• 20 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Υπάρχουν ένα σωρό φήμες σύμφωνα με τις οποίες νεότερα για τη γέφυρα θα υπάρξουν την ερχόμενη εβδομάδα. Κατά τις φήμες, που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται, οι ειδήσεις έχουν σχέση με την αποκατάσταση της γέφυρας ώστε ο δρόμος να επανέλθει στην προ της κατάρρευσης κατάσταση.

Δεν είμαστε αισιόδοξοι όπως οι φήμες που έχουμε στο μυαλό μας. Ας κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή. Ως την Τετάρτη νέα δεδομένα φαίνεται ότι θα υπάρξουν στο μείζονος σημασίας αυτό θέμα. Η κινητικότητα για τη γέφυρα λέγεται ότι αφορά και τους τρεις εμπλεκόμενους. Δήμο, Περιφέρεια, Υπουργείο (ή υπουργεία). Λέτε να συνεννοήθηκαν;

 


 

Φανερά χαρούμενοι, πανευτυχείς οι εκπρόσωποι της ΝΟΔΕ Καβάλας έβλεπαν τον κόσμο να προσέρχεται συνεχώς στην εκδήλωση της Τετάρτης. Παρακολουθούσαν την αίθουσα, την μεγάλη αίθουσα του Λούσυ, να γεμίζει και δεν πίστευαν στα μάτια τους. Έδιναν εντολή να προστεθούν κι άλλες καρέκλες στις υπάρχουσες, ζούσαν μια κατάσταση μεγάλης ικανοποίησης. Πρώτη φορά ο κόσμος της ΝΔ έδειξε τόσο μεγάλη ανταπόκριση στην πρόσκληση που του απεύθυναν. Στην προσπάθεια ημερών που έκαναν.

 

Θετικά επηρεασμένος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Έμαθε τα νέα της γεμάτης αίθουσας, κατέβηκε χαμογελαστός και καμαρωτός από το δωμάτιο του. Δίπλα του, σα σωματοφύλακες, ο Παναγιωτόπουλος με τον Καλαντζή. Από την ώρα της πρώτης του εμφάνισης μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης πέρασαν 15 λεπτά. Ίσως και 20. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος δεν είπε όχι σε καμία χειραψία, σε καμία selfie.

 

Που οφείλονταν η πρωτόγνωρη αυτή επιτυχία; Κατά την άποψη μας σε ένα απλό γεγονός. Στις εκλογές που πλέον ήρθαν. Σε όλες τις επικείμενες εκλογές. Στους παρόντες υποψήφιους των εκλογών αλλά και στην προοπτική στις προσεχείς εθνικές εκλογές το κόμμα να ξαναγίνει κυβέρνηση. Αυτή ήταν η βασική αλλαγή. Το έβλεπες στα πρόσωπα τους. Στα πρόσωπα όλων.

 

Στην ουσία της η εκδήλωση δεν διέφερε από τις προηγούμενες. Οι ομιλίες ήταν μεγάλες χρονικά κι έτσι γρήγορα κούρασαν. Ο κόσμος άρχισε να φεύγει νωρίς αλλά οι καλές εντυπώσεις από τις πρώτες της στιγμές δεν επηρεάστηκαν και δεν άλλαξαν.

 

Η αλλαγή προς το χειρότερο, το πολύ χειρότερο, έγινε όταν ανέλαβε … «δράση» ο Γιώργος Γραμμένος. Ο κόσμος αποχωρούσε αφού όλα είχαν ολοκληρωθεί. Τότε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απέτυχε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του. Όπως μετά κόπων έκανε για ώρα. Πρώτος ο Μιχάλης Λυχούνας.

 

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι τον απείλησε με μήνυση για τις αναρτήσεις του στο διαδίκτυο. Αμέσως μετά ο κ. Γραμμένος έψαξε τον επόμενο στόχο του. Τον είχε «κεντράρει» από ώρα. Ο Ιορδάνης Παπαντίδης ήταν στην άλλη άκρη της αίθουσας μα οι αποστάσεις ήταν για τον κ. Γραμμένο λεπτομέρειες. Τις διένυσε γρήγορα. Πριν καλά καλά πλησιάσει στον ανυποψίαστο Παπαντίδη άρχισε (από απόσταση) να του φωνάζει!

 

«Σε ‘ μενα μιλάς;» του είπε απορημένος ο πρώην δημοτικός σύμβουλος. Που δεν περίμενε τη φραστική επίθεση. Η οποία εκδηλώθηκε μετά αξιοπρόσεκτου πάθους και φοβερής ορμής. Τα… σκάγια μάλλον «πήραν» και την κ. Παραντινού. Ίσως και την κ. Αθανασιάδου. Ως από μηχανής Θεός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Μπήκε ανάμεσα τους και απέτρεψε τα χειρότερα.

 

Όσοι έτυχε να παρακολουθήσουν καρέ καρέ τον διάλογο Γραμμένου- Παπαντίδη ισχυρίζονται ότι αν δεν ήταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ θα είχαμε πιο δύσκολες καταστάσεις. Επειδή ο κ. Γραμμένος ήταν φανερά εκνευρισμένος, τον … «αποχώρισαν» άρον άρον από την αίθουσα. Το γεγονός είχε την σημασία του αφού τα γεγονότα ευτυχώς τέλειωσαν σε αυτό το σημείο.

 

Λίγα λεπτά αργότερα όλοι είχαν ηρεμήσει αλλά τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν. Το κακό είχε γίνει κι η θαυμάσια από πλευράς προσέλευσης εκδήλωση είχε «χαλάσει». Τόσος κόπος πήγε χαμένος, μία ακόμη φορά. Από το ίδιο βράδυ κι από στόμα σε στόμα άπαντες μιλούσαν για τα προαναφερθέντα επεισόδια.

 

Με μια πρώτη ματιά υπεύθυνος των γεγονότων είναι ο γνωστός παρορμητικός κ. Γιώργος Γραμμένος. Επιτέθηκε φραστικά, χωρίς να προκληθεί, σε πολλούς και διάφορους ενώ φυσικά όφειλε να συγκρατηθεί. Να σεβαστεί και την εκδήλωση και τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει.

 

Κοντά στις βέβαιες ευθύνες του υπάρχουν κι αυτές των άλλων. Οι οποίες συμπληρώνουν το σκηνικό και δεν απαλλάσσουν τον πρόεδρο από τις δικές του. Πρώτον η ομιλία Μεϊμαράκη. Ήταν εκτός γραμμής της ΝΔ σε σχέση με τους πάσης φύσεως «αντάρτες». Δεύτερον. Ενώ όλοι αυτοί οι άνθρωποι συσπειρώνονται στη ΝΔ και την υποστηρίζουν, δεν κάνουν το ίδιο στις τοπικές εκλογές και υποψηφιότητες.

 

Τρίτον. Η ΝΟΔΕ Καβάλας όφειλε να προβλέψει τη συνύπαρξη στελεχών που ενώ είναι στο ίδιο κόμμα, βρίσκονται σε διαφορετικά στρατόπεδα στις τοπικές εκλογές. Έπρεπε να πάρει τα μέτρα της. Τέταρτον, έχει χρέος η ΝΔ (μάλλον η κεντρική διοίκηση) να ξεκαθαρίσει τη στάση της σε σχέση με τους «αντάρτες».

 

Ας μη ξεχνάμε και κάτι άλλο. Την Πρωτοχρονιά ο κ. Γραμμένος αντέγραψε όσους σήμερα κατηγορεί, δήλωσε (χωρίς να προκληθεί) τη στήριξη του στον κ. Μαρκόπουλο. Δηλαδή στον κ. Τοψίφη. Ταυτόχρονα «άδειασε» την υποψηφιότητα που στηρίζει το κόμμα, του κ. Μέτιου. Πριν λοιπόν απευθυνθεί σε όσους Νεοδημοκράτες είναι με τον Μάκη Παπαδόπουλο ας σκεφθεί τα δικά του πεπραγμένα.

 

Η κατάσταση στη ΝΟΔΕ Καβάλας είναι δραματική από τα γεγονότα της Τετάρτης και μετά. Προσπαθούν να λουφάξουν κάπου ώστε να περάσει ο θόρυβος. Αναζητούν ανακωχή, ηρεμία. Πιστεύουν ότι εντός λίγων ημερών όλα θα ξεχαστούν. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Ξενοδόχος είναι αυτός που από καιρό περιγράφει ως «αρρωστημένη» την υφιστάμενη κατάσταση, θέλει να την αλλάξει. Αυτός μοιάζει να δικαιώνεται, ας περιμένουμε άρα τις δικές του πρωτοβουλίες.

 

Οι οποίες θα είναι μια τρύπα στο νερό αν δεν συνοδευτούν από «καθαρούς λογαριασμούς». Έστω προσωρινά κάτι πρέπει να γίνει με τους «αντάρτες» και όσους (νεοδημοκράτες) τους στηρίζουν. Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι κι η ΝΔ των Αθηνών πρέπει να δράσει. Διαφορετικά αυτά που γίνονται στην Καβάλα θα απλωθούν παντού ή σχεδόν παντού στην Ελλάδα.

 

Ειδικά όταν τους κάθε είδους «αντάρτες» αντιμετωπίζει όπως αντιμετωπίζει ο πρώην πρόεδρος κ. Μεϊμαράκης. Ο οποίος κακά τα ψέματα, αποδείχθηκε λίγος. Μάλλον δεν ήξερε που απευθύνεται. Μα και για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει κατάλληλο λαϊκό ρητό: «δεν ήξερες, δεν ρώταγες;».

 

Σε φανερή και μεγάλη απόσταση από τον κ. Μεϊμαράκη ο υποψήφιος βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης. Απορίας άξιο ποιος διάλεξε τον κ. Μεϊμαράκη για ομιλητή στην εκδήλωση. Η ΝΟΔΕ ζήτησε ομιλητή, η ΝΔ της έστειλε τον κ. Μεϊμαράκη; Μήπως έγινε συγκεκριμένη πρόταση- πρόσκληση στον πρώην πρόεδρο;

 

Μετά το τέλος της εκδήλωσης και παρά τα όσα είχαν μεσολαβήσει, παρατέθηκε δείπνο στον κ. Μεϊμαράκη. Επιλέχθηκε το κατάστημα «Μύλου Μώλος». Η ατμόσφαιρα δεν ήταν καλή κι όλοι αντιλαμβάνονταν τον λόγο. Ο κ. Μεϊμαράκης έμεινε στην Καβάλα το βράδυ της Τετάρτης κι αναχώρησε για την Αθήνα χθες.

 

Ιδιαίτερα σοβαρή η πρόσφατη καταγγελία του Μανώλη Φρατζεσκάκη. Η ΝΟΔΕ Καβάλας τον υποστηρίζει αλλά η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση τον διαψεύδει. Θέλουμε να πιστέψουμε την υπηρεσία. Είναι αδύνατον να γίνονται στα σχολεία όσα κατήγγειλε ο κ. Φρατζεσκάκης. Εκτός αν η καταγγελία του δεν περιγράφει ακριβώς την κατάσταση αλλά στο περίπου…

 

Άσχετο και προεκλογικό κουίζ: Μια γυναίκα έκανε ήδη άνω κάτω έναν συνδυασμό. Μια ακόμη χτυπά την πόρτα του. Θα την δεχθούν; Άλλοι απαντούν θετικά, άλλοι όχι. Η παράταξη είναι σε μεγάλο δίλλημα…

 


 

Η γιορτή των 3 Ιεραρχών στην Ελευθερούπολη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως μας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως. Την ώρα του κοινωνικού ανεγνώσθη στο εκκλησίασμα η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου επί τη εορτή των Τριών ιεραρχών.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και των Λυκείων καθώς και εκπρόσωποι μαθητών των Σχολείων της πόλεως.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος απηύθυνε λίγα λόγια ευχαριστώντας και συγχαίροντας διδάσκοντες και διδασκομένους για την συμμετοχή τους στην εορτή με πολλή τάξη και ευλάβεια.Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε δεξίωση χάριν των διευθυντών των σχολείων στην παρακείμενη αίθουσα του Ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας είχε εποικοδομητική και επίκαιρη συζήτηση με τους παρευρισκομένους εκπαιδευτικούς. (Πηγή eklisiaonline. Gr)

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης