• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Πλησιάζει η 1η Ιουνίου, οι ακτές προετοιμάζονται για τη νέα κολυμβητική περίοδο. Αν και ο καιρός τελευταία δεν είναι βολικός. Δεν είναι κατάλληλος για μπάνιο στη θάλασσα. Χθες ο Δήμος Καβάλας εγκατέστησε τον πρώτο – για φέτος- πύργο ναυαγοσωστικής κάλυψης. Σε μια από τις πολυσύχναστες παραλίες του Παληού.

 


 

Ψήφο εμπιστοσύνης στο τοπικό ΠΑΣΟΚ έδωσε προχθές ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας. Υποδεχόμενος στο γραφείο του τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος κ. Χρυσόγονο του το είπε ευθέως «… το ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα πάει καλά». Ο συνομιλητής του χάρηκε που άκουσε το θετικό σχόλιο. Όπως φυσικά και οι Λεωνίδας Παππάς, Απόστολος Αγελαράκης. «Δεν προλαβαίνουμε να πάμε παντού. Στα νησιά για παράδειγμα, δεν προλαβαίνουμε» συνέχισε τη συζήτηση ο κ. Χρυσόγονος. Κι ο Μάρκος Δέμπας πάντα σε ετοιμότητα, απάντησε: «Εκτός από την Κρήτη, εκεί είμαι σίγουρος ότι θα πάτε». Γεγονός που ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αμέσως επιβεβαίωσε.

 

Απουσίαζε από το γραφείο του ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Στράτος Μακρογιαννίδης. Έτσι την Υφυπουργό Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν χθες το πρωί συνεργάτες του. Ο κ. Μακρογιαννίδης αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του. Τα ξεπερνά κι έτσι σύντομα θα επανέλθει. Με την ευκαιρία του ευχόμαστε περαστικά.

 

Από τα στελέχη της ΝΔ Καβάλας και με την ευκαιρία της χθεσινής περιοδείας της κ. Αλεξοπούλου, έγινε γνωστό ότι εντός των ημερών θα είναι στην πόλη μας ένα ακόμη κυβερνητικό στέλεχος. Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Σενετάκης. Εκλέγεται βουλευτής ΝΔ στο Ηράκλειο της Κρήτης.

 

Η προβολή της Λευκής Νύχτας είναι κάθε μέρα και πιο δυναμική. Στο κέντρο και στις συνοικίες. Στις συνοικίες υπάρχουν σχετικά μπάνερ που ενημερώνουν για τις εκδηλώσεις της Παρασκευής 24 Μάη. Στο κέντρο οι αφίσες στις βιτρίνες των καταστημάτων είναι ήδη πάρα πολλές. Μοιράστηκαν παντού από τον Εμπορικό Σύλλογο.

 

Η γνωστή εκδήλωση με το φαγητό δρόμου και τίτλο « Food Truck Festival» διαφημίζεται ως προς την πραγματοποίηση της στις Κρηνίδες. Διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «Είσοδος δωρεάν». Έχει σημασία; Μικρή φυσικά αφού η δωρεάν είσοδος θεωρείται αυτονόητη. Αντίθετα θα είναι μείζονος σημασίας θέμα το προσφερόμενο φαγητό -από τις καντίνες που συμμετέχουν στην εκδήλωση περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα- να είναι φθηνό. Προηγούμενες επισκέψεις των καντινών στην περιοχή δεν μας έπεισαν. Το φαγητό του δρόμου ήταν (πέρσι κτλ) ακριβούτσικο.

 

Η εταιρία που κατασκευάζει το δίκτυο του φυσικού αερίου τηρεί όσα ανακοίνωσε και σχετικά ενημέρωσε. Από προχθές εργάζεται στην οδό Ι. Μέξη. Εξ αιτίας των εργασιών αυτών δεν κλείνει μόνο η προαναφερθείσα οδός. Το πρωί είναι κλειστή για όλα τα οχήματα, και για τα δίκυκλα, και η Θ. Καβαλιώτου.

 

Αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης από την εργασία του στην ΠΕ Καβάλας ο κ. Κώστας Πριονίδης. Του ευχόμαστε καλή ξεκούραση, ήσυχη και ήρεμη νέα ζωή. Πίσω του αφήνει ένα μικρό… χάος. Μιας και αντικαταστάτης δεν υπάρχει. Ο κ. Πριονίδης ήταν ένας από τους ελάχιστους εργάτες – ηλεκτρολόγους που διέθετε η ΠΕ Καβάλας. Και το Διοικητήριο. Έφυγε και το κενό είναι κι αυτήν την φορά μεγάλο. Αυτή είναι η μοίρα της αυτοδιοίκησης. Κάθε συνταξιοδότηση εργαζόμενου κι ένα πρόβλημα για τη θέση εργασίας (και την ειδικότητα) που χάνεται.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος έχει πολλά παράπονα από την Εγνατία Οδό. Τα διατύπωσε ανεπισήμως τις προάλλες, στην επίσκεψη στην Καβάλα του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Δίκαια παράπονα για πολλά και διάφορα. Θέματα τόσο της οδού όσο και της εταιρίας. Έμαθε τα νέα ο πρόεδρος της Εγνατίας κι η επίσκεψη του στην Κομοτηνή που ήταν να γίνει εντός των ημερών, μετατέθηκε για αργότερα. Την ερχόμενη εβδομάδα και βλέπουμε…

 

Μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της ΠΕ Καβάλας, ο κ. Μαρκόπουλος υπέγραψε απόφαση με την οποία επιβάλλεται πρόστιμο στον Αγροτικό Συνεταιρισμό των Κρηνίδων. Αφορά τη λειτουργία μονάδας ξήρανσης και αποθήκευσης αραβόσιτου χωρίς προηγούμενη γνωστοποίηση λειτουργίας της. Το πρόστιμο επιβάλλεται και για την επέκταση της αποθήκης. Ο συνεταιρισμός μπορεί να αμφισβητήσει το πρόστιμο με προσφυγή στην Αποκεντρωμένη. Πρόκειται για ποσό προστίμου 2.000 ευρώ περίπου.

 

Όλα τα κόμματα τοπικά φροντίζουν και ενημερώνουν εγκαίρως και αναλυτικά για την προεκλογική τους δράση, τις επισκέψεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών τους. Όλα εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Αυτός ή δεν κάνει τίποτα ή χρησιμοποιεί μόνο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πάλι καλά δηλαδή που για τη σημερινή επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη εξέδωσε δελτίο τύπου (και δεν έκανε μόνο ανάρτηση).

 

Με την ιδιότητα του επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε χθες σε εκπομπή του 1ου προγράμματος της ΕΡΤ: «Φιλοξενήθηκα, στη συχνότητα του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ και στην εκπομπή GPS του Θάνου Σιαφάκα. Μιλήσαμε για αρκετά θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και φυσικά για τις Ευρωεκλογές». Στην ιστοσελίδα του κ. Παναγιωτόπουλου υπάρχει το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης.

 

Την ικανοποίηση του εκφράζει ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης επειδή μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας είναι πιθανή η ενίσχυση του ΕΚΑΒ στη δυτική πλευρά του Νομού. Στην παραλία Οφρυνίου. Αυτό θα επιδιωχθεί με το συνήθη τρόπο. Όσοι εργαζόμενοι – νυν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ- επιθυμούν, θα μπορούν να πάρουν απόσπαση για Καλοκαιρινή απασχόληση στην περιοχή. Αυτό μπορεί, αυτό κάνει το ΕΚΑΒ. Το άλλο που είναι το σωστό, η πρόσληψη επιπλέον απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, είναι άπιαστο όνειρο. Ας ευχηθούμε λοιπόν να υπάρχουν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα που θα ήθελαν μόνο για το Καλοκαίρι να έρθουν στο Νομό για να δουλέψουν πληρώματα στα ασθενοφόρα της παραλίας Οφρυνίου.

 

Συζήτησαν και συμφώνησαν για μια κοινή δράση. Επιμελητήριο και Ομοσπονδία Επαγγελματιών θα συνδράμουν για μια ήσυχη Καλοκαιρινή περίοδο και ως προς την πυρασφάλεια. Θα το κάνουν αυτό ενισχύοντας την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παράρτημα Καβάλας. Η ενίσχυση θα αφορά τον εξοπλισμό της ομάδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης