• 19 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Με επικεφαλής το Νίκο Παναγιωτόπουλο αντιπροσωπεία της ΝΔ Καβάλας ήταν το Σάββατο στο ΤΕΙ, στην τελετή λήξης του φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής. Οι Νεοδημοκράτες άκουσαν προσεκτικά τις ομιλίες των βουλευτών του κόμματος Κώστα Καραμανλή( του Αχιλλέα) και Μισέλ Ασημακοπούλου. Δόθηκε έμφαση στον κ. Καραμανλή για ευνόητους λόγους. Στη φωτογραφία ο βουλευτής Σερρών με το Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Μπάμπη Δράκο και τον Ιορδάνη Παπαντίδη.

 

===========================================================

 

Υπό φυσιολογικές πολιτικές συνθήκες οι εκλογές στην Περιφέρεια ΑΜΘ θα ήταν για τη ΝΔ ένας εκλογικός περίπατος. Το πράγμα άρχισε να «στραβώνει» από καιρό. Τελευταία η εσωτερική αντιπαράθεση έλαβε τεράστιες διαστάσεις. Είναι ένα ακόμη πρόβλημα που δεν αντιμετωπίστηκε στην ώρα του. Σήμερα είναι αδύνατο να λυθεί.

 

Πολύ περισσότερο με τον τρόπο που ακολουθεί η ΝΔ, η οποία προσπαθεί να επιβάλλει αποφάσεις. Κουνά το δάκτυλο, σχεδόν απειλεί με τιμωρίες δηλαδή διαγραφές. Ο τρόπος είναι παλαιοκομματικός. Κάποτε είχε αποτέλεσμα. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Υπέρ της ΝΔ και των επιλογών της το ότι οι «αντιφρονούντες» διακρίνονται για την συντηρητικότητα τους.

 

Ταυτόχρονα αμφισβητούν τον Μέτιο για ασήμαντους και μη πολιτικούς λόγους ενώ δεν έχουν κοινή πρόταση να καταθέσουν. Μόνο μια γενική και ισχυρή άρνηση. Έχει ενδιαφέρον η εξέλιξη της υπόθεσης που στην Καβάλα δείχνει να «ακουμπά» το θέμα του Μακάριου Λαζαρίδη.

 

Ο κ. Λαζαρίδης είναι υποστηρικτής του κ. Μέτιου. Καλός του φίλος. Τον βοηθά αρκετά σε αυτήν την προσπάθεια προς εξασφάλιση της στήριξης από την αξιωματική αντιπολίτευση. Φθάσαμε στο σημείο όσοι έχουν λόγους να είναι «απέναντι» στον κ. Λαζαρίδη, να κρατούν ίδια στάση για τον φίλο του. Τον Χρήστο Μέτιο!

 

Το κουβάρι είναι μπερδεμένο αλλά και περίπλοκο ταυτόχρονα. Ενώ η ΝΔ βάζει τα πράγματα σε μια σειρά (όπως αυτή την εννοεί και την αντιλαμβάνεται) ο Άδωνις Γεωργιάδης δημιουργεί τετελεσμένα καθώς δίνει στήριξη στον κ. Μέτιο μέσω τηλεοπτικής εκπομπής.

 

Κατά την άποψη μας, που κι άλλη φορά έχουμε αναφέρει, σημασία μεγάλη έχει ο λόγος. Η αιτία και η αφορμή του καυγά. Δεν υπάρχει τίποτα το σημαντικό και άξιο αναφοράς. Όπου η διοίκηση Μέτιου απέτυχε, ευθύνη μεγάλη έχουν κι όσοι τον αμφισβητούν. Στην περίπτωση της Π.Ε. Καβάλας (όπου ξέρουμε καλά τα πρόσωπα και τα πράγματα) δεν βλέπουμε καμία ευθύνη Μέτιου. Κι αν υπάρχει έπεται του κ. Μαρκόπουλου.

 

Ρωτάμε σε απλά ελληνικά, ρωτάμε συγκεκριμένα: Τι έκαναν τόσο καιρό για το Βιοτεχνικό Πάρκο; Απολύτως τίποτα. Ούτε καν διοίκηση άλλαξαν. Φταίει ο Μέτιος ή κι ο Μαρκόπουλος μαζί; Τι έκαναν με το έργο συντήρησης του Αμφιθεάτρου; Απολύτως τίποτα. Φταίει ο Μέτιος ή μόνο ο Μαρκόπουλος; Τι έγινε με τον πρώτο διαγωνισμό για τα Λουτρά των Ελευθερών, αυτόν που κατέληξε άγονος; Φταίει ο Μέτιος;

 

Ο Μέτιος ευθύνεται που δεν αξιοποιήθηκε ούτε η καπναποθήκη στην οδό Φιλίππου, ούτε οι παραχωρημένοι όροφοι στην καπναποθήκη του πρώην ΕΟΚ; Ας μην συμμετέχουμε απερίσκεπτα σε κάτι που μοιάζει με θεατρική παράσταση. Είναι αδύνατο να δεχθούμε ότι για όλα φταίει μόνο ο κακός Περιφερειάρχης. Έχει τις ευθύνες του, κυρίως στις διαχείριση των συνεργατών το. Στα ουσιαστικά ζητήματα του τόπου οι ευθύνες μοιράζονται.

 

Κάτι τελευταίο. Υπάρχει μια καπναποθήκη στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, λίγο πριν το Τεχνικό Λύκειο. Έχει παραχωρηθεί στην Π.Ε. Καβάλας. Ως νέος Αντιπεριφερειάρχης ο κ. Μαρκόπουλος καθάρισε από τα χόρτα τον περιβάλλοντα χώρο της. Πολύ καλά έκανε. Εδώ και καιρό η περίφραξη ξηλώθηκε κι είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Εδώ και καιρό υπάρχει επικινδυνότητα στην περιοχή. Φταίει ο Μέτιος που η κατάσταση δεν διορθώνεται;

 

Με αναπτερωμένο ηθικό και υψηλή διάθεση η Βάσω Παπουτσή Μήττα επανήλθε στις εκδηλώσεις και λοιπές κομματικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Δείχνει αποφασισμένη να διεκδικήσει ως το τέλος μια από τις θέσεις των γυναικών στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό μας. Στην περίπτωση της, η πρόσφατη επίσκεψη στην Καβάλα του κ. Αντώνη Σαμαρά φαίνεται να την επηρέασε θετικά.

 

Τον Σεπτέμβρη του 2017 ο Οσμάν Καβάλα επισκέφθηκε την πόλη μας, παρέστη σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο. Λίγες μέρες μετά συνελήφθη και φυλακίστηκε. Αυτό το διάστημα συμπληρώνει έναν χρόνο κρατούμενος στην Τουρκία.

 

Ο Γιάννης Βύζικας και τα άλλα μέλη του δ.σ. του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού δεν τον ξεχνούν. Σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν συμπαράσταση προς το πρόσωπο του. Και ο Οσμάν Καβάλα κατηγορείται από τον Ερντογάν για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην γειτονική χώρα.

 

Υπάρχει υπόσχεση και προγραμματισμός για συνάντηση των υποψήφιων της Κοινωνικής Συμμαχίας στην ΑΜΘ. Η πρωτοβουλία Καραλίδη «πάγωσε» αφού όπως προκύπτει προέχουν οι εσωκομματικές – για το ΚΙΝΑΛΛ- διαδικασίες. Η συνάντηση όποτε κι αν γίνει, θα αφορά υποψήφιους με τον Άρη Γιαννακίδη το 2010 και το 2014.

 

«Φουντώνει» η προεκλογική συζήτηση μεταξύ των ιατρών αφού την Κυριακή έχουμε εκλογές στον Ιατρικό σύλλογο Καβάλας. Ακούμε καλά λόγια για τον γιατρό Στάθη Τσαρίδη, που έχει πολλές πιθανότητες να είναι ο επόμενος πρόεδρος του συλλόγου. Είναι έμπειρος στα συνδικαλιστικά και κατά γενική ομολογία κατάλληλος για τη θέση. Τα υπόλοιπα θα τα δρομολογήσει το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

 

Διαψεύστηκαν οριστικά οι έντονες φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Τάσος Καρασαββόγλου θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας. «Άντεξαν» αρκετά, ακόμη και την περίοδο των εσωτερικών διαδικασιών στην Συμπαράταξη Πολιτών. Και να ήθελε ο Τάσος Καρασαββόγλου (που μάλλον ήθελε), άλλη ήταν η εξέλιξη των πραγμάτων.

 

Βρισκόμαστε στο δεύτερο 15νθήμερο του Οκτώβρη και δεν υπάρχουν νεότερα για την διαδικασία αλλαγής προέδρου στο ΤΕΕ ΑΜ. Κατά συνέπεια η αλλαγή μπορεί να μετατεθεί για τον επόμενο μήνα. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, η αλλαγή θα γίνει κανονικά.

 

Στο μπάσκετ πήγε το Σάββατο ο Θόδωρος Μουριάδης. Παρακολούθησε την αναμέτρηση της Energean Kavala BC με τον Απόλλωνα Πάτρας. Γουρλής ο υποψήφιος δήμαρχος, υποσχέθηκε να επανέλθει. Στο επόμενο εντός έδρας ματς. Την Κυριακή τον περιμένει ο ΑΟΚ. Γούρι είναι αυτό.

 

Γνωστή από καιρό και αναμενόμενη η υποψηφιότητα Λευθέρη Κυριακίδη στο Δήμο Θάσου. Έρχεται από τα «δεξιά» προκειμένου να «ενοχλήσει» τον εν ενεργεία Δήμαρχο του νησιού. Ο κ. Κυριακίδης αν και νέος στην ηλικία, έχει (μεταξύ πολλών άλλων) μακρά συμμετοχή στα όργανα της ΝΔ στη Θάσο.

 

Συνέντευξη τύπου δίνει σήμερα ο Μάκης Παπαδόπουλος. Το θέμα της συνέντευξης τύπου δεν αναφέρεται στην πρόσκληση που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης. Φαίνεται είναι θέμα- έκπληξη. Σημειώνουμε ότι είναι η δεύτερη συνέντευξη τύπου σε διάστημα δύο εβδομάδων.

 

Συνεργείο της ΔΕΥΑΚ δούλεψε χθες στη συνοικία του Βύρωνα. Με καθυστέρηση επιδιόρθωσε τα σκαλοπάτια από την οδό Εγνατίας προς την οδό Αλαμάνας. Απαραίτητα για τους κατοίκους της γειτονιάς. Τα σκαλάκια είχαν εξουδετερωθεί λόγω άλλου έργου της.

 

Η πραγματική είδηση της πρόσφατης συνεδρίασης του Σ.Α.Σ. αφορά 4 φέρι μποτ που το Καλοκαίρι έρχονται για την γραμμή της Κεραμωτής. Έρχονται από τη Σαλαμίνα. Δεν είναι σαφές αν θα εμπλακούν και στα Καλοκαιρινά δρομολόγια του Πρίνου. Όλο και θα βρουν τρόπο να ξεφύγουν. Η τουριστική αύξηση που σημειώνει η Θάσος (κι ας λέγονται πολλά αντίθετα) προσελκύει επιχειρηματίες από την Αθήνα. Κάποτε, το να έρθουν 4 μαζί φέρι μποτ στην περιοχή από την Σαλαμίνα ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

 

====================================================================

 

Παιδιά προσφύγων από τη Συρία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

 

Εκπαιδευτικός Λυκείου της Καβάλας διηγήθηκε μέσω του Facebook το τι συνέβη χθες στο ίδιο σχολείο. Οι έλληνες μαθητές δεν ήταν πρόθυμοι να συμμετάσχουν στα τμήματα παρέλασης. Ως που 5 παιδιά προσφύγων από τη Συρία δήλωσαν διαθέσιμοι. (Από την ανάρτηση αφαιρέσαμε ονόματα καθηγητή και σχολείου. Δεν έχουν σημασία τα ονόματα. Σημασία έχει το γεγονός που είναι αληθινό):  «Πριν λίγες ώρες σε Λύκειο της Καβάλας: Προσπαθώ με τον γυμναστή του σχολείου, ματαίως, να σχηματίσουμε, από ένα σύνολο 300 μαθητών, δύο τμήματα παρέλασης αγοριών και κοριτσιών, συνολικά 65 παιδιά… οι δικαιολογίες των δικών μας παιδιών απίστευτες, προκειμένου να αποφύγουν την παρέλαση… τα τηλέφωνα των γονιών, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα των κανακάρηδων στη μη παρέλαση, βροχή!!!.. κι εν μέσω ύβρεων και απειλών ένθεν κακείθεν εμφανίζονται 5 προσφυγόπουλα από τη Συρία -μαθητές μας της Α΄τάξης ( από τα 16 που φοιτούν) και μου δηλώνουν, μέσω του Αχμέτ που γνωρίζει ελληνικά σπαστά, ότι ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, διότι είναι υποχρέωσή τους προς το σχολείο και τη χώρα που τους φιλοξενεί… Απόλυτη σιγή των υπολοίπων πιτσιρικάδων, συγκίνηση δική μας, δώρο στην απογυμνωμένη από ανθρωπιά και φιλοπατρία καθημερινότητά μας… χαρισμένη η εμπειρία μας στους Ελληναράδες του πληκτρολογίου που καλλιεργούν το φόβο και την μισαλλοδοξία, ποντάροντας στην ημιμάθεια… Τελικά τί σημαίνει ΕΛΛΗΝΑΣ;».

 

 

 

Διαβάστε επίσης