μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Το απόγευμα της Τετάρτης, σε δύο παράλληλες χρονικά προεκλογικές εκδηλώσεις για το Δήμο Καβάλας, ανακοινώθηκαν ακόμη 84 υποψήφιοι. 40 ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Παππάς, 44 ο Χρήστος Ποτόλιας. Πλέον όλοι μαζί οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι που ως τώρα ανακοινώθηκαν είναι 311.

 

Σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε τους 9 ήδη γνωστούς υποψήφιους δημάρχους. Ο αριθμός θα μεγαλώσει κι άλλο αφού οι τελικοί κατάλογοι των υποψηφίων (δημοτικών και τοπικών συμβούλων) θα υπάρξουν αρκετά αργότερα. Περίπου το Πάσχα.

 

Καθώς η προεκλογική περίοδος συνεχίζεται, πρέπει να γίνουν ορισμένες ειδικές παρατηρήσεις. Αυτές έχουν ως εξής: Η απορία για τον τελικό αριθμό των υποψήφιων δημάρχων παραμένει. Θα είναι οι 9 που γνωρίζουμε; Θα είναι περισσότεροι ή λιγότεροι; Ποικίλες απαντήσεις και προβλέψεις. Προς το παρόν ο 10ος υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας δεν προκύπτει να ετοιμάζεται. Δεν υπάρχει καμία σχετική και συγκεκριμένη πληροφορία.

 

Τους περισσότερους υποψήφιους έχει ανακοινώσει ως τώρα ο Βαγγέλης Παππάς. Ο οποίος έκανε τρεις μεγάλες εκδηλώσεις μετά ανακοινώσεων ονομάτων. Τη Δευτέρα το απόγευμα η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα έχει στο Γαλαξία εκδήλωση, στην οποία θα κάνει ανακοινώσεις νέων υποψηφίων της. Η κ. Τσανάκα αρχίζει να «ζωηρεύει» προεκλογικά, ήδη επαναλειτούργησε τη σελίδα της στο facebook.

 

Περισσότερο απ’ όλους τους υποψήφιους δημάρχους κινείται στο Facebook ο Μάκης Παπαδόπουλος. Το χρησιμοποιεί άριστα. Ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν νέες αναρτήσεις του, επαναλαμβάνει τις προηγούμενες. Με αυτόν τον τρόπο βλέπουμε και ξαναβλέπουμε τις φωτογραφίες για την πιο πρόσφατη εκδήλωση του. Την κοπή της βασιλόπιτας που έγινε στο τέλος του προηγούμενου μήνα.

 

Η επόμενη εκδήλωση του Θόδωρου Μουριάδη λέγεται ότι θα γίνει στον πρώην Δήμο Φιλίππων. Ο κ. Μουριάδης εξετάζει αν θα κόψει δημοσίως ή όχι βασιλόπιτα. Όπως ακούμε είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τους υποψήφιους με τους οποίους συμφώνησε στις Κρηνίδες αλλά κι αλλού στον πρώην Δήμο Φιλίππων.

 

Από τους υποψήφιους που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Βαγγέλης Παππάς ξεχωρίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΒΦΛ κ. Νίκος Βογιατζίδης. Έκπληξη είναι η συμμετοχή του κ. Αχιλλέα Νικήτογλου, προϊστάμενου του τοπικού ΟΑΕΕ. Υπάρχει επίσης υποψήφιος που το 2014 ήταν στο συνδυασμό του Κωστή Σιμιτσή, τώρα εντάχθηκε στην προσπάθεια του Βαγγέλη Παππά.

 

Γενικά ο Βαγγέλης Παππάς είναι για πολλούς λόγους η έως τώρα έκπληξη της προεκλογικής περιόδου. Ο Μάκης Παπαδόπουλος αφήνει για το τέλος τα καλύτερα του ονόματα. Αυτό ανεπισήμως γίνεται γνωστό από τον συνδυασμό του. Λένε δηλαδή συνεργάτες του ότι τα πιο «δυνατά» ονόματα θα ανακοινωθούν στο τέλος της σχετικής προθεσμίας. Σε αυτά ,αφήνουν να εννοηθεί ,θα περιλαμβάνονται και οι Φίλιππος Φιλιππίδης – Νίκος Μαυρίδης.

 

Ο Κώστας Κουνάκος συνεχίζει να ψάχνει υποψηφίους. Τελευταία φαίνεται ολίγον απογοητευμένος. Την Τετάρτη ο πρώην αντιδήμαρχος ήταν στη Νέα Καρβάλη. Παρακολούθησε την εκδήλωση του Βαγγέλη Παππά. Όταν έγινε αντιληπτός από τον κ. Παππά, υπήρξε θερμός μεταξύ τους χαιρετισμός.

 

Οι υποψήφιοι του Χρήστου Ποτόλια που ανακοινώθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην εκδήλωση της Δ. Βιβλιοθήκης είναι οι αναμενόμενοι. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις παρά μόνο τα γνωστά ονόματα τόσο του ΚΚΕ όσο και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Με ένα μπουκάλι κρασί ως δώρο,  ο Κώστας Παπακοσμάς υποδέχθηκε στο Λούσυ χθες το μεσημέρι τον Δημήτρη Πέτροβιτς. Οι δύο άνδρες θυμήθηκαν την περίοδο που συνεργάστηκαν στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Ο κ. Παπακοσμάς ήταν αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κι ο κ. Πέτροβις (περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης) μέλος της ίδιας επιτροπής.

 

Για επικοινωνιακούς λόγους ο κ. Παπακοσμάς επέλεξε να δώσει το δώρο του την ώρα της έναρξης της συνέντευξης τύπου του κ. Πέτροβιτς ώστε η ενέργεια του να τύχει της απαραίτητης προβολής. Ο κ. Πέτροβιτς ξαφνιάστηκε αλλά και για αυτόν ήταν μια ωραία ευκαιρία επιπλέον προβολής. Κάπως έτσι ζήσανε αυτοί καλά, εμείς καλύτερα…

 

Η πρώτη προεκλογική εμφάνιση του κ. Πέτροβιτς στην Καβάλα ήταν αυτό που εννοούμε με τη φράση «ούτε κρύο, ούτε ζέστη». Για τους κατοίκους του Νομού είναι ένας εντελώς άγνωστος άνθρωπος. Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις λύνεται αν για τον Πέτροβις δουλέψουν προεκλογικά οι κατάλληλοι Καβαλιώτες. Ποιοι άραγε θα βρεθούν να αναλάβουν την αποστολή ως υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Καβάλας; Δύσκολη η απάντηση στην ερώτηση.

 

Το καλό με τον κ. Πέτροβιτς είναι ότι κρατά μια μετριοπαθή στάση ακόμη και στα πιο δύσκολα ζητήματα αυτών των περιφερειακών εκλογών. Είναι έξυπνη τακτική ότι δεν αντιπαρατίθεται με κανέναν, άρα είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση συνεργασίας. Η οποία θα είναι επίκαιρη και αναγκαία την επόμενη μέρα των εκλογών.

 

Με συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα ενημέρωσης απάντησε στον Χρήστο Μέτιο ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος. Οι δηλώσεις Μαρκόπουλου χαρακτηρίζονται ως «νερόβραστες», ορισμένες αδικαιολόγητα απολογητικές. Φυσικά αποφεύγει να μιλήσει για την ενδιαφέρουσα ταμπακιέρα. Την υφιστάμενη μελέτη του έργου του δρόμου προς το αεροδρόμιο, την υφιστάμενη μελέτη που αφορά τον κόμβο στην Τούζλα. Αν και δεν το περιμέναμε, πάλι ο κ. Μαρκόπουλος «έπεσε» θύμα του υπερβολικά μεγάλου συντηρητισμού που γενικότερα τον χαρακτηρίζει.

 

Τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε την Τετάρτη το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φιλόσογλου. Στην ερώτηση για το αν θέλει ή είναι πιθανό να τον δούμε υποψήφιο βουλευτή, δεν απάντησε αρνητικά. Ξεκαθάρισε άλλωστε ότι ανήκει στη ΝΔ, εκτιμά όσο κανέναν άλλον έλληνα πολιτικό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Ο κ. Φιλόσογλου προς το παρόν επικεντρώνεται στα των δημοτικών εκλογών, είναι γνωστό ότι βρίσκεται στο επιτελείο της κ. Τσανάκα. Με την οποία θα είναι πάλι υποψήφιος. Εκτός αν οι βουλευτικές εκλογές προηγηθούν, εκτός αν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο του προταθεί να είναι υποψήφιος βουλευτής. Τότε θα δεχθεί και θα αφήσει τα δημοτικά στην άκρη.

 

Η ανάρτηση της ΕΡΑ Καβάλας έγινε η αφορμή να δοθεί πανελλήνια συνέχεια στην υπόθεση του δικαστικού υπαλλήλου που κατηγορείται ότι εξαπάτησε πολίτες. Η είδηση της προφυλάκισης του ήταν χθες σε όλα τα μεγάλα αθηναϊκά site. Σημειώνουμε ότι ο δικαστικός υπάλληλος απολογήθηκε στον ειδικό για την υπόθεση του ανακριτή χωρίς δικηγόρο! Αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι επέλεξε συνήγορο υπεράσπισης δικηγόρο Κομοτηνής. Η οποία και δεν επιβεβαιώθηκε.

 

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο Καβάλας έδωσε χθες ο Γιάννης Πασχαλίδης. Αντιγράφουμε μέρος της ανάρτησης που επακολούθησε: «Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα αυτά τα δημοσιεύματα να προκαλέσουν πρόβλημα στην απόφαση του κόμματος για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο, εξέφρασε την άποψη ότι «αν και έχω εμπιστοσύνη στα όργανα του κόμματος, σίγουρα, άμα δεν ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, μπορούν να υποθέσουν διάφορα και να σχηματίσουν αρνητική άποψη. Επειδή απουσίαζα στην Κρήτη για επίσκεψη σε τμήματα του ΟΑΕΔ, τώρα που έλαβα γνώση των πραγμάτων, θα εκδώσω δελτίο Τύπου για να αμυνθώ, διότι δεν μου είναι και τόσο εύκολο να ακούνε τα παιδιά μου ότι είμαι ρατσιστής».

 

 

 

==================================================================

 

Επιστολή για το παρκάρισμα στη Βενιζέλου

 

Συμπολίτης έστειλε στην Πρωινή επιστολή για την συμπεριφορά των οδηγών στην οδό Βενιζέλου, περιοχή πλησίον του 12ου δημοτικού σχολείου. Προτιμούμε να μην δημοσιεύσουμε τη σχετική φωτογραφία. Η οποία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Το κείμενο της επιστολής αναφέρει: «Όπως θα δείτε στην φωτογραφεία που σας στέλνω,  στη οδό Βενιζέλου τον τελευταίο χρόνο το συγκεκριμένο αμάξι παρκάρει συστηματικά στο συγκεκριμένο σημείο. Το περίεργο είναι πως ενώ η δημοτική αστυνομία ασχολείται με τα αυτοκίνητα που παρκάρουν αριστερά και παραβιάζουν το χρονικό όριο της σύντομης στάθμευσης, δεν έχει γράψει πρόστιμο στο συγκεκριμένο αμάξι.  Τέλος να τονίσω ότι εξίσου μεγάλο πρόβλημα δημιουργούν και οι μηχανές (δίκυκλα)που σε ολόκληρη την Βενιζέλου έχουν κάνει χώρο παρκινγκ το πεζοδρόμιο και καμία αστυνομική ή δημοτική αρχή δεν ασχολείται με το θέμα».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης