• 26 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Τη Δευτέρα το πρωί άρχισε στους χώρους του 15ου δημοτικού σχολείου (κοντά στην οδό Ομονοίας) το πρόγραμμα Καλοκαιρινής απασχόλησης 100 περίπου παιδιών, οικογενειών της Καβάλας. Ο πρόεδρος του νομικού προσώπου «Αλληλεγγύη» Δημοσθένης Τουλκίδης ήταν εκεί. Έτσι για την ιστορία και την ανάμνηση, φωτογραφήθηκε με το προσωπικό που δύο μήνες θα εργαστεί για τον ίδιο λόγο.

 

Την Τρίτη το πρωί φιλοξενούμενοι της Καβάλας από την Τουρκία ξεναγήθηκαν στην πόλη. Κοντά τους ήταν ο συνεργάτης της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια κ. Κομνηνός Απότας. Στη φωτογραφία ενώ τους μιλά για την ιστορία του κτιρίου του δημαρχείου, συμπληρώνοντας με τα ιστορικά στοιχεία του κτιρίου της Μεγάλης Λέσχης.

 


 

Απαλλαγμένη από το οποιοδήποτε άγχος, η Δήμητρα Τσανάκα «φορτσάρει» υπέρ μιας διοργάνωσης που βρίσκει αντίθετους όλους τους φορείς της αγοράς. Παίζει σίγουρα ρόλο ότι η Δήμαρχος σε λίγο καιρό αποχωρεί από τη θέση της. Εξ αυτού του λόγου μάλλον αδικεί ισχυρισμούς κι επιχειρήματα που έχουν βάση. Κι αντί να διορθώσει το «στραβό», το ενθαρρύνει. Κάπως έτσι αυτό «στραβώνει» κάθε μέρα περισσότερο.

 

Πόσο τυχαίο είναι άραγε που αυθαίρετα ο επιχειρηματίας εμφανίζει στις αφίσες το Δήμο Καβάλας να έχει υπό την αιγίδα του το γεγονός; Η αντίδραση του Δήμου Καβάλας υπήρξε χθες, με καθυστέρηση πολλών ημερών. Όλα αυτά μεγαλώνουν τα προβλήματα. Τα οποία ενώ μπορούσαν να λυθούν με διάλογο, αυτός δεν έγινε. Κι όταν δεν γίνεται διάλογος, γίνεται «πόλεμος».

 

Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια διοργάνωση του «φέρνει» κόσμο; Κανείς. Αυτή κατά τα άλλα πρέπει να γίνεται με ξεκάθαρους όρους. Δίκαιους. Σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς. Κι ενώ ο Δήμος Καβάλας σε άλλες περιπτώσεις ήταν και αυστηρός και δίκαιος, στην προκειμένη περίπτωση «μαλάκωσε» απότομα. Δημιουργούνται σοβαρές παρεξηγήσεις, οι οποίες αδικούν τα πρόσωπα. Αν αυτά ήταν πιο προσεκτικά όταν έπρεπε, θα είχαμε γλιτώσει το συγκεκριμένο σήριαλ.

 

Το Park Food Festival ήταν και μια ευκαιρία οι εμπλεκόμενες δημοτικές παρατάξεις να αποδείξουν ότι κατανοούν το πνεύμα του Κλεισθένη. Δεν τόλμησαν. Δεν συνεργάστηκαν. Μήνυμα κακό για αυτά που έρχονται, τα οποία θα είναι σαφώς δυσκολότερα.

 

Το άλλο μεγάλο λάθος της διοίκησης αφορά τις προσκλήσεις του φεστιβάλ των Φιλίππων. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε πρόσκληση ακόμη και για την κουτσή Μαρία… Φέτος αυτές περιορίζονται δραστικά. Θα πρέπει να γνωρίζουν στο Δημαρχείο ότι εκτός από τις αποφάσεις των άκρων υπάρχει κάτι ακόμη. Μια ενδιάμεση πορεία, η οποία είναι λογική και δεν δημιουργεί παράπονα. Πάλι παίζει ρόλο σε αυτό που σκέπτονται να κάνουν, το αποτέλεσμα των εκλογών και η επικείμενη αποχώρηση τους από τη διοίκηση του Δήμου.

 

Εκτός από τους συνεργάτες και φίλους του Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην τελετή εγκατάστασης του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν και η πολιτευτής της τοπικής ΝΔ κ. Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου. Η παρουσία της την Τρίτη το μεσημέρι στην Αθήνα ήταν (για όσους την είδαν και την αναγνώρισαν) μια μικρή έκπληξη.

 

Από τα καλά της θέσης του Νίκου Παναγιωτόπουλου το γραφείο τύπου του Υπουργείου, το οποίο θα προβάλει όλη του τη δραστηριότητα. Χθες ας πούμε υπήρξε δελτίο με τη δήλωση του, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου: « Έχει εξαιρετικό βάρος ευθύνης το αξίωμα, αλλά από την άλλη θα αποδειχθεί αν είμαστε για τα δύσκολα. Εγώ νομίζω πως είμαστε για τα δύσκολα. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι να εργαστούμε για να διατηρηθεί, όπως είπα χθες, και να επαυξηθεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Γι’ αυτό θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με την ηγεσία και το σύνολο του εξαιρετικού έμψυχου υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήδη, από τώρα, καταβάλλουμε τις μεγάλες προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλουμε σαν στρατιώτες».

 

Στην ομιλία του Γιώργου Καλαντζή πριν μια περίπου εβδομάδα στον Γαλαξία ήταν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας. Η παρουσία του κ. Δέμπα στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής δείχνει ότι οι μεταξύ τους σχέσεις αποκαταστάθηκαν.

 

Η νέα Κυβέρνηση πρόκειται να χειριστεί και την υπόθεση του δικτύου οικιακού φυσικού αερίου στις πρωτεύουσες των Νομών της ΑΜΘ. Στο θέμα εμπλέκεται και η Περιφέρεια ΑΜΘ. Όλα αυτά καλό είναι να τα έχουμε στο μυαλό μας καθώς το ΤΕΕ ΑΜ έχει αναφερθεί σε αδικία εις βάρος της Καβάλας. Αυτή, ως προς το μήκος του δικτύου στην πόλη μας, δεν θα πρέπει να διορθωθεί;

 

Ουρά κάνουν οι αστυνομικοί που θέλουν να αποσπαστούν στα γραφεία των νέων βουλευτών. Περιζήτητη, από τους αστυνομικούς, και η ΕΥΠ Καβάλας. Ένας ένας παιδιά, μην σπρώχνεστε. Οι δυνατότητες ειδικά των βουλευτών είναι περιορισμένες.

 

Περνάει ο καιρός και η ΕΤΑΔ δεν κάνει απολύτως τίποτα για την Καλαμίτσα. Έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις στο νέο Δήμαρχο. Όπως ψεύτικες ήταν οι υποσχέσεις των εκπροσώπων της στους (προηγούμενους) βουλευτές, στη Δήμαρχο και στην κ. Δρακονάκη. Η απερχόμενη διοίκηση της ΕΤΑΔ διακρίνεται για το ότι δεν ήταν καθόλου μα καθόλου αξιόπιστη. Περιμένουμε πως και πως τους αντικαταστάτες της.

 

Ανάρτηση της προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, κ. Κατερίνας Πετράκι: «Στο καλό και να μας γράφεις τσογλάνι» έγραψε αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Όποιο κι αν είναι το «τσογλάνι», ο χαρακτηρισμός είναι απαράδεκτος.

 

Για τον Αύγουστο μετατέθηκε η ολοκλήρωση του έργου στο Βερούλειο δημοτικό στάδιο. Αυτό δήλωσε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου. Ο κ. Φιλόσογλου διατύπωσε παράπονα για το ΔΕΔΔΗΕ που δεν δέχθηκε να σουλουπωθεί με την ευκαιρία το διπλανό του γηπέδου ακίνητο του. Σύμφωνα με τον κ. Φιλόσογλου, προτάθηκε να γίνει με δημοτικά έξοδα ένα μικρό «λίφτινκ» του σπιτιού που «ακουμπά» στη δυτική πλευρά των εγκαταστάσεων του γηπέδου.

 

«Οι αφίσες των κομμάτων είναι πανέμορφες» είπε ο Χρήστος Ποτόλιας όταν του θύμισαν ότι σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται αυτού του είδους η προεκλογική δραστηριότητα. Τώρα που πέρασαν οι εκλογές μήπως όσοι έβαλαν τις … πανέμορφες αφίσες πρέπει οι ίδιοι να τις αποσύρουν;

 

Η κακοκαιρία χθες το βράδυ ήταν η αιτία να πέσει δέντρο σε οδό των Ποταμουδίων. Αν και ξημερώματα, η Πυροσβεστική άνοιξε το δρόμο που εξ αυτού του λόγου έκλεισε. Στη συνέχεια ανέλαβαν να κάνουν όλα όσα ήταν απαραίτητα εκπρόσωποι του Δήμου.

 

Οι εργασίες του ανάδοχου του δημοτικού έργου στο 12ο δημοτικό σχολείο επεκτάθηκαν και έφθασαν στην αυλή των κτιρίων. Αυτή ξηλώνεται αφού σύμφωνα με την μελέτη του έργου θα γίνει από την αρχή, θα είναι πιο όμορφη και πιο λειτουργική.

 

Ακούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας θέλει να κρατήσει τους χώρους που τα τελευταία χρησιμοποιεί στο κτίριο του ΟΛΚ, στην οδό Ε. Αντίστασης. «Κυκλοφορεί» ταυτόχρονα ότι η βουλευτής Τάνια Ελευθεριάδου σκέπτεται να εγκαταστήσει το βουλευτικό της γραφείο στον επαγγελματικό της χώρο.

 

Χθες ο Κώστας Μορφίδης έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Καβάλας» και μεταξύ των άλλων είπε: «Σ’ αυτήν την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο προέκυψε η ανάγκη οργάνωσης πάρα πολλών πολιτών, που θέλουν να μπουν στο κόμμα. Το εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας ήθελε λίγο περισσότερο χρόνο για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Τώρα, σιγά-σιγά, θα χτίσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

 

Κάτι παρόμοιο δήλωσε χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό των Αθηνών ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός: Μονόδρομο θεωρεί τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Κρεμαστινός. «Τσίπρας και Γεννηματά θα έπρεπε να συνομιλήσουν. Αν το έκαναν ήδη, μπορεί να ήταν και κυβέρνηση» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 , ο πρώην βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος δεν κατόρθωσε να εκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές και μίλησε είτε για συνεργασία με κοινή γραμμή πλεύσης, είτε και για ένωση των δύο κομμάτων.

 

Τόνισε δε, ότι την πρωτοβουλία κινήσεων προς αυτή την κατεύθυνση την έχει πάντα ο μεγαλύτερος σχηματισμός, σε αυτή την περίπτωση δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που λέμε δημοκρατική παράταξη έχει ένα ποσοστό πάνω από 40%» είπε ο πρώην βουλευτής, προσθέτοντας τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και επανέλαβε τη θέση του ότι τα όμορα κόμματα θα έπρεπε τουλάχιστον να συζητούν, ενώ τάχθηκε κατά της μεταγραφής στελεχών από το ένα κόμμα στο άλλο γιατί όπως είπε αυτό δημιουργεί αποστάσεις και δυσχεραίνει το κλίμα.

 

Διαβάστε επίσης