• 26 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η φωτογραφία προέρχεται από τη θαυμάσια παιδική χαρά, η οποία βρίσκεται μπροστά από το κυλικείο του γυμναστηρίου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» (στην Καλαμίτσα).  Όλα αυτά τα χρόνια την προτίμησαν και την προτιμούν οι μικροί. Παρακολουθούν από κοντά το παιχνίδι τους οι μεγάλοι. Λόγω της εντατικής χρήσης της παιδικής χαράς, η περίφραξη άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα. Κάποια από τα οποία φαίνονται στην φωτογραφία. Επειδή πρόκειται για παιδιά, οι αρμόδιοι πρέπει να ενδιαφερθούν εγκαίρως ώστε να προλάβουν τυχόν χειρότερα.

 


 

Βασική προεκλογική εξαγγελία και υπόσχεση της Δήμητρας Τσανάκα το 2014  ήταν η επαναδιοργάνωση μέσω αναβάθμισης του Cosmopolis. Η κ. Δήμαρχος τήρησε αμέσως την υπόσχεση της. Επί των ημερών της έγιναν ωραία Cosmopolis, τα οποία δυστυχώς πάλι οργανώθηκαν με χρήματα του Δήμου.

 

Το «δυστυχώς» αναφέρεται στην έλλειψη χορηγών. Ιδιωτών. Είναι ένα γενικότερο πρόβλημα (μόνο της επαρχίας;) που όπως φαίνεται δεν θα ξεπεράσει κανείς αιρετός. Στην περίπτωση ωστόσο του Cosmopolis λες αμέσως και αυθόρμητα «χαλάλι τα χρήματα». Αρκεί τα ποσά να είναι λογικά.

 

Στη θητεία της η κ. Τσανάκα έκανε και συνεχίζει πολλές εκδηλώσεις. Πάρα πολλές. Αυτό που είχε στο μυαλό της το κατάφερε ειδικά με το Cosmopolis. Το οποίο δεν το επανέφερε απλώς, πέτυχε να το «ζωντανέψει» και αυτήν την φορά να το καθιερώσει πραγματικά. Με όσα μεσολάβησαν τα προηγούμενα Καλοκαίρια, είμαστε σίγουροι ότι το φεστιβάλ δεν κινδυνεύει πλέον.

 

Εφαρμόζονται από χθες 1η Ιουλίου οι νέοι κώδικες (ποινικός και κώδικας ποινικής δικονομίας). Μια από τις αλλαγές που επιφέρουν έχει σχέση με την φυλάκιση των κατηγορούμενων ή και καταδικασθέντων. Θα μπαίνεις στη φυλακή πιο δύσκολα, θα βγαίνεις πιο εύκολα.

 

Η αλλαγή προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση οφείλεται- μεταξύ άλλων- στο ότι τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας έχουν «φρακάρει» και δεν χωρούν άλλους. Επί σειρά πολλών ετών υπήρξε μια συγκεκριμένη αδυναμία κατασκευής νέων, σύγχρονων και μεγάλων καταστημάτων.

 

Κατόπιν τούτου κρατούμενοι μένουν εβδομάδες ή και μήνες σε κρατητήρια που μόνο προσωρινά μπορούσαν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες περιπτώσεις. Στις δε φυλακές της χώρας, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Θα την λέγαμε (επιεικώς) αφόρητη!

 

Έχοντας κατά του και αυτό το δεδομένο η νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής , άλλαξε τους κώδικες με τέτοιον τρόπο ώστε εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων τα πράγματα να μην γίνουν χειρότερα. Αρκούν τα υφιστάμενα χάλια. Κι όποιος αμφιβάλλει, ας ψάξει να μάθει για τις φυλακές Νικηφόρου της Δράμας. Έργο που εδώ και πολλά χρόνια δεν λέει να τελειώσει ώστε να λειτουργήσει.

 

Ο πολιτιστικός – συνοικιακός σύλλογος της Χωράφας όρισε τις ημερομηνίες της Καλοκαιρινής και καθιερωμένης του εκδήλωσης «Δάσος και Περιβάλλον». Αυτή θα γίνει στην ίδια συνοικία το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα Ιούλιου. Το περιεχόμενο της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

 

Επειδή οι διακοπές νερού συνεχίζονται κι είναι ασταμάτητες στο χωριό Φίλιπποι, κάτοικοι αποφάσισαν να δράσουν όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά. Συντάσσουν επιστολή με το ιστορικό του προβλήματος, την οποία θα στείλουν τόσο στην Εισαγγελία Καβάλας όσο και στο Συνήγορο του Πολίτη.

 

Λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών, ο Μακάριος Λαζαρίδης ετοιμάζει στον Γαλαξία την κεντρική πολιτική του εκδήλωση και ομιλία. Αποφάσισε να μην την πραγματοποιήσει στο συνήθη τόπο (αίθουσες πρώτου ορόφου) αλλά να ανέβει στο «ρουφ γκάρντεν». Εκεί όντως θα υπάρχει περισσότερη δροσιά.

 

Η προερχόμενη από τη Νέα Καρβάλη κ. Αναστασία Ιωσηφίδου δεν ξέχασε χθες να μνημονεύσει το «πάντρεμα» του Cosmopolis με το «Ήλιος και Πέτρα». Το βράδυ της 20ης Ιουλίου το φεστιβάλ Cosmopolis θα κάνει εκδήλωση στο Ακόντισμα, συνεχίζοντας τη συνεργασία με τη Στέγη Πολιτισμού της Νέας Καρβάλης.

 

Η συνεργασία και συμπόρευση του ΜεΡΑ 25 με τον συμπολίτη Μιχάλη Μακαρίου (υποψήφιος βουλευτής) είχε καλά αποτελέσματα για το κόμμα Βαρουφάκη. Ο κ. Μακαρίου διέθεσε ένα περίπτερο, το οποίο λειτουργεί ως εκλογικό κέντρο του κόμματος στην κεντρική πλατεία.

 

Με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων στην Καβάλα την Παρασκευή, μας επισκέφθηκε μία ακόμη φορά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Για την επίσκεψη του ρόλο έπαιξε η παρουσία στις εκδηλώσεις του κ. Μητσοτάκη. Τον κ. Τοψίδη συνόδευαν υποψήφιοι του, από την Π.Ε. Καβάλας.

 

Σήμερα επιστρέφει στην Καβάλα από τη Ρόδο η ποδοσφαιρική ομάδα του δικηγορικού συλλόγου. Μετά τη συντριβή από την ομάδα του συλλόγου της Ηλείας με 7-1, η ομάδα είχε δύο ακόμη ήττες με πιο αξιοπρεπή σκορ. Τρεις φορές «είδε» τα δίχτυα των αντιπάλων αλλά όταν βάζεις τρία γκολ και δέχεσαι 14, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Η προσπάθεια παρά ταύτα συνεχίζεται.

 

Μεταξύ τους οι 6 υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Αυτό το διάστημα ο ένας αναφέρεται στις συμμαχίες του άλλου. Η ΝΟΔΕ αδυνατεί να επηρεάσει καταλυτικά την όλη ατμόσφαιρα. Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Κι όμως, το μεταξύ τους χάσμα μπορεί να περιοριστεί. Αρκεί να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν μαζί την κριτική που τους κάνει από χθες η Τάνια Ελευθεριάδου. Μήπως τελικά καταφέρει να τους ενώσει η Τάνια;

Διαβάστε επίσης