• 9 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Παλλάδιο εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης με θέμα το κυκλοφοριακό στην πόλη της Καβάλας. Ενδιαφέρουσα εισαγωγή στο θέμα έκανε ο πολιτικός μηχανικός κ. Φώτης Τσούτσης. Αμέσως μετά μίλησε ο συγκοινωνιολόγος- καθηγητής του ΔΠΘ κ. Γιώργος Κολλάρος. Ο κ. Κολλάρος ήταν κατ’ επανάληψη υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης, σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου της Ξάνθης. Για τα ειδικότερα κυκλοφοριακά θέματα της Καβάλας μίλησαν και ο Χρήστος Ποτόλιας και ο Παναγιώτης Βελισσάρης.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική ενώ προσεγμένη αποδείχθηκε η παρουσίαση του κ. Κολλάρου, η οποία ήταν και μια ιστορική αναδρομή στα κυκλοφοριακά προβλήματα σε όλες τις πόλεις του κόσμου. Στο χώρο ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Παπατολίδης αλλά και ο Γιάννης Εριφυλλίδης. Με την ευκαιρία μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους το πρώτο προεκλογικό φυλλάδιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Είναι κοινό για τον υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Έγινε επίσης γνωστό ότι στο τέλος του μήνα θα βρεθεί στην Κομοτηνή όπου θα μιλήσει ο γραμματέας του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας.

 


 

Εδώ και πολύ καιρό η τοπική κοινωνία μοιάζει να στέλνει συνεχώς το ίδιο συγκεκριμένο μήνυμα. Προς κάθε ενδιαφερόμενο, εμπλεκόμενο, αρμόδιο. Δεν είναι ικανοποιημένη από τα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης. Πιθανόν να αναγνωρίζει τις δικές της ευθύνες (τέτοιες φυσικά και υπάρχουν), ζητά – με το προαναφερθέν μήνυμα- συστηματικότερη και αποτελεσματικότερη παρουσία αυτών που έχουν αποστολή την αστυνόμευση.

 

Οι πολίτες ζητούν καλύτερη Τροχαία, καλύτερη Δημοτική Αστυνομία. Απαιτούν κάτι τέτοιο σε καθημερινή βάση στο κέντρο της πόλης, χαμογελούν όταν βλέπουν πλήθος αστυνομικών και δημοτικών αστυνομικών μόνο στις γιορτές και αργίες. Στις γιορτές και στα κάθε είδους πανηγύρια.

 

Η Ελληνική Αστυνομία δεν λαμβάνει το μήνυμα του κόσμου. Η Δημοτική Αστυνομία το ίδιο. Με αυτόν τον τρόπο τα κυκλοφοριακά δεδομένα χειροτερεύουν κι έτσι η πόλη μας γίνεται απωθητική ως προς το κέντρο της. Κι άντε οι μόνιμοι κάτοικοι, αυτοί θα βρουν τρόπο (παράνομο συνήθως) να κάνουν τη δουλειά τους. Οι τουρίστες; Οι επισκέπτες, που τόσο ζητούμε να μας έρχονται;

 

Αυτοί ή θα μετανιώσουν τη στιγμή που αποφάσισαν να οδηγήσουν στο κέντρο της Καβάλας ή δε θα μας επισκεφθούν ξανά. Κι επειδή οι θεωρίες κουράζουν, ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Ζητούμενο είναι ένα και μοναδικό. Περισσότεροι τροχονόμοι και δημοτικοί αστυνομικοί εκεί όπου υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα. Να βγουν από τα γραφεία όσοι περνούν το 8ωρο τους σε αυτά. Να βρεθούν άλλοι διοικητικοί υπάλληλοι για να παραδίδουν έγγραφα. Η Τροχαία έχει υποχρέωση να βγάζει στους δρόμους όλο το προσωπικό της, όπως θα κάνει την μεταπροσεχή Δευτέρα λόγω της παρέλασης.

 

Το πρόβλημα οι πολίτες δεν το αντιμετωπίζουν στην παρέλαση, στην Αλφαβητοπαρέλαση ή όταν πιάνουν το φίδι στην Καλαμίτσα. Το πρόβλημα το έχουν μπροστά τους κάθε μέρα. Κι ενώ πασχίζουν να το λύσουν, καταλαβαίνουν ότι μόνοι τους αδυνατούν. Όσο για αυτούς που θα βοηθήσουν, αυτοί είναι κατά το κοινώς λεγόμενο «εξαφανισμένοι».

 

Ας είμαστε ρεαλιστές κι ειλικρινείς. Δεν είναι τόσο οξύ όσο φαίνεται το κυκλοφοριακό στο κέντρο της Καβάλας. Γίνεται τέτοιο όσο η αστυνόμευση δεν υπάρχει όπως πρέπει. Όταν για κάτι καιρό αδιαφορείς τότε αυτό έχει την ικανότητα να σε εκδικηθεί. Μεγαλώνει πολύ. Τότε είναι που ανακαλύπτεις την… Αμερική. Τότε τρέχεις μα πλέον δεν μπορείς να το φθάσεις. Κι αν είναι πρόβλημα, δεν μπορείς να το λύσεις!

 

Με ανακοίνωση την Τετάρτη (προχθές) η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας γνωστοποίησε την ακύρωση εκδήλωσης για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Παπανδρέου, γιου του Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι η δεύτερη φορά που η ίδια εκδήλωση ανακοινώνεται μα δεν πραγματοποιείται. Η αιτία και αυτής της ακύρωσης (και όχι αναβολής) αφορά τον συγγραφέα. Δεν έχει χρόνο για βιβλιοπαρουσιάσεις αφού είναι σε προεκλογική εκστρατεία. Ο Νίκος Παπανδρέου είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Θα έρθει πιθανόν στην Καβάλα αλλά για άλλον λόγο.

 

Βλέποντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το προσεχές διήμερο (Σάββατο και Κυριακή) διαπιστώνουμε ότι αυτές είναι σαφώς λιγότερες σε σχέση με προηγούμενα Σαββατοκύριακα. Φαίνεται οι σύλλογοι κουράστηκαν από τις συνεχείς δραστηριότητες κι έτσι αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκουράζονται. Καλή ξεκούραση λοιπόν.

 

Ουδείς πίστεψε ότι ο Δημήτρης Πέτροβιτς εννοούσε όσα για καιρό έλεγε. Ουδείς εμπιστεύτηκε τις εξαγγελίες του, σύμφωνα με τις οποίες θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης. Κατά συνέπεια ήταν θέμα χρόνου να υποχωρήσει. Απλώς περιμέναμε να μάθουμε υπέρ ποιου. Τελικά συνέβη το πιο πιθανό. «Έκανε πίσω» για χάρη του Χρήστου Μέτιου. Μια κανονική κολοτούμπα με λίγα λόγια. Από αυτές που και στην αυτοδιοίκηση μένουν … αξέχαστες.

 

Η πλευρά του κ. Τοψίδη ακολουθεί την τακτική της παροιμίας. Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια. Ο κ. Μέτιος επωφελείται της συμμαχίας. Ο περιφερειάρχης θα ενισχυθεί κι άλλο σήμερα, από την επίσκεψη σε Ξάνθη και Κομοτηνή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Ιδιαίτερα σύντομη ήταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ την Τετάρτη το απόγευμα. Ίσως η ποιο σύντομη της ιστορίας του! Διήρκεσε 15- 20 λεπτά. Ο κ. Αντωνιάδης απάντησε στην ερώτηση Αμοιρίδη ενώ άλλες δύο ερωτήσεις που επρόκειτο να συζητηθούν δεν απαντήθηκαν λόγω απουσίας του περιφερειακού συμβούλου που τις υπέβαλε. Η συνεδρίαση εκτός από σύντομη ήταν και ήρεμη.

 

Τόσο η ΝΔ κεντρικά όσο και η ΝΟΔΕ Καβάλας είναι από χθες σε κατάσταση κινητοποίησης. «Πέφτουν» πλήθος τηλεφωνημάτων προκειμένου το απόγευμα στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ξάνθη να έχει κόσμο. Με τις έως τώρα πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα κινηθεί μόνο στη Θράκη, χωρίς να «επεκταθεί» στην Καβάλα.

 

Την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιείται η πρώτη προεκλογική εκδήλωση του Κωστή Σιμιτσή. Την πρωτεύουσα του Έβρου ο πρώην Δήμαρχος Καβάλας την επισκέπτεται συχνά αυτό το διάστημα. Την Τετάρτη ο κ. Σιμιτσής συμφώνησε να έχει υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Δράμας τον Ανέστη Τερζή.

 

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας μίλησε χθες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Τούτη την φορά κλήθηκε να σχολιάσει τις προτεινόμενες αλλαγές (νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης) στον ποινικό κώδικα. Η συνέντευξη Παναγιωτόπουλου δόθηκε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 FM, στην εκπομπή “Μια του Νότη, δυο του Χιώτη”, με τους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη.

 

Ακόμη και 200 άτομα, όλοι εργαζόμενοι της ΒΦΛ, ήταν πιθανό να αναχωρήσουν από την Καβάλα χθες βράδυ σε ένα έκτακτο ταξίδι στην Αθήνα. Πρόθεση τους να παραστούν σήμερα το πρωί σε εκδίκαση υπόθεσης στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, η οποία έχει σχέση με το εργοστάσιο. Ιστοσελίδα των Αθηνών ισχυρίζονταν ότι η πρωτοβουλία της μετακίνησης ανήκει στον άμεσα ενδιαφερόμενο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

 

Για την ερχόμενη Δευτέρα το ΤΕΕ ΑΜ οργανώνει εκδήλωση για το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης αδειών. Η ανακοίνωση της εκδήλωσης αναφέρει: Ημερίδα που αφορά ενημέρωση και διασαφηνίσεις σχετικά α) με το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών (e-ΑΔΕΙΕΣ) και β) τον Ν.4495/2017 περί αυθαιρέτων κλπ. Η εκδήλωση αρχίζει στις 11 το πρωί, γίνεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Η παρουσίαση και οι εισηγήσεις γίνονται με τη συνεργασία και φροντίδα του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Εισηγήτριες είναι οι:  Μητρακάκη Αναστασία, ΠΜ, MSc, Πετρίδου Κυριακή, ΑΜ, MSc.

 


 

Διαγραφές στελεχών της ΝΔ λόγω Περιφερειακών εκλογών

Τη διαγραφή δύο στελεχών τα οποία θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνδυασμό που δεν υποστηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία, ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ) Δωδεκανήσου. Πρόκειται για τον Νίκο Γερονικόλα, υπεύθυνο του τομέα τουρισμού της ΝΟΔΕ, και για τον Φοίβο-Παναγιώτη Παρασκευόπουλο πρώην πρόεδρο της περιφερειακής οργάνωσης Νοτίου Αιγαίου οι οποίοι διαγράφονται με απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη. Τα δύο στελέχη ανακοίνωσαν ότι θα είναι υποψήφιοι με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνό (ανεξάρτητο υποστηριζόμενο από το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ) ενώ η ΝΔ έχει ανακοινώσει την υποστήριξη της στο νυν περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο. (Πηγή Σκάι)

, διατροφικά και λοιπά προνοιακά επιδόματα σε όλους τους δικαιούχους που πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Τα ποσά των επιδομάτων θα πιστωθούν από την Τρίτη 19 Μαρτίου και θα είναι διαθέσιμα σταδιακά από το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων.

 

Διαβάστε επίσης