• 28 Μαρτίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Καιρό τώρα το βασικό επιχείρημα της διοίκησης του Δήμου είναι το ίδιο. Δεν υπάρχει προσωπικό, επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους. Σε κάθε μικρή ή μεγάλη ευκαιρία. Πάνω που αρχίσαμε να τους πιστεύουμε, άρχισε το Cosmopolis. Για τις ανάγκες του «επιστρατεύτηκε» προσωπικό και προσωπικό. Όπως και χθες. Στην κεντρική οδό της Παναγίας εργάζονταν ταυτόχρονα περισσότεροι από 20 δημοτικοί υπάλληλοι. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι εκεί που πρέπει κι όταν υπάρχει σοβαρός λόγος (συνήθως εκδηλώσεων) προσωπικό υπάρχει.

Προσωπικό δεν υπάρχει σταθερά στην καθαριότητα. Αλλά αν γίνει η επιστράτευση που συνηθίζεται στις εκδηλώσεις, μάλλον θα βρεθεί. Μια τέτοια γενική δημοτική επιστράτευση χρειάζεται η πόλη. Προκειμένου να βγουν για μια εβδομάδα πολλά συνεργεία και φορτηγά στους δρόμους. Να μαζέψουν τα σκουπίδια, τα μπάζα,  τα χόρτα που κάποιοι πολίτες έκοψαν και άφησαν στην άκρη του δρόμου.  Ορισμένες φορές ακόμη και η έλλειψη προσωπικού αντιμετωπίζεται. Αρκεί να υπάρχει οργάνωση. Συντονισμός. Τότε προκύπτει κάτι καλύτερο όσον αφορά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 


 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε χθες το μεσημέρι στη Βουλή, στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης. Ήταν αδύνατο να προλάβουν να μιλήσουν οι νέοι βουλευτές Καβάλας Λαζαρίδης- Ελευθεριάδου ενώ δεν προβλέπονταν να μιλήσει κι ο Γιάννης Πασχαλίδης. Που κι αυτός κατά κάποιο τρόπο υπολογίζεται ως νέος βουλευτής.

 

Χθες το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι η κ. Τάνια Ελευθεριάδου ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Οικονομικών. Περιμένουμε νέα για τη συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής των Μακάριου Λαζαρίδη και Γιάννη Πασχαλίδη. Θα είναι σε μία από τις επιτροπές σίγουρα.

 

Στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων μίλησε ο βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης κ. Κωνσταντίνος Μπούμπας. Θυμήθηκε το έργο του ΤΑΡ για το οποίο είπε: « Η πρότασή μας είναι να δοθούν τέλη διέλευσης από τον αγωγό ΤΑΡ σε κάθε δήμο ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχει διέλευση ο αγωγός. Τέλος η κοροϊδία».  Ο κ. Μπούμπας μάλλον έχει χάσει επεισόδια του σήριαλ…

 

Δύο κείμενα αναγνωστών της Πρωϊνής. Το πρώτο αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση που ισχύει από τις 15 Ιουλίου: «Ο καινούριος Δήμαρχος πρέπει να σκεφτεί και τους εργαζόμενους στο κέντρο της Καβάλας και εμάς τους χαμηλόμισθους 4ωρους με μισθούς των 250 και 350 ευρώ αλλά και όλους όσους βγάζουν ένα μεροκάματο και θα πρέπει να πληρώνουν κι από πάνω πάρκινγκ. Και για όσους θα πουν να παίρνουμε αστικό να θυμίσω ότι η μηνιαία κάρτα κοστίζει 55 ευρώ».

 

Το δεύτερο κείμενο αφορά το πεζοδρόμιο παράλληλα με τον τοίχο του Ασημακοπούλου, για το οποίο γράφαμε χθες ότι είναι γεμάτο εμπόδια (χόρτα και κλαδιά δέντρων): « Για να περάσει κάποιος από εκεί (και περνάνε δεκάδες άτομα καθημερινά), πρέπει να βγει 2 μέτρα μέσα στο δρόμο, την στιγμή που περνάνε τρέχοντας πολλά αυτοκίνητα. Το ότι δεν έχει γίνει ακόμη ατύχημα, είναι περίεργο. Η δε αρμοδιότητα να κοπούν τα κλαδιά είναι του Στρατού. Ας καταλάβει κάποιος ότι επικινδυνότητα δεν υπάρχει μόνο στο Παληό (το οποίο μονοπωλεί το ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό)».

 

Στο πλαίσιο συνέντευξης του στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο Θόδωρος Τζατζάρης (πρόεδρος του δημοτικού ωδείου και δημοτικός σύμβουλος) ρωτήθηκε γιατί δεν ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές που έγιναν Μάη και Ιούνη. Απάντησε «Ήταν ωραίο το ταξίδι αλλά το ξεκίνησα αργά. Δεν ήμουν υποψήφιος εκ νέου γιατί θεώρησα σκόπιμο να δώσω τη θέση μου σε νεότερο Καβαλιώτη». Σημειώνουμε ότι ο κ. Τζατζάρης δεν είναι ούτε ο μεγαλύτερος εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος αλλά κι αν ήταν υποψήφιος και εκλέγονταν πάλι δεν θα ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

 

Παράπονα από τον πρώην Δήμο των Ελευθερών. Ο δρόμος ανάμεσα σε Νέα Ηρακλείτσα και Νέα Πέραμο έχει πολλά φώτα αλλά τα περισσότερα δεν λειτουργούν. Όσοι λοιπόν βαδίζουν από το ένα χωριό  στο άλλο (στην άκρη ενός δρόμου με μεγάλη κυκλοφορία)χρειάζεται να χρησιμοποιούν ως φακούς τα κινητά τους τηλέφωνα. «Είναι αρμοδιότητα της Π.Ε. Καβάλας» σχολίασε για τα φώτα που δεν ανάβουν ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου κ. Τάσος Μεταξάς.

 

Τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης της Πυροσβεστικής για την φωτιά του Σαββάτου στη Σκάλα του Πρίνου επιβεβαιώνουν την αρχική υποψία σύμφωνα με την οποία όλα ξεκίνησαν από τα απορρίμματα της βάλτας. Η περιοχή- λένε οι ντόπιοι- έγινε ένας άτυπος σκουπιδότοπος. Ένας ακόμη στο Νομό μας.

 

Η διευθύντρια του Λυκείου Θάσου κ. Αρετή Κώτση μπήκε στο χορό της τοπικής ΝΔ και επιμένει να συνεχίζει να χορεύει. Έχει πάθει κι έχει μάθει αλλά όπως ακούμε επιμένει. Εξ αυτού του λόγου παραμένει στο προσκήνιο ενώ στα σχέδια της είναι να εγκατασταθεί μόνιμα στην Καβάλα και να εργάζεται εδώ και όχι στη Θάσο.

 

Ο νέος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης δεν συμπαθεί καθόλου την επίσημη ενδυμασία και δη το κουστούμι. Είναι κάτι που ήδη το καταλαβαίνουμε, όπως φαίνεται θα το αντιληφθούμε καλύτερα από την 1η Σεπτέμβρη και μετά. Σε κάθε εμφάνιση του είναι ντυμένος πολύ απλά. Όπως άλλωστε κάνει κι ο περισσότερος κόσμος.

 

Το προσεχές Σαββατοκύριακο ετοιμάζεται πανηγύρι μετά εκδηλώσεων και στο Δάτο. Οι εκδηλώσεις στο Δάτο έχουν αφορμή την γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα. Θυμίζουμε ότι διήμερες εκδηλώσεις στο τέλος της εβδομάδας έχει και ο σύλλογος της Χωράφας ενώ η αντίστοιχη εκδήλωση του συλλόγου Κηπούπολης Καλαμίτσας θα γίνει μια από τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου. Την Κυριακή υπάρχει εθελοντική αιμοδοσία στη Νέα Καρβάλη από τον τοπικό σύλλογο. Θα γίνει στην αίθουσα της Στέγης Πολιτισμού.

 

Κλειστή ήταν χθες στην 1.30 το μεσημέρι η κεντρική είσοδος του λιμανιού. Κλειστή και κλειδωμένη. Την απόφαση έλαβε το λιμεναρχείο προκειμένου μέσα στο λιμάνι να μπουν μόνο όσα αυτοκίνητα μπορούσε να μεταφέρει ο Νικητής. Μας εξήγησαν ότι αυτό γίνεται σκόπιμα ώστε να μην υπάρχουν αυτοί που τελικά δεν ταξιδεύουν (λόγω μικρής χωρητικότητας του συγκεκριμένου φέρι μποτ) και στη συνέχεια διαμαρτύρονται επειδή θα πρέπει να περιμένουν το επόμενο δρομολόγιο.

 

Το κατάστημα του Κωτσόβολου μεγαλώνει εντός του Εμπορικού Κέντρου. Κάνει λειτουργικό για τις πωλήσεις προϊόντων και τον χώρο που ως τώρα είχε για αποθήκη. Στην οδό Ομονοίας ετοιμάζεται να λειτουργήσει –πρώτη φορά στην τοπική αγορά- αρτοζαχαροπλαστείο της γνωστής εταιρίας Γατίδη.

 

Μετά από πολλές συνεχόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, η χθεσινή δεν είχε θέμα ημερήσιας διάταξης δαπάνες προσεχών εκδηλώσεων.  Περίεργο; Πραγματικά περίεργο. Είδηση! Ρόλο παίζει ότι τον Αύγουστο οι εκδηλώσεις γενικά μειώνονται όπως επίσης και ότι για αρκετές από αυτές που θα γίνουν υπάρχει ήδη απόφαση έγκρισης.

 

Συνεχίζεται απτόητο το τόσο ενοχλητικό έργο των οπτικών ινών. Προκαλεί αναστάτωση στο κέντρο της πόλης κι εξελίσσεται αργά μα σταθερά. Σειρά τώρα έχει η οδός Κ. Παλαιολόγου όπως και η οδός Φ. Εταιρίας. Επειδή τα χαντάκια ανοίγονται στην άκρη κάθε δρόμου, όπου αυτό εκτελείται εξουδετερώνονται θέσεις στάθμευσης. Θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.  Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα…

 

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ «Πλάϊ στο Κύμα» ανακοινώνουν συνεργασία τους με το ΚΤΕΛ. Η συνεργασία αφορά τα βράδια των τριών συναυλιών στην Κεραμωτή. Η ανακοίνωση τους αναφέρει : «Ο Δήμος Νέστου και η Nόta Théâtrale σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Καβάλας είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν ότι για το 3ήμερο φεστιβάλ ΠΛΑΙ ΣΤΟ ΚΥΜΑ 26-27-28 Ιουλίου θα παρέχεται η δυνατότητα σε όσους έχουν ήδη αγοράσει το εισιτήριό τους, να μετακινηθούν ΔΩΡΕΑΝ με 2 λεωφορεία ανά μέρα που θα εκτελούν το δρομολόγιο Χρυσούπολη-Κεραμωτή με επιστροφή !Για τους υπόλοιπους, η τιμή μετακίνησης με επιστροφή ανέρχεται (με έκπτωση) στα 3 ευρώ!Από Καβάλα προς Κεραμωτή με επιστροφή μετά το τέλος της κάθε συναυλίας η μετακίνηση θα γίνεται κανονικά και η τιμή μετακίνησης (με έκπτωση) για όλους ανέρχεται στα 8 ευρώ».

 

Ο Στάθης Εριφυλλίδης ισχυρίζεται ότι ουδέποτε προσκλήθηκε στην εκδήλωση του Δήμου Καβάλας για τα 20 χρόνια αδελφοποίησης με τη Νυρεμβέργη. Είναι κατηγορηματικός στο ότι δεν έλαβε πρόσκληση ποτέ.  Οι διοργανωτές της εκδήλωσης επιμένουν για το αντίθετο. Ο πρώην Δήμαρχος θεώρησε σωστό να γνωστοποιήσει το ότι δεν προσκλήθηκε επειδή σε χθεσινό σχόλιο αναφερθήκαμε στην απουσία του την περασμένη Τετάρτη από το γεγονός που έγινε στο μουσείο.

 

Διαβάστε επίσης