μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε το απόγευμα της Τετάρτης εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης με θέμα τη δημόσια υγεία. Ο κόσμος που την παρακολούθησε μπορεί και να ήταν περισσότερος από αυτόν που την ίδια ώρα βρίσκονταν στην εκδήλωση Βαρουφάκη. Ανάμεσα στο κοινό (κι όχι μπροστά μπροστά για να φαίνονται) ο διοικητής του Νοσοκομείου, ο Ξ. Κροκίδης, η κ. Λάγρα αλλά και ο Στάθης Τσαρίδης. Την ίδια εκδήλωση παρακολούθησε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αντωνίου. Οικοδεσπότης ήταν φυσικά ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Χρήστος Ποτόλιας.

 


 

Αύριο το πρωί –αν και Σάββατο- γίνεται στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας η ειδική συνεδρίαση του Πολυμελούς για την ανακήρυξη των υποψηφίων των δημοτικών εκλογών στους 4 δήμους του Νομού. Με τις έως τώρα πληροφορίες δεν φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα. Πιθανότερο είναι άπαντες να ανακηρυχθούν υποψήφιοι. Άλλοι δήμαρχοι, άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι κι άλλοι τοπικοί σύμβουλοι.

 

Εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Μουσείων ετοιμάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας. Η εκδήλωση θα γίνει στις 18 Μάη κι ομιλητής θα είναι ο κ. Ιωάννης Ηλιάδης. Ειδικεύεται στα ζητήματα φωτισμού των μουσείων.

 

Τις προηγούμενες εβδομάδες το Κίνημα Αλλαγής απευθύνθηκε σε διάφορα πρόσωπα στην Καβάλα ώστε να συμπληρώσει το βουλευτικό του ψηφοδέλτιο. Οι αποφάσεις κι οι ανακοινώσεις είναι ήδη γνωστές, έγιναν λίγο πριν το Πάσχα. Αυτό που δεν είναι γνωστό αφορά όσους αρνήθηκαν την πρόταση. Δεν είναι λίγοι. Περιγράφονται ως νέα στην ηλικία πρόσωπα, τα οποία θα έφερναν τον απαραίτητο αέρα της ανανέωσης. Δυστυχώς για το ΚΙΝΑΛ όλα αυτά τα πρόσωπα αρνήθηκαν τις προτάσεις που τους έγιναν.

 

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Καβάλας με το συνδυασμό της Δήμητρας Τσανάκα είναι και η Θοδώρα Νάσου. Στενή συνεργάτιδα της, διαχειρίζεται τη σελίδα του Δήμου στο facebook. Η οποία είναι ένα άριστο μέσο επικοινωνίας του Δήμου με τους πολίτες. Η Θοδώρα Νάσου προωθεί αθόρυβα μα ουσιαστικά την υποψηφιότητα της αφού γνωρίζει από εκλογές. Είναι μια υποψηφιότητα που αξίζει να την προσέξουμε.

 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Παναγιωτίδης συμφωνεί απόλυτα με τις παρατηρήσεις Λεμονίδη. Ζητά , ο κ. Παναγιωτίδης, από τους πάσης φύσεως υποψήφιους να είναι πιο διακριτικοί όταν περιοδεύουν στην αγορά. Μας είπε ειδικότερα: « Από τους υποψήφιους υπάρχει μια καθημερινή πίεση και μια φυσική παρουσία που τελικά κουράζει. Συμμερίζομαι την αγωνία και το άγχος τους αλλά να επισκέπτονται τόσο συχνά τα μαγαζιά είναι κάτι που καμιά φορά δημιουργεί εκνευρισμό στην άλλη πλευρά. Ζητώ από τους υποψηφίους να είναι πιο προσεκτικοί».

 

Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος και Ομοσπονδία ήταν να οργανώσουν debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων. Στους οποίους σκοπό είχαν να θέσουν όλα τα ζητήματα της αγοράς. Η πολύ ωραία αυτή ιδέα δεν θα υλοποιηθεί. Δυστυχώς ενεπλάκησαν κι άλλοι παράγοντες, οι οποίοι φαίνεται να την ματαιώνουν. Αυτοί οι άλλοι παράγοντες φαίνεται επίσης ότι το προσεχές διάστημα θα μας απασχολήσουν αφού φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν!

 

Πολύ σωστή η παρατήρηση του Κώστα Αντωνιάδη. Το σύνολο των προεκλογικών συγκεντρώσεων αυτών των ημερών το χαρακτήρισε ως μια διαδικασία που στόχο έχει να τονώσει την ψυχολογία των συνδυασμών. Άλλωστε όλες αυτές οι ενέργειες έχουν πολύ κόσμο. Κι όπως λένε οι πιο παλιοί και πιο έμπειροι «… από τις συγκεντρώσεις δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα για το εκλογικό αποτέλεσμα».

 

Ο Χρήστος Μέτιος δεν είναι ούτε ο καλύτερος, ούτε ο πιο πετυχημένος Περιφερειάρχης της Ελλάδας. Ταυτόχρονα δεν είναι ο κακός και αποτυχημένος Περιφερειάρχης που διάφορα συμφέροντα συστηματικά τον εμφανίζουν στην Καβάλα. Αυτό το απλό συμπέρασμα προκύπτει πιο ισχυρό τώρα, προέκυψε κι από την εκδήλωση προχθές. Η οποία πέτυχε. Πέτυχε διότι απάντησε σε πολλά ζητήματα που προέκυψαν από τον «βρώμικο» πόλεμο που του γίνεται.

 

Με τον Χρήστο Μέτιο μπορείς να διαφωνήσεις, μπορείς να του κάνεις κριτική και φυσικά να τον αξιολογήσεις. Έχει κι αυτός το μερίδιο ευθύνης για τη διάσπαση της παράταξης. Όπως κι άλλες φορές σημειώσαμε, δεν φταίει μόνο αυτός. Φταίνε κι όλοι οι άλλοι. Ας μη ξεχνάμε ότι τα εσωτερικά προβλήματα ανέκυψαν από την ψηφοφορία και μετά. Κάποιοι δεν αποδέχθηκαν ποτέ την ήττα τους ενώ ο Χρήστος Μέτιος μπορεί και να ήταν υπερβολικός στον τρόπο που διαχειρίστηκε ορισμένα από τα εσωτερικά προβλήματα που νωρίς βρήκε μπροστά του.

 

Σα σκηνή από ελληνική ταινία. Χθες στο Τριμελές Καβάλας επρόκειτο να δικαστεί υπόθεση επεισοδίου μεταξύ γειτόνων. Ο έμπειρος πρόεδρος απεύθυνε έκκληση προκειμένου άνθρωποι που μένουν ο ένας δίπλα στον άλλον να τα βρουν μεταξύ τους. Η διαδικασία άρχισε να εξελίσσεται στο διάδρομο. Περιελάμβανε τις γνωστές εντάσεις, ανταλλαγή καταγγελιών κτλ. Στη συνέχεια μια εξίσου έμπειρη δικηγόρος πήρε μαζί της τις δύο πλευρές. Σε έναν κλειστό χώρο η συζήτηση επαναλήφθηκε μπας και υπάρξει συμφιλίωση. Υπήρξε άραγε;

 

Διαβάστε επίσης