• 20 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Λειτουργεί από προχθές το πρώτο εκλογικό κέντρο στην Καβάλα. Είναι του υποψήφιου Δημάρχου Βαγγέλη Παππά. Βρίσκεται στην παραλία, δίπλα στο Καφέ Κρήτη (πολύ κοντά στη νότια είσοδο του Γαλαξία). Το ξεχωρίζουμε από τις δύο μεγάλες ταμπέλες που διαθέτει, στις οποίες κυριαρχούν ισάριθμες φωτογραφία του κ. Παππά.

Θυμίζουμε ότι έχουν συμφωνήσει εκλογικό κέντρο αλλά δεν το έχουν λειτουργήσει ακόμη οι Τσανάκα- Μουριάδης. Το εκλογικό κέντρο του Χριστόδουλου Τοψίδη λέγεται ότι θα είναι στoν πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο κ. Τοψίδης νοίκιασε κατάστημα που το ήθελαν αρκετοί άλλοι.

 

Κάτοικοι του Άη Γιάννη μας έστειλαν τη φωτογραφία που δείχνει φώτα σε αίθουσες του 12ου δημοτικού να είναι αναμμένα, σα να λειτουργεί το σχολείο κανονικά. Μας είπαν ότι αυτά τα φώτα (τριών διαδοχικών αιθουσών διδασκαλίας) λειτουργούν μέρα νύχτα εδώ και μία εβδομάδα. Είναι δηλαδή πιθανό το έργο, μέσω του οποίου θα γίνει εξοικονόμηση ενέργειας, να υλοποιείται μέσω της συγκεκριμένης σπατάλης. Ας δει το θέμα ο ανάδοχος κι ας σβήσει τα φώτα.

 


 

Ανακοινώθηκε για την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με 40 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Θα γίνει; Θα υπάρξει απαρτία; Την ίδια περίπου μέρα και ώρα είναι προγραμματισμένες δύο εκδηλώσεις, πολιτικές ή σχεδόν πολιτικές.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει τους προοδευτικούς πολίτες να ενωθούν γύρω του ενώ στην Καβάλα θα βρίσκεται (επίσης το απόγευμα της Δευτέρας) η σύζυγος του αρχηγού της ΝΔ. Κατά συνέπεια ένα σωρό δημοτικοί σύμβουλοι έχουν λόγο τη Δευτέρα να απουσιάζουν από τη συνεδρίαση. Τόσο δεξιοί όσο κι αριστεροί.

 

Αν τη Δευτέρα το απόγευμα ορίσει εκδήλωση και το ΚΙΝΑΛ τότε θα πούμε ότι το … γλυκό ήρθε και έδεσε! Προς το παρόν το ΚΙΝΑΛ δεν έχει τέτοια δραστηριότητα. Άρα γνωρίζουμε από τώρα τους δημοτικούς συμβούλους, των οποίων η παρουσία τη Δευτέρα στη συνεδρίαση είναι σίγουρη.

 

Χθες το μεσημέρι ο Θόδωρος Μουριάδης βάδιζε γρήγορα στο κέντρο της πόλης. Πίσω του μια κάμερα. Καταλάβαμε ότι φωτογραφίζονταν ή βιντεοσκοπούσε υλικό για τις ανάγκες της προεκλογικής του προσπάθειας. Χθες ο Κωστής Σιμιτσής ανάρτησε το πρώτο του πετυχημένο βίντεο. Με το οποίο στρέφεται κατά των εις βάρος του στοιχηματικών αποδόσεων ενώ ταυτόχρονα προβάλει την προσπάθεια του. Μπορούμε να δούμε το βίντεο στη σελίδα του στο facebook.

 

Λέγεται ότι ο Θόδωρος Μαρκόπουλος δεν γνώριζε το παραμικρό για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία ενισχύεται τελικά η διοργάνωση της Λευκής Νύχτας. Συνέχιζε να είναι απαισιόδοξος, επιρρίπτοντας όλη την ευθύνη μη χρηματοδότησης της εκδήλωσης στον Κώστα Αντωνιάδη.

 

Προς έκπληξη του (και δική μας ταυτόχρονα) το σύστημα λειτούργησε ερήμην του και με άριστο τρόπο. Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα ενισχύσει την Λευκή Νύχτα και άλλα τοπικά γεγονότα. Να υποθέσουμε ότι ενδιαφέρθηκε ο Αντωνιάδης και ο Μέτιος; Πάντως η επιτροπή που έλαβε τις κρίσιμες αποφάσεις έχει πρόεδρο τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη. Ο οποίος ενδεχομένως ξέχασε να ενημερώσει τον συνυποψήφιο του.

 

Η γνωστή δικαστική απόφαση προχθές Τετάρτη άλλαξε το κλίμα στο εργοστάσιο των λιπασμάτων. Εκεί επικρατεί πλέον αισιοδοξία, χαρά και εργασία. Όλα αυτά αφορούν και την εργοδοσία. Αν ακούσαμε καλά τότε σε συνέχεια της θετικής δικαστικής απόφασης, η εταιρία πλήρωσε χθες στους εργαζόμενους το δώρο του Πάσχα.  Σημαντικό είναι επίσης ότι αυξήθηκε η προμήθεια του φυσικού αερίου κι έτσι η παραγωγή λιπάσματος επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα.

 

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Νίκη Τζαβέλα περιόδευσε χθες στο Νομό Καβάλας. Ανάμεσα σε πολλά άλλα ξεχώρισε η επίσκεψη της στα γραφεία της ΝΟΔΕ, η συνάντηση της με τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Μπάμπη Δράκο. Η κ. Τζαβέλα κινήθηκε επίσης σε Χρυσούπολη και Ελευθερούπολη.

 

Κάποια στιγμή θα πρέπει η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ να κάνει έναν διαφορετικό απολογισμό στις δαπάνες των προηγούμενων αλλά πρόσφατων ετών. Ειδικά τις δικαστικές δαπάνες κι ακόμη πιο ειδικά αυτές που έχουν σχέση με την προεδρεία του κ. Ξανθόπουλου. Τις προάλλες αποφάσισε να πληρώσει (η ΔΕΥΑΚ) 500 ευρώ σε δικηγόρο για τη σύνταξη απολογητικού υπομνήματος του πρώην προέδρου της.

 

Δεν είναι το μόνο δικαστικό έξοδο. Τα προηγούμενα χρόνια η επιχείρηση πλήρωσε μια ολόκληρη περιουσία για να αντιμετωπίσει διεκδικήσεις του προσωπικού της αλλά και θέματα που προκλήθηκαν με πρωτοβουλία της τότε διοίκησης της.

 

Όσο για τους βιολογικούς και την κακή λειτουργία τους, πληρώνονται ήδη διάφορα χρηματικά ποσά για την υπεράσπιση όσων διώκονται. Επειδή όλα αυτά τα χρήματα είναι των Καβαλιωτών, ζητούμε έναν απολογισμό. Μια σούμα. Για να ξέρουμε το ποσοστό των εξόδων της το οποίο χρησιμοποιείται προς δικηγορικές αμοιβές. Εκτίμηση μας είναι ότι το νούμερο δεν θα είναι ευκαταφρόνητο.

 

Κι αν ισχυριστεί κάποιος ότι έτσι συνέβαινε και παλαιότερα, θα απαντήσουμε ότι επί Νικολάου Ξανθόπουλου σημειώθηκε (εκτιμούμε) ρεκόρ. Διότι ενώ και στη συγκεκριμένη περίοδο άλλες έπρεπε να είναι οι προτεραιότητες και οι εργασίες, σημειώθηκε εργασιακός πόλεμος. Τις συνέπειες του οποίου δεν τις γνωρίζει επακριβώς η τοπική κοινωνία. Κι εννοούμε το πόσο κόστισε και κοστίζει ο συγκεκριμένος εργασιακός πόλεμος.

 

Φήμες κάνουν λόγο για συνεργασίες υποψήφιων δημάρχων. Στις οποίες -οι φήμες – εμπλέκουν και τον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε τις φήμες, οι οποίες ξεκαθαρίζουμε ότι δεν αφορούν το Δήμο της Καβάλας.

 

Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ κέρδισε με άνεση τις εκλογές στο ΤΕΙ της Καβάλας. Ε και; Η είδηση των προηγούμενων δεκαετιών έπαψε προ πολλού να είναι είδηση αφού όλα στο μεταξύ άλλαξαν. Το πιο σημαντικό και ενοχλητικό ταυτόχρονα είναι ότι οι εκλογές αφορούν το ΤΕΙ αλλά γίνονται στο Διοικητήριο. Είναι μια κατάντια. Για την οποία δεν φαίνεται να ευθύνονται οι παρατάξεις.

 

Αύριο το πρωί ο δραστήριος σύλλογος Πνοή οργανώνει το Πασχαλινό του παζάρι. Αυτό θα γίνει στο γνωστό σημείο, στο τέλος του πεζόδρομου της Μ. Αλεξάνδρου προς την πλευρά της κεντρικής πλατείας. Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει: «Το Σάββατο 13-4-19 το πρωί θα είμαστε στο χώρο δίπλα στην Εθνική Τράπεζα στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου Το καλλιτεχνικό τμήμα της ΠΝΟΗΣ είναι πανέτοιμο για το ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΠΑΖΑΡ 2019!!! Όλες οι κυρίες δούλεψαν και πάλι με μεράκι και έφτιαξαν πανέμορφες δημιουργίες!!! Ο καθένας μπορεί να βρει μια λαμπάδα, ένα δώρο για φίλους και συγγενείς, χειροποίητα γλυκά και μαρμελάδες, χειροποίητα πασχαλινά τσουρέκια!!!! Σας περιμένουμε!!!».

Διαβάστε επίσης