• 28 Μαρτίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Γέμισαν κόσμο χθες, από το πρωί ως αργά το μεσημέρι, όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας. Παντού έγινε το καθιερωμένο και παραδοσιακό γλέντι της Τσικνοπέμπτης. Στο ΚΑΠΗ του Βύρωνα μάλιστα υπήρχε και ζωντανή μουσική. Ο Άρης με το μπουζούκι και την ωραία φωνή του. Τα εδέσματα ήταν αρκετά, ο κόσμος το ευχαριστήθηκε. Αξιέπαινη η προσπάθεια του πρόθυμου προσωπικού των ΚΑΠΗ, χωρίς τη συμμετοχή του οποίου δεν θα μπορούσε να γίνει το παραμικρό.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν χθες το απόγευμα φωτογραφίες από τη σχετική περιοδεία της Δημάρχου μετά των συνοδών- συνεργατών της. Κάπου σε αυτές είδαμε και τον Γιάννη Πασχαλίδη. Οι φωτογραφίες της Πρωινής από τις εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ (Αγίου Λουκά και Βύρωνα) δεν περιλαμβάνουν πολλά πρόσωπα υποψηφίων. Έχουν χαμογελαστά πρόσωπα συμπολιτών. Και του χρόνου.

 


 

Οι πολίτες της Καβάλας αλλά και της Νέας Καρβάλης αξίζουν μια ενημέρωση, μια ελάχιστη ενημέρωση περί της λειτουργίας ή μη του γνωστού εξοπλισμού μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα. Αυτήν την ενημέρωση κακώς δεν την έκανε τόσο καιρό ο κ. Μαρκόπουλος. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να μην τον μιμηθεί στο θέμα ο Κώστας Αντωνιάδης. Τα πράγματα άλλωστε είναι πάντα απλά: Δουλεύουν τα μηχανήματα; Μετρούν; Τι ακριβώς μετρούν; Μετρούν όλες τις μέρες της εβδομάδας ή εκτός Σαββατοκύριακων;

 

Σε περιοχή πλησίον του Σανατορίου ο Δήμος Καβάλας τοποθέτησε τους γνωστούς ανοιχτούς και μεγάλους κάδους για ογκώδη αντικείμενα και μπάζα. Η χρήση τους γίνεται με τέτοιο τρόπο που όλος ο δρόμος προς το Σανατόριο θυμίζει περιοχή σκουπιδότοπου! Ευθύνες έχουν οι πολίτες αλλά και ο Δήμος Καβάλας. Ο τελευταίος πρέπει να ενεργήσει γρήγορα ώστε πέριξ του δρόμου η κατάσταση να επανέλθει όπως ήταν. Ας μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για το περιαστικό δάσος της Καβάλας.

 

Στην εκδήλωση του την Τετάρτη το απόγευμα ο Μάκης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε έναν ακόμη υποψήφιο του. Πρόκειται για τον Σούλη Χατζησάββα. Ο Σούλης Χατζησάββας είναι αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο. Η στιγμή ήταν κατάλληλη αφού η εκδήλωση είχε αφετηρία τον αθλητισμό. Ο κ. Παπαδόπουλος είναι ευχαριστημένος από την επιτυχία της εκδήλωσης.

 

Εκδήλωση την Τετάρτη το απόγευμα είχε και ο Θόδωρος Μουριάδης. Σε αυτήν εμφανίστηκε ξαφνικά η Δήμαρχος! Ήταν λάθος της. Η κ. Τσανάκα μπέρδεψε τον τόπο της εκδήλωσης της ΔΙΑΜΑΘ με τον τόπο της εκδήλωσης του κ. Μουριάδη. Αποχώρησε ευγενικά από τη Δ. Βιβλιοθήκη προκειμένου να παραστεί εκεί που έπρεπε κι είχε αποφασίσει. Στη Δ. Καπναποθήκη.

 

Η σημαντική εκδήλωση της ΔΙΑΜΑΘ και του Δήμου Καβάλας με θέμα την ανακύκλωση έγινε με ελάχιστους παρόντες. Για αυτό μπορεί να έφταιγαν όσοι απουσίαζαν, κύρια είναι η ευθύνη των διοργανωτών . Αντί να κινηθούν σα να πρόκειται για προεκλογική εκδήλωση (να κάνουν δηλαδή διαδοχικές τηλεφωνικές προσκλήσεις) πρόβαλαν το γεγονός λιγότερο από 24ώρες πριν την πραγματοποίηση του. Όμως άλλο εκλογές και άλλο ανακύκλωση…

 

Όλος ο καλός και φιλόδοξος ο κόσμος της τοπικής ΝΔ θα παραστεί το απόγευμα στην εκδήλωση ομιλία του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Θα τιμήσει τον μοναδικό βουλευτή του κόμματος στο Νομό, από την άλλη ο κάθε παράγοντας θα επιδιώξει να συνεχίσει το έργο των δημοσίων σχέσεων. Χωρίς φυσικά να παρεξηγηθεί. Γενικά η σημερινή εκδήλωση αναμένεται να έχει μεγάλη επιτυχία.

 

Οι οδηγίες του ΚΙΝΑΛ στα στελέχη του κάθε Νομού είναι συγκεκριμένες. Πρέπει να βρεθούν από τώρα οι υποψήφιοι βουλευτές αφού το κόμμα πρέπει να είναι έτοιμο για τις εθνικές εκλογές. Όποτε κι αν γίνουν. Υπό αυτές τις συνθήκες οι έρευνες συνεχίζονται και στο Νομό μας. Σίγουροι υποψήφιοι βουλευτές δύο. Η Μαρία Τσουρή και ο Δημήτρης Παπουτσής. Τα ονόματα τους ανακοινώθηκαν επίσημα πριν από λίγο καιρό.

 

Μόνο που η ώρα δεν είναι και τόσο κατάλληλη. Αυτήν την περίοδο ψάχνουν υποψήφιους οι υποψήφιοι δήμαρχοι κι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες. Το κόμμα θέλει να μπει «σφήνα» στη διαδικασία αφού για αυτό σημασία και μάλιστα μεγάλη έχουν κάποιες άλλες εκλογές.

 

Στη συνεδρίαση της 22ας Φεβρουαρίου η διοίκηση της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας ικανοποίησε ακόμη 18 αιτήματα συλλόγων- σωματείων κτλ. Παραχώρησε σχολικούς χώρους (αίθουσες- γυμναστήρια) για πάσης φύσεως δραστηριότητα. Τις περισσότερες φορές αθλητική.

 

Από τις χθεσινές δηλώσεις του Γιώργου Παπαφιλίππου καταλάβαμε ότι σχετικά με την αξιοποίηση του παλιού δικαστηρίου έχει προτεραιότητα το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Κι όμως, το ίδιο ακίνητο κι αυτή η κυβέρνηση το υποσχέθηκε τόσο στο Δήμο Καβάλας όσο και στο Δικηγορικό σύλλογο. Ένα πραγματικό μπέρδεμα, το οποίο ο κ. Παπαφιλίππου ισχυρίζεται ότι θα ξεπεραστεί με διάλογο. Δυστυχώς δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία του.

 

Από τις πολύ πρόσφατες δηλώσεις και του Δημήτρη Μπαντέκα και του Νάσου Μητρόπουλου προκύπτει ένα ακόμη συμπέρασμα. Για το ΤΕΙ «plan B» όσον αφορά το κτίριο του Πανεπιστημίου φαίνεται να είναι η καπναποθήκη του ΤΕΑΥΚΕ, κοντά στις Καμάρες και στο παλιό Νοσοκομείο. Αυτός ο στόχος μοιάζει περισσότερο εφικτός.

 

Η συνάντηση την περασμένη Τρίτη του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας είχε κι ένα καλό νέο το οποίο ίσως και να αδικήθηκε. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι το γνωστό χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί κι έτσι μέσα στον Μάρτιο θα ψηφιστεί από τη Βουλή το αναβαθμισμένο διευρυμένο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, ένας κόμβος του οποίου θα βρίσκεται στην πόλη μας.

 

Αύριο βράδυ στην Καβαλιώτισσα πραγματοποιείται ο ετήσιος χορός της Θασιακής Ένωσης. Μιλώντας σχετικά ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Τσιλογιώργης αναφέρθηκε σε μία έκπληξη. Η οποία είπε ότι θα γίνει στην αίθουσα περίπου τα μεσάνυχτα. Να λοιπόν ένας ακόμη λόγος για να πάει κάποιος στον συγκεκριμένο χορό. Εκεί όπου θα αναβιώσει το έθιμο «Πως το τρίβουν το πιπέρι».

 

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των κατοίκων των Φιλίππων για τα προβλήματα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν. Αυτά είναι συχνά κι έχουν ποικιλία! Άλλοτε σημειώνεται διακοπή που διαρκεί αρκετή ώρα κι άλλο «πέφτει» η πίεση του νερού. Η ΔΕΥΑΚ έχει υποσχεθεί μόνιμη λύση αλλά δεν έκανε και πολλά πράγματα. Όσοι μένους στους Φιλίππους έχουν αγανακτήσει. Περισσότερο φοβούνται για την Καλοκαιρινή περίοδο που σιγά σιγά έρχεται. Τότε η κατάσταση χειροτερεύει.

 

Σε ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι εμφανίστηκε χθες το πρωί η Δήμαρχος. Ήταν καλεσμένη, σε «ζωντανή» σύνδεση, προκειμένου να μιλήσει για την αυριανή εκδήλωση στο Δημοτικό Κήπο. Αύριο το μεσημέρι θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μελά.

 

Τη Δευτέρα το απόγευμα στο καφέ «Προσκήνιο» των Κρηνίδων (δίπλα στο αρχαίο θέατρο) ο Θόδωρος Μουριάδης πραγματοποιεί προεκλογική εκδήλωση. Στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ανακοινώσει αρκετούς υποψήφιους του. Λέγεται ότι θα είναι υποψήφιοι που θα προέρχονται και από την περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων και από την πόλη. Στο μεταξύ η προβολή ήδη γνωστών υποψηφίων από το διαδίκτυο συνεχίζεται.

 

Νέα ημερομηνία για την εκδήλωση παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Παπανδρέου: «Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», το βιβλιοπωλείο ΔΟΜΗ και οι εκδόσεις Καστανιώτη, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης, παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Νίκου Παπανδρέου με τίτλο: «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ο οικονομολόγος». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο οικονομολόγος Θάνος Αργυρόπουλος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο Νίκος Παπανδρέου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του». Το βιβλίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Κομοτηνή. Φεβρουάριο ήταν να παρουσιαστεί και στην Καβάλα αλλά συνέβη κάτι έκτακτο στον συγγραφέα. Η εκδήλωση αναβλήθηκε κι ορίστηκε εκ νέου.

 


Βράβευση της Μαίρης Χατζηκωνσταντίνου στη Θεσσαλονίκη

Μοναδικά τα συναισθήματα στην εκδήλωση του Κάνε μια Ευχή Ελλάδος – Make a Wish, στην βραδιά του «Ευχαριστώ» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Πρωταγωνιστές οι εθελοντές και οι χορηγοί που στέκονται αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Οργανισμού να συνεχίσει το έργο της εκπλήρωσης κάθε ευχής των μικρών ηρώων που αγωνίζονται για ένα «αύριο» πιο δυνατό. Η εθελόντρια και συντονίστρια για την Καβάλα, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, παραβρέθηκε στη βράβευση και παρέλαβε το τιμητικό μετάλλιο από την Πρόεδρο του  «Make a Wish» Ελλαδας κα Αναστασία Μανιά και ευχαρίστησε ιδιαίτερα, πέραν των εθελοντριών Καβάλας, το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Καβάλας για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης και την θερμή υποστήριξη για την επίτευξη της Ευχής.

 

Διαβάστε επίσης