μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ενδιαφέρουσα προχθεσινή φωτογραφία. Σε μια εποχή που ο Δήμος Καβάλας δηλώνει αδυναμία στην κοπή των χόρτων αφού δεν διαθέτει προσωπικό, εκπρόσωπος του βάφει τις κολώνες των φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση της Καλαμίτσας. Όχι ότι δεν χρειάζεται το βάψιμο. Χρειάζεται και παραχρειάζεται. Μήπως όμως άλλες έπρεπε να είναι οι προτεραιότητες αυτής της περιόδου;

*Πληροφορούμαστε ότι εξ αιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού παραιτήθηκε των καθηκόντων του ο επικεφαλής της υπηρεσίας των γηπέδων και αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου!

 


 

Δεν υπήρξε αντίδραση χθες επί της σημαντικής παρατήρησης του ΤΕΕ ΑΜ για το έργο του οικιακού φυσικού αερίου στην Καβάλα. Πρώτη φορά υπήρξαν συγκεκριμένες δίκαιες αμφιβολίες για το κατά πόσο το φ. αέριο αφορά όλη την πόλη. Ως τώρα κι εκτός του ΤΕΕ ΑΜ δεν φαίνεται να ασχολείται κανείς άλλος.

 

Λάθος. Το πρόβλημα που φαίνεται να υπάρχει θα το βρούμε μπροστά μας πολύ σύντομα. Κι ενώ οι άλλοι θα βλέπουν στις πόλεις τους να κατασκευάζεται μεγάλο δίκτυο, εδώ στην Καβάλα θα υπάρξει περιορισμός. Μήπως τελικά είναι αλήθεια ότι γράφαμε προ μηνών; Μήπως το οικιακό φυσικό αέριο θα έρθει μόνο στο Περιγιάλι;

 

Δυστυχώς αργήσαμε να καταλάβουμε το πρόβλημα, αργούμε να αντιληφθούμε τη σημασία του. Το έργο πλέον είναι πολύ συγκεκριμένο κι έτσι οποιαδήποτε διόρθωση (την οποία η Καβάλα αργά ή γρήγορα θα διεκδικήσει) θα καθυστερήσει πολύ έως ότου γίνει πράξη.

 

Για όσους παρακολουθούν την εταιρεία, δεν αιφνιδίασε η απόφαση της Ενεργειακής να σταματήσει για φέτος τις γεωτρήσεις στον Πρίνο, εξοικονομώντας 30 με 40 εκατ. δολάρια. Ήταν μεγάλη η πίεση από την καθυστέρηση της έναρξης παραγωγής στη δύσκολη οριζόντια γεώτρηση στο Έψιλον που κάτι τέτοιο έμοιαζε μονόδρομος.

 

Αυτό που ίσως ξάφνιασε ήταν το γεγονός ότι, παρόλο που η εταιρεία προχώρησε στην πρώτη υποβάθμιση των προβλέψεών της για την παραγωγή του Πρίνου από τότε που μπήκε στο χρηματιστήριο, η μετοχή της αντέδρασε ανοδικά από την Τετάρτη μέχρι χθες -συγκεκριμένα από τις 8,02 λίρες πριν την ανακοίνωση, έφτασε χθες ακόμη και στις 8,23 λίρες. Οι αγορές σκέφτονται τελείως διαφορετικά από τις κοινωνίες και κάτι που ίσως δημιουργεί λ.χ. ανησυχία στην Καβάλα, εκλαμβάνεται ως ρεαλισμός και σωστή κίνηση από την επενδυτική κοινότητα.

 

Με απόφαση της την Τετάρτη η δήμαρχος αποδέχθηκε την παραίτηση της Σεβαστούλας Γιανναρίδου από τη θέση του μέλους του τοπικού συμβουλίου Κρηνίδων. Πριν λίγες μέρες το ίδιο είχε γίνει με μέλος του τοπικού συμβουλίου της Λυδίας.

 

Κανείς δεν γνωρίζει πόση σημασία έχουν οι αποδόσεις των στοιχημάτων επί των πιθανών νικητών των τοπικών εκλογών. Η εταιρία Στοίχημαν συνεχίζει να καλεί τους παίκτες να στοιχηματίσουν τόσο για το νικητή στο Δήμο Καβάλας όσο και στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Σε γενικές γραμμές τα δεδομένα των προβλέψεων και αποδόσεων δεν έχουν αλλάξει.

 

Παραλειπόμενο της προχθεσινής «τηλεμαχίας» των υποψήφιων δημάρχων της Θάσου στο Ένα τσάνελ. Στη διάρκεια της συζήτησης επικοινώνησε με τον τηλεοπτικό σταθμό ζητώντας να παρέμβει ο βουλευτής Γιώργος Παπαφιλίππου. Το αίτημα του δεν έγινε δεκτό αφού τέτοιες παρεμβάσεις σε αυτή τη διαδικασία δεν προβλέπονται.

 

Συνέντευξη τύπου δίνουν σήμερα ο διευθυντής και 22 καθηγητές του δημοτικού ωδείου. Προσκάλεσαν εκτός από τα μέσα ενημέρωσης και τη Δήμαρχο, τους υποψήφιους δημάρχους, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κτλ. Θα μιλήσουν για την αγωγή που κατέθεσαν με την οποία ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Η διοίκηση του Δ. Ωδείου φέρεται να τους στηρίζει αλλά η απόφαση του δικαστηρίου ως συνήθως θα καθυστερήσει αρκετά.

 

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα proto thema μια είδηση για την Καβάλα: «Στην πρεμιέρα της ταινίας «Die Tomorrow» παρευρέθη και ο Μακάριος Λαζαρίδης,  υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στην Καβάλα, ο οποίος σχολίασε στο protothema. «Δυο βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καβάλας είναι ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός και τέτοιες παραγωγές, από μια χώρα που τελευταία δείχνει να συναγωνίζεται  το Χολιγουντ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελούν προτεραιότητα για να γίνει η Καβάλα δημοφιλής προορισμός και σε επίπεδο γυρίσματος ταινιών. Η προσπάθεια από πλευράς της δημάρχου, Δήμητρας Τσανάκα και της προέδρου της «Δημωφέλειας» Αναστασίας Ιωσηφίδου είναι πολύ σημαντική και σηματοδοτεί τις δυνατότητες που έχει ο νομός. Άλλωστε, η  Ινδία και η Ελλάδα έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά».

 

Πάει, πέρασε κι αυτή η εβδομάδα. Η προ τελευταία της προεκλογικής περιόδου. Συνεχίζουμε να έχουμε πολλές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους και μόνο μία έξω. Του Βαγγέλη Παππά, προ μιας εβδομάδας. Ακόμη κι αν τις προσεχείς ημέρες γίνουν συγκεντρώσεις στις πλατείες (που θα γίνουν) η ιστορία έγραψε. Προεκλογικά το 2019 οι πολλοί υποψήφιοι προτίμησαν τα ξενοδοχεία και όχι τα παραδοσιακά προεκλογικά σημεία της πόλης.

 

Την Κυριακή 9 Ιουνίου στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» θα παρουσιαστεί η παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων». Το έργο θα παιχθεί στα Αγγλικά από το μαθητικό δυναμικό του Easy Learning – Β. Κονδυλίδου. Τιμή εισόδου 5 ευρώ. Όλα τα έσοδα της φετεινής παράστασης θα δοθούν στο Σωματείο “Φίλοι Παιδόπολης,Άγιος Γεώργιος Καβάλας”.

 

Σεμνή, αθόρυβη και ουσιαστική η Αγγελική Κιουρτσή Μιχαλοπούλου διακρίθηκε στην Καβάλα. Το έργο της πολύτιμο, επικεντρώθηκε στην ιστορία της πόλης. «Έφυγε» αρκετά νωρίς, «χτυπημένη» από ανίατη ασθένεια. Θα την θυμόμαστε πάντα, θα συνεχίζουμε να διαβάζουμε το έργο της. Όλα αυτά τα βιβλία που έχουν την υπογραφή της.

 

 

 

Διαβάστε επίσης