μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Την Παρασκευή το μεσημέρι στο καφέ μπαρ Hostel (απέναντι από το γραφείο του συλλόγου, στον πεζόδρομο της Παύλου Μελά) ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας πραγματοποιεί τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του. Τηρεί έτσι την παράδοση αυτών των γεγονότων, δίνει την ευκαιρία στα μέλη του να ανταλλάξουν ευχές για τις μέρες που έρχονται.

 

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Έβρου ότι η διοίκηση του φορέα συνεδρίασε πρόσφατα στην Ορεστιάδα. Είναι η πρώτη συνεδρίαση του 2018 που δεν έγινε στην Αλεξανδρούπολη, στην έδρα του Επιμελητηρίου Έβρου. Για αυτήν την αλλαγή στο τέλος του 2018, έπαιξε ρόλο η υποψηφιότητα Τοψίδη για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Ίσως και η επιμονή Πέτροβιτς στη δική του υποψηφιότητα. Πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς δήλωσε ότι επιμένει να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ. Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι θετική για τα σχέδια Τοψίδη.

 

Πολλά είναι τα παράπονα προς τον ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας για τις συχνές βλάβες που παρουσιάζει το δίκτυο του, με αποτέλεσμα διακοπές ρεύματος στο κέντρο της πόλης αλλά και στις συνοικίες. Ορισμένες φορές μάλιστα οι βλάβες προκύπτουν στο υπόγειο δίκτυο και όχι στο εναέριο. Διακοπές ρεύματος (διαδοχικές και μεγάλες χρονικά) σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι. Δεύτερη φορά στην ίδια εβδομάδα.

 

Ευχετήριες κάρτες μοιράζει στην αγορά ο Μάκης Παπαδόπουλος. Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας περιοδεύει με υποψηφίους του, μπαίνει σε όλα τα καταστήματα. Οι κάρτες μεταξύ άλλων αναφέρουν « 5 χρόνια βάζουμε τον τόπο της ζωής μας πάνω απ’ όλα. Ανεξάρτητοι και αδέσμευτοι κοντά στους Καβαλιώτες, με λύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και θα αλλάξουν την Καβάλα».

 

Παράπονα κατοίκων της Νέας Καρβάλης προς τη ΔΕΥΑΚ. Οι λογαριασμοί νερού που στάλθηκαν πρόσφατα στο χωριό περιγράφονται ως «φουσκωμένοι». Αυτό συμβαίνει επειδή περιλαμβάνουν τις Καλοκαιρινές καταναλώσεις. Ήρθε η ώρα η έκδοση λογαριασμών σε περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη να αλλάξει. Στην Νέα Καρβάλη οι λογαριασμοί νερού εκδίδονται και πληρώνονται δύο φορές το χρόνο. Έτσι αυτοί που βγήκαν τώρα έχουν δικαιολογημένα μεγάλα ποσά.

 

Δύο λεωφορεία με συνταξιούχους του Νομού Καβάλας ταξίδεψαν στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες. 100 περίπου συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ συμμετείχαν σε μια μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στην πρωτεύουσα το περασμένο Σάββατο. Η κινητοποίηση ήταν η τελευταία του τρέχοντος έτους. Έπεται συνέχεια μετά τις γιορτές.

 

Τα προβλήματα ενότητας που υφίστανται στη ΝΔ Καβάλας φάνηκαν και με την αφορμή του συνεδρίου του κόμματος. Πρώτον, στο γεύμα των Καβαλιωτών συνέδρων στην Αθήνα δεν κλήθηκαν όλοι. Δεύτερον, κάποιοι επεδίωξαν την εκλογή στην Πολιτική Επιτροπή του Φώτη Πασχαλίδη και όχι του Κώστα Αντωνιάδη. Χθες μάλιστα «πανηγύρισαν» για τον Φώτη Πασχαλίδη όπως επίσης και για το ότι έμεινε εκτός εκλογής ο Κώστας Αντωνιάδης.

 

Ο Παντελής Ηλιάδης συνέχισε την παράδοση με αυτού του είδους την υποψηφιότητα του. «Δεν έχει σημασία που δεν βγήκα» δήλωσε χθες στο ράδιο Πρωινή. Όσο για το γεύμα των Καβαλιωτών συνέδρων, απλώς σημείωσε (χωρίς σχόλια) ότι δεν προσκλήθηκε.

 

Ο Δήμος Καβάλας δέχθηκε κριτική από επαγγελματίες λόγω του ότι δεν στόλισε έγκαιρα τον πεζόδρομο της οδού Κωστή Παλαμά. Δικαιολογήθηκε αλλά οι δικαιολογίες του δεν πρόσφεραν την πλήρη κάλυψη που θα ήθελε να έχει. Περιορισμένος ή καθόλου στολισμός διαπιστώθηκε και στον πεζόδρομο της οδού Φιλελλήνων.

 

Την προσεχή Παρασκευή συζητείται στη Βουλή η ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ για τα χρέη της ΒΦΛ στη ΔΕΠΑ. Ετοιμάζεται να απαντήσει ο υπουργός Σταθάκης αλλά οι αθηναϊκές εφημερίδες κάθε μέρα παρουσιάζουν νέα στοιχεία της υπόθεσης. Στοιχεία που ενισχύουν τους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Άγνωστοι κινούμενοι προφανώς νυχτερινές ώρες στον κόμβο Φαλήρου έκλεψαν ένα από τα ελαφάκια που περιελάμβανε ο Χριστουγεννιάτικος δημοτικός στολισμός. Το γεγονός μόνο απογοήτευση μπορεί να δημιουργήσει. Ευχόμαστε το υπόλοιπο της περιόδου να περάσει χωρίς νέες κλοπές.

 

Παράπονα από το δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Μας αναφέρεται ότι στα αποδυτήρια του ΟΚΑΚ (ανδρών – γυναικών) δεν υπάρχει ζεστό νερό. Επίσης, στο γυμναστήριο κάτω από την κερκίδα των φιλοξενούμενων δεν λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης.

 

Και επίσημα υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής ο Δημήτρης Παπουτσής. Με την ευκαιρία δήλωσε: «Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα μου, όπως και της Μαρίας Τσουρή, για την εκλογική περιφέρεια της Καβάλας. Ακολουθούν στο επόμενο διάστημα και οι άλλες υποψηφιότητες άξιων και ικανών συνυποψηφίων μας. Ευχαριστώ το Κίνημα Αλλαγής και την Φώφη Γεννηματά για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου. Θα δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό για την εκλογική επιτυχία της παράταξης μας…Το έχει ανάγκη η Πατρίδα, το έχει ανάγκη η Δημοκρατία…Καλή επιτυχία λοιπόν σέ όλους τους συνυποψήφιους μου, σε όλη την Ελλάδα».  Το Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε αρκετούς ακόμη υποψηφίους του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Κανέναν από το Νομό της Ξάνθης.

 

Σήμερα το απόγευμα το ΠΑΜΕ Καβάλας οργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη. Θα είναι μια προ των εορτών διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας, κατά του προϋπολογισμού του 2019 που τα περιλαμβάνει. Αύριο το ΚΚΕ παρουσιάζει τους υποψηφίους του στο Νομό Καβάλας και στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Μετά την Τετάρτη, εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων, γιορτές.

 

Κριτική στη ΔΕΥΑΚ για τη διήμερη διακοπή νερού στους Φιλίππους έκανε με χθεσινές δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Προυσαεύ. Όπως είπε, έπρεπε να έχουν εφεδρική αντλία να αντικαταστήσουν αυτήν που χάλασε αλλά… «Την εφεδρική αντλία την έστειλαν προ μηνών στο μάστορα αλλά από εκεί δεν γύρισε ποτέ» είπε ο δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τον Μάκη Παπαδόπουλο. Τον κ. Προυσαεύ κάτοικοι των Φιλίππων τον προσκάλεσαν την Κυριακή στο χωριό και τον ενημέρωσαν για το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν.


Παρουσίαση του βιβλίου της Μαριέττας Πεπελάση

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και ο Δήμος Καβάλας, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Μαριέττας Πεπελάση με τίτλο: «Φωτεινή». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Έλσα Παπαδημητρίου, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, αρχιτέκτων και η Αναστασία Κεσκεσιάδου, φιλόλογος. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παύλος Λεμοντζής, ενώ αποσπάσματα θα αναγνώσει η ΚορίναΓκουλούση-Δρόσου. Η Μαριέττα Πεπελάση γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Ψυχολογία με ειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Ασκήθηκε στην οικογενειακή θεραπεία με τη Βιρτζίνια Σατίρ, στο ψυχόδραμα με τη ΖέρκαΜορένο και στη δραματοθεραπεία με τη Σου Τζένινγκς. Δίδαξε Επικοινωνία και Ανθρώπινες Σχέσεις σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάστηκε στη μέση και ανωτέρα ιδιωτική εκπαίδευση. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη των σχολών γονέων του Δήμου της Αθήνας. Είναι μέλος του Σ.Ε.Ψ. Είναι συμβουλευτική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια. Έργα της: “Για μια γαλήνη με πολύ αγώνα” (1966), “Για μια γαλήνη με πολλή αγωνία” (1970), “Τα ασάλευτα χρόνια και η σπορά” (1974), “Πλοηγός – Ποιήματα 1966-1991” (1991), “Όλα ήταν για μια στιγμή” (2001), “Σχιζογόνος μήτηρ” (2005) και “Εξομολογήσεις προδομένων γυναικών” (2011). Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 652,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 

Διαβάστε επίσης