• 25 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης είναι μεν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Παγγαίου (με το Βασίλη Ξουλόγη), η χθεσινή του ανάρτηση αφορά τα επαγγελματικά του. Γράφει με φανερή την χαρά: «Είκοσι χρόνια στην κτηματαγορά ακίνητων.Δεκα χρόνια στην βραχυχρόνια μίσθωση. Ανεβάζουμε τώρα είναι το επίπεδο της παροχής υπηρεσιών προσφέροντας στους πελάτες μας το πρωινό “καλημέρα” του κ. Βασίλη Ανανιαδη. Επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας φιλοξενώντας στον νέο μας χώρο ετικέτες τοπικών παραγώγων κρασιών, μελιού και ελαιόλαδου. Συνεχίζουμε να υπηρετούμε τον Τουρισμό στην περιοχή του Δήμου Παγγαιου. Μας αρέσει να προσφέρουμε συνεχώς στην Τοπική Αγορά του Δήμου μας. Προβάλουμε τον τόπο μας με ηλεκτρονικό τρόπο και εντυπο υλικο. Στοχεύουμε να γίνει ο Δήμος Παγγαίου μοναδικός Τουριστικός Προορισμος».

 


 

Τις πρώτες και απογευματινές ώρες της πρόσφατης εκδήλωσης «Λευκή Νύχτα» στην αγορά, δημοτικός υπάλληλος από την Καθαριότητα κυκλοφορούσε στα πεζοδρόμια της οδού Ομονοίας. Αντικαθιστούσε τις σακούλες στους μικρούς κάδους προκειμένου αυτοί να έχουν την μέγιστη δυνατή χωρητικότητα κι ως εκ τούτου χρησιμότητα.

 

Ήταν περίεργη η σκηνή. Ένας άνδρας με ρούχα που δήλωναν την ταυτότητα του (υπάλληλος του  Δήμου Καβάλας) «μπερδεύονταν» με όσους εκείνη την ώρα διασκέδαζαν. Ίσως και να τους ενοχλούσε καθώς ζητούσε να του κάνουν χώρο. Ναι μεν ήθελε να κάνει τη δουλειά του, αυτό ωστόσο έπρεπε να γίνει «φωναχτά». Άπαντες έπρεπε να αντιληφθούν τη διαδικασία ώστε οι πιο ευαίσθητοι να σχολιάσουν θετικά την δημοτική ετοιμότητα. Την αποτελεσματικότητα της Καθαριότητας.

 

Το ίδιο απόγευμα και βράδυ στην κεντρική πλατεία, στην αρχή της Δοϊράνης, βρίσκονταν αρκετοί δημοτικοί αστυνομικοί. Στέκονταν στη συγκεκριμένη θέση ώρες και δεν έκαναν απολύτως τίποτα! Καταλαβαίνουμε ότι στόχος ήταν να τους δει ο κόσμος προκειμένου επίσης να σχολιάσει θετικά το ότι η Δημοτική Αστυνομία ασκεί άριστα τα καθήκοντα της.

 

Τα δύο αυτά παραδείγματα δείχνουν την σπουδή της περιόδου που διανύουμε. Ο Δήμος Καβάλας αν και πλήττεται από διάφορα προβλήματα, ντε και καλά να μας πείσει ότι όλα βαίνουν καλώς. Η προεκλογική σκοπιμότητα της κινητοποίησης μπορεί και να είναι αναμενόμενη. Κατ’ άλλους φυσιολογική. Δημιουργεί δυστυχώς μια ακόμη ψεύτικη εικόνα αφού δεν είναι όλα τέλεια. Καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες αλλά το πράγμα συνεχίζει να έχει διάφορα κουσούρια.

 

Πριν το πουν αυτοί, θα τους προλάβουμε και θα το σημειώσουμε εμείς. Ο Δήμος Καβάλας και την προηγούμενη 5ετία δεν είχε προσωπικό. Κάποιοι εκ των διοικούντων το δήλωναν χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Κάποιοι προειδοποίησαν ήδη για τα χόρτα που δεν θα κοπούν. Το χειρότερο είναι άλλο. Τα ζητήματα που υπήρχαν διατηρήθηκαν 5 χρόνια τώρα αφού οι νέοι  αιρετοί (το 2014)δεν τόλμησαν να θίξουν τις δύσκολες καταστάσεις που τους παρέδωσαν οι προηγούμενοι.

 

Η αλήθεια λοιπόν δεν είναι αυτή που βλέπουμε στις αργίες, στις γιορτές. Στις παρελάσεις και στις Λευκές Νύχτες. Η αλήθεια είναι άλλη κι όλοι το γνωρίζουν. Προεκλογικά δημιουργούνται εικόνες μιας τάχα διαφορετικής πραγματικότητας. Ψεύτικες εικόνες που στόχο έχουν να κρύψουν τα μεγάλα προβλήματα και ζητήματα κάτω από το χαλί.

 

Τα χόρτα δεν θα κοπούν. Οι πολεοδομικές άδειες δεν θα εκδοθούν στην ώρα τους. Τα στέγαστρα των στάσεων δεν θα αντικατασταθούν κτλ. Αυτά είναι κάποια από τα προβλήματα που έρχονται, από τα προβλήματα που συνεχίζονται. Προβλήματα που πιθανότερο είναι να συνεχιστούν ακόμη κι αν ο Δήμος Καβάλας αλλάξει διοίκηση.

 

Όσο η Δημοτική Αστυνομία μοιράζει έγγραφα, όσο η ελεγχόμενη στάθμευση δεν εφαρμόζεται, όσο η αμφιδρόμηση στην πεσμένη γέφυρα δεν υλοποιείται κτλ θα ζούμε σε μια Καβάλα που δεν θα μας αρέσει. Σε μια πόλη με κουσούρια. Κι ότι άλλο συμβαίνει στη διάρκεια συγκεκριμένων πανηγυρικών γεγονότων, δεν θα είναι ο κανόνας. Θα είναι η εξαίρεση.

 

Στην κεντρική εκδήλωση για την θλιβερή επέτειο της γενοκτονίας των ποντίων (θα γίνει τις προσεχείς ημέρες) ο κ. Μαρκόπουλος επέλεξε έναν ακόμη συνυποψήφιο του για τον πανηγυρικό εντός της εκκλησίας. Προλαβαίνει να ικανοποιήσει το σύνολο των υποψήφιων στην Π.Ε. Καβάλας του κ. Τοψίδη; Με λίγη ακόμη προσπάθεια κάτι θα καταφέρει.

 

Ο υποψήφιος με το Μάκη Παπαδόπουλο, μηχανικός Σωτήρης Λαζαρίδης, ρωτήθηκε χθες για την κατάσταση στην Πολεοδομία και την εύστοχη αν και καθυστερημένη ανακοίνωση των αρχιτεκτόνων. Απάντησε: « Καλά έκαναν κι εξέδωσαν ανακοίνωση. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα φρενάρει την ανάπτυξη του Νομού. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί. Κατά τη γνώμη μου είναι θέμα πολιτικής απόφασης. Χρειάζεται ενίσχυση του προσωπικού μέσω μετατάξεων ή άλλων τρόπων που υπάρχουν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν».

 

Αφού λοιπόν δεν μπορούν να «χτυπήσουν» τον Θόδωρο Μουριάδη ευθέως, το κάνουν εμμέσως. Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που δείχνουν ανησυχούν από την προεκλογική του πρόοδο. Κάτι περισσότερο θα ξέρουν κι έτσι για να τον πλήξουν χρησιμοποιούν θεμιτά κι αθέμιτα μέσα.

 

Αντέδρασε και καταψήφισε η αντιπολίτευση το θέμα της πρόσληψης των υδρονομέων. Η συζήτηση χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε σε υψηλούς τόνους και γιατί μεταξύ αυτών που θα προσληφθούν είναι κι υποψήφιοι στις εκλογές που έρχονται. Όχι τυχαίοι υποψήφιοι. Αργότερα χθες το απόγευμα υπήρξε καταγγελτική ανακοίνωση του κ. Βαγγέλη Παππά.

 

Στην Αθήνα ταξίδεψε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου προκειμένου να λάβει μέρος στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΕΣΕΕ, της οποίας είναι μέλος. Χθες το πρωί στην Ομοσπονδία και στο Επιμελητήριο βρέθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Ξηραδάκης.

 

 

Διαβάστε επίσης