• 18 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ιδιαίτερα σύντομη αποδείχθηκε η χθεσινή απογευματινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου. Δεν άρχισε καν αφού βασικό πρόβλημα της ήταν η έλλειψη απαρτίας. Από τα 21 μέλη της διοίκησης προσήλθαν 9. Τρεις (της αντιπολίτευσης) αποχώρησαν δηλώνοντας τη διαμαρτυρία τους επειδή δεν λαμβάνουν τις εισηγήσεις των θεμάτων που πρόκειται να συζητηθούν. «Δεν ξέρουμε τι συζητάμε» είπε χαρακτηριστικά ο Κίμωνας Παπαδόπουλος. Αποχώρησε μαζί με τον Παύλο Ζησίμου και τον κ. Τσουμάκη.

Η διοίκηση ξαφνιάστηκε ελαφρώς. Η διευθύντρια Σ. Καζαντζίδου είχε σχετική συζήτηση με τον κ. Ζησίμου, η οποία δεν είχε αποτέλεσμα. Πάντως και με την παρουσία τους, πάλι δεν υπήρχε απαρτία!

Στη χθεσινή συνεδρίαση χρέη προέδρου θα ασκούσε ο Γιάννης Παναγιωτίδης αφού ο Μάρκος Δέμπας απουσίαζε δικαιολογημένα σε κηδεία στη Θεσσαλονίκη. Με την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, ο κ. Παναγιωτίδης ανακοίνωσε τη μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης. Αμέσως μετά άρχισε μεταξύ των παρόντων η συζήτηση περί του θέματος που ανέκυψε. Αναμένεται η συνεδρίαση που έγινε χθες, να οριστεί σε νέα ημερομηνία.

====================================================================

Υπάρχει μια αναστάτωση στη ΝΔ Καβάλας κι αυτό είναι ολοφάνερο. Μέχρι τώρα τους παρακολουθούσαμε να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον για μια θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Σε γενικές γραμμές υπήρχε ένα όριο, ένα μέτρο. Πρόσφατα ανέκυψε θέμα με δεύτερο Νεοδημοκράτη υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας ενώ την Παρασκευή το πράγμα «χόντρυνε».

 

Κάποιοι στην Αθήνα με μια ερμηνευτική εγκύκλιο, βρήκαν ευκαιρία να «κόψουν» την υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ του κ. Μπάμπη Δράκου! Η αντίδραση του οποίου είναι ψύχραιμη, ήπια επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις προέχει το καλό του κόμματος. Τέτοιο καλό, να το βράσουμε!

 

Οι δημοσιογράφοι κλήθηκαν χθες στη συνέντευξη τύπου του Νίκου Παναγιωτόπουλου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας. Πριν τον Νίκο Παναγιωτόπουλο άρχισαν άλλες ενδιαφέρουσες αφίξεις. Κυριότερη της οποίας ήταν αυτή του Μακάριου Λαζαρίδη. Για το καλό του κόμματος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν είπε τίποτα. Πρώτη φορά χθες σε συνέντευξη τύπου βουλευτή, παρίστατο βέβαιος υποψήφιος βουλευτής. Άρα ανταγωνιστής του!

 

Ήταν κι άλλοι. Κομματικά στελέχη. Έτοιμα να σβήσουν τη φωτιά, αν αυτή άναβε. Για το καλό του κόμματος δεν άναψε. Αυτή που άναψε σίγουρα είναι η συζήτηση. Τα σχόλια καφενείου- καφετέριας, τα κουτσομπολιά. Αυτά θεριεύουν και δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα μας απασχολήσουν ως κάτι πιο επίσημο.

 

Υπερασπιζόμαστε την ανανέωση, την αλλαγή των προσώπων. Ακόμη και το όριο θητειών. Υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες, τις ψηφοφορίες, τις νίκες και τις ήττες. Πρέπει να κερδίσεις τον Μπάμπη Δράκο κι όχι να τον αποκλείσεις. Πρέπει να κερδίσεις τον Καλαντζή, τον Πασχαλίδη και όχι να τον «κόψεις». Οφείλεις να μιλήσεις δημόσια για τα αισθήματα σου σχετικά με τη Δήμαρχο κι όχι να επιλέγεις ανόητους και ξεπερασμένους κλεφτοπόλεμους. Χρησιμοποιώντας άλλους, πίσω από τους οποίους τάχα μπορείς να κρυφτείς.

 

Δυστυχώς η Καβάλα ήταν και παραμένει μια μικρή πόλη και κοινωνία. Μυστικά δεν υπάρχουν. Κι αν υπάρχουν, αντέχουν ελάχιστα. Στο τέλος ευτυχώς όλη η αλήθεια γίνεται γνωστή. Το γεγονός δεν πρέπει να το ξεχνούν όσοι διαδίδουν φήμες, όσοι γράφουν εγκυκλίους.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο επί 25 χρόνια φίλος του Μάκη Παπαδόπουλου, κ. Ιορδάνης Παπαντίδης ήταν χθες στη συνέντευξη τύπου Παναγιωτόπουλου όλο «αχ- βαχ». Κάποια στιγμή ακούστηκε να λέει στον Μπάμπη Δράκο: «Θα μας πάρουν το κόμμα Μπάμπη!». Ο Μπάμπης δεν απάντησε. «Για το καλό του κόμματος, ας μας το πάρουν» θα μπορούσε να πει.

 

Το είπε με τον τρόπο του λίγη ώρα μετά. Όταν απέρριψε κατηγορηματικά την εκτίμηση σύμφωνα με την οποία το περιεχόμενο της επίμαχης εγκυκλίου είναι «φωτογραφία». Ίσα ίσα που υπερασπίστηκε τη διαδικασία, η οποία στο τέλος μπορεί και να πετύχει το στόχο της. Να εκλεγεί νέος πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Καβάλας!

 

Είναι είδηση η συνάντηση της ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους» με τους εκπροσώπους του αγωγού ΤΑΡ. Ακόμη μεγαλύτερη είδηση είναι η ευχή περί συνέργιας ανάμεσα στους εκπροσώπους του έργου και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας. Αποδεικνύεται ότι η ομάδα «Οψόμεθα» αρχίζει με καθυστέρηση τον διάλογο με όσους κατασκευάζουν τον αγωγό. Από το δελτίο τύπου της δεν φαίνεται να θέτει το ζήτημα της όδευσης.  Κι όμως, δεν είναι καθόλου λίγα τα μέλη της ομάδας που προέρχονται από τον πρώην Δήμο Φιλίππων.

 

Όλες αυτές τις ειδήσεις τις μάθαμε μάλλον τυχαία, από τηλεγράφημα του ΑΠΕ. Προερχόμενο από το Ν. Σερρών! ΤΑΡ και «Οψόμεθα» έκαναν δελτία τύπου για τη συνάντηση στις ιστοσελίδες τους, τα οποία δεν έστειλαν (όπως άλλα) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου προετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση. Στις προθέσεις του νέου Μητροπολίτη κ. Στέφανου είναι να συνεχίσει το πρόγραμμα του μακαριστού Προκόπιου ως προς την παρουσία του σε ιερούς ναούς από την Κυριακή των Βαΐων ως την Κυριακή του Πάσχα . Δεν αποκλείονται ωστόσο κάποιες μικροαλλαγές.  Είναι πολύ πιθανό ο Μητροπολίτης να ιερουργεί και το πρωί, σε διαφορετικούς ιερούς ναούς από αυτούς στους οποίους θα βρίσκεται το απόγευμα.

 

Ομόφωνη απόφαση έλαβε αρχές του μήνα το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου. Ενέκρινε απόφαση του δ.σ. της δημοτικής επιχείρησης «Ευνεστία» με την οποία εγκρίνει την ίδρυση και λειτουργία ΚΔΑΠ στο 1ο δημοτικό σχολείο Χρυσούπολης και την ίδρυση και λειτουργία ΚΔΑΠ- ΜΕΑ στο ΚΕΚΥΚ ΑμΕΑ Χρυσούπολης.

 

Με άλλη απόφαση του το ίδιο δημοτικό συμβούλιο εγκρίνει τη συνδιοργάνωση του 5ου Φεστιβάλ Τεχνολογίας και Τεχνημάτων από το 1ο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης με τον Δήμο Νέστου. Θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου του τρέχοντος έτους. Ψηφίζει πίστωση και αναλαμβάνει υποχρέωση ποσού 2.790 ευρώ.

 

Προχωρά η γραφειοκρατική διαδικασία για τον νέο αντιπεριφερειάρχη ΑΜΘ Αλέξανδρο Ιωσηφίδη. Η χθεσινή απόφαση του Χρήστου Μέτιου αναφέρει: «Αναθέτουμε σ ́ αυτόν την άσκηση αρμοδιοτήτων του τομέα της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης πλην του τομέα Τουρισμού καθώς επίσης και τις αρμοδιότητες του Τμήματος Αθλητισμού και Πολιτισμού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και ορίζουμε αυτόν πρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού άρθρου».

 

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από την Ηλεία, κ. Μιχάλης Κατρίνης είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται για τη θέση του γραμματέα της Κ.Ε. στο Κίνημα Αλλαγής. Ο κ. Κατρίνης ακόμη και ως πρώην βουλευτής επισκέφθηκε την Καβάλα αρκετές φορές, για κομματικούς λόγους. Είναι προσωπικός φίλος του Δημήτρη Παπουτσή.

 

Δεν ήταν λίγοι οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής στην παρέλαση την Κυριακή στην πόλη μας. Σα κάτι να αλλάζει. Μετά από καιρό είδαμε πλησίον των εκδηλώσεων τον Δημήτρη Παπουτσή, τον Κωστή Σιμιτσή, τον Αρχέλαο Γρανά και τον Τάσο Τσαλδαρίδη.

 

Αρχικά η είδηση τρομάζει. Αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες, κατά συνέπεια και ο επόμενος ΕΝΦΙΑ. Στη συνέχεια η είδηση λογικεύεται αφού όπως διαβάζουμε «… περιοχές στις οποίες οι αντικειμενικές αξίες μειώνονται είναι και η Περιφέρεια ΑΜΘ».

 

Την πρώτη της συνέντευξη τύπου ως πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ δίνει σήμερα η κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά. Αυτό θα γίνει με αφορμή τη θεατρική παράσταση «Η ομίχλη των βουνών» που παρουσιάζεται Παρασκευή και Σάββατο στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

 

Η σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης αποδέχθηκε την παραχώρηση χωρίς αντάλλαγμα χρήσης ισόγειου κεραμοσκεπούς κτίσματος στον περιβάλλοντα χώρο του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων για 10 χρόνια, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση ευρημάτων και ως χώρος μελέτης. Στην ίδια συνεδρίαση της Συγκλήτου αποφασίστηκε να προχωρήσει το Πανεπιστήμιο στην τακτοποίηση (νομιμοποίηση)του παραπάνω κτίσματος. Η παραχώρηση του κτίσματος έγινε από την Αρχαιολογική υπηρεσία Καβάλας.

=====================================================================

Στήριξη στον ΑΟΚ, σπόντες στον Μακάριο

Με όλα τα θέματα της επικαιρότητας, ειδικά της τοπικής, ασχολήθηκε χθες ο Γιώργος Καλαντζής. Ήταν καλεσμένος στο ράδιο Πρωινή όπου δήλωσε πλήρη στήριξη στον ΑΟΚ. Επέμενε να προβλέπει πρόωρες εκλογές τον Οκτώβρη.

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του κ. Μακάριου Λαζαρίδη στις εορταστικές εκδηλώσεις της περασμένης Κυριακής, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής «πέταξε» τις σπόντες του. «Τώρα θέλουν πολλοί να είναι υποψήφιοι βουλευτές επειδή τώρα η ΝΔ φαίνεται ότι κερδίζει. Δυστυχώς δεν υπήρχε ίδια προσφορά το 2012 και το 2015» είπε. «Ο κ. Λαζαρίδης από το 2004 είναι συνεχώς σε γραφεία υπουργών» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης