Το καλοκαίρι στα FORTE του !!!

 Το καλοκαίρι στα FORTE του !!!

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν από αυτά τα Σαββατοκύριακα που η κίνηση του καλοκαιριού είναι στα FORTE της.

Παντού κόσμος , παντού τουρίστες.

Εντός και εκτός θαλάσσης στους δρόμους , πεζοί , στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.

Ο Ιούλιος μετά τις 15 πάτησε γκάζι και έδωσε τις πληρότητες που όλοι θέλουμε να έχουμε κατά την διάρκεια της θερινής σαιζόν.

Τα GPS δουλεύουν στο φουλ και οδηγούν τους τουρίστες στα καταλύματα και στα σπίτια που έχουν κλείσει μέσω Booking και Air bnb.

Έχει ξεκινήσει η περίοδος που όλοι θέλουν διακοπές , τις ψάχνουν , τις προετοιμάζουν και όταν έρθει η ώρα απογειώνονται κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.

Καλό καλοκαίρι λοιπόν , καλές διακοπές και τα μάτια σας 54 !

 

Όσο αφορά την προσέγγιση της Θάσου αυτή γίνεται κυρίως από το λιμάνι της Κεραμωτής αφού τα δρομολόγια από το λιμάνι της Καβάλας προς τον Πρίνο είναι ελάχιστα ακόμα και τώρα που η κίνηση έχει πιάσει κόκκινο.

Σε μερικά χρόνια αυτό το δρομολόγιο από το λιμάνι της Καβάλας για Πρίνο και αντίστροφα  θα καταργηθεί εντελώς αφού η απαξίωση του από όλους μας οδηγεί αργά αλλά σταθερά σε αυτό το αποτέλεσμα.

Όποιος θέλει να ταξιδέψει στην Θάσο πάει Κεραμωτή και από την Κεραμωτή το λιμάνι του Λιμένα είναι όχι 35 αλλά 45 λεπτά και κάτι ψιλά.

Οι εταιρίες παρά το γεγονός ότι έχουν αντικαταστήσει τα πλοία του στόλου με καινούργια παρόλα αυτά  ο χρόνος για να περάσεις απέναντι είναι μεγαλύτερος από ότι πρίν απο δέκα χρόνια γιατί οι μηχανές φαίνεται ότι δουλεύουν στο ρελαντί.

Εμείς αντί να πατάμε γκάζι πατάμε φρένο για να να κάνουμε οικονομία στα καύσιμα  και σε λίγο καιρό ο χρόνος για να περάσεις από την Κεραμωτή στον Λιμένα θα είναι ο ίδιος αν το έπαιρνες από την Καβάλα που κάνει μία ώρα και ένα τέταρτο.

Την ώρα το δρομολόγιο από Κεραμωτή την πλησιάζει και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί τρόπος να καλυφθεί και αυτό το επιπλέον τέταρτο σε σχέση με το δρομολόγιο από Καβάλα.

 

Τελείωσε και το Cosmopolis  με την πρόεδρο Αναστασία Ιωσηφίδου να υπόσχεται του χρόνου το Φερστιβάλ να έχει διάρκεια 1 μήνα.

Γίνεται 1 μήνα ; Για να το λέει θα γίνεται.

Λέτε να το βαρεθούμε ; Δύσκολα !

Ας το επιχειρήσουμε και θα δούμε πως θα πάει.

Αν πάει θα το καθιερώσουμε και αν δεν πάει θα το επαναφέρουμε στο τριήμερο.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας γιατί οι καιροί αν και καλοκαιρινοί παραμένουν δύσκολοι και ύποπτοι.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης