Ξεκινήσαν οι καταδύσεις !

 Ξεκινήσαν οι καταδύσεις !

Τα τελευταία χρόνια , ή αν θέλετε καλύτερα τα τελευταία καλοκαίρια είναι της μόδας και οι καταδύσεις που γίνονται και από ανθρώπους που δεν έχουν καμμία σχέση με το αντικείμενο.

Με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορεί ο καθένας να ζήσει αυτή την εμπειρία θυμίζοντας με μπουκάλες στην πλάτη και αναπνευστήρα στο στόμα το πλήρωμα του θρυλικού Κουστώ.

Ιδιαίτερα στην διάρκεια των διακοπών μας , μας παρέχεται η δυνατότητα αυτή απο ειδικευμένους ανθρώπους που κάνουν καθημερινά τέτοιου είδους αποστολές.

Οι καταδύσεις μπορούν να γίνουν απλά με μία μάσκα και ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα και μπορούν να γίνουν με πλήρη εξοπλισμό.

Καμμία σχέση η μία κατάδυση με την άλλη και σαν εμπειρία αλλά και σαν κόστος.

Την πρώτη μπορεί να την κάνει ο καθένας ενώ η δεύτερη γίνεται υπό την επιβλεψη ειδικευμένων ανθρώπων που γνωρίζουν το αντικείμενο.

Στην δεύτερη περίπτωση “όλα τα λεφτά” είναι η βουτιά που γίνεται ανάποδα με την πλάτη προς την επιφάνεια της θάλασσας και θυμίζει ντοκυμαντέρ με τον ΖΑΚ ΙΒ ΚΟΥΣΤΩ.

 

Την Πέμπτη η ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ήταν να γίνει την Παρασκευή η συγκέντρωση αλλά τελικά θα γίνει την Πέμπτη.

Στις Ευρωεκλογές ήρθε ο Κυριάκος και στις βουλευτικές ο Τσίπρας.

Παράπονο δεν πρέπει να έχουμε κανένα.

 

Καιρός: Η Σαχάρα τσουρουφλίζει την δυτική Ευρώπη!

Πρω­το­φα­νής α­πό το 1947 καύ­σω­νας πλήτ­τει α­πό σή­με­ρα την Ευ­ρώ­πη, με θερ­μο­κρα­σί­ες που μπο­ρεί και να ξε­πε­ρά­σουν τους 40 βαθ­μούς Κελ­σί­ου κα­τά την διάρ­κεια της ε­βδο­μά­δας, φθά­νο­ντας σε νέ­α ρε­κόρ υ­ψη­λών θερ­μο­κρα­σιών.

Το κύ­μα φθά­νει α­πό την Σα­χά­ρα και α­να­γκά­ζει τις αρ­χές να πλη­θαί­νουν τις προ­ει­δο­ποι­ή­σεις προς τον πλη­θυ­σμό, την ώ­ρα που η υ­περ­θέρ­μαν­ση του πλα­νή­τη, που συν­δέ­ε­ται με την εκ­πο­μπή α­ε­ρί­ων που προ­κα­λούν το φαι­νό­με­νο του θερ­μο­κη­πί­ου, το κλι­μα­τι­κό φαι­νό­με­νο α­πει­λεί να ε­πα­να­λη­φθεί, προ­ει­δο­ποιούν οι ε­πι­στή­μο­νες.

“Ο ή­λιος μπο­ρεί να να μην κρυ­φτεί κα­θό­λου, με­γά­λες πο­σό­τη­τες θερ­μού α­έ­ρα μας έρ­χο­νται α­πό την Α­φρι­κή”, σύμ­φω­να με την Ζα­μπί­νε Κρού­γκερ, της γερ­μα­νι­κής με­τε­ω­ρο­λο­γι­κής υ­πη­ρε­σί­ας DWD, η ο­ποί­α θε­ω­ρεί ό­τι το νό­τιο τμή­μα της χώ­ρας θα πλη­γεί πε­ρισ­σό­τε­ρο.

powered by Rubicon Project

Συ­να­γερ­μός 3ου βαθ­μού στην 4βάθ­μια κλί­μα­κα κη­ρύ­χθη­κε στην πε­ριο­χή του Πα­ρι­σιού, κα­θώς η Γαλ­λί­α φο­βά­ται μί­α ε­πα­νά­λη­ψη του καύ­σω­να του 2003, που βα­φτί­στη­κε “φο­νι­κό κα­λο­καί­ρι” και προ­κά­λε­σε τον θά­να­το 15.000 αν­θρώ­πων α­νά­με­σα στις 4 και τις 18 Αυ­γού­στου.

Στη Ι­σπα­νί­α, η με­τε­ω­ρο­λο­γι­κή υ­πη­ρε­σί­α AEMET δη­μο­σί­ευ­σε σή­με­ρα σει­ρά συμ­βου­λών για την α­ντι­με­τώ­πι­ση των ε­πει­σο­δί­ων του καύ­σω­να και ε­πέ­στη­σε τη προ­σο­χή για πο­λύ αυ­ξη­μέ­νο κίν­δυ­νο πυρ­κα­γιών στη Κα­τα­λο­νί­α, την Α­ρα­γο­νί­α, την Να­βά­ρα και την Ε­στρε­μα­δού­ρα. Ό­μως, οι υ­ψη­λό­τε­ρες θερ­μο­κρα­σί­ες α­να­μέ­νο­νται τις ε­πό­με­νες η­μέ­ρες.

Σύμ­φω­να με την AEMET, η θερ­μο­κρα­σί­α μπο­ρεί να ξε­πε­ρά­σει τους 40 βαθ­μούς Κελ­σί­ου σε ο­ρι­σμέ­νες πε­ριο­χές της κε­ντρι­κής Ι­σπα­νί­ας, του νό­του και του νο­τιο­α­να­το­λι­κού τμή­μα­τος της χώ­ρας.

Η Γερ­μα­νί­α εί­ναι πι­θα­νόν να γνω­ρί­σει τις υ­ψη­λό­τε­ρες θερ­μο­κρα­σί­ες της τε­λευ­ταί­ας 70ε­τί­ας. Το ρε­κόρ για τον Ιού­νιο κα­τα­γρά­φη­κε το 1947 με 38,2 βαθ­μούς Κελ­σί­ου στην Φραν­κφούρ­τη.

Στην Αυ­στρί­α, η με­τε­ω­ρο­λο­γι­κή υ­πη­ρε­σί­α ZAMG προ­ει­δο­ποί­η­σε για κίν­δυ­νο σφο­δρών κα­ται­γί­δων, με θερ­μο­κρα­σί­ες που θα σκαρ­φα­λώ­σουν στους 37 βαθ­μούς Κελ­σί­ου.

Το κύ­μα καύ­σω­να θα φθά­σει με το νό­τιο τμή­μα της Σκαν­δι­να­βί­ας α­πό αύ­ριο, με θερ­μο­κρα­σί­ες που θα κυ­μαί­νο­νται στους 30 βαθ­μούς Κελ­σί­ου στην νό­τια Σου­η­δί­α και Δα­νί­α.

Το Η­νω­μέ­νο Βα­σί­λειο α­νη­συ­χεί ε­πί­σης για σφο­δρές κα­ται­γί­δες για τις ο­ποί­ες υ­πάρ­χουν προ­ει­δο­ποι­ή­σεις για την ση­με­ρι­νή και την αυ­ρια­νή η­μέ­ρα.

Μετά από όλα αυτά νομίζω οτι δεν έχουμε δικαίωμα εδώ στην Ελλάδα να μιλάμε και πολύ περισσότερο να γκρινιάζουμε.

Πετυχημένη χαρακτηρίζεται η διαμαρτυρία των κατοίκων του Παληού προχθές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και μαζεύτηκαν στο προαύλιο χώρο της εκκλησία προκειμένου να κλείσουν για λίγα λεπτά τον κεντρικό δρόμο και να ζητήσουν άμεσα μέτρα για τον δρόμο στον οποίο κυρίως λόγω της υψηλής ταχύτητας που αναπτύσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα γίνονται πολλά ατυχήματα.

Παρόντες στο ραντεβού αυτό και εκπρόσωποι της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής αλλά και της νέας που αναλαμβάνει από 1η Σεπτεμβρίου.

Καταλαβαίνουν όλοι ότι υπάρχει θέμα και δεσμεύονται , κυρίως οι καινούργοι, ότι θα κάνουν ότι μπορούν και ότι προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Το καλό είναι ότι ο δρόμος έχει χαρακτηριστεί δρόμος επαρχιακού οδικού δικτύου και ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου Καβάλας.

Αυτό τουλάχιστον είναι ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε τα ίδια με την γέφυρα που κάναμε μήνες ολόκληρους να μάθουμε ποιανού  αρμοδιότητα είναι.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε πάντα το νου σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι και ύποπτοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης