• 29 Μαρτίου 2024,

μικρα πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρα πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Υπάρχουν ένα σωρό μικρά παραδείγματα,  «βγαλμένα» όλα από την καθημερινότητα, τα οποία πείθουν ότι αυτήν την περίοδο ο Δήμος Καβάλας δεν είναι στα καλύτερα του. Παίζει ρόλο η έλλειψη προσωπικού. Σίγουρα παίζει σίγουρα ρόλο κι η απογοήτευση του κακού -για τη διοίκηση- αποτελέσματος. Ο συνδυασμός δημιουργεί πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Θα αναφερθούμε σε αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία αν και οι πολίτες έχουν να καταθέσουν κι άλλες σοβαρότερες περιπτώσεις αδράνειας ή και ανεπάρκειας.

Στη φωτογραφία η εξέδρα των εκδηλώσεων, η οποία βρίσκονταν στην παραλία. Κανονικά έπρεπε να είχε μεταφερθεί στο λιμανάκι των Σφαγείων για τη σημερινή εκδήλωση συλλόγου. Δεν μεταφέρθηκε γιατί ο Δήμος δεν μερίμνησε σχετικά. Κι όταν θυμήθηκε την υποχρέωση του, δεν διέθετε προσωπικό.

Επειδή η σημερινή εκδήλωση δεν μπορούσε να μην γίνει, ο διοργανωτής σύλλογος διέθεσε εργάτες (που δεν είχε αλλά βρήκε). Αυτοί αποσυναρμολόγησαν την εξέδρα (φωτογραφία). Τη φόρτωσαν σε φορτηγό τους, τη μετέφεραν στα Σφαγεία και την συναρμολόγησαν όπως έπρεπε. «Η εκδήλωση μας ήταν γνωστή από μήνες. Υπάρχει μάλιστα και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου» είπε ο πρόεδρος Νίκος Φιλόγλου. Τελικά άπαντες ήταν τυχεροί αφού είχαν την ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κι αυτό το πρόβλημα. Διαφορετικά η εκδήλωση τους ή δεν θα γίνονταν ή θα γίνονταν χωρίς εξέδρα.

 


 

Οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη Τσίπρα στην Καβάλα, η ομιλία του αύριο βράδυ στην κεντρική πλατεία. Ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει στην ίδια πλατεία και τον Σεπτέμβρη του 2015. Τότε μάλιστα είχε αναφερθεί στην καταγωγή της μητέρας του από το Δήμο Παγγαίου.

 

Οριστικό μάλλον είναι ότι ο κ. Τσίπρας θα έρθει στην Καβάλα μόνο για την ομιλία. Δεν φαίνεται να έχει άλλη δραστηριότητα. Δεν ξέρουμε από ποιους υπουργούς θα συνοδεύεται και τι θα κάνουν (αν κάνουν) αυτοί για όση ώρα είναι στην Καβάλα.

 

Χθες το απόγευμα υπήρξε η φήμη επίσκεψης και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν η επίσκεψη πραγματοποιηθεί (είναι το πιθανότερο), αυτό θα γίνει την Παρασκευή. Θα συνδυαστεί –ακούγεται- με την περιφορά της εικόνας του Αποστόλου Παύλου. Άρα ο κ. Μητσοτάκης θα είναι στην Καβάλα απόγευμα και βράδυ της Παρασκευής.

 

Την ίδια πάνω κάτω ώρα θα κάνει την κεντρική προεκλογική του εκδήλωση το ΚΚΕ. Επέλεξε το πάρκο Φαλήρου, μετά την ομιλία θα υπάρξει γλέντι μαζί με τα απαραίτητα για την περίσταση σουβλάκια. Άλλα προεκλογικά γεγονότα δεν υπάρχουν στον ορίζοντα. Κάτι ετοιμάζει για τη Δευτέρα το Κίνημα Αλλαγής Καβάλας.

 

Για την επίσκεψη Μητσοτάκη σε Θράκη και Ανατολική Μακεδονία υπήρξαν χθες ανακοινώσεις: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας την Παρασκευή θα μεταβεί στον Έβρο και στη συνέχεια θα μεταβεί σε Κομοτηνή και Καβάλα. Το Σάββατο θα επισκεφτεί  την πόλη των Σερρών, όπου αναμένεται να παρακολουθήσει την παρέλαση. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Κιλκίς και θα κλείσει την περιοδεία της ημέρας στη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Χαλκιδική.

 

Χθες μίλησε στο ράδιο Πρωινή ο υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Γιάννης Τσεβρεμές. Για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου είπε: « Είναι η ώρα του αγώνα και της μάχης. Είμαστε σε μια δύσκολη καμπή αλλά αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Μόνο με το εθνικό νόμισμα η Ελλάδα θα είναι ανεξάρτητη. Κι επειδή αυτό δεν αρκεί, χρειάζεται επίσης μια σειρά ριζοσπαστικών μέτρων.  Η ΛΑ.Ε. επιδίωξε συνεργασίες σε βαθμό παρεξήγησης».

 

Κι ενώ οι επικεφαλής των δύο βασικών κομμάτων φαίνεται να έρχονται και οι δύο στην Καβάλα, τα πλήθη αγωνιούν για μια άλλη άφιξη και νυχτερινή εμφάνιση. Θα είναι ή δεν θα είναι η Πάολα στο φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα» στην Κεραμωτή; Οι απόψεις και οι πληροφορίες διίστανται. Άλλοι απαντούν θετικά κι άλλοι αρνητικά.

 

Σίγουρη στην Κεραμωτή είναι η εμφάνιση του Αντώνη Ρέμου. Με λίγα λόγια ο τουριστικός προορισμός της επαρχίας Νέστου γίνεται φέτος πολύ πολύ ελκυστικός εξ αιτίας των «αστεριών» που πείσθηκαν να εμφανιστούν στις παραλίες της.

 

Σενάριο (βασικό) νούμερο 1. Μετά τις εθνικές εκλογές (και τη διαφαινόμενη νίκη της ΝΔ) αποκαθιστούν σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις τους οι Μέτιος- Τοψίδης. Νέος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Καβάλας αναλαμβάνει ο Κώστας Αντωνιάδης. Σενάριο (εναλλακτικό) νούμερο 2. Ο Χρήστος Μέτιος συμπράττει με τους άλλους. Νέος χωρικός αντιπεριφερειάρχης αναλαμβάνει ο Κώστας Αντωνιάδης. Έκπληξη (όχι μεγάλη) θα είναι αν αντί για τον κ. Αντωνιάδη, δούμε στην ίδια θέση έναν εκ των Σιμιτσή- Γρανά.

 

Στην προχθεσινή κινητοποίηση των κατοίκων του Παληού τη νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας εκπροσώπησε ο Γιάννης Ιακωβίδης. Μαζί του ήταν ο Ανέστης Δημητριάδης. Ο κ. Ιακωβίδης προορίζεται για θέση αντιδημάρχου. Μιλώντας στους κατοίκους του Παληού κέρδισε τις εντυπώσεις αφού όπως άπαντες παραδέχθηκαν τα είπε πολύ καλά.

 

Τι είπε; Είπε ότι για την επίλυση του προβλήματος θα τηρηθεί η νομιμότητα. Εννοούσε ότι τα «σαμαράκια» αποκλείονται. Αντίθετα κοντά στο σχολείο μπορεί να γίνει υπερυψωμένη διάβαση. Εξετάζεται επίσης η λειτουργία κι άλλου φωτεινού σηματοδότη. Για τον κ. Ιακωβίδη ίδια μέτρα πρέπει να παρθούν στην ευθεία του Περιγιαλίου (πριν το «Ανθή Καραγιάννη») αλλά και στην ευθεία της Καλαμίτσας.

 

Τον Απόστολο Μουμτζάκη οι φίλοι του τον έχουν σίγουρο αντιδήμαρχο, τον γράφουν στο facebook αντιδήμαρχο πολιτισμού και αθλητισμού. Για θέση αντιδημάρχου οδεύει και ο Γιώργος Μιχαηλίδης. Ο οποίος είναι πολύ συχνά στο πλάι του κ. Μουριάδη, όταν αυτός βρίσκεται σε εκδηλώσεις κτλ.

 

Για το δημοτικό ωδείο ακούγεται το όνομα του Κώστα Πεφάνη αλλά ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη.  Σε θέση προέδρου στοχεύει ο Ανέστης Δημητριάδης. Και πολλά άλλα ακόμη. Τα οποία ο Θόδωρος Μουριάδης τα «φρενάρει» αφού προτεραιότητα έχει η συζήτηση με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις.

 

Για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα βρίσκονται μπροστά στην κεντρική πύλη του γυμναστηρίου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» δύο μεγάλα τσουβάλια με άμμο. Κάποιος τα άφησε εκεί μα ξέχασε να τα πάρει. Μάλλον δεν του είναι απαραίτητα. Καλό είναι να ερευνηθεί η εκκρεμότητα ώστε το ζήτημα επιτέλους να λήξει.

 

Στις κολώνες φωτισμού της οδού Ερυθρού Σταυρού τοποθετήθηκαν τα γνωστά μπάνερ, τα οποία διαφημίζουν το φεστιβάλ των Φιλίππων. Παραδοσιακά μια ωραία εικόνα. Μόνο που φέτος τα πράγματα είναι λίγο αλλιώς. Οι αφίσες δεν προβάλουν τον θεσμό, το «Φεστιβάλ Φιλίππων» είναι γραμμένο με πολύ μικρά γράμματα.  Στις κολώνες υπάρχουν κι άλλα προεκλογικά μπάνερ, τα οποία «παρενοχλούν» αυτά της Οδύσσειας.

 

Διαβάστε επίσης