μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Η καριέρα του Γιώργου Γκράνα στην Ελληνική Αστυνομία τέλειωσε πρόωρα και άδικα νωρίς το βράδυ της Τρίτης, με την μη αναμενόμενη απόφαση αποστράτευσης του. Την απόφαση έλαβε το αρμόδιο συμβούλιο κρίσεων, όλες οι προβλέψεις μέχρι και εκείνη την στιγμή ήταν εντελώς αντίθετες για τον Ταξίαρχο.

 

Ζούμε σε μια χώρα όπου τα πάντα λειτουργούν σύμφωνα με τις συγκυρίες, τις πάσης φύσεως «καραμπόλες». Η αξιοκρατία σπάνια εμφανίζεται στα εδάφη της πατρίδας κι οι συνεδριάσεις των συμβουλίων δεν είναι παρά το τέλος επικίνδυνων και θολών διαβουλεύσεων. Κάπως έτσι ο κ. Γκράνας κρίθηκε κι αποστρατεύτηκε, αδικήθηκε είναι σίγουρο αλλά που να βρει το δίκιο του; Τα ίδια δεν έγιναν προ μηνών στο Λιμενικό Σώμα; Δεν ήταν άδικη η αποστρατεία του επί σειρά ετών κεντρικού λιμενάρχη Καβάλας κ. Θωμά Τσιαλού;

 

Ο Γιώργος Γκράνας είναι ένας κύριος με το κάπα κεφαλαίο. Αποχωρεί από την αστυνομία με ψηλά το κεφάλι, έχοντας πετύχει τον βασικό του στόχο και σκοπό. Τον σέβεται τόσο η τοπική κοινωνία όσο και οι έως πρόσφατα υφιστάμενοι του. Τον αναγνωρίζουν και τον συγχαίρουν αφού ως έλληνας αστυνομικός εκτέλεσε άριστα τα καθήκοντα του απ’ όλες τις θέσεις στις οποίες βρέθηκε. Ψύχραιμος, αποτελεσματικός κι αντικειμενικός απέδειξε στην πράξη ότι η αστυνομία όταν θέλει, μπορεί. Να έχει ένα άλλο πρόσωπο, σύγχρονο και δίπλα στον πολίτη.

 

Διαβάζουμε στον τύπο των Αθηνών νέα δημοσιεύματα για την σθεναρή αντίσταση του κ. Σπίρτζη ως προς τη λειτουργία των διοδίων στο Ωραιόκαστρο και στην Ασπροβάλτα. Το ΤΑΙΠΕΔ θέλει ντε και καλά να λειτουργήσει τα διόδια, ο υπουργός συνεχίζει να είναι αρνητικός. Τα δύο νέα διόδια καιρό τώρα είναι έτοιμα αλλά δεν λειτουργούν.

 

Η στάση του κ. Σπίρτζη μας δίνει ελπίδες για την επικράτηση του σωστού σε σχέση με το παράλογο. Το οποίο έχει αφετηρία μια ανθεκτική μνημονιακή πολιτική. Πόσο όμως θα συνεχίσει να αντέχει ο Υπουργός; Ορισμένα πράγματα είναι ολοφάνερο ότι τον ξεπερνούν. Κάπως έτσι ανησυχούμε κι εδώ στην Καβάλα. Τα διόδια στην Παράκαμψη επανέρχονται. Όσο αποτελεσματικά κι αν ετοιμαστούμε να τα αντιμετωπίσουμε είναι φανερό ότι θα τα καθυστερήσουμε μόνο. Να τα νικήσουμε το αποκλείουμε.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες χαιρόμαστε που π.χ. στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχει ενότητα και συνεννόηση. Μας ικανοποιεί που δρουν όλοι μαζί, προς τον ίδιο σκοπό. Οι εκπρόσωποι μας στην αυτοδιοίκηση είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουν κι αυτήν την φορά την προσπάθεια τους. Κι ότι βρέξει ας κατεβάσει…

 

Υπάρχει κινητικότητα στην πόλη μας προκειμένου να προετοιμαστεί και να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο πνεύμα της πολιτικής πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά. Δηλαδή μια εκδήλωση για να πεισθούν γνωστοί και άγνωστοι ότι η Κεντροαριστερά πρέπει να ενωθεί. Αυτό – κατά το συγκεκριμένο σκεπτικό- πρέπει να γίνει περί του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκδήλωση δεν αποκλείεται να έχει ομιλητή τον Γιάννη Ραγκούση. Ο οποίος δεν μπήκε στην Κυβέρνηση (αν και μπορούσε) αλλά σε αυτές τις απόψεις παρουσιάζεται σταθερός εδώ και πολύ καιρό.

 

Νέο περιστατικό υποψηφίου του Βασίλη Ξουλόγη, ο οποίος ανακοινώθηκε (και) από τον Φίλιππο Αναστασιάδη. Ο Γιάννης Κοντίδης από τη Νέα Πέραμο ήταν την προηγούμενη εβδομάδα υποψήφιος του Ξουλόγη, από προχθές του νυν Δημάρχου. Τρόπος για να είναι υποψήφιος και με τους δύο, δεν βρέθηκε ακόμη.

 

Η Δήμαρχος Καβάλας υπέγραψε δύο αποφάσεις με τις οποίες δίδεται η δυνατότητα στο προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας να εργαστεί Σαββατοκύριακα κι αργίες. Οι συγκεκριμένες υπερωρίες φαίνεται να αφορούν την Αλφαβητοπαρέλαση της Κυριακής και τις εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας και της παρέλασης τον άλλο μήνα.

 

Η ΕΜΥ προβλέπει επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά. Αν και δεν είναι βέβαιο ότι η κακοκαιρία θα επηρεάσει τον καιρό στην Καβάλα, μια απλή ερώτηση: Τα δύο νέα εκχιονιστικά μηχανήματα ήρθαν; Τα παρέλαβε ο Δήμος Καβάλας;

 

Την Κυριακή στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής αναλύθηκαν οι αλλαγές στο Σύνταγμα, οι οποίες εγκρίθηκαν πρόσφατα. Στην τηλεοπτική εκπομπή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο τηλεοπτικό στούντιο και μίλησε ο βουλευτής Καβάλας κ. Γιώργος Παπαφιλίππου. Ας μη ξεχνάμε ότι στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Παπαφιλίππου ήταν ο εισηγητής της κυβερνητικής πλευράς. Προχθές ο κ. Παπαφιλίππου έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά.

 

«Έχω τρομερές επιφυλάξεις για την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Παπαφιλίππου. Και συμπλήρωσε: « Άλλωστε στο παρελθόν έχουμε πάρει το μάθημα ότι είναι παντελώς αναξιόπιστες».

 

«Το Κίνημα Αλλαγής φεύγει από τον χώρο της Κεντροαριστεράς αφού είναι έτοιμο να κάνει στρατηγική συμμαχία με τη ΝΔ» είπε επίσης ο κ. Γιώργος Παπαφιλίππου. Επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία του πρώην ΠΑΣΟΚ για το ότι «χάνει» όχι μόνο στελέχη του αλλά και ψηφοφόρους του!

 

Σήμερα το μεσημέρι ο Θόδωρος Μαρκόπουλος μας θυμίζει ότι υπάρχει αυτοδιοικητικά (παρά τις αντίθετες αποφάσεις και πρωτοβουλίες του κ. Μέτιου), επιβεβαιώνει την πρόσφατη δήλωση του σύμφωνα με την οποία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο γραφείο του μέχρι το τέλος της θητείας του. Στις 12.30 μ.μ. θα δεχθεί (ως συνήθως εθιμοτυπικά) τον κ. Γκράνα και τον νέο αστυνομικό διευθυντή Καβάλας κ. Καραμανλή.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης με αφορμή δύο ακόμη τουριστικές επενδύσεις στη Θάσο σχολίασε: «Η τουριστικη ανάπτυξη και οι επενδύσεις στην περιοχής μας είναι δεδομένες. Απλά οι υπηρεσίες του Δημοσίου οφείλουν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και να μην θέτουν εμπόδια».

 

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο που ουσιαστικά ιδιωτικοποιεί το λιμάνι «Φίλιππος Β’» της πόλης μας. Επόμενο βήμα ο διαγωνισμός για να βρεθεί ιδιώτης που θα το εκμεταλλευτεί. Η ιστοσελίδα insider.gr έγραψε χθες: «Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες η αρχή θα γίνει από τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, πιθανότατα με ταυτόχρονο διπλό διαγωνισμό. Και αυτό γιατί για το μεν λιμάνι της Αλεξανδρούπολης φαίνεται ότι το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο ειδικά στις επενδύσεις του υγροποιημένου φυσικού αερίου, ενώ μπορούν να υπάρξουν και συνέργειες με την Καβάλα καθώς υπάρχει η σκέψη να αξιοποιηθεί το σχεδόν υπό εξάντληση υποθαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου της νοτίου Καβάλας ως υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου (UGS). Σε δεύτερη φάση εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν τα λιμάνια Κέρκυρας, Βόλου και Ελευσίνα».

 

Η ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κυρίως στις Ευρωπαϊκές χώρες οδήγησε την διεύθυνση του ξενοδοχείου Lucy στην δημιουργία σταθμού φόρτισης αυτών των οχημάτων. Είναι μία πρωτοποριακή υπηρεσία που παρέχεται στους πελάτες του ξενοδοχείου δωρεάν ενώ μπορούν να την χρησιμοποιήσουν ,έναντι βέβαια κάποιου αντιτίμου, και άνθρωποι που  έχουν στην κατοχή τους τέτοια οχήματα και δεν είναι πελάτες του ξενοδοχείου.

 

Το Σάββατο 2 Μαρτίου παρουσιάζεται το βιβλίο της Χριστίνας Κυριακίδου, η οποία ήταν συνεργάτης του κ. Σιμιτσή το διάστημα που αυτός βρίσκονταν ως Δήμαρχος στο Δημαρχείο: Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας έχουν τη χαρά να παρουσιάσουν στην Καβάλα το πρώτο συγγραφικό έργο της νεοανερχόμενης συγγραφέα από την Καβάλα Χριστίνας Κυριακίδου, με τίτλο «Έχω λόγο». Ένα εξαιρετικό κείμενο, ένα βιβλίο εμφατικά επίκαιρο, όπου δύο από τις πλέον σύγχρονες κοινωνικές πραγματικότητες, η μονογονεϊκότητα και η μάχη κατά του καρκίνου, συναντιούνται στο ίδιο λογοτεχνικό κείμενο και συνομιλούν ελεύθερα σε α΄ πρόσωπο.Ένα ημερολόγιο που δημοσιεύεται, μια αφήγηση που συγκλονίζει, μία γλώσσα που καθηλώνει. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας (Ευγ.Ιορδάνου & Αριστείδου).Για το βιβλίο θα μιλήσουν εκτός από τη συγγραφέα οι: Στέλλα Αργυρίου, εκπαιδευτική-εξελικτική ψυχολόγος, Κατερίνα Κακιλή, δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Σιμιτσής, δικηγόρος-τέως Δήμαρχος Καβάλας. Την παρουσίαση θα συντονίσει η Μαρίνα Φιλιππίδου, δικηγόρος-Πρόεδρος ΛΕΚ.

 

Διαβάστε επίσης