• 26 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών έπαιξε τον ρόλο της ώστε να ξαναρχίσει το έργο στο Βερούλειο. Συνεχίζεται και μάλιστα εντατικά. Στόχος όλων των εμπλεκόμενων είναι να μην υπάρξει άλλη παράταση κι έτσι το έργο να τελειώσει κάπου ανάμεσα στις δύο Κυριακές των δημοτικών εκλογών.


 

Ανάμεσα σε πάρα πολλές γυναίκες ήταν χθες το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Παππάς. Ο συνδυασμός του διοργάνωσε εκδήλωση με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας. Μίλησε για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού,  η ογκολόγος Νικολέτα Μαλλιαρού. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η διοίκηση του συλλόγου των εθελοντών κατά του καρκίνου (φωτογραφία).

Ο κ. Παππάς εξήγησε ότι ο σύλλογος δεν έχει σχέση με την παράταξη του αλλά η παράταξη τον τιμά με την ευκαιρία του χθεσινού γεγονότος. Τα έσοδα που υπήρξαν θα ενισχύσουν το ταμείο του. Την προσεχή Κυριακή ο κ. Παππάς οργανώνει εκδήλωση για τους νέους.

 


 

Τις ημέρες της κακοκαιρίας του περασμένου Γενάρη διατυπώθηκε πολύ σωστή διαμαρτυρία σχετικά με την μη πληρωμή υπερωριών στο προσωπικό της ΠΕ Καβάλας που ανέλαβε να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα της χιονόπτωσης. Το πρόβλημα μας το έκαναν γνωστό με δηλώσεις που έκαναν τότε τόσο ο κ. Μαρκόπουλος όσο και ο κ. Κιβράκης.

 

Πέρασε καιρός. Τα δεδομένα υποθέτουμε ότι δεν άλλαξαν. Ως που τις προάλλες διαβάσαμε στο διαδίκτυο αποφάσεις και πιστώσεις για την πληρωμή υπερωριών συνεργάτη του κ. Μαρκόπουλου αλλά και προσωπικού άλλης υπηρεσίας της Π.Ε. Καβάλας. Ρωτάμε λοιπόν: Πώς είναι δυνατόν να πληρώνονται υπερωρίες τόσοι άλλοι και όχι αυτοί που κόπιασαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους όταν στην Καβάλα χιόνιζε;

 

Την απάντηση και τις εξηγήσεις τις περιμένουμε από κάποιον που γνωρίζει αναλυτικά το θέμα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το λάθος δεν βρίσκεται στην Καβάλα. Ας υποθέσουμε (ολίγον βιαστικά) ότι πρόκειται για μία ακόμη γενικότερη αδικία και όχι κάτι ειδικό που αφορά μόνο τους συγκεκριμένους εργαζόμενους της Π.Ε. Καβάλας. Απορούμε ταυτόχρονα που το ζήτημα δεν το έθεσε ήδη δημοσίως και ο σύλλογος των υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας, ο οποίος στις εκδηλώσεις παρουσιάζεται ιδιαίτερα δραστήριος. Δεν θα έπρεπε να έχει ήδη συμπαρασταθεί στα άνευ υπερωριών μέλη του;

 

Γενικά οι υπερωρίες είναι μια συνηθισμένη «οδός» προκειμένου αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι να «θεραπεύσουν» τα μισθολογικά προβλήματα που τους δημιούργησαν τα μνημόνια. Αλήθεια, υπάρχει δικαιοσύνη και ίση κατανομή; Ή μήπως το παράδειγμα της Καβάλας είναι χαρακτηριστικό του πως «μοιράζονται» αυτά τα επιπλέον χρήματα;

 

Χθες ήταν η σειρά του Βαγγέλη Παππά. Σε ερώτηση για το ξήλωμα παρτεριών στους πεζόδρομους του Αγίου Νικολάου αναρωτήθηκε αν αυτό που γίνεται, γίνεται για την εξυπηρέτηση φίλων. Κατά κάποιο τρόπο επιφυλάχθηκε να δει από κοντά τι συμβαίνει κι αν χρειαστεί να επανέλθει πιο συγκεκριμένα και πιο σίγουρα. Μέχρι τώρα αντίθεση στον περιορισμό του πρασίνου στους πεζόδρομους δήλωσαν (κάθε ένας με τον τρόπο του) οι Άρης Βέρρος και Μάκης Παπαδόπουλος.

 

Βαγγέλης Παππάς και Θόδωρος Μουριάδης δήλωσαν χθες ότι δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Κώστα Κουνάκου για συνεργασία. Κάτι που όπως φαίνεται έκανε μόνο ο Μάκης Παπαδόπουλος. Όταν τις προάλλες ρωτήθηκε σχετικά, απέφυγε να απαντήσει. Παρά ταύτα ακούμε ότι οι συζητήσεις Κουνάκου- Παπαδόπουλου συνεχίζονται κι όπως λένε οι φήμες, είναι σε πολύ καλό δρόμο.

 

Η ανακατασκευή πεζοδρομίων στην Καβάλα αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα, πρέπει να διέπεται από διαφορετικούς κανόνες. Σε αυτά δεν βαδίζουν μόνο πεζοί. Συχνά πυκνά παρκάρουν κι αυτοκίνητα. Το βράδυ της Τρίτης στο πεζοδρόμιο ακριβώς μπροστά από τη Μεγάλη Λέσχη είχε παρκάρει ένα μεγάλο τζιπ. Σα να ήταν στην άκρη του δρόμου. Ωστόσο το αυτοκίνητο κάλυπτε όλο το πλάτος του πεζοδρομίου.

 

Το απόγευμα της Τρίτης ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφώντας Κροκίδης μίλησε για την ορθόδοξη νηστεία σε εκδήλωση του συλλόγου των κατοίκων της Κηπούπολης- Καλαμίτσας. Εκεί ήταν , εκτός από μέλη του συλλόγου, αντιπροσωπεία της παράταξης του κ. Παπαδόπουλου. Με τον ίδιο παρόντα. Ή ο Μάκης Παπαδόπουλος ενδιαφέρεται για την νηστεία ή κάτι άλλο «τρέχει». Κάτι που δεν αποκλείεται να έχει σχέση με τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

 

Εκδρομή στο οινοποιείο «Βιβλια Χώρα» πραγματοποιεί την Κυριακή για τα μέλη του ο σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Καβάλας. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο μιας και περιλαμβάνει και άλλες επισκέψεις σε ενδιαφέροντα σημεία της ίδιας περιοχής του Παγγαίου.

 

Συνεχίζει να ενισχύει τις εκδρομές μαθητών σχολείων του Παγγαίου ο ομώνυμος Δήμος. Μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του χρηματοδοτεί στο ποσό των 1.000 ευρώ την εκδρομή των μαθητών του Λυκείου Ελευθερούπολης και αυτών του Λυκείου Ποδοχωρίου.

 

Δυστυχώς δεν υπάρχουν νεότερα για την πραγματογνωμοσύνη περί των αιτιών στην κατάρρευση της φημισμένης και εκτός Καβάλας γέφυρας. Η διαδικασία είναι ουσιαστικά σταματημένη από τον περασμένο Γενάρη. Προς το παρόν υπάρχουν κάποιες πρώτες ελπίδες ότι αυτή θα «ξαναζεσταθεί» σύντομα.

 

Συνέβη στην εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας στην Καλαμίτσα. Πολίτες κάθονταν μόνοι τους στις καρέκλες κι εμπόδιζαν οποιονδήποτε άλλον να καθίσει δίπλα τους αφού όπως ισχυρίζονται οι υπόλοιπες καρέκλες ήταν «κρατημένες». Με αυτόν τον τρόπο οι παρόντες πολίτες έψαχναν αλλά δεν έβρισκαν καρέκλα να καθίσουν αφού οι κενές ήταν όλες … «πιασμένες».

 

Δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις έγιναν πρόσφατα στην Καβάλα χωρίς και οι δύο να έχουν την προβλεπόμενη κάλυψη των δύο τοπικών τηλεοπτικών σταθμών. Η τοπική τηλεόραση απουσίαζε τόσο από την εκδήλωση παρουσίαση του έργου της κ. Αγγελούδη όσο και από την εκδήλωση για τη γυναίκα του Συμβουλευτικού Κέντρου Καβάλας. Και στις δύο περιπτώσεις οι κάμερες ήταν αλλού. Στις εκλογές…

 

Νέο πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε πρόσφατα το αρμόδιο τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Π.Ε. Καβάλας σε εμπορική επιχείρηση της Καβάλας επειδή αυτή δεν διέθετε POS. Όπως γίνεται πάντα σε παρόμοιες περιπτώσεις, την εντολή ελέγχου έδωσε υπηρεσία Δ.Ο.Υ. από τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη! Ο εκπρόσωπος του καταστήματος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε από την πλευρά του.

 

Ο Βασίλης Κοργιανόγλου εκπροσωπεί τους εργαζόμενους της ΒΦΛ που δεν αποχώρησαν ποτέ από την εργασία τους, δεν διεκδίκησαν τίποτα αφού εξ αρχής συμφώνησαν με τις προτάσεις της εταιρίας. Είναι κι αυτός υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Με τον Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, στο Δήμο Νέστου (κατοικεί στη Χρυσούπολη) . Σε μια από τις πρώτες του σχετικές αναρτήσεις σημειώνει ανάμεσα στα άλλα: «Πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου με τον συνδυασμό Πορεία με Όραμα και αυτό επειδή στο πρόσωπο του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου βλέπω ένα ντόμπρο και αληθινό άνθρωπο».

 

Καλώς τον κι ας άργησε… Ο Μιχάλης Λυχούνας με βραδινή ανάρτηση την Τρίτη μας έκανε γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον κ. Τοψίδη. Κατά κάποιο τρόπο το «μικρόβιο» δεν κατάφερε να το αντιμετωπίσει κι έτσι προτιμά να αλλάξει βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Ο κ. Λυχούνας έκανε ένα μικρό «πέρασμα» από το Δήμο Καβάλας, το οποίο έληξε άδοξα προ πολλών μηνών. Δυστυχώς δεν παραιτήθηκε από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, προτίμησε να απουσιάζει από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Με αυτήν την στάση έχασε το όποιο δίκιο είχε επί της αρχικής του διαφωνίας με τη Δήμαρχο. Την οποία «περιποιήθηκε» με συχνά και σαφώς υπερβολικά (μπορεί και άδικα) κείμενα στο διαδίκτυο.

 

Ε λοιπόν το ακριβώς αντίθετο έπραξε ήδη σε σχέση με τον κ. Τοψίδη. Γράφει για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, τον οποίο εμπιστεύεται, μόνο καλά λόγια: «Ο Χριστόδουλος Τοψίδης που γνώρισα είναι ο πρακτικός άνθρωπος της αγοράς, που προσέφερε στην περιφέρεια με επαγγελματική δραστηριότητα από τον Έβρο έως την Δράμα, με την ιδιότητα του Προέδρου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Έχει την υπομονή να ακούει και την κρίση να αποφασίζει».

 

Κακό μάτι είδε τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου του Αμυγδαλεώνα κ. Δημήτρη Πουρσαϊτίδη. Το μεσημέρι της Τρίτης τον δάγκωσε αδέσποτος σκύλος. Το περιστατικό έγινε στην περιοχή του Περιγιαλίου, έξω από κατάστημα το οποίο νωρίτερα είχε επισκεφθεί. Ο κ. Πουρσαϊτίδης πήγε μόνος του στο Νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ του δόθηκαν οδηγίες για το τι θα κάνει το προσεχές διάστημα.

 

 

Διαβάστε επίσης