μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Μετά το Δήμο Καβάλας και η ΔΕΥΑΚ βρήκε τρόπο να ενισχύσει, να αυξήσει το προσωπικό της (προσωπικό που έχει μεγάλη ανάγκη). Μέσω διαγωνισμού (το προβλέπει ο νόμος) θα συνεργαστεί με τοπικό Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) . Ο διαγωνισμός έγινε με επιτυχία, το αποτέλεσμα του εγκρίθηκε πρόσφατα.

 

Τα μέλη του ΚΟΙΣΠΕ θα εργαστούν σε διοικητικές θέσεις της δημοτικής επιχείρησης.  Κάτι τέτοιο έγινε πρόσφατα στο Δήμο ενώ η ιδέα υλοποιήθηκε αρχικά επί Σιμιτσή πάλι στο Δήμο Καβάλας. Την πρόταση είχε επαναφέρει στην επικαιρότητα στην πρώτη του συνέντευξη τύπου ως υποψήφιος δήμαρχος ο Θόδωρος Μουριάδης.

 

100 περίπου άτομα θα χορέψουν αύριο το απόγευμα στην κοινή εκδήλωση Λυκείου Ελληνίδων- Θρακικής Εστίας- Λέσχης Ποντίων. Η διάρκεια της οποίας αναμένεται να πλησιάσει τις 2 ώρες. Στο τέλος των χορών θα βραβευτούν 3 πρώην χοροδιδάσκαλοι των συλλόγων.

 

Καθημερινή η προεκλογική δραστηριότητα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη. Χθες είχε συνάντηση με τους κατοίκους του οικισμού Σαράντα. Ο οικισμός είναι πλησίον της Νέας Ηρακλείτσας. Σήμερα το απόγευμα θα ενημερωθεί για το αίτημα επανασύστασης του Δήμου Φιλίππων. Περιοδείες στην αγορά άρχισε ο κ. Θόδωρος Μουριάδης. Τις συνεχίζει ο κ. Άρης Βέρρος.

 

Συμπολίτες που περπατούν στην Περιμετρική οδό διαπιστώνουν ότι το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο χρειάζεται συντήρηση. Ανάρτησαν και φωτογραφίες στις οποίες είναι φανερή η φθορά όχι μόνο των πλακών αλλά και των κάγκελων που τοποθετήθηκαν προ πολλών ετών. Κάποια μάλιστα ξηλώθηκαν και κάποιος τα έβαλε στην άκρη. Πάλι καλά που δεν τα πήρε μαζί του για… ανακύκλωση.

 

Στο σημαντικό δελτίο τύπου της Ενεργειακής Αιγαίου διαβάζουμε για τη δυσκολία που παρουσιάζει η γεώτρηση στο Έψιλον και την καθυστέρηση λίγων μηνών που υπήρξε ήδη ως προς την ολοκλήρωση της. Καλό το Έψιλον αλλά και δύσκολο ταυτόχρονα. Έτσι δεν ήταν κι ο Πρίνος; Το έχει φαίνεται η θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Καβάλας.

 

Υπάρχει πολεοδομία του Δήμου Θάσου. Μόλις χθες ενέκρινε τρεις οικοδομικές άδειες για εργασίες περιορισμένης κλίμακας. Πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται στο Λιμένα, στην Σκάλα του Πρίνου και στην περιοχή της Αστρίδας. Ευχόμαστε τέτοιες δουλειές να γίνονται όλο και συχνότερα από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου της Θάσου.

 

Με απόφαση που υπέγραψε χθες η Δήμαρχος Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας προμηθεύεται σημαίες έως του ποσού των 4.000 ευρώ περίπου. Ειδικότερα θα αγοραστούν σημαίες: σημαιάκια τριγωνικά με γιρλάντα τεμάχια 1.500, σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης τεμάχια 33, ελληνική σημαία τεμάχια 50, θυραιοί κολώνας τεμάχια 25, σημαίες διαφόρων χωρών τεμάχια 50, σημαίες παρέλασης με φούντες τεμάχια 2, σημαίες ιστού τεμάχια 45 και 5 κοντάρια σημαίας. Η προμήθεια των σημαιών γίνεται από τοπική επιχείρηση.

 

Από τις 12 έως τις 19 Μάη πραγματοποιείται στη Δράμα το φετινό φεστιβάλ της Δραμοινογνωσίας. Η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ έλαβε απόφαση να την στηρίξει με επιχορήγηση περίπου 35.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός των εκδηλώσεων φυσικά και είναι μεγαλύτερος. Συμβάλλουν και άλλοι φορείς του γειτονικού νομού.

 

Έτσι γίνεται πάντα. Κάθε τοπικό θέμα παύει με τον καιρό να είναι επίκαιρο. Δυστυχώς όλοι το ξεχνάμε αφού το συνηθίζουμε. Κάπως έτσι το αφήνουμε για αργότερα… Το ίδιο συμβαίνει με τις κυκλοφοριακές συνέπειες από τη γέφυρα που κατέρρευσε. Ευχόμαστε την επόμενη φορά, όταν δηλαδή επανέλθουμε στο θέμα, να είναι για καλό. Κι όχι για να επαναλάβουμε τα συνηθισμένα, σύμφωνα με τα οποία ο καιρός περνά αλλά τίποτα δεν αλλάζει στην περιοχή.

 

Πριν από 10 και πλέον χρόνια έγινε στο κέντρο της πόλης το πρώτο έργο για την τοποθέτηση οπτικών ινών. Το ίδιο έργο επαναλήφθηκε αρκετές φορές από τότε, πάντα για τις ανάγκες των ιδιωτικών εταιριών που θα εκμεταλλευτούν τις σύγχρονες οπτικές ίνες. Θα τις «πουλήσουν» στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις κτλ ως κατάλληλο μέσο του απαραίτητου γρήγορου ίντερνετ.

 

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η τσαπατσουλιά στην εκτέλεση του έργου παραμένει ίδια. Όπως και τα συχνά ανθρώπινα λάθη. Γενικά εμείς οι έλληνες δεν βάζουμε μυαλό, δεν μαθαίνουμε από τα ποικίλα λάθη μας. Όσο για τους δρόμους της πόλης , αυτοί καταστρέφονται. Κάθε έργο για τις οπτικές ίνες τους «τραυματίζει».  Τούτο το διαπιστώνει κάποιος εύκολα. Αρκεί να ρίξει μια προσεκτική ματιά.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης