μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Θέλουν να μας πουν, το διατυπώνουν εμμέσως αφού τούτο τους είναι βολικότερο, ότι «θυσίασαν» τα συνέδρια της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ  στην πρωτεύουσα για χάρη της λαϊκής συνέλευσης της Νέας Καρβάλης. Όσοι έχουν αυτόν τον ισχυρισμό δεν μας πείθουν. Τα συνέδρια έγιναν, γίνονται και θα γίνονται κανονικά και χωρίς τους Καβαλιώτες αιρετούς. Οι οποίοι ουδέποτε τα επηρέασαν καθοριστικά. Είναι αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο, υπό τις παρούσες (Αθηνοκεντρικές) συνθήκες.

 

Κατά συνέπεια η συνέλευση της Νέας Καρβάλης τους γλίτωσε από μια περιττή ταλαιπωρία. Εκτός αν… Εκτός αν με την ευκαιρία θα ξεκουράζονταν ή θα έκαναν κι άλλες αθηναϊκές δουλειές. Πάλι δεν τους πιστεύουμε. Τα προβλήματα του τόπου έχουν μεγάλη προτεραιότητα, τα συνέδρια μπορούν να περιμένουν.

 

Χθες ο Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης επανέλαβε δηλώσεις του, ομιλίες του, δελτία τύπου του. Ξαναείπε (στα συνέδρια) ότι οι τοπικές εκλογές μετατίθενται για τον Οκτώβρη του 2019. Άρα έχουμε χρόνο μπροστά μας. Στο μεταξύ κάποιοι επωφελούνται, άλλοι στεναχωριούνται αφού βιάζονται.

 

Οι περισσότεροι επωφελούνται αφού η βάσανος των εκλογών «απομακρύνεται» αρκετά. Όσοι βιάζονται, είναι αυτοί που ήθελαν τις εκλογές χθες. Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι όσο πιο νωρίς, τόσο πιο εύκολα τις κερδίζουν. Δυστυχώς λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Έχουν θητεία extra large κι αντιπάλους που βαρέθηκαν να περιμένουν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Η οποία αλλάζει, μεταφέρεται πάνω κάτω σε έναν χρόνο από σήμερα.

 

Κακά τα ψέματα, οι μεγάλες αλλαγές -πολυδιαφημισμένες και πολυσυζητημένες- δεν υπάρχουν στο νομοσχέδιο Σκουρλέτη. Δεν υπάρχει το ενιαίο ψηφοδέλτιο για όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, το χωριστό ψηφοδέλτιο στο οποίο θα βρίσκονταν μαζί οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Ταυτόχρονα δεν αλλάζουν τα όρια των Δήμων. Οι μικροί μένουν μικροί, οι μεγάλοι μένουν μεγάλοι κι οι αδικημένοι στα ίδια.

 

Η συγκεκριμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάτι από Αριστερά. Την απλή αναλογική αλλά με όρους και προϋποθέσεις. Εξυπηρετεί τον Καλλικράτη αφού τον συμπληρώνει, τελικά πρόκειται για μια μνημονιακή πρωτοβουλία που κάνει τους Δήμους ακόμη πιο ισχυρούς. Στο να εισπράττουν άμεσα τα χρήματα του κοσμάκι. Αυτών που έχουν και αυτών των πολλών που δεν έχουν…

 

Καλό Καλοκαίρι. Αυτή είναι η ευχή μας προς όλους τους εμπλεκόμενους. Υπό διαφορετικές συνθήκες, θα άρχιζαν το προσεχές Καλοκαίρι την προσπάθεια τους. Τώρα θα κάνουν τα μπάνια τους άφοβα, ώστε κατά το Φθινόπωρο να ξεκινήσουν χαλαρά τις οριστικές τους προετοιμασίες. Τα προγράμματα τους. Την προεκλογική τους περίοδο.

 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ασχολήθηκαν ήδη με την επικείμενη επίσκεψη στην πόλη μας του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Σπίρτζη. Εμμέσως πλην σαφώς αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή μετατίθεται για τις αρχές του Καλοκαιριού. Με λίγα λόγια αργεί. Κακώς.

 

Δύο προτομές ετοιμάζεται να προμηθευτεί και να εγκαταστήσει στο κέντρο της πόλης ο Δήμος Καβάλας. Η πρωτοβουλία έχει προεκλογική μυρωδιά… Για αρκετούς προέδρους τοπικών συλλόγων λέγεται ότι δέχθηκαν πρόταση από τη Δήμαρχο, να είναι υποψήφιοι μαζί της.

 

Ουδέν νεότερο για το νέο θεσμό και φορέα, το ενιαίο Επιμελητήριο της ΑΜΘ. Προβλέπεται στο νέο νόμο. Ορίστηκαν οι εκπρόσωποι κάθε ενός επιμελητηρίου (από τα 6 της ΑΜΘ) αλλά πέραν τούτου τίποτα. Λέγεται ότι τα περιφερειακά επιμελητήρια, τα οποία θα αντικαταστήσουν αυτά σε κάθε νομό, χρειάζονται υπουργική απόφαση. Η οποία τόσο καιρό δεν εκδίδεται.

 

Τη Μεγάλη Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Νέστου συζήτησε την εθελοντική δράση της επόμενης Κυριακής Let’s Do It Greece.  Αποφάσισε ομόφωνα να διατεθεί προς ενίσχυση της ποσό 4.000 ευρώ. Όπως φαίνεται τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να υπάρξουν και να μοιραστούν στους εθελοντές μπλουζάκια.

 

Στην εκπομπή του Γιάννη Χατζηεμμανουήλ, στο Ένα τσάνελ, μίλησε την Τρίτη το βράδυ η Δήμαρχος. Μίλησε και για τις επόμενες εκλογές. Αναφέρθηκε σε στήριξη από τη ΝΔ, η οποία όπως είπε την τιμά με την εμπιστοσύνη της.

 

Εν τω μεταξύ ακόμη και ο Αρχέλαος Γρανάς ισχυρίζεται ότι δέχθηκε πρόταση να είναι υποψήφιος με τη Δήμαρχο. Ή ο Γρανάς κάνει πλάκα, ή η Δήμαρχος έκανε κάποιο αστείο. Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να υπάρχει.

 

Εκπρόσωποι των τοπικών φορέων συναντούν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρίας Aegean. Καλό είναι στη συζήτηση να αποφύγουν τις οικειότητες και τις δημόσιες σχέσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτιμότερη είναι η φουλ επίθεση.

 

Το ΚΑΠΗ της συνοικίας του Βύρωνα επισκέφθηκε χθες η Δήμαρχος. Κι ενώ σε όλη την Καβάλα τα χόρτα είναι άκοπα, λόγω έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού, τα παρτέρια και οι χώροι πρασίνου έξω από το ΚΑΠΗ του Βύρωνα ήταν άριστα περιποιημένοι. Έπαιξε ρόλο η επικείμενη επίσκεψη της Δημάρχου, είναι βέβαιο.

 

Γράψαμε τη Δευτέρα για το κλιμάκιο εθελοντών της Πυροσβεστικής που θα εδρεύει στο Κρυονέρι. Παραμένουμε αρκετά απαισιόδοξοι αφού το απαραίτητο κλιμάκιο δεν θα εργαστεί ούτε φέτος το Καλοκαίρι. Γιατί; Για πολλούς και διάφορους λόγους.

 

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ, μας λένε ότι οι εθελοντές από 20 αρχικά έμειναν μόνο 8. Λένε επίσης ότι βασικός υπαίτιος της καθυστέρησης είναι ο Δήμος Καβάλας και όχι η διαδικασία εκπαίδευσης στην Πυροσβεστική. Η οποία εκπαίδευση δεν άρχισε ακόμη!

 

Μιλά συγκεκριμένα ο Κ. Σιμιτσής για την προμήθεια εξοπλισμού που θα ελέγχει την ατμόσφαιρα στην περιοχή της Νέας Καρβάλης. Συμφωνεί με την πρωτοβουλία της Δημάρχου αλλά ζητά η προμήθεια να γίνει από τον Δήμο Καβάλας. Η πρόταση του πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη αν και στην περίπτωση (όπως έχουμε ξαναγράψει) σημασία έχει το γρήγορο αποτέλεσμα. Με αυτήν την ιστορία όλοι άργησαν. Κι οι σημερινοί κι οι προηγούμενοι. Από εδώ και πέρα δεν πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση.

 

Ένας μήνας έμεινε μέχρι την ιδιαίτερα φιλόδοξη διοργάνωση, το 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών. Η ιστοσελίδα του φεστιβάλ υπάρχει και προβάλει τα γεγονότα, το πάρτι των εθελοντών (έγινε πριν το Πάσχα) σημείωσε επιτυχία. Όλα βαίνουν καλώς αν και η εθελοντική δουλειά που πρέπει να γίνει δεν είναι καθόλου λίγη.

 

==============================================================================

 

Έγινε η Τριμερής για τη ΒΦΛ

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εργασίας, η Τριμερής συνάντηση για τα θέματα της ΒΦΛ. Παρέστησαν το σωματείο, η εταιρία δια του κ. Μπεχράκη Δ. και ο Α. Νεφελούδης. Δεν υπήρξε κάτι νεότερο παρά μόνο μια καταγραφή της σημερινής κατάστασης. Το μήνυμα του Υπουργείο είναι συγκεκριμένο. Παρακολουθεί την τήρηση της συμφωνίας του περασμένου Δεκέμβρη. Ωστόσο από τους 150 εργαζόμενους που επαναπροσλήφθηκαν, μόνο 10 περίπου βρίσκονται κανονικά σε θέση εργασίας και παραγωγής. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν να περιμένουν.

 

Πέταξαν νεκρό μεγάλο ζώο σε αγροτικό δρόμο κοντά στο Βιολογικό του Δάτου

Αγρότες των Τεναγών ειδοποίησαν χθες το πρωί τους εκπροσώπους του Δήμου Καβάλας για εστία μόλυνσης με ψόφιο μεγάλο ζώο σε αγροτικό δρόμο κοντά στο Βιολογικό του Δάτου. Η αντιδήμαρχος Βαρβάρα Μπαλτζίδου επιβεβαίωσε την καταγγελία, βρέθηκε μπροστά σε ένα μεγάλο νεκρό μοσχάρι (ή αγελάδα). Ήταν σκεπασμένο με νάιλον και δεν είχε σήμανση. Αυτή είχε αφαιρεθεί. Η δυσοσμία ήταν έντονη αν και φαίνονταν το ζώο να εγκαταλείφθηκε πρόσφατα. Σήμερα JCB του Δήμου Καβάλας θα φορτώσει το ζώο σε άλλο δημοτικό όχημα προκειμένου να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης