μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Η εκδήλωση του Θόδωρου Μουριάδη το απόγευμα της Δευτέρας στις Κρηνίδες επανέφερε την προεκλογική δραστηριότητα και γενικότερη προεκλογική συζήτηση στη σωστή της πορεία. Χωρίς να μειώνουμε τη σημασία των ειδικών στοχευμένων εκδηλώσεων, που άλλωστε προτιμούν όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι, άλλη είναι η χάρη των βασικών προεκλογικών δραστηριοτήτων. Κακά τα ψέματα έχουν περισσότερη ουσία. Καμιά φορά αυτή δεν βρίσκεται στις προτάσεις του υποψήφιου δημάρχου αλλά στις ανακοινώσεις των ονομάτων. Των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

Σε γενικές γραμμές ο κ. Μουριάδης δείχνει ξεκάθαρα ότι εκμεταλλεύεται τον χρόνο που είχε και έχει στη διάθεση του. «Δυναμώνει» απ’ όλες τις πλευρές μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τους βασικούς υποψήφιους δημάρχους αυτός ξεκίνησε τελευταίος. Στη δημοτική ενότητα Φιλίππων έκανε ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο, το οποίο στηρίζεται στον Θόδωρο Παπαδόπουλο και στην Μελίνα Χειμώνα. Ας μας επιτραπεί να τους ξεχωρίσουμε και τους δύο λόγω εμπειρίας και λόγω προηγούμενων εκλογικών αποτελεσμάτων. Υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες υποψηφιότητες, οι οποίες ήταν ήδη γνωστές ή ανακοινώθηκαν προχθές.

Ο Θόδωρος Μουριάδης «μαζεύει» τον χώρο της κεντροαριστεράς από τον οποίο ιδεολογικά ξεκινά η προσπάθεια του. Αυτή «ανοίγεται» κάθε μέρα και περισσότερο, προς κάθε άλλη κατεύθυνση. Το δείχνουν άλλωστε και τα νούμερα τους. Αυτά που έχουν στη διάθεση τους κάποιοι από τους αντιπάλους του. Σημειώνουμε ότι στην εκδήλωση της Δευτέρας παραβρέθηκαν οι Βασίλης Τραϊφόρος, Κωστής Σιμιτσής, Δημήτρης Παπουτσής, Χριστόδουλος Μιχαλάκης, Παύλος Γεωργιάδης, Χάρης Σεϊτανίδης, Κώστας Κάρολος Παπαδόπουλος κτλ.

* Πολύ καλή υποψηφιότητα για το Δήμο Καβάλας και το Θόδωρο Μουριάδη και αυτή του εκπαιδευτικού (δάσκαλου) Απόστολου Μουμτζάκη. Πέραν όλων των άλλων ο κ. Μουμτζάκης και η παράταξη του πρώτευσαν στις πρόσφατες εκλογές δασκάλων νηπιαγωγών. Ο κ. Μουμτζάκης ξανάγινε πρόεδρος του ίδιου συλλόγου.

*Χθες το απόγευμα συμπολίτης δέχθηκε τηλεφώνημα για να λάβει μέρος σε μία ακόμη δημοσκόπηση, η οποία περιελάμβανε και τους υποψήφιους δημάρχους αλλά και 6 υποψήφιους περιφερειάρχες. Χθες ο Βαγγέλης Παππάς ανακοίνωσε εκδήλωση του για την ημέρα της γυναίκας. Σήμερα το απόγευμα με την ίδια αφορμή έχει την δική του εκδήλωση ο Μάκης Παπαδόπουλος.

 


 

Ο Γιώργος Γερομάρκος προέρχεται από την αξέχαστη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας. Αυτήν που δεν αντικατέστησε επάξια η αιρετή περιφέρεια. Με τον Άρη Γιαννακίδη συν διοίκησε την ΑΜΘ αλλά μετά την ήττα του 2014 βρέθηκε (κακώς) σε αυτοδιοικητική απραξία.

 

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού στην ΑΜΘ είναι ένας ακόμη πρώην αιρετός που εγκαταλείπει τον θεσμό. Εμπιστεύεται τον πρώτο βαθμό. Είναι ήδη υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου σε καιρούς δύσκολους. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία κι από τις πρώτες του δηλώσεις (το απόγευμα της Δευτέρας σε εκδήλωση στη Νέα Πέραμο) ξεχωρίζουμε αυτήν για την απαραίτητη θέση αντιδημάρχου Νεολαίας. Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.

 

Έγγραφο του υπουργείου Υποδομών που υπογράφηκε μόλις χθες από τον γενικό γραμματέα κ. Δέδε αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης του πολυσυζητημένου έργου στο νέο λιμάνι. Γράψαμε τις προάλλες ότι επιτέλους το έργο τελειώνει, στο χθεσινό έγγραφο καταληκτική ημερομηνία του αναφέρεται συγκεκριμένα η 15η Μάρτη.

 

Ο επίσημος τίτλος του ίδιου έργου είναι « Επέκταση κρηπιδωμάτων βορείου τμήματος, δυτικού τομέα νέου λιμένα Καβάλας». Οι μελέτες του έργου εγκρίθηκαν το 2004! Η αρχική χρηματοδότηση εγκρίθηκε δέκα χρόνια μετά. Και αυτό το έργο έλαβε μπόλικες παρατάσεις.

 

Κι άλλη εκδρομή στην Καβάλα. Γυμνάσιο της Χίου πραγματοποιεί την ερχόμενη εβδομάδα 4ήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Για τον «εμπλουτισμό» της οποίας περιλαμβάνει μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της πόλης μας. Το γκρουπ είναι περίπου 40 ατόμων.  37 μαθητές και 3 συνοδοί καθηγητές.

 

Όλα τα θέματα της συνοικίας του Περιγιαλίου συζητούνται αύριο το απόγευμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Φανταζόμαστε ότι κάποιος από το Δημαρχείο θα σκεφθεί να προσκαλέσει στη συνεδρίαση τον σύλλογο της ίδιας περιοχής. Μέχρι χθες το μεσημέρι οι εκπρόσωποι του δεν γνώριζαν το παραμικρό. Ούτε είχαν λάβει πρόσκληση από το δημοτικό συμβούλιο.

 

Η αποχαιρετιστήρια στον Δήμο Καβάλας συνέντευξη τύπου του Κωστή Σιμιτσή ήταν να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα. Μετατέθηκε για να υλοποιηθεί εντός των ημερών. Ο πρώην δήμαρχος έχει πει ότι στόχος του είναι να αναφερθεί στα έργα της δεύτερης του θητείας.

 

Εν τω μεταξύ ο Κωστής Σιμιτσής δέχθηκε μια προσφορά έκπληξη ως προς το ψηφοδέλτιο του στην Π.Ε. Καβάλας. Επειδή τα πράγματα είναι σοβαρά φέρεται να σκέπτεται το όλο θέμα που ανέκυψε στα καλά καθούμενα. Απόφαση θα λάβει λίαν συντόμως.

 

Τις προηγούμενες ημέρες ο Χρήστος Μέτιος ανακοίνωσε τρεις υποψηφίους του στην Π.Ε. Ροδόπης. Πρόκειται για αντιδήμαρχο του δήμου Κομοτηνής, πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ κτλ. Σύντομα ανακοινώσεις υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων θα γίνουν και για την Π.Ε. Καβάλας. Η διαδικασία είναι σταθερά ίδια. Το facebook με σχόλιο και φωτογραφία.

 

Επίσημα ανακοινώθηκε χθες ότι ο Δήμαρχος Σάμου και πρώην Περιφερειάρχης ΑΜΘ (διορισμένος) Μιχάλης Αγγελόπουλος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ. Είναι βέβαιο ότι ο κ. Αγγελόπουλος ποντάρει πολλά στην καλή εντύπωση που έχουν για αυτόν οι πολίτες της περιφέρειας μας. Καλή του επιτυχία.

 

Ο συμπολίτης έμπορος και ενεργός πολίτης κ. Παναγιώτης Κυριακίδης δέχθηκε ένα σωρό προτάσεις ώστε να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Απάντησε αρνητικά σε όλες κι έτσι δεν θα εμπλακεί στις προσεχείς τοπικές εκλογές στην Καβάλα.

 

Πολυήμερη διακοπή νερού σημειώθηκε και στις Κορυφές. Υπήρξαν διαμαρτυρίες αλλά όχι πολλές. Οι μόνιμοι κάτοικοι των Κορυφών στη χειμερινή περίοδο είναι ελάχιστοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα, το οποιοδήποτε πρόβλημα, δεν πρέπει να λύνεται αμέσως.

 

Ένας συνονόματος του Άρη Βέρρου υποψήφιος Δήμαρχος. Ο δεύτερος Βέρρος υποψήφιος δήμαρχος στην Ελλάδα. Λέτε να υπάρχει κάποια μεταξύ τους συγγένεια; Διαβάζουμε ότι στο νέο δήμο της Λέσβου με το όνομα « Δήμος Δυτικής Λέσβου» υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Ταξιάρχης Βέρρος. Όπως τον είδαμε στη φωτογραφία, δεν μοιάζει με τον δικό μας.

 

Φανερή η ικανοποίηση και η δικαίωση του Πάνου Γεωργιάδη για το νέο βραβείο του αεροπορικού σόου. Τέτοια γεγονότα του δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσει την προσπάθεια που ο ίδιος ξεκίνησε. Μπράβο του, μπράβο και στους Καβαλιώτες που «αγκάλιασαν» αμέσως το σόου. Οι προετοιμασίες για το επερχόμενο έχουν ξεκινήσει κι είναι σε καλό δρόμο.

 

Άρχισαν τις προηγούμενες ημέρες τα σεμινάρια που οργανώνει ο Ιατρικός σύλλογος, ουσιαστικά πάνω σε θέματα πρώτων βοηθειών. Θα συνεχιστούν και θα γίνονται μία φορά κάθε μήνα. Η σχολική επιτροπή του διαθέτει αίθουσες στο 2ο Γυμνάσιο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του συλλόγου οι επόμενες συναντήσεις θα γίνουν 13 Μαρτίου και 10 Απριλίου.

 

Για τις συνεργασίες στην Κεντροαριστερά μίλησε στο «Κόκκινο Καβάλας» ο βουλευτής Κώστας Μορφίδης. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «… είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στη συνεργασία γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με τη συνεργασία μπορούν να λυθούν τα προβλήματα και να στήσουμε ανάχωμα απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα του εθνικισμού και της ακροδεξιάς. Μόνο ενωμένοι μπορούμε. Να συμφωνήσουμε  σε αυτά που συμφωνούμε, όχι σε όλα δεν θα ομογενοποιηθούν, και να παλέψουμε όλοι μαζί απέναντι στον κοινό εχθρό»

Διαβάστε επίσης