μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Επίσημη ανακοίνωση δεν έγινε, μάλλον αυτή θα υπάρξει σήμερα. Αύριο λοιπόν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα περιοδεύσει στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Αρχικά θα επισκεφθεί την έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη. Στη συνέχεια θα βρεθεί στην έδρα της ΧΧ Μεραρχίας, στο στρατόπεδο του Αγίου Λουκά. Ας μη ξεχνάμε ότι αύριο το απόγευμα γίνεται στην πόλη μας εκδήλωση με τη στρατιωτική μπάντα του Δ’ Σώματος Στρατού. Δεν αποκλείεται ο Υπουργός να την παρακολουθήσει.

Χθες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δέχθηκε στο Υπουργείο τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ (φωτογραφία): Τη σημασία του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, σε συνδυασμό με το αγαθό της ασφάλειας και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος συζήτησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη. Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ πριν λίγες μέρες είχε συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητήσουν θέματα ασφάλειας και επιτήρησης. Σήμερα, και αφού μετέβη στο Υπουργείο, συνάντησε τον ΥΕΘΑ και συνομίλησαν για θέματα εθνικής ασφάλειας. Αναλυτικά η Ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 

Στην οδό Εγνατίας στον Βύρωνα (αρκετά κοντά στο κτίριο του 2ου Γυμνασίου) βρίσκεται ο μεγάλος όγκος ξερών κλαδιών και χόρτων ο οποίος φαίνεται στην φωτογραφία. Ένα διαφορετικό και ενοχλητικό «βουνό» από χόρτα, εντελώς ξερά. Πρέπει να είναι εκεί εβδομάδες. Κι αν δεν ήταν όλα εξ αρχής, στην πορεία μαζεύτηκαν κι έγιναν πάρα πολλά. Για ένα σωρό λόγους αυτά που βλέπουν κάθε μέρα οι περίοικοι και οι περαστικοί πρέπει να τα πληροφορηθούν και οι αρμόδιοι. Ώστε να πράξουν αυτό που δεν έκαναν τόσο καιρό.

 


 

Για καλλιτεχνικούς και μόνο λόγους ήταν την Τρίτη στην Καβάλα ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Βρέθηκε στο Καρνάγιο όπου παρακολούθησε τη θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ. Έκατσε δίπλα στον Κωστή Σιμιτσή. Περισσότερες λεπτομέρειες της επικείμενης μεταξύ τους συνεργασίας θα ανακοινωθούν επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα. Ας κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή.

 

Η θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ (με τον Άρη Λεμπεσόπουλο) κερδίζει συνεχώς θετικά σχόλια αφού αρέσει πολύ σε όσους την είδαν. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος οι παραστάσεις να αυξηθούν. Ήταν μόνο 3, τελείωσαν χθες βράδυ. Η παράσταση θα επανέλθει με την πρώτη ευκαιρία έστω κι αν αυτή δοθεί τελικά του χρόνου το Καλοκαίρι. Αξίζει να την περιμένουμε ως τότε.

 

Όλα όσα έγιναν στο Καρνάγιο τις προηγούμενες ημέρες (για την ακρίβεια βραδιές)  ήταν μια ακόμη δικαίωση της δουλειάς του Θόδωρου Γκόνη. Τον οποίο κάποιοι ειρωνεύτηκαν, αμφισβήτησαν, ζήτησαν επίμονα ακόμη και την αντικατάσταση του. Ευτυχώς η κ. Τσανάκα δεν τους άκουσε κι ας (της) φώναζαν πολύ δυνατά. Η απάντηση Γκόνη δόθηκε επί σκηνής. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν θα γίνει κριτική, ούτε ότι ο κ. Γκόνης θα είναι «αιώνια» στο ΔΗΠΕΘΕ. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο.

 

Πριν την 1η Σεπτέμβρη θα συναντηθούν τα μέλη της ομάδας Ξουλόγη. Εν όψει της νέας δημαρχιακής περιόδου θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν το νέο επικεφαλής της παράταξης. Θυμίζουμε ότι ο κ. Ξουλόγης έχει παραιτηθεί, ουσιαστικά έχει αποσυρθεί από τα κοινά. Οι εκλεγμένοι με το συνδυασμό του δημοτικοί σύμβουλοι συνεχίζουν.

 

Από την 1η Σεπτέμβρη και μετά θα πρέπει να περιμένουμε νέα από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τότε διακοπές και στάση αναμονής. Αρχές Σεπτέμβρη λέγεται ότι θα εγκατασταθεί σε γραφείο πλησίον αυτού της Νομαρχιακής η βουλευτής του κόμματος κ. Τάνια Ελευθεριάδου. Από σήμερα η κ. Ελευθεριάδου είναι στην Αθήνα για νέο κύκλο κοινοβουλευτικών της υποχρεώσεων.

 

Τον Δημήτρη Τσαλικάκη προτείνει η Κυβέρνηση για τη θέση του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης. Στην αρμοδιότητα της οποίας είναι τόσο το ΓΝ Καβάλας όσο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού. Ο κ. Τσαλικάκης γνωρίζει τη θέση αφού και σήμερα είναι αναπληρωτής διοικητής στην ίδια ΥΠΕ. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη κι έχει επισκεφθεί αρκετές φορές το Νοσοκομείο της πόλης μας. Όσοι γνωρίζουν, σχολιάζουν θετικά την επιλογή.

 

Μόλις αλλάξουν οι διοικητές όλων των Υγειονομικών Περιφερειών, θα ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξουν διοικητές- υποδιοικητές των δημόσιων νοσοκομείων. Στο μεταξύ θα πρέπει να αποφασιστεί ο τρόπος ( η διαδικασία) που θα γίνει αυτή η αλλαγή. Όπως όλα δείχνουν πρώτα θα αλλάξουν οι διοικητές των νοσοκομείων, μετά οι διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων.

 

Σε αυτούς που λέγεται ότι διεκδικούν θέση στη διοίκηση του ΟΛΚ προστέθηκε ένα ακόμη όνομα. Είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών κ. Γιάννης Παναγιωτίδης. Ο κ. Παναγιωτίδης δεν σχολιάζει τη φημολογία, η οποία φαίνεται να έχει βάση.

 

Υποτίθεται ότι ο νέος Υπουργός των Εσωτερικών θα έκανε παρέμβαση προκειμένου να προσληφθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται στους Δήμους οι μόνιμοι υπάλληλοι της προκήρυξης 3Κ. Ο καιρός πέρασε, η παρέμβαση δεν είχε αποτέλεσμα (αν τελικά έγινε) κι οι προσλήψεις είναι σε φάση προετοιμασίας…

 

Χθες ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με δημάρχους απ’ όλη την Ελλάδα. Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει ότι το υπουργείο ετοιμάζει κι άλλο νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτός θα απλοποιεί τα θέματα της αλλά και τις σχέσεις της με το κράτος. Να τον περιμένουμε προς το τέλος του έτους.

 

Ο Μακάριος Λαζαρίδης μίλησε χθες το πρωί σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι. Σήμερα το πρωί θα μιλήσει σε παρόμοια εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΟPΕΝ. Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ είχε προχθές το απόγευμα ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής.

 

Κάτοικος της Νέας Καρβάλης σχολιάζει την ματαίωση λόγω γραφειοκρατίας, της συναυλίας της Τσαλιγοπούλου. Η οποία θα γίνονταν στο Πάρκο Φαλήρου: «Να σας θυμίσω αγαπητοί μου ότι χώρος υπάρχει και μάλιστα ωραιότερος από το πάρκο Φαλήρου. Το θέατρο του Ακοντίσματος στη Νέα Καρβάλη που συνδέεται άρρηκτα με το “Via Egnatia” μιας και υπήρξε στην αρχαιότητα σταθμός της αρχαίας Εγνατίας οδού.  Αλλά για εσάς Καβάλα είναι μόνο το κέντρο. Εμείς όμως έχουμε απολαύσει και την κ.Τσαλιγοπουλου και πολλές άλλες υπέροχες παραστάσεις στο Ακοντίσμα. Εσείς συνεχίστε να μας υποτιμάτε, απλώς στερείτε από τους συμπολίτες σας τη χαρά να γεύονται υπέροχα πράγματα σε έναν θαυμάσιο τόπο».

 

Ανάρτηση συμπολίτη που συνδυάζει το θέατρο, τον Οδυσσέα και την πεσμένη γέφυρα: «Άραγε ο Οδυσσέας της καρτερίας θα μπορέσει να φτάσει στην Ιθάκη της ανέγερσης της γέφυρας μετά από 10 μήνες,  για να μην ταλαιπωρείται ο λαός της Καβάλας; Η περιμένουμε να πετάξει κάνα βράχο ο κύκλωπας ,ή να κάνει τα μαγικά της η Κίρκη για να στεριώσει;».

 

Κι άλλη σύσκεψη για τη Σαμοθράκη έγινε χθες στην Αθήνα. Ο Υπουργός Τουρισμού- διαβάζουμε σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ- υποσχέθηκε πολλά και διάφορα. Ανάμεσα στα οποία «..ο υπουργός εστίασε στην καμπάνια προβολής του νησιού στη Ρουμανία μέσω bloggers, αλλά και σε ενέργειες όπως η αδειοδότηση του κάμπινγκ, αλλά και η αξιοποίηση του Ξενία. Πλέον, όλες οι δυνάμεις του υπουργείου, αλλά και των επαγγελματιών στη Σαμοθράκη εστιάζουν στην άνθιση των τουριστικών ροών τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καλυφτεί το χαμένο έδαφος του Αυγούστου».

 

Η επόμενη Λευκή Νύχτα στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη είναι αυτή που ετοιμάζεται να γίνει την Τρίτη στην αγορά της Ορεστιάδας. Η εκδήλωση οργανώνεται από την Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών της Ορεστιάδας. Περιλαμβάνει μπόλικες μουσικές εκδηλώσεις.

 

Η ιστοσελίδα Kavalapoint. Gr του Μιχάλη Κουμρίδη έχει ρεπορτάζ από την επίσκεψη που έκανε χθες στον Αμυγδαλεώνα ο Θόδωρος Μουριάδης: «Επίσκεψή στις πληγείσες καλλιέργειες στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα από τη χαλαζόπτωση πραγματοποίησε ο νέος δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης,  συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Θόδωρο Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο της κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρη Πουρσαϊτίδη και τον νυν δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Τσοχαταρίδη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Θόδωρος Μουριάδης είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν σε δενδρώδεις καλλιέργειες και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Το αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ ξεκίνησε ήδη τις καταγραφές  στις πληγείσες περιοχές για να λάβουν οι αγρότες ένα μέρος των ζημιών που υπέστησαν. Η πρόσφατη χαλαζόπτωση φαίνεται ότι προξένησε ζημιές κυρίως στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα του Ζυγού και του Κρυονερίου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης