μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Από κατοίκους στην οδό Χαλεπίου λάβαμε την ακόλουθη επιστολή μετά σχετικής φωτογραφίας: «Είμαστε κάτοικοι στο τέρμα της οδού Χαλεπίου. Είναι ο δρόμος κάτω από την στροφή του ΤΕΙ (φωτογραφία) , προς την συνοικία της Νεάπολης (ΔΕΠΟΣ). Εδώ και 14 χρόνια περίπου έχουμε πολλές φορές ζητήσει από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου να ασφαλτοστρώσει τον δρόμο μας που καταλήγει σε αδιέξοδο (τελευταία αίτηση με Αριθμό πρωτοκόλλου 17218 8/9/2009).  Παρότι ήρθαν  υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και οι αντιδήμαρχοι τεχνικών υπηρεσιών (με τελευταία την κυρία Δρακονάκη) όλα αυτά τα χρόνια το μόνο που ακούμε είναι υποσχέσεις. Κάναμε υπομονή, μα η υπομονή έχει και τα όρια της. Θέλαμε να είμαστε τυπικοί ,να μην φτάσουμε στο σημείο να ενημερώσουμε τα ΜΜΕ της πόλης. Αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να γίνει γνωστό το πρόβλημα μας. Ζητούμε από τον Δήμο Καβάλας να ασφαλτοστρώσει την οδό μας( ο μοναδικός δρόμος μέσα στο σχέδιο πόλης χωρίς άσφαλτο) έτσι ώστε να μην μπαίνουν οι λάσπες στα σπίτια μας, και τα αυτοκίνητά μας να μην πέφτουν σε λακκούβες. Ζητούμε επίσης να καθαρίσει την πλαγιά από τα πουρνάρια και τα αγριόχορτα γιατί φοβόμαστε να παίξουν τα παιδιά μας μπροστά στα σπίτια μας το καλοκαίρι μη τυχόν και τα τσιμπήσουν φίδια».

 

Άγνωστα νεαρά άτομα το βράδυ της Τρίτης διασκέδασαν στην παραλία του Περιγιαλίου. Στη συνέχεια έκαναν ζημιές στον εξοπλισμό της ακτής (φωτογραφία). Έσπασαν φωτιστικά κτλ. Οι κάτοικοι ανησυχούν, οι πολίτες της περιοχής διαμαρτύρονται. Ζητούν να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν τις απαραίτητες νουθεσίες και προς τους ανήλικους της δομής φιλοξενίας, κάποιοι από τους οποίους εντάχθηκαν πρόσφατα σε αυτήν. Ίσως να μην έχουν προσαρμοστεί ακόμη.

 


 

Αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια της Δημωφέλεια η απόφαση για την οικονομική στήριξη της (όπως επίσης στήριξη του Δήμου Καβάλας) στον ΑΟΚ. Πάνω στην ώρα. Την Κυριακή ο ΑΟΚ σκοπεύει να νικήσει για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα που κατακτά. Ο Δήμος Καβάλας όφειλε να του συμπαρασταθεί με τις προβλεπόμενες πράξεις. Που έως τώρα ήταν υποσχέσεις.

 

Συνέχισε χθες την προεκλογική του δραστηριότητα ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης. Επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά Κρηνίδων και τα καταστήματα των Κρηνίδων. Τον συνόδευαν συνεργάτες και υποψήφιοι του συνδυασμού του.  Έγινε δεκτός με θέρμη. Τα παράπονα  που άκουσε προέρχονταν από επαγγελματίες κι αφορούσαν την  εγκατάλειψη του πρώην Δήμου Φιλίππων από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

 

Ο Κίμωνας Παπαδόπουλος (υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας) ήταν μεταξύ αυτών που τη Δευτέρα βρέθηκαν στην εκδήλωση Μέτιου στην Κομοτηνή. Η παρουσία του σημαίνει κάτι ή όχι; Χθες ήταν στην Καβάλα ο Χριστόδουλος Τοψίδης, το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη στο Ένα τσάνελ.

 

Ερωτηθείς σχετικά με τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος Γιώργος Γραμμένος τις περιέγραψε λίγες. Όπως φαίνεται αυτές σύντομα θα διακοπούν λόγω των εκλογών. Υπολογίζεται ότι μία συνεδρίαση θα γίνει πριν το Πάσχα και μία ακόμη μετά. Στη συνέχεια εκλογές.

 

Το Σάββατο έρχεται στην Καβάλα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Θα μιλήσει σε εκδήλωση σε αίθουσα ξενοδοχείου. Στην ίδια εκδήλωση θα μιλήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Παράσχος Αγανικόλας. Θα προηγηθεί συνέντευξη τύπου.

 

Είναι οριστικό. Οι φετινές εκδηλώσεις της Λευκής Νύχτας στην αγορά θα γίνουν χωρίς κεντρικό και συναυλιακό γεγονός. Αυτό αποφασίστηκε ήδη από τους διοργανωτές κι είναι σωστό. Έτσι θα δοθεί έμφαση σε δεκάδες άλλα γεγονότα, τα οποία ετοιμάζονται.

 

Δημοσιεύτηκαν χθες ενδιαφέρουσες δηλώσεις του αντιδήμαρχου Ανέστη Τσουρουκίδη. Προκειμένου να αντικρούσει την κριτική της αντιπολίτευσης, ειδικότερα αυτή του Μάκη Παπαδόπουλου, ισχυρίζεται ότι υπάρχει δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα 10 μονάδων στην κ. Τσανάκα.

 

Η συγκεκριμένη δήλωση δικαιώνει πλήρως όσα γράφαμε τις προηγούμενες δύο ημέρες, περί εφησυχασμού της διοίκησης που επιλέγει μια πιο ήρεμη (προς το παρόν τουλάχιστον) προεκλογική προσπάθεια. Αν ο κ. Τσουρουκίδης λέει αλήθεια κι αν όντως αυτό είναι το περιεχόμενο της δημοσκόπησης, τότε η Δήμαρχος επηρεάζεται. Αντιμετωπίζει την εκλογική διαδικασία διαφορετικά απ’ ότι περιμέναμε.

 

Αλλά μισό λεπτό. Οι δημοσκοπήσεις είναι για να τις επικαλείται κάποιος χωρίς να τις παρουσιάζει ολόκληρες; Κι αν τις χρησιμοποιεί, λέει όλη την αλήθεια αυτών των ερευνών; Άραγε την είδε την δημοσκόπηση ο κ. Τσουρουκίδης ή πίστεψε σε όσα του είπαν;

 

Όπως ακούμε (μα δεν βλέπουμε και κυρίως δεν διαβάζουμε) υπάρχουν όντως δημοτικές παρατάξεις που κάνουν δημοσκοπήσεις. Όλες δηλώνουν ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα που έχουν στα χέρια τους. Μόνο ο κ. Τσουρουκίδης έγινε πιο συγκεκριμένος. Μας είπε τη διαφορά του πρώτου από το δεύτερο ή κάτι τέτοιο. Την περιέγραψε μεγάλη την απόσταση, με τρόπο που φυσικά και ενοχλεί. Η δήλωση βγάζει μια σιγουριά περί του τελικού αποτελέσματος, η οποία μπορεί να κάνει και κακό. Σε όποιον πιστεύει πλήρως τις δημοσκοπήσεις, σε αυτόν που τις αναπαράγει όπως τον συμφέρει.

 

Δημοσκόπηση δεν είναι αυτό που ισχυρίζεται και δημοσιοποιεί ο αγαπητός κατά τα άλλα αντιδήμαρχος. Η δημοσκόπηση έχει αρχή, μέση και τέλος. Σε αυτήν υπάρχει και το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής και όχι μόνο της πρώτης. Τέλος, ακόμη κι αν υπάρχει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση, απέχει τουλάχιστον έναν μήνα από το εκλογικό γεγονός. Άρα ας μην «πετά» στα σύννεφα όποιος δέχεται αμάσητο το φαγητό των εταιριών. Οι οποίες ανέκαθεν περιποιούνται καταλλήλως τους πελάτες τους. Και στις δημοσκοπήσεις ισχύει το γνωστό σλόγκαν, σύμφωνα με το οποίο «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο».

 

 

Διαβάστε επίσης