μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Το φορτηγό της φωτογραφίας παραβίασε τις απαγορεύσεις που βρήκε μπροστά του, ξεπέρασε τα εμπόδια (κολονάκια) κι έτσι μπήκε κανονικά στο νέο πεζόδρομο της οδού Κασσάνδρου. Σίγουρα θα είχε λόγο. Σημαντικότερο ως συνήθως των κυκλοφοριακών δεδομένων στην περιοχή. Ότι ισχύει καθημερινά σε όλους άλλους, θα το βλέπουμε και στον καινούργιο πεζόδρομο στο κέντρο της Καβάλας.

 


 

Το μεσημέρι της Κυριακής σε εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα, το ΚΚΕ ανακοίνωσε τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του. Προερχόμενους απ’ όλη την Ελλάδα. Οι πιο πολλοί ως συνήθως από το Λεκανοπέδιο. Η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει δύο εκπροσώπους. Και οι δύο από τη Θράκη. Η Ανατολική Μακεδονία μία ακόμη φορά έμεινε εκτός. Γεγονός για άλλους σημαντικό, για άλλους όχι.

 

Σχολιάζεται θετικά η προσέλευση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στην εσωκομματική ψηφοφορία προχθές. Στην Καβάλα και σε όλη την Ελλάδα. Για τα δεδομένα της εποχής όλα πήγαν μια χαρά. Αντίθετα η καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων ήταν αρνητικό γεγονός. Οφείλεται στο ότι άργησαν να συνυπολογιστούν οι δια ζώσης ψήφοι με τις ψήφους μέσω διαδικτύου. Έπρεπε να είχαν προνοήσει, να είχαν προετοιμαστεί.

 

Τα προβλήματα έλλειψης φωτισμού αυξάνονται συνεχώς αφού τα συστήματα δεν αντέχουν. Παρουσιάζονται νέες βλάβες που προστίθενται σε όλες τις προηγούμενες. Αυτό εντοπίζεται να συμβαίνει παντού. Ακόμη και στο κέντρο. Το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής στην οδό Βενιζέλου (τμήμα από Π. Μελά έως Αβέρωφ) τα μισά φώτα ήταν σβηστά. Κι ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο σε κατάσταση ημιφωτισμού!

 

Αναγνώστης της Πρωινής επεσήμανε ένα ακόμη παρόμοιο πρόβλημα. Δεν λειτουργεί ο φωτισμός στην επαρχιακή οδό από Αμυγδαλεώνα ως διασταύρωση για Ζυγό, Κρυονέρι και Παλιά Καβάλα. «Το σκοτάδι είναι επικίνδυνό αφού στο δρόμο συχνά πετάγονται αδέσποτα σκυλιά», παρατήρησε. Κι έχει δίκιο φυσικά.

 

«Ο εργολάβος δεν επανήλθε στο έργο στο λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας», δήλωσε χθες ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Παγγαίου κ. Ανέστης Τσαβδαρίδης. Μήπως αν δεν πληρωθεί, δεν θα επανέλθει; Ο Δήμος Παγγαίου συνεχίζει να ισχυρίζεται το αντίθετο. Πρόβλεψη που δεν έχει δικαιωθεί ως τώρα. «Η κατάσταση στο λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας παραμένει τραγική» συμπλήρωσε ο κ. Τσαβδαρίδης.

 

Η συνάντηση Τοψίδη – Μουριάδη έδωσε τέλος στα μεταξύ τους ζητήματα, η… «αποζημίωση» θα έρθει και με χρηματοδότηση έργων του Δήμου. Στην ανάρτηση του Περιφερειάρχη (στην προσωπική του σελίδα στο facebook και όχι σε αυτή της Περιφέρειας ΑΜΘ) διαβάζουμε αιτήματα για έργα που είτε είναι καινούργια, είτε είναι ξεχασμένα. Στην Παιδόπολη, η πρόσοψη του κτιρίου πρώην ΕΟΚ κτλ.

 

Κάτι ακόμη για τον κ. Τοψίδη. Δεν απάντησε στην ανακοίνωση Μέτιου. Τελικά δεν είναι ότι δεν πρόλαβε. Είναι ότι επέλεξε να ξεπεράσει το κείμενο δείχνοντας κάτι που μοιάζει (ή μήπως είναι;) με περιφρόνηση….

 

Από την Παρασκευή θα είναι στην Καβάλα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Θα μιλήσει στην Ελευθερούπολη σε εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου. Το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός σκοπεύει να επισκεφθεί το Δικαστικό Μέγαρο σε σύσκεψη με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου. Το Σάββατο 20 Απριλίου θα βρίσκονται στην Καβάλα τουλάχιστον δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Ο Στέλιος Κούλογλου και ο γιατρός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

 

Προχθές Κυριακή ήταν στην Καβάλα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λευτέρης Καρχιμάκης. Είδε κόσμο σε συνάντηση στο καφέ «Άπαρτο». Όσοι τον άκουσαν δήλωσαν ικανοποιημένοι. Την ίδια ώρα η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καβάλας έκανε ολομέλεια στη Θάσο. Κι έτσι απουσίαζε από την εκδήλωση Καρχιμάκη, έχοντας ενημερώσει σχετικά. Λέγεται ότι αύριο θα είναι στην Καβάλα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ίδιου κόμματος Σάκης Αρναούτογλου.

 

Ο Δήμος Καβάλας παρέλαβε το πρώτο σχέδιο πυρασφάλειας για κατοικία που βρίσκεται κοντά σε δασική έκταση. Το συνέταξε ο ιδιοκτήτης της κατοικίας που είναι συνταξιούχος. Οικόπεδο και σπίτι είναι όντως σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από δάσος, σε χωριό του Δήμου Καβάλας.

 

Στέφθηκε με επιτυχία η αποστολή των Καβαλιωτών στο Φανάρι, η πρόσκληση που απεύθυναν στον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί την Καβάλα τον προσεχή Σεπτέμβρη. Μάλλον δεν θα μας επισκεφθεί και λόγω του ότι είναι πρόσφατη η προηγούμενη επίσκεψη του. Πάντως ενημερώθηκε, ενέκρινε με την ευλογία του τις διάφορες εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης.

 

Επικεφαλής του γκρουπ ήταν ο Μητροπολίτης Στέφανος, συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Θεσπιών Παύλος. Από πλευράς Δημάρχων στο ταξίδι συμμετείχε μόνο της Θάσου. Οι άλλοι Δήμοι εκπροσωπήθηκαν με αντιδημάρχους. Η ΠΕ Καβάλας με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δαλακούρα. Η ανάρτηση του περιείχε μπόλικη συγκίνηση (για την επίσκεψη στην Πόλη): «Τα συναισθήματα πάντα τα ίδια, σαν πατάς το ευλογημένο χώμα της. Εκείνη η πίκρα του ξενιτεμένου, που γυρνά στη γενέθλια γη…Κι οι σκέψεις πάντα οι ίδιες, όταν παίρνεις την ευχή του Πατριάρχη. Εκείνη η χαρά σαν κατανοείς, πόσο ευλογία κι ευθύνη έχει να’ σαι Ρωμηός!».

 

Η ομάδα των Καβαλιωτών έφθασε στην Πόλη το βράδυ της Πέμπτης. Συνάντησε τον Πατριάρχη το πρωί της Παρασκευής, το ίδιο απόγευμα επανήλθε στο Φανάρι για τους Χαιρετισμούς. Το πρωί του Σαββάτου μπήκαν στο λεωφορείο για να επιστρέψουν στην Καβάλα. Γεμάτοι από χρήσιμες και ευχάριστες εμπειρίες.

 

Με ομόφωνες αποφάσεις που έλαβε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου αποδέχθηκε αιτήματα, στηρίζει την ίδρυση και λειτουργία δύο ακόμη ΚΑΠΗ στα όρια του Δήμου. Το πρώτο στο Ελαφοχώρι και το δεύτερο στον Κεχρόκαμπο. Και τα δύο θα επιδιωχθεί να λειτουργήσουν γρήγορα, όπως ζητούν οι κάτοικοι των δύο χωριών.

 

Ομόφωνη απόφαση έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ. Η επιχείρηση θα προσλάβει 3 εργάτες και 1 χειριστή για χρονικό διάστημα 2 επόμενων μηνών. Είναι απαραίτητοι για τις εξωτερικές εργασίες της επιχείρησης.

 

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καβάλας Όμηρος Κυριακίδης σε θέση οδηγού. Φορτηγού του Δήμου. Για τις ανάγκες εργασίας απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων. Σιγά την είδηση. Όταν δεν υπάρχει προσωπικό, αναλαμβάνουν δράση οι αντιδήμαρχοι. Οι πρόεδροι, στο τέλος ακόμη και οι Δήμαρχοι!

 

Οι εφημερίδες και οι ιστοσελίδες έγραψαν ότι θα είναι ο «στρατηγός» στην προεκλογική προσπάθεια της ΝΔ για τις ευρωεκλογές. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διαφώνησε με τον χαρακτηρισμό. Απάντησε διαφορετικά: «  Τι «στρατηγός»; Στρατιώτης της παράταξης ήμουνα και πάντα θα είμαι. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τίμησε αναθέτοντας σε μένα την προεδρία της επιτροπής προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Καλούμαστε ν´αγωνισθούμε για την Ευρώπη που θέλουμε και για την Ελλάδα που θέλουμε στην Ευρώπη. Δύσκολο, μου λένε.

Ωραία, απαντώ. Μου αρέσουν τα δύσκολα». Το βράδυ του Σαββάτου είχε επιστρέψει στην Καβάλα και την Κυριακή παρακολούθησε αρκετές τοπικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης