• 20 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Βασίλης Λιόγκας ήταν καλεσμένος το Σάββατο σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής. Μίλησε για την κυκλική οικονομία, την ανακύκλωση και τα βιοαπόβλητα. Μαζί του στο στούντιο ήταν εκπρόσωποι του Δήμου Χαλανδρίου, εκεί όπου εφαρμόζεται με επιτυχία ένα πρώτο πρόγραμμα ακόμη καλύτερης και σημαντικότερης ανακύκλωσης. Ο κ. Λιόγκας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή « Κάρτα Μέλους» με την ιδιότητα του συμβούλου του υπουργού κ. Φάμελλου. Κι όπως πάντα τα είπε μια χαρά.

 

Όση ώρα ήταν στο Επιμελητήριο ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος άκουσε πολλά για την γνωστή υποστήριξη του προς τον ΠΑΟΚ. Την οποία μία ακόμη φορά δεν αρνήθηκε. Στο τέλος ο ΠΑΟΚτσής υπουργός φωτογραφήθηκε με έναν Παναθηναϊκό κι έναν Ολυμπιακό.

 


 

Την προσεχή Παρασκευή το απόγευμα γίνονται στην πόλη μας τρεις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Αν υπήρχε ο απαραίτητος, ο πολυσυζητημένος συντονισμός θα αποφεύγονταν ενοχλητικές συμπτώσεις και περιττοί «ανταγωνισμοί». Τώρα το κοινό θα πρέπει να τρέξει… Ή να διαλέξει.

 

Αρχικά γίνεται η εκδήλωση για να παρουσιαστεί η σημαντική δουλειά της Σαπφώς Αγγελούδη. Στη συνέχεια αυτή του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Την ίδια ώρα και η εκδήλωση για τη συνταγματική αναθεώρηση με ομιλητή τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο και τον συμπολίτη βουλευτή κ. Παπαφιλίππου.

 

Οι εκπρόσωποι της ΝΟΔΕ Καβάλας Δράκος – Παπαντίδης –  Μπακιρτζής είναι από προχθές στις Βρυξέλες, καλεσμένοι (μαζί με άλλους Καβαλιώτες) του ευρωβουλευτή Θόδωρου Ζαγοράκη. Γυρίζουν αύριο και «στρώνονται» στη δουλειά. Η ΝΟΔΕ σκοπεύει να υποστηρίξει πλήρως την εκδήλωση της Παρασκευής του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Σα να είναι δική της εκδήλωση.  Όπως ακούμε στο ίδιο πολιτικό γεγονός δεν αποκλείεται να παραβρεθούν και άλλα στελέχη της ΝΔ Καβάλας, τα οποία διεκδικούν μία θέση στο ψηφοδέλτιο Καβάλας.

 

Περισσότερο ανθρώπινο παρά πολιτικό το παράπονο που διατύπωσε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Απευθύνονταν στο Επιμελητήριο, για τον τρόπο που υποδέχθηκε τον κ. Τσακαλώτο. Ο βουλευτής θυμήθηκε τι έγινε με τον ίδιο και τους συναδέλφους του προ ετών, όταν είχαν κηρυχθεί ανεπιθύμητοι από τον φορέα. Μόνο που τότε η διοίκηση του Επιμελητηρίου δεν ήταν η σημερινή.

 

Κι άλλοι υποψήφιοι με τον Κωστή Σιμιτσή, στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Ο Νίκος Εμμανουηλίδης από την περιοχή του Δήμου Νέστου. Η Βασιλική Ψαλτούδη από την περιοχή του Δήμου Παγγαίου. Ο Νίκος Πατήρας από τη Θάσο και η Εύη Βούρα από την πόλη της Καβάλας. Καλή τους επιτυχία.

 

Μια ομάδα Καβαλιωτών φίλων του Βαγγέλη Βενιζέλου τον ακολούθησε στη Δράμα. Εκεί όπου την Κυριακή απόγευμα επίσης παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του πρώην Υπουργού. Στην εκδήλωση της Δράμας ήταν ο Δημήτρης Παπουτσής, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Μιχάλης Τιμοσίδης, ο Κώστας Παπακοσμάς. Στη Δράμα, είπαν, είχε πιο πολύ κόσμο από την εκδήλωση της Καβάλας.

 

Ο Υπουργός Φώτης Κουβέλης γνωρίζει καλά τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τώρα που δεν διαθέτουν κτίρια ο ΝΟΚ και ο ΟΘΑΚ. Τον συζήτησε με τους βουλευτές του Νομού αλλά δεν τον ανέφερε καθόλου στη συζήτηση στη Βουλή. Το γεγονός βάζει σε σκέψεις. Εκτός αν η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση του ΝΟΚ και του ΟΘΑΚ είναι από αυτά που μια κυβέρνηση τα δρομολογεί μα για ευνόητους λόγους δεν τα ανακοινώνει.

 

Στην Καβάλα ήταν χθες το πρωί Τοψίδης και Μέτιος. Ο μεν Τοψίδης κινήθηκε παραλιακά, ο δε Χρήστος Μέτιος πήγε στα «ορεινά». Με αυτόν τον τρόπο ήταν αδύνατον να συναντήσει ο ένας τον άλλον.

 

Η κ. Βάσω Παπουτσή Μήττα ανάρτησε κείμενο σχετικά με την πρόταση του ΤΕΙ για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου: «Ναι για φοιτητικές εστίες στο παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας γιατί η αγορά της πόλης μας θα προτιμούσε εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες σε 10-μηνη χρονική περίοδο να κυκλοφορούν ανάμεσά μας με ότι αυτό συνεπάγεται για τα καταστήματα σίτισης από ψαροταβέρνες μέχρι και γυράδικα, καφετέριες ακόμη καταστήματα ρουχισμού !!! ΟΧΙ για ξενοδοχειακή μονάδα στο παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας, γιατί η αγορά της πόλης μας θα έχει το γνωστό φαινόμενο της τουριστικής κίνησης το πολύ 2-3 ημέρες για κάθε τουριστικό γκρούπ με το ταξιδιωτικό βραχιολάκι στο χέρι με ότι αυτό συνεπάγεται κυρίως για τα καταστήματα σίτισης , αλλά και το κυριότερο η κίνηση στην αγορά της πόλης μας θα διαρκούσε για χρονικό διάστημα το πολύ 2 με 3 μήνες».

 

Ο Πασχάλης Μαλαθούνης , υποψήφιος με την κ. Δήμητρα Τσανάκα, άρχισε προεκλογική εκστρατεία. Που αλλού; Στο facebook. Εκεί γράφει: « Μου λένε όλοι γιατί βάζεις υποψηφιότητα και αν δεν εκλεγείς; Άποψη μου: εκλεγείς δεν εκλεγείς πρέπει να προσφέρεις με τις θέσεις σου, τις απόψεις σου και την δυναμική πυγμή σου για τα κοινά. Εκλεγώ δεν εκλεγώ θα είμαι δίπλα στην Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα διότι ποτέ της δεν απέρριψε τους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν. Ναι στη δημιουργική προσφορά».

Διαβάστε επίσης