• 16 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Στο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, στο χώρο εκδηλώσεων και συνεντεύξεων τύπου, υπάρχει μεγάλη αφίσα από τη γνωστή επική ταινία του Μπερνάντο Μπερτολούτσι «1900». Την ίδια αφίσα επέλεξε για τον αντίστοιχο χώρο της η ΝΕ ΚΚΕ Καβάλας. Χθες δόθηκαν στα νέα γραφεία οι δύο πρώτες συνεντεύξεις τύπου κι έτσι διαπιστώθηκε η ομοιότητα ως προς το ντεκόρ. «Δεν πήραμε εμείς την αφίσα από αυτούς. Αυτοί την πήραν από μας. Όπως από μας πήραν κι άλλα» σχολίασε ο Βασίλης Καταπόδης, γραμματέας του ΚΚΕ Καβάλας.

 


 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε την Κυριακή η εκδήλωση του Χρήστου Μέτιου στην Δράμα. Ουσιαστικά ήταν το πρώτο προεκλογικό γεγονός του Περιφερειάρχη, Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά κι οι διοργανωτές ξαφνιάστηκαν ευχάριστα από το κλίμα που επικράτησε.

 

Για την Π.Ε. της Καβάλας ο Χρήστος Μέτιος ακούγεται να ετοιμάζει δύο τουλάχιστον υποψηφιότητες έκπληξη. Ονόματα δεν έγιναν γνωστά. Πάντως κατά γενική ομολογία οι ανακοινώσεις υποψηφίων από άλλες Π.Ε. είναι ιδιαίτερα εύστοχες. Για πολλούς και διάφορους λόγους.

 

Έντονη κινητικότητα για το επόμενο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στην Καβάλα. Σίγουρο θεωρεί τον εαυτό του ο Κώστας Παπακοσμάς. Από κοντά κι ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παύλος Γεωργιάδης. Και για προεκλογικούς λόγους ο κ. Γεωργιάδης «επεκτάθηκε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Φήμες αναφέρουν ότι στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα μπει ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Τσαλδαρίδης. Δεν αποκλείεται λίαν συντόμως να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις, όπως ήδη έγινε με Δημήτρη Παπουτσή και Μαρία Τσουρή.

 

Συνεχίζει η ΝΟΔΕ Καβάλας να είναι σε ετοιμότητα αφού εντός των ημερών θα υποδεχθεί και θα διευκολύνει δύο ακόμη υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος. Την Μισέλ Ασημακοπούλου και τον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Είναι τέτοιο το ενδιαφέρον των υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ να έρθουν στην Καβάλα που δεν αποκλείεται οι επισκέψεις να συνεχιστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν την Κυριακή στη Ξάνθη, στο ματς του ΑΟΚ με την Ασπίδα. Όπως εκεί ήταν ο Μακάριος Λαζαρίδης. Λαζαρίδης και Μάκης Παπαδόπουλος συμμετείχαν στο γλέντι της ομάδας που έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής σε ταβέρνα στα Αμισιανά.

 

Παραμένει σε ισχύ η απόφαση του Μητροπολίτη Στέφανου για τις μεσίστιες σημαίες στις εκκλησίες. Είναι άγνωστη η διάρκεια της. Οι σημαίες στο βιβλιοπωλείο της Μητρόπολης και στο Κιτσικοπούλειο δεν είναι μεσίστιες. Από λάθος; Όλα αυτά ξεκίνησαν από την Κυβερνητική πρωτοβουλία και τη συμφωνία των Πρεσπών για τα Σκόπια.

 

Μέσω της διαδικασίας των μετατάξεων διοικητικός υπάλληλος της ΠΕ Καβάλας μετακινείται ως οδηγός στο Δήμο Καβάλας. Διοικητική υπάλληλος έρχεται στο Νοσοκομείο Καβάλας από το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όπου τόσο καιρό εργάζονταν.

 

Νοικιάστηκε κατάστημα που ήταν για πολύ καιρό κλειστό. Πρόκειται για το πρώην «Αφισόραμα» στην οδό Ομονοίας, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Παύλου. Σε αυτό ετοιμάζεται να λειτουργήσει κατάστημα πώλησης παιδικών επίπλων. Το ακίνητο ήταν άδειο κι ανοίκιαστο επί σειρά ετών.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ενέκρινε με χθεσινή του απόφαση τη δωρεά του Επιμελητηρίου για την εκπόνηση μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου. Σύμφωνα με την απόφαση «…η μελέτη θα εκπονηθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις περί σύνταξης μελετών και τις προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας και θα εγκριθεί από τη Δ.Τ.Υ του Υπουργείου. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία περί Δωρεάς. Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της 4ηςΥΠΕ θα έχει την εποπτεία της επίβλεψης όταν κατασκευασθεί το έργο και θα συμμετέχει με εκπρόσωπό της στην επιτροπή παραλαβής του».

 

Διαβάστε επίσης