• 28 Μαρτίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Μέχρι τώρα βλέπαμε τους πολίτες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία, να κόβουν αυτοί τα χόρτα κοντά ή μπροστά από την κατοικία τους. Χθες είδαμε κάτι επιπλέον. Κάτι καινούργιο. Στην παραλία της Νέας Καρβάλης έβαζαν οι πολίτες τις απαραίτητες καλοκαιρινές ομπρέλες! Τις οποίες προφανώς αγόρασαν ή κατασκεύασαν οι ίδιοι.

Δύο τρεις μέρες τώρα το γυμναστήριο της Καλαμίτσας – ειδικά ο περιβάλλοντας χώρος του- πάσχει από πλευράς καθαριότητας. Τα σκουπίδια «ξεχειλίζουν» ενώ σακούλες με απορρίμματα ήταν στοιβαγμένες μπροστά από την κεντρική πύλη. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτές οι άσχημες εικόνες είναι ήδη παρελθόν. Ίσως να οφείλονταν στην φούρια του Δήμου να καθαρίσει πρώτα τις τάξεις που χρησιμοποιήθηκαν ως εκλογικά τμήματα. Αλλά κι αυτή η δουλειά λογικά τέλειωσε την Δευτέρα το απόγευμα.

 


 

Η απρόσμενη ησυχία της ενδιάμεσης των εκλογών εβδομάδας συνεχίστηκε και χθες. Κάποια πράγματα- επιτέλους- έγιναν και κάποια ακόμη θα γίνουν σήμερα και αύριο. Έτσι τουλάχιστον φαίνεται. Τα ψάχνουμε στο παρασκήνιο… Κατά τα άλλα κοινή επιλογή των δύο υποψηφίων φαίνεται ότι είναι η δραστηριότητα τους να συνεχίζεται να γίνεται αθόρυβα. Οι απόψεις τους συμπίπτουν και η τακτική τους το ίδιο.

 

Ο ντόρος λοιπόν που γίνεται (όσος γίνεται) είναι μετεκλογικός και όχι προεκλογικός. Αφορά τα αποτελέσματα που δεν μάθαμε ακόμη. Αυτά των σταυρών προτίμησης. Κάποιοι δραστήριοι κάτι κατάφεραν να πληροφορηθούν. Ακόμη κι αν αυτές οι «σκόρπιες» αθροίσεις είναι αξιόπιστες (που μάλλον είναι) δεν μας καλύπτουν. Στο 2019 που βρισκόμαστε ζητούμε επίσημα οριστικά κι ολοκληρωμένα αποτελέσματα και όχι «δημοσιογραφικές πληροφορίες».

 

Ζητούμε πειστική απάντηση στο απλό ερώτημα, γιατί δεν έγινε η ανακοίνωση και αυτών των αποτελεσμάτων από την Περιφερειακή Ενότητα. Προς το παρόν όσοι προσπαθούν να απαντήσουν, αποτυγχάνουν αφού δεν πείθουν. Δεν πείθουν με τίποτα.

 

Είναι σχεδόν οριστικό. Ούτε η Δήμαρχος, ούτε ο Θόδωρος Μουριάδης θα κάνουν προεκλογική εκδήλωση σήμερα ή αύριο. Επιλέγουν να κινούνται σε χώρους δουλειάς, σε συνοικίες και φυσικά στην αγορά της πόλης. Και οι δύο πέρασαν ήδη από τις Κρηνίδες.

 

Φοβερό το ρεκόρ του Χρήστου Πριονίδη. Για 4η συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση ήρθε πρώτος σε σταυρούς σε σχέση με όλους τους υποψήφιους από τον πρώην Δήμο Ελευθερών. Σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία έλαβε 1.757 σταυρούς, νούμερο τεράστιο. Συν τις άλλοις ο κ. Πριονίδης εξελέγη σε συνδυασμό που νίκησε στις εκλογές. Από τη πρώτη μάλιστα Κυριακή.

 

Στις εκλογές του Δήμου Θάσου πρώτος σε σταυρούς είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Σταύρος Τσολάκης. Κι αυτός δεν μάζεψε λίγους. Η μεταπήδηση του στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν απόλυτα πετυχημένη. Η σχετική απόφαση του δικαιώθηκε. Ο κ. Τσολάκης, όταν άρχισε ο καυγάς Τοψίδη- Μέτιου, αποφάσισε να στηρίξει τον Λευθέρη Κυριακίδη για να βρει την ησυχία του…

 

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες ο Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, πρόεδρος στο τοπικό συμβούλιο του Αμυγδαλεώνα. Ο κ. Πουρσαϊτίδης παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε την πρωτιά της κ. Τσανάκα την περασμένη Κυριακή. Για το αποτέλεσμα του τοπικού όπου επικράτησε ο συνδυασμός του είπε ότι «… για τον Αμυγδαλεώνα θα δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας». Στην ερώτηση για το τι θα ψηφίσει την Κυριακή, απάντησε ότι «… κάθε ένας είναι υπεύθυνος να αποφασίσει για τον εαυτό του».

 

Η ιστορία του Γιάννη Μούτλια στις δημοτικές εκλογές της Καβάλας αρχίζει το 2002. Τότε ήταν υποψήφιος με τον Γιώργο Γκόλνα αλλά δεν εξελέγη για λίγους σταυρούς. Το ξαναπροσπάθησε το 2014, χωρίς επιτυχία. Αν οι πληροφορίες είναι αληθινές, ο Γιάννης Μούτλιας εκλέγεται πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας. Είναι μια επιτυχία του, η οποία κακά τα ψέματα άργησε.  Όπως όμως λέει ο λαός μας «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

 

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης ενεπλάκη χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος στα προεκλογικά, γράφοντας ακόμη και την τελευταία προεκλογική εβδομάδα κείμενα κατά της διοίκησης κι ειδικότερα κατά της Αναστασίας Ιωσηφίδου. Εφόσον ο ίδιος δεν ήταν υποψήφιος, κακώς έκανε όσα έκανε αφού από ένα σημείο και μετά ξεπέρασε τα όρια.

 

Πέθανε χθες σε ηλικία 81 ετών ο στενός συνεργάτης του πρώην Δημάρχου Στάθη Εριφυλλίδης, Γιάννης Καραπαυλίδης. Ήταν ο γραμματέας του τα χρόνια που ο κ. Εριφυλλίδης διετέλεσε δήμαρχος. Πάντα ευγενικός και πάντα χαμηλών τόνων ο Γιάννης Καραπαυλίδης, βοήθησε και τον κ. Εριφυλλίδη και την Καβάλα. Τελευταία αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του.

 

Στη μικρή Καβάλα όλα είναι πιθανά να συμβούν . Σε διπλανές αίθουσες του Γαλαξία έγινε το βράδυ της Τρίτης η συνάντηση του Μάκη Παπαδόπουλου και του Βαγγέλη Παππά με τους υποψηφίους τους. Η συνύπαρξη ήταν απολύτως αρμονική κι όπως φαίνεται κανείς δεν … «κρυφάκουσε» τα λόγια των διπλανών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνδυασμός του κ. Παπαδόπουλου είχε και χθες συνάντηση ενώ του Βαγγέλη Παππά έχει νέο ραντεβού σήμερα το απόγευμα. Χθες το απόγευμα θα έκανε την πρώτη μετεκλογική συνάντηση με τους υποψηφίους του ο Άρης Βέρρος.

 

Αγώνα δρόμου κάνει το Πρωτοδικείο Καβάλας προκειμένου να ετοιμαστεί για τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής. Δίνει προτεραιότητα σε αυτήν την προετοιμασία και όχι στους σταυρούς προτίμησης των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων. Παραμένει άγνωστο πότε θα μάθουμε το αναλυτικό αποτέλεσμα των σταυρών προτίμησης.  Σύμφωνα με τον Γιώργο Γραμμένο αυτό είναι πιθανό να γίνει σήμερα, ως το μεσημέρι.

 

Σήμερα στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ραντεβού με το Χρήστο Μέτιο. Η μεταξύ τους συνάντηση θα δημοσιοποιηθεί ώστε να βοηθηθεί στην προσπάθεια της επαναληπτικής ψηφοφορίας ο κ. Μέτιος. Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη.

 

 

===========================================================================

 

Αναρτήσεις στο διαδίκτυο

 

*Ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης αναφέρεται στη βοήθεια του Δήμου για τη λειτουργία νέου σούπερ μάρκετ στη Νέα Πέραμο:  «Ένα νέο κατάστημα της αλυσίδας Γουντσίδης ανοίγει τις πύλες του στην Νέα Περάμο. Είναι το 3ο εντός των ορίων του Δήμου Παγγαίου , μετά από τα καταστήματα της Νικήσιανης και της Ελευθερούπολης. Η πάγια πολιτική της εταιρείας είναι να προσλαμβάνει προσωπικό από την περιοχή λειτουργίας του καταστήματος. Αυτό έπραξε και τώρα δίνοντας δουλειά σε μεγάλο αριθμό συνδημοτών μας από την ΔΕ Ελευθερών. Ο Δήμος Παγγαίου ,συνέβαλε με τον τρόπο του στην γρήγορη υλοποίηση της επένδυσης. Ευχόμαστε “Καλές Δουλειές” και περαιτέρω εξάπλωση του ομίλου εντός των ορίων του Δήμου μας».

*Η υποψήφια με το Θόδωρο Μουριάδη, Ζωή Ζαχαριάδου ευχαριστεί όσους τη στήριξαν σε αυτήν τη νέα εμπειρία της: « Οι εκλογές για μας που θέσαμε τον εαυτό μας μπροστά στο δίλημμα να μας ψηφίσουν οι εκλογείς πήρε τέλος ίσως αύριο να έχουμε τα αποτελέσματα των σταυρών ίσως στην κάλπη να έπεσαν λίγοι σταυροί με το όνομα μας. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό όσοι και αν είναι οι σταυροί προτίμησης (γιατί δεν είμαι το κομματικοποιημένο άτομο)αλλά η φίλη της διπλανής πόρτας που ο σταυρός έμπαινε στο όνομα μου από αγάπη και εκτίμηση από φίλους που αγαπώ και μ’ αγαπούν και εκτιμούμε ο ένας τον άλλον. Ο κ.Μουριάδης με κέρδισε με το λόγο του τη σκέψη του και με το γεγονός ότι στις δικές μου προτάσεις απάντησε με προτάσεις επί των θεμάτων. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα διαψεύσει κανέναν για οτιδήποτε πει και υποσχεθεί. Στηρίξτε μας μια ακόμη φορά και ο Σύγχρονος Δήμος πραγματικά θα φέρει την αλλαγή. Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

*Τέλος ο δικηγόρος Νίκος Σιδηρόπουλος με αφορμή τις εκλογές θυμάται τον Νίκο Ρουδομέτωφ: « Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και στο δημοψήφισμα του ίδιου έτους, στο εκλογικό τμήμα του δημοτικού σχολείου της Ομονοίας στην Καβάλα, όπου και ήμουν δικαστικός αντιπρόσωπος, ψήφιζε ο αείμνηστος Νικόλαος Ρουδομέτωφ. Και τις δύο φορές είχε μια παράκληση, να του επιτρέψω να πάρει δύο-τρεις σειρές ψηφοδελτίων “για το Αρχείο” όπως χαρακτηριστικά είπε. Ξέρετε, αυτά τα χαρτιά που υποψήφιοι και εκλογείς πετάμε ως άχρηστα… Αναρωτιέμαι, σε αυτές τις εκλογές, βρέθηκε κανείς Καβαλιώτης να μαζέψει τα ψηφοδέλτια για να τα διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού, όπως έκανε εκείνος;».

*Το Σωματείο των Φίλων της Παιδόπολης Καβάλας ευχαριστεί θερμά όλους τους διοργανωτές, συντελεστές, τους αθλητές και εργαζόμενους και τους φίλαθλους για τα έσοδα από το 4ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Δήμου Καβάλας “Λευτέρης Γεωργακοπουλος”.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης