• 24 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Να και μια είδηση πραγματικά θετική. Την διαβάζουμε στην χθεσινή ανακοίνωση του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ: «Μία ευχάριστη έκπληξη μας προξένησε η επίσκεψη πού δεχτήκαμε στα γραφεία του ν Συλ.ΑμεΑ ν.Καβάλας από τους εκπροσώπους του Συλλόγου ΑμεΑ Προύσας της γείτονος Τουρκίας. Μία μικρή ομάδα των 6 ατόμων επισκέφθηκαν τον Σύλλογο μας δείχνοντας το ενδιαφέρον τους να ενημερωθούν σχετικά με το επίπεδο των υποδομών και των διευκολύνσεων που υπάρχουν σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των εφαρμοζόμενων πολιτικών για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία στην ευρύτερη περιοχή μας. Υπήρξε προγενέστερη γνωριμία μέσω facebook από την οποία αντλήθηκαν στοιχεία των δράσεων μας από τους συναδέλφους μας εκ Προύσας οι οποίοι κι ένιωσαν την επιθυμία να μας συναντήσουν. Αυτές οι επισκέψεις προκαλούν το ενδιαφέρον και την διάθεση για την ανάληψη κοινών δράσεων και προώθηση κοινών πρακτικών που αποσκοπούν στη δημιουργία τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δυο πόλεων των αντίστοιχων χωρών με αποτέλεσμα την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των αντίστοιχων συλλόγων. Την μεταξύ μας επικοινωνία υποστήριξε μέσω skype ο δικηγόρος εκ Κομοτηνής Gungor Ilyas εθελοντής και φίλος της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ ,τον οποίον ευχαριστούμε θερμά».

 


 

Η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο Κώστας Αντωνιάδης ήταν επιτέλους μια ενημέρωση ουσίας για όσα γίνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Ο κ. Αντωνιάδης αν και πολύ πρόσφατος στη θέση του, μπόρεσε και πρόσφερε χρήσιμες πληροφορίες για ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών.

 

Το προηγούμενο διάστημα η Π.Ε. Καβάλας έδειχνε να ασχολείται μόνο με πλακέτες, Erasmus και εθιμοτυπία. Αυτούς τους τομείς προτιμούσε σταθερά ο κ. Μαρκόπουλος. Ποτέ δεν θα καταλάβουμε τον λόγο. Υποθέτουμε μόνο ότι είχε σε πρώτη προτεραιότητα την προβολή του, εκτίμησε ότι η εθιμοτυπία είναι ο κατάλληλος δρόμος για να την εξασφαλίσει.

 

Ευτυχώς ο ρόλος του Αντιπεριφερειάρχη είναι άλλος. Είναι αυτός που λίγο έως πολύ ανέδειξε χθες ο Κώστας Αντωνιάδης. Είναι κι άλλα. Πολλά περισσότερα, τα οποία την προηγούμενη 5ετια «χάθηκαν» σε μεγάλο βαθμό. Κι άλλη φορά έχουμε σημειώσει ότι ευθύνες υπάρχουν και στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο. Με τον τρόπο του ωθεί τους αντιπεριφερειάρχες σε μη ουσιαστικές ενέργειες. Αδικεί τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, που σε τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον πρώτο βαθμό. Με τους Δήμους.

 

Ενταγμένος σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μαρκόπουλος «ηττήθηκε» πολύ νωρίς και –προς γενική έκπληξη- πολύ εύκολα. Αρκεί κάποιος να ανατρέξει στο προφίλ του στο facebook. Θα τον δει σε αμέτρητες φωτογραφίες σε εκδηλώσεις, σε καφετέριες, στο γραφείο του καθώς υποδέχεται εθιμοτυπικά πολλούς και διάφορους. Στους περισσότερους έδωσε ένα αναμνηστικό δώρο, άντε και μια πλακέτα.

 

Ναι αλλά τα έργα; Η ανάπτυξη του Νομού; Το όραμα που οφείλει να έχει κάθε αιρετός που βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση ; Όλα αυτά υπήρχαν αλλά στην πορεία εξαφανίστηκαν. Ήταν μια επιλογή του ίδιου, μια απόφαση που έλαβε κατά μη αναμενόμενο τρόπο. Κάπως έτσι φθάνουμε στο τέλος της διαδρομής. Προβλήθηκε αρκετά, αυτό είναι αλήθεια. Στο βασικό και κρίσιμο ερώτημα του έργου που παράχθηκε, αναζητείται απάντηση…

 

Τον Απρίλιο του 2018 έγινε λαϊκή συνέλευση στη Νέα Καρβάλη. Τότε ο κ. Μαρκόπουλος δέχθηκε πίεση. Υποσχέθηκε στους κατοίκους του χωριού να επαναλειτουργήσει τους σταθμούς μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Έναν χρόνο μετά, μαθαίνουμε (επίσημα) ότι από τους 3 λειτουργούν οι 2. Το παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό. Μιλά από μόνο του, όπως λένε στην πατρίδα μας. Χρειάστηκε να περάσουν 12 μήνες για να πλησιάσουμε την αρχική υπόσχεση…

 

Ξαφνιάζει η ανάρτηση του συμπολίτη δικηγόρου Μανώλη Βονικάκη. Σχολιάζει αρνητικά το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ που αρχίζει αύριο, στο οποίο παρά ταύτα θα συμμετάσχει ως σύνεδρος:  «Καλή σούπα ξαναζεσταμένη το προσεχές Σάββατο ….θα συμμετάσχω με μέγιστο προβληματισμό στο 2ο συνέδριο μας ως εκλεγμένος από την βάση σύνεδρος ….ΔΕΝ πηγαίνω ούτε σαν χειροκροτητής ούτε ως κομπάρσος μιας τραγικής παράστασης με συγκεκριμένους ρόλους και αενάως επαναλαμβανόμενα προσωπεία ….πάω να τους πω δυο σταράτες κουβέντες που εσείς με εξουσιοδοτήσατε για να ακουστούν, όλοι εσείς που αγωνίζεστε καθημερινά και δεν εξαρτάστε από τον κομματικό και κρατικό κορβανά…..για άλλη μια φορά εκεί που οι άλλοι σιωπούν ….θα διατρανώσω την φωνή σας και την θέση σας, έξω από τον παραλογισμό της κομματικής ναφθαλίνης!!!!».

 

Χθες το απόγευμα η Πνοή είχε την τιμητική της. Ο τοπικός σύλλογος προβλήθηκε μία ακόμη φορά στην τηλεόραση, στο πρόγραμμα της κρατικής ΕΤ3. Ένα μικρό αφιέρωμα στη δραστηριότητα του ήταν θέμα της εκπομπής «Με το 3». Για αυτόν τον λόγο στο γραφείο της Πνοής βρέθηκε η δημοσιογράφος Τασούλα Κρητικού.

 

Είναι αρκετά συγκεχυμένη η κατάσταση με τα πολλά και συχνά δικαστήρια της ΒΦΛ (προς τη ΔΕΠΑ). Ακόμη και χθες το πρωί ιστοσελίδα των Αθηνών επέμενε (με λεπτομέρειες μάλιστα) ότι τα αιτήματα της εταιρίας απορρίφθηκαν όλα! Εδώ στην Καβάλα γίνονταν γνωστό το αντίθετο. Περιμένουν – έλεγαν- απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων, η οποία θα γίνει γνωστή ως τις 10 Απριλίου. Στο μεταξύ φαίνεται ότι θα ισχύει η απόφαση του προηγούμενου δικαστηρίου, πληρωμή 50% με επιταγές και 50% μετρητά. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

 

Η αντιδήμαρχος Μαρία Φρατζεσκάκη έγραψε στο facebook: «Άνθρωποι που κατηγορούν για ήθος και ύφος και την ίδια ώρα κάνουν τα πάντα για μια καρέκλα». Μήπως πρόκειται για υπονοούμενο σχετικό με την «μετακίνηση» Φιλιππίδη- Μαυρίδη στο συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου;

 

Η Στέλλα Παπαδοπούλου διέψευσε κατηγορηματικά όσα γράψαμε προχθές για την ίδια και τις συζύγους Μαρκόπουλου- Τοψίδη. Επιμένει ότι οι τρεις γυναίκες απλώς συνόδευσαν τους Μαρκόπουλο- Τοψίδη στην εξέδρα των επισήμων (στην έναρξη της παρέλασης). Δεν επρόκειτο να καθίσουν σε καρέκλα της εξέδρας, είπε συγκεκριμένα. Για αυτό και αποχώρισαν αμέσως μόλις η παρέλαση άρχισε.

 

Νέα μόδα περί των προβλέψεων του αποτελέσματος των εκλογών οι αποδόσεις των εταιριών του στοιχήματος. Προβάλλεται η εκτίμηση των εταιριών, ειδικά στην αναμέτρηση της Περιφέρειας ΑΜΘ. Όλοι αυτοί που συχνά αναπαράγουν τις αποδόσεις έβαλαν άραγε στοίχημα υπέρ του υποψηφίου που στηρίζουν;  Ή είναι μόνο λόγια; Καλό είναι λοιπόν εκτός από τις αποδόσεις των στοιχημάτων να μας δείχνουν και το τι πόνταραν οι ίδιοι. Εφόσον είναι τόσο σίγουροι, έβαλαν το στοίχημα που διαφημίζουν; Κι αν έβαλαν, μέχρι ποιού ποσού;

 

Συνέβη χθες έξω από τραπεζικό κατάστημα στη Χρυσούπολη. Την ώρα της συναλλαγής στο ΑΤΜ το ρολό που το σκεπάζει έπεσε και χτύπησε (ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει) τον πελάτη. Ταυτόχρονα αποκλείστηκε η πρόσβαση στο ΑΤΜ κι έτσι αυτό «κράτησε» την πιστωτική κάρτα. Ο πελάτης πέραν του ότι τρόμαξε αρκετά, έπρεπε να περιμένει ώρα ώστε να πιστοποιηθούν τα στοιχεία του και να πάρει πίσω την πιστωτική του κάρτα.

 

Με δύο εκπροσώπους του θα συμμετάσχει το Επιμελητήριο Καβάλας στην 45η γενική συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων. Ο Μάρκος Δέμπας και ο Λευτέρης Κουκουτίνης ταξιδεύουν σήμερα στην όμορφη Λευκάδα.

 

Η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας για την ελεγχόμενη στάθμευση πείθει οριστικά τους πάντες. Εφαρμογή του μέτρου μετά τις εκλογές. Τελικά όλα έγιναν όπως ακριβώς περιμέναμε. Η διοίκηση απέφυγε να εφαρμόσει την ελεγχόμενη στάθμευση προεκλογικά. Δεν ήθελε έναν ακόμη μπελά στο κεφάλι της.

 

Σήμερα το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης ο Κωστής Σιμιτσής παρουσιάζει τους υποψήφιους του στην Π.Ε. Καβάλα και στη Θάσο. Τα ονόματα είναι λίγο πολύ γνωστά αν και πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο εκπλήξεων. Τις προσεχείς ημέρες ίδιες εκδηλώσεις θα κάνουν σε πρωτεύουσες νομών της ΑΜΘ και οι Τοψίδης- Κατσιμίγας.

 

Διαβάστε επίσης