Επιμελητήριο πρέπει να τους στείλει το λογαριασμό… Κανονικά.

 

Σε γενικές γραμμές η ΝΔ Καβάλας έζησε καλές στιγμές το Σάββατο και την Κυριακή λόγω της επίσκεψης Σαμαρά. Είδε πολύ κόσμο σε μια εκδήλωση που μπορεί να μην ήταν δική της, κακά τα ψέματα βοήθησε στην συσπείρωση του κόμματος τοπικά. Αποδείχθηκε ότι στην περιοχή υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές του νυν προέδρου όπως και του Κώστα Καραμανλή. Οι περισσότεροι ντόπιοι Νεοδημοκράτες ωστόσο φαίνεται ότι συνεχίζουν να προτιμούν τον Αντώνη Σαμαρά.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης