• 2 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Πολλές φορές τα μέσα ενημέρωσης κατηγορούνται και για τα λεγόμενα «fake news». Η κριτική αυτή άλλοτε είναι σωστή κι άλλοτε όχι. Το δικό μας παράδειγμα δείχνει ότι για τα fake news (ή κάτι παρόμοιο)υπεύθυνοι συχνά είναι κι άλλοι. Αναφερόμαστε σε όλους επιδιώκουν τη συστηματική ή συχνή προβολή τους. Πολλές φορές η επίτευξη αυτού του στόχου παρασύρει τα μέσα ενημέρωσης. Τα παρασύρει σε κάτι που «φέρνει» από fake news.

Πριν λίγες μόνο ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος κάλεσε τους δημοσιογράφους σε μια ακόμη αρκούντος εθιμοτυπική δραστηριότητα του. Παρουσία εκπροσώπων του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (φωτογραφία) ανακοίνωσε ότι θα παραδοθεί σε αυτό αρχειακό υλικό του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού. Η φωτογραφία δείχνει ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης μπερδεύτηκαν κι ανέφεραν στο ρεπορτάζ ότι το υλικό παραδόθηκε ήδη.  «Πώς να το παραλάβουμε αφού δεν έχουμε αποθήκη να το βάλουμε» είπαν γελώντας (λίγες μέρες μετά) οι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου.

Σα να μην έφθανε αυτή η πρώτη παρεξήγηση, αποδείχθηκε στην πορεία ότι η παράδοση του αρχειακού υλικού δεν θα ήταν νόμιμη. Προτεραιότητα είχε και έχει το Γενικό Αρχείο του Κράτους. Αυτό δεν το είπε στους δημοσιογράφους ούτε ο κ. Μαρκόπουλος, ούτε οι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου. Προέκυψε. Κι ο κ. Μαρκόπουλος που κλήθηκε να το σχολιάσει το απέδωσε σε λάθος. Όχι φυσικά δικό του αλλά της (δικής του) υπηρεσίας…

Στο μεταξύ ο βασικός όπως όλα δείχνουν στόχος είχε επιτευχθεί. Πλάνα, φωτογραφίες, κείμενα και αναρτήσεις κάλυψαν αυτούς που βρίσκονται σε «αγώνα». Προεκλογικό και άλλο. Μαζί τους προβλήθηκε και το Ινστιτούτο. Η ουσία πήγε περίπατο αλλά στις μέρες μας ποιος ενδιαφέρεται για αυτήν;

Τέλος υπάρχει και η αντικειμενική αξία του συγκεκριμένου αρχειακού υλικού. Ενώ έγινε ολόκληρο γεγονός για χάρη του, υπήρξαν ταυτόχρονα αναφορές για ανακύκλωση ή και πολτοποίηση του. Δηλαδή έγινε είδηση κάτι που μάλλον θα καταστραφεί και δεν θα παραληφθεί ποτέ από αυτόν που δεν διαθέτει ούτε καν χώρο να το αποθηκεύσει!

*Στις 9 Ιουλίου του 2018 το Ινστιτούτο απέστειλε έγγραφο στον κ. Μαρκόπουλο. Ζητούσε τη χρήση των δύο τελευταίων ορόφων του κτιρίου του πρώην ΕΟΚ. Τα σχέδια του ενδιαφέροντα αλλά το θέμα ξεχάστηκε. Απάντηση μάλλον δεν υπήρξε. Ή μήπως είναι μια καλή ευκαιρία άπαντες να επανέλθουν;

 

Στην Καβάλα ήταν χθες δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο γνωστός λόγω των επιτυχιών του στον αθλητισμό ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης. Μαζί του ο Μάριος Θεοφιλάτος. Το πρωί συμμετείχαν σε εκδήλωση στο ΤΕΙ. Νωρίς το απόγευμα έδωσαν συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Τους παρουσίασε ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Θόδωρος Μπόνος. (Η φωτογραφία είναι του Ε. Ταρασίδη). Το προσεχές διάστημα τέτοιες επισκέψεις θα γίνουν αρκετές. Ένα σωρό υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να επισκεφθούν ή απλώς να περάσουν και από την Καβάλα.

 


 

Εκπρόσωπος της διοίκησης του Δήμου Καβάλας ξεπέρασε πρόσφατα τα όρια κι έκανε κακή προσωπική αναφορά σε υποψήφια του κ. Μάκη Παπαδόπουλου. Ο κ. Παπαδόπουλος προσπάθησε να βοηθήσει ώστε να αποκατασταθεί η τάξη αλλά η «συγνώμη» σήμερα είναι δύσκολο πράγμα. Είναι εύκολο να πάρεις φόρα και να τα ισοπεδώσεις όλα, δύσκολο να παραδεχθείς το λάθος σου. Ας ελπίσουμε στο υπόλοιπο της προεκλογικής περιόδου να μην υπάρξει άλλο παρόμοιο περιστατικό.

 

Τι σημαίνει γραφειοκρατία στην Ελλάδα; Γραφειοκρατία σημαίνει να ανακοινώνει στις 18 Φεβρουαρίου ο κ. Μέτιος τη συμφωνία με την Εγνατία Οδό ΑΕ ( και για την εκπόνηση μελέτης για τη στατικότητα της γέφυρας), βρισκόμαστε στις αρχές Απρίλη κι ακόμη περιμένουμε η σύμβαση να ετοιμαστεί. Να εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, να υπογραφεί κι από τα δύο μέρη. Ας ευχηθούμε αυτό να γίνει λίαν προσεχώς.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το σωματείο των εργαζομένων στη ΒΦΛ επεδίωξε και πέτυχε τη συμμετοχή του στη σύσκεψη της Τρίτης. Δήλωσε ενοχλημένο στο Επιμελητήριο που αρχικά δεν προσκλήθηκε. Αμέσως μετά το Επιμελητήριο προσκάλεσε και το σωματείο. Τόσο ωραία.

 

Χθες το Επιμελητήριο έδωσε στη δημοσιότητα το ακριβές κείμενο του ψηφίσματος. Χθες δύο τουλάχιστον ιστοσελίδες της Αθήνας επανήλθαν στο θέμα Λαυρεντιάδη, επαναλαμβάνοντας σχόλια που είναι σε βάρος του. Δυστυχώς και αυτά τα κείμενα είναι σε βάρος και της ΒΦΛ.

 

Πριν από λίγα χρόνια είχαν γίνει επεισοδιακές εκλογές στην ΟΝΝΕΔ Καβάλας, οι οποίες μάλιστα δεν είχαν ολοκληρωθεί. Μέσα από εντάσεις κι αντιπαραθέσεις τελικά είχε διοριστεί ο πρόεδρος της. Ο οποίος μέσα σε μια νύχτα άλλαξε, για λόγους ανωτέρας βίας. Αυτοί οι λόγοι- στην σκληρή πραγματικότητα που ζούμε- γίνονται αντικείμενο συζήτησης. Η οποία δυστυχώς φθάνει ως το επόμενο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Καβάλα. Ισχύει παντού και πάντα το γνωστό ρητό «ο θάνατος σου, η ζωή μου».

 

Τρεις σίγουροι ή πιθανοί υποψήφιοι των προσεχών εκλογών (Χατζηκωνσταντίνου, Τσιάρας και Πολίτης) συμπράττουν και μιλούν μαζί σε εκδήλωση που θα γίνει τις προσεχείς ημέρες στην πόλη μας. Με τις γνώσεις και την εμπειρία τους επιχειρούν να βοηθήσουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τους ανθρώπους του.

 

Ο πρόεδρος του συλλόγου των Καβαλιωτών της Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Παπαχριστόπουλος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Εμπιστεύτηκε τον ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο Ορφανό κι είναι υποψήφιος μαζί του.

 

Μετά από τόσους άλλους υποψήφιους και η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται στο face και στο YouTube. Βιντεάκια της από εκδήλωση ομιλία στη Θάσο προβάλλονται στο διαδίκτυο, διαφημίζοντας τόσο την προσπάθεια του υποψήφιου δημάρχου Θάσου Νίκου Χρυσάφη όσο και του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Παπατολίδη.

 

Οριστικά εκτός κεντρικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής έμεινε ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης. Το τελικό αποτέλεσμα τον παρουσιάζει με 227 σταυρούς στην 225η θέση αλλά δεν εκλέγεται λόγω της ποσόστωσης των γυναικών. Ο κ. Μαμτσαδέλης βρίσκεται στον πίνακα των επιλαχόντων.

 

Σε συνέχεια χθεσινής αναφοράς , ο Σωτήρης Λαζαρίδης μας διορθώνει. Παραθέτει όσα είπε ακριβώς στο ράδιο Πρωινή για το θέμα της ΒΦΛ: «Δεν πρέπει να εμπλέκονται άλλα θέματα, ξένα με το κυρίαρχο που σήμερα είναι η επιβίωση της βιομηχανίας μέσω του τρόπου και των όρων προμήθειας του φυσικού αερίου. Οι όροι πρέπει να είναι σύμφωνοι με τους επικρατούντες κανόνες της αγοράς».

 

Ένα ακόμη ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο βουλευτής Κώστας Μορφίδης. Μία ακόμη φορά για τις υποχρεώσεις του στην κοινοβουλευτική συνέλευση των χωρών του Εύξεινου Πόντου. Μαζί του είναι κι άλλοι βουλευτές (άλλων κομμάτων) από τη Βουλή των Ελλήνων.

 

Ο Παναγιώτης Αρσονιάδης και ο Θόδωρος Χατζηχρήστος ήταν την Τρίτη στην Αθήνα. Βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΒΕΕ. Και οι δύο εκπροσώπησαν στο γεγονός την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας.

 

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Αμυγδαλεώνα σχολιάζει θετικά τις ενέργειες της ΔΕΥΑΚ για την αποκατάσταση βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης. Η βλάβη ταλαιπώρησε αρκετά τους κατοίκους του χωριού. Ο κ. Πουρσαϊτίδης γράφει: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά της ΔΕΥΑΚ που δεν παράτησαν ούτε μια στιγμή την προσπάθεια και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να αποκατασταθεί η μεγάλη βλάβη που παρουσιάστηκε με μοναδικό σκοπό να εξασφαλίσουν πόσιμο νερό στην Κοινότητα Αμυγδαλεώνα όσο πιο γρήγορα γίνεται».

 

Χαρακτήρα αποχαιρετισμού έχει η σημερινή συνέντευξη τύπου του Κώστα Μπαντίκου. Θα δοθεί στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης». Ο κ. Μπαντίκος αναλαμβάνει διευθυντής εκπαίδευσης σε όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

 


 

Ενδιαφέρει όσους ταξιδεύουν (συχνά) στην Τουρκία

Από την ιστοσελίδα e-evros. Gr αντιγράφουμε είδηση που ενδιαφέρει όσους ταξιδεύουν συχνά στην Τουρκία και περιμένουν ώρα λόγω συνωστισμού στα ελληνικά σύνορα: «Λύση στο μόνιμο πρόβλημα του συνωστισμού και της δημιουργίας τεράστιων ουρών αναμονής στο τελωνείο Κήπων, αναμένεται να δοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την παράδοση μιας επιπλέον λωρίδας από την οποία θα διέρχονται επιβατικά οχήματα.

Η Αντιπεριφέρεια Έβρου έχει αποστείλει αίτημα προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την στελέχωση της λωρίδας με προσωπικό, το οποίο της απάντησε θετικά και το επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, αναμένεται να φτάσουν στο τελωνείο ακόμη 6 αστυνομικοί. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του θαλάμου ελέγχου διαβατηρίων, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 1 μήνα. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, η λωρίδα πρόκειται να δοθεί σε κυκλοφορία πριν το καλοκαίρι».

 

 

 

Διαβάστε επίσης