μικρά πρωινά από τον Νίκο ΓενικόπουλοΈνα από τα τελευταία προεκλογικά debate των εκλογών της Κυριακής έγινε προχθές βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό ENA Chanel. Οργάνωσε και παρουσίασε ο Γιάννης Χατζηεμμανουήλ. Καλεσμένοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες της ΑΜΘ. Δεν υπήρξε είδηση, δεν υπήρξε έκπληξη. Τελικά δεν υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον. Γενικό είναι το συμπέρασμα σύμφωνα με το οποίο η διαδικασία θα πρέπει να αλλάξει ώστε η συζήτηση να γίνει επιτέλους ελκυστική. Μέχρι τότε παρακολουθούμε (όσοι αντέχουν κι έχουν υπομονή κι ενδιαφέρον) τα ίδια και τα ίδια.

Στην προχθεσινή εκπομπή ο Κώστας Κατσιμίγας άσκησε κριτική στον Χριστόδουλο Τοψίδη για τον τρόπο που κάνει την προεκλογική του προσπάθεια, «σε στυλ Χόλιγουντ αν και είμαστε σε περίοδο οικονομικής στενότητας» είπε χαρακτηριστικά. Ο Χριστόδουλος Τοψίδης απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο την συγκεκριμένη κριτική. Ο Χρήστος Μέτιος μίλησε για το πρόγραμμα Τοψίδη που είπε ότι είναι «… εκθέσεις ιδεών με θεωρίες και χωρίς ίχνος επαφής με την πραγματικότητα». Ο κ. Τοψίδης ρώτησε τον κ. Μέτιο για την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων του κ. Μαρκόπουλου. Ο Περιφερειάρχης υπαινίχθηκε, όπως είχε κάνει με δελτίο τύπου, έλλειψη νομιμότητας της απόφασης της Αποκεντρωμένης. Είπε επίσης ότι υπήρξε εμπλοκή και πολιτική σκοπιμότητα. Στις 12 τα μεσάνυχτα λόγω της εορτής του Κωνσταντίνου και Ελένης οι Κατσιμίγας- Σιμιτσής αντάλλαξαν ευχές.  Από πολιτικό πολιτισμό πάμε καλά.

 


 

Αν και η ώρα δεν είναι κατάλληλη, επειδή είναι «σφόδρα» προεκλογική, η αγορά συνεχίζει να έχει τα δικά της ζητήματα. Ακούμε ότι ετοιμάζεται δια των φορέων της ώστε αμέσως μετά τις εκλογές να θέσει υπόψη της κοινωνίας ένα ζήτημα που αφορά προσεχείς Καλοκαιρινές εκδηλώσεις. Λεπτομέρειες δεν γίνονται επί του παρόντος γνωστές. Μόνο ότι οι συνδικαλιστές επαγγελματίες- έμποροι- επιχειρηματίες έκριναν σκόπιμο να αναλάβουν πρωτοβουλία δημοσιοποίησης του θέματος μετά τις κάλπες. Ραντεβού λοιπόν τον Ιούνιο.

 

Υπάρχει κινητικότητα στην ΕΤΑΔ όσον αφορά την Καλαμίτσα. Δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να υπάρξουν νέα, ακούμε ότι θα αφορούν μια προσωρινή λύση για το Καλοκαίρι του 2019. Κατά τα άλλα η ΕΤΑΔ δεν γλιτώνει το πρόστιμο για το ότι στην Καλαμίτσα δεν θα υπάρχει ναυαγοσώστης. Το Λιμεναρχείο υποχρεούται να κάνει τον σχετικό έλεγχο. Επειδή στην ακτή δεν θα βρει το απαραίτητο εκ του νόμου προσωπικό, θα πράξει τα δέοντα.

 

Ο πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας επιλέγει τη Θάσο για το βασικό μέρος της περιοδείας του στο Νομό. Σκέπτεται έξυπνα αφού ενώ στην πόλη ήρθαν πολλοί και διάφοροι υποψήφιοι ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πρόλαβαν να κινηθούν στη Θάσο.

 

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα Μουριάδη την Κυριακή ήταν χθες ο συνεργάτης του υποψήφιου δημάρχου κ. Νίκος Χατζηχρήστος. Τεκμηρίωσε την άποψη του ποικιλοτρόπως κι όπως σημείωσε αυτήν την περίοδο όλες οι ενέργειες γίνονται για να έχει επιτυχία η αυριανή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.

 

Χθες νωρίς το πρωί ο Θόδωρος Μουριάδης ξεκίνησε την περιοδεία του από την Ιχθυόσκαλα και τη Λαχαναγορά. Στη συνέχεια πήγε στο Ταχυδρομείο, στο Λιμεναρχείο αλλά και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, συνοδεύονταν από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

 

Περιοδείες κάνει και η Δήμαρχος. Το χθεσινό πρόγραμμα της περιελάμβανε επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και την Πυροσβεστική. Η κ. Τσανάκα έχει αρχίσει κι αυτή να κινητοποιείται ώστε να σημειώσει επιτυχία η συγκέντρωση της Παρασκευής στον Δημοτικό Κήπο.

 

Πολλές ευχές για την ονομαστική του εορτή δέχθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης. Το τηλέφωνο του χτυπούσε διαρκώς αφού εκτός από τη γιορτή υπάρχουν και οι προσεχείς εκλογές. Ο κ. Αντωνιάδης έχει πολλούς λόγους να είναι σίγουρος για την επιτυχία Μέτιου.

 

Προεκλογική εκδήλωση προγραμματίζει στο κέντρο της πόλης και ο Κωστής Σιμιτσής. Προς το παρόν η πραγματοποίηση της «παίζει» ανάμεσα στο βράδυ της Πέμπτης και στο βράδυ της Παρασκευής. Είτε έτσι, είτε αλλιώς θα γίνει μετά (πιο αργά) από τις εκδηλώσεις των υποψήφιων Δημάρχων. Την Πέμπτη έχουν συγκέντρωση οι Βέρρος- Μουριάδης και την Παρασκευή η κ. Τσανάκα και ο κ. Βαγγέλης Παππάς.

 

Σήμερα θα ανακοινωθούν επίσημα τα βραβεία του μαθητικού διαγωνισμού «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου». Είναι μια πανελλήνια διαδικασία μαθητικής δημιουργίας. Το βίντεο των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Καβάλας για την ιστορία της Παιδόπολης έλαβε το 2ο βραβείο του διαγωνισμού. Η ταινία μαθητών του σχολείου έχει τίτλο «Παιδόπολη: παιδιά στη σκιά της Κατοχής και του Εμφυλίου».

 

Ο Μάκης Παπαδόπουλος παραβρέθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ. Ερωτηθείς σχετικά ο Μιχάλης Καπέτης (συνεργάτης του Μάκη Παπαδόπουλου) απάντησε ότι θα γίνει το ίδιο και με τους άλλους υποψηφίους δημάρχους. «Θα πάει και στην ομιλία της κ. Τσανάκα;» ρωτήθηκε ο κ. Καπέτης. «Θα δούμε» ήταν η απάντηση του.

 

Ο Δήμος Καβάλας και η διαπαραταξιακή- διακομματική επιτροπή δεν χάλασε κανένα χατίρι. Ικανοποίησε όλα τα αιτήματα, παραχωρώντας χώρους σε όλα τα κόμματα και παρατάξεις. Αμέσως εμφανίστηκαν στο κέντρο της πόλης πολλά και διάφορα εκλογικά περίπτερα. Μικρά και μεγάλα. Καλαίσθητα και εντελώς πρόχειρα. Προκύπτει ωστόσο ότι τα περισσότερα είναι κλειστά. Λειτουργούν ελάχιστες ώρες κάθε μέρα. Οι εθελοντές για τη λειτουργία τους τελικά δεν ήταν τόσοι όσοι χρειάζονταν…

 

Την επόμενη φορά οι αρμόδιοι θα πρέπει να βάλουν συγκεκριμένους όρους. Π.χ. τα περίπτερα να λειτουργούν και όχι να έχουν κατεβασμένα ρολά. Μόνο έτσι θα αποκτήσουν δικαίωμα λειτουργίας όσοι μπορούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.

eXTReMe Tracker