μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ακόμη και χθες Δευτέρα προβάλλονταν σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης η επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών. Εδώ που τα λέμε επένδυση άνω των 30 εκ ευρώ δεν γίνεται κάθε μέρα στην Ελλάδα. Λογικό λοιπόν το ενδιαφέρον, λογική η τόσο μεγάλη προβολή της όλης προσπάθειας. Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα υπάρχει ανάλογη συνέχεια. Η οποία θα κορυφωθεί όταν η επένδυση μπει σε φάση λειτουργίας.

 

Κι ενώ η Αθήνα ενδιαφέρεται κι ενδιαφέρεται αρκετά για την συγκεκριμένη επένδυση, κάποιοι στην Καβάλα δείχνουν να … «κατάπιαν» τη γλώσσα τους. Είναι αυτοί που είτε έκαναν διαδικαστικό «λάθος» (το οποίο δεν παραδέχθηκαν ποτέ), είτε επιχείρησαν να συνδέσουν την υπόθεση με τον Χρήστο Μέτιο. Να την εμφανίσουν ως … μία ακόμη αποτυχία του. Επειδή αυτό το τελευταίο δεν τους βγήκε, αποφεύγουν την οποιαδήποτε ανάμιξη ή έστω αναφορά.

 

Η συγκεκριμένη επένδυση είναι του ιδιώτη που αναλαμβάνει άλλωστε όλα τα ρίσκα. Η ιδέα είναι ανθρώπου ή ανθρώπων που αφού ξοδέψουν, θα περιμένουν υπομονετικά μια κάποια δικαίωση. Η κάθε επένδυση με λίγα λόγια μόνο για λίγο «ακουμπά» στους εκάστοτε αιρετούς. Βασικά είναι ενέργεια αυτών που σε περίοδο κρίσης συνεχίζουν να μη χάνουν το κουράγιο τους.  Ωστόσο πάντα υπάρχουν αιρετοί που συμπαραστέκονται. Με πράξεις ή με λόγια. Κάποιοι από αυτούς ήταν το Σάββατο στην εκδήλωση. Χαίρονταν πραγματικά για το ότι επιτέλους λήφθηκαν όλες οι προβλεπόμενες άδειες.

 

Ανανεώνεται η παρουσία του γιατρού Δημήτρη Κασαράκη στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου. Η σχετική απόφαση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας σημειώνει ότι ο γιατρός θα είναι στην Καβάλα δύο φορές το μήνα. Αυτό θα γίνει για το διάστημα από τον Μάη έως τον Ιούλιο.

 

Η Πρωινή δημοσιοποίησε συγκέντρωση σκουπιδιών σε αγροτική- δασική περιοχή κοντά στο Ελαιοχώρι. Αυτό έγινε χάρη στην ευαισθητοποίηση συμπολίτη που εντόπισε τυχαία το πρόβλημα. Σε συνέχεια δημοσιεύματος υπήρξε ενδιαφέρον υπηρεσιών και δη του Δασαρχείου. Αμέσως μετά τα σκουπίδια «εξαφανίστηκαν» κι ευτυχώς η περιοχή καθάρισε!

 

Μόνο την Κυριακή, στην έναρξη της ψηφοφορίας, αντιμετωπίζονται λάθη στη συγκρότηση εφορευτικών επιτροπών. Αυτό αναφέρει συγκεκριμένα ανακοίνωση της Εισαγγελίας, η οποία βρίσκεται σε διάφορα σημεία της υπηρεσίας. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μέλη εφορευτικής επιτροπής ορίστηκαν ακόμη και υποψήφιοι!

 

Περί έργων ο λόγος. Ο κ. Θόδωρος Καλλιοντζής σχολιάζει όσους τα «διεκδικούν» με μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο διαδίκτυο: «Δοξαστείτε κύριοι με κάτι που θα φέρει την δική σας σφραγίδα για το καλό του τόπου. Μην επαφίεστε στην δεδομένη συνέχεια σε όσα …. κληρονομήσατε . Μην «φουσκώνετε» με άλλων κόπους».

 

Για τις ανανεωμένες στοιχηματικές αποδόσεις, ως προς τους πιθανούς νικητές των εκλογών της Κυριακής, ο Μανώλης Κελαϊδάκης επαναλαμβάνει την άποψη που σχημάτισε. Η οποία αμφισβητεί την αξία των αποδόσεων: «…οι αποδόσεις δεν βγαίνουν από κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, αλλά οι αποδόσεις σχηματίζονται από τα ποσά που παίχτηκαν στο κάθε υποψήφιο και δεν μας επιτρέπει να ποντάρουμε».

 

Πριν από λίγες μέρες έγιναν εκλογές μεταξύ των καθηγητών της ΕΛΜΕ Καβάλας. Εκλογές για τους αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία. Σε αυτές τις εκλογές σημείωσε άνοδο η ΔΑΚΕ και η πρώην ΠΑΣΚΕ. Για την πρώην ΠΑΣΚΕ η είδηση είναι μεγάλη και σημαντική αφού άνοδο σε εκλογές είχε να υπάρξει πολλά χρόνια.

 

Κλιμάκιο στελεχών και υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ Καβάλας ήταν από το πρωί χθες στη Θάσο. Επικεφαλής του κλιμακίου οι Δημήτρης Παπουτσής και Κωστής Σιμιτσής. Μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν τη λαϊκή αγορά αλλά και το Δημαρχείο. Εκεί είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ.

 

Όλη την εβδομάδα θα βρίσκονται στην πόλη και το Ν. Καβάλας οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ασχοληθούν με τις εκλογές. Κινούμενοι σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα το μεσημέρι δίνουν συνέντευξη τύπου. Η συνέντευξη θα δοθεί στο γραφείο της νομαρχιακής επιτροπής.

 

Συνέντευξη στην πολιτιστική ιστοσελίδα sparmatseto.gr έδωσε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά. Στην τελευταία ερώτηση, σχετικά με τα πλάνα που υπάρχουν, απάντησε: «Κατ αρχήν στοχεύουμε στην δημιουργία περισσότερων παραγωγών τοπικής καλλιέργειας, με παράλληλη ανάδειξη των τοπικών καλλιτεχνών. Επίσης, σε ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία με τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες.  Όπως και στα άμεσα σχέδια μας είναι να παραχωρηθεί στους ερασιτεχνικούς θιάσους και τις θεατρικές ομάδες ένας ξεχωριστός χώρος, για τις συναντήσεις και τις πρόβες τους».

Διαβάστε επίσης