• 25 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ορκίστηκε χθες στην Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κι αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντα του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας. Ο Ντίνος Κλειτσιώτης χρειάστηκε να περιμένει 2 περίπου μήνες αφού η επιλογή του ανακοινώθηκε στις 22 Νοέμβρη του 2019! Στην τελετή ορκωμοσίας (παρουσία του διοικητή και της αναπληρώτριας διοικητή της 4ης ΥΠΕ) ήταν ο αδελφός του Γιώργος και ο γιος του Χρήστος. Ο κ. Κλειτσιώτης αναλαμβάνει με καλή προετοιμασία και όρεξη. Και πάλι καλή επιτυχία.

 

Ο δημοτικός και εντεταλμένος σύμβουλος Γιώργος Μιχαηλίδης, αρμόδιος για τα θέματα προγραμματισμού του Δήμου Καβάλας, συνάντησε τους δημοτικούς υπαλλήλους του τομέα του διαφορετικά. Το περασμένο Σάββατο τους έκανε το τραπέζι. Συζήτησαν και θέματα της υπηρεσίας και πολλά άλλα. Ο κ. Μιχαηλίδης έχει δύο στόχους, επιθυμεί να τους πετύχει όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Θέλει να μπορούν οι πολίτες να αγοράζουν ηλεκτρονικά χώρο στάθμευσης (στη διαδικασία της ελεγχόμενης στάθμευσης) και με την ίδια περίπου διαδικασία να πληρώνουν ηλεκτρονικά όσα πρέπει να πληρώσουν στο Δήμο Καβάλας. Αυτούς τους στόχους τους επιδιώκει με εξωτερικές συνεργασίες αλλά κυρίως με το υπάρχον προσωπικό του Δήμου. Στην παρέα και ο Δημοσθένης Τουλκίδης, ως ο προηγούμενος αιρετός που είχε περίπου ίδιες αρμοδιότητες.

 


 

Κάτι περισσότερο από μισή ώρα διήρκεσε η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, σχετικά με τα επίκαιρα προβλήματα της ΒΦΛ. Η ουσία αυτής της διαδικασίας ήταν στο τέλος της. Σε μια ή δύο το πολύ φράσεις του Υπουργού. Ο οποίος ανακοίνωσε το αυτονόητο δηλαδή την Τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση. Δυστυχώς για το αυτονόητο και επιβεβλημένο στην περίπτωση έπρεπε να γίνει όλος αυτός ο θόρυβος, όλη αυτή η φασαρία.

 

Καταλαβαίνουμε και γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο είχε άλλες προτεραιότητες και συμφιλιώσεις. Όφειλε, εφόσον τα θέματα του ΟΤΕ μπήκαν σε μια σειρά (και χάρη στην Τριμερή), να ασχοληθεί αμέσως μετά με τη ΒΦΛ. Χωρίς να «ενοχληθεί» από τις επίκαιρες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης. Το Υπουργείο άργησε στο ζήτημα της πόλης αλλά ευτυχώς τα χειρότερα τα αποφύγαμε. Την Τρίτη θα γίνει η συνάντηση αλλά η ατμόσφαιρα είναι ήδη πολύ βαριά.

 

Απευθείας επικοινωνία δεν υπάρχει. Καταγγελίες υπάρχουν. Ακόμη και απειλητικά τηλεφωνήματα. Τα οποία και προβοκάτσια να είναι, επηρεάζουν αρνητικά την όλη κατάσταση. Υπό αυτές τις συνθήκες ποιος μπορεί να είναι αισιόδοξος; Μάλλον κανείς. Κι όμως, η διαφορά φαίνεται και είναι απλή. Χρειάζεται- όπως τουλάχιστον καταλαβαίνουμε- να επιβεβαιωθεί η προηγούμενη συμφωνία. Αν συμβεί αυτό, τότε όλα τελειώνουν κι επανέρχεται η εργασιακή ειρήνη.

 

Κανονικά το Υπουργείο πρέπει να την προετοιμάσει τη συνάντηση της Τρίτης. Να κάνει προκαταρκτικές επαφές και με τα δύο μέρη, να μεσολαβήσει και να ενδιαφερθεί πραγματικά. Μόνο αν προσεγγίσει από τώρα τη διαφορά θα ελπίζει ότι η διαδικασία της συμφιλίωσης μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

 

Θα επαναλάβουμε ότι το ζήτημα που ανέκυψε εδώ και 20 περίπου μέρες είναι κατά βάση εργατικό. Εργασιακό. Τα περί Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ έπονται. Οι ιδεολογικές αναφορές του ΚΚΕ το ίδιο. Ας μην «εγκλωβίσουμε» τη διαφορά στα όσα χωρίζουν ήδη τα κόμματα. Οι 135 εργαζόμενοι θέλουν να επανέλθουν στη δουλειά τους κι αυτό δεν πρέπει να γίνει αφορμή αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους σημερινούς και τους προηγούμενους κυβερνώντες.

 

Από τις δηλώσεις τόσο της κ. Ιωσηφίδου όσο και του κ. Αγγελίδη αντιλαμβανόμαστε ότι το αποθεματικό της Δημωφέλειας χρόνια τώρα μειώνεται. Αργά και σταθερά. Κάποτε προηγούμενοι πρόεδροι δεν το άγγιζαν. Τώρα το άγγιξαν και θα συνεχίσουν να το αγγίζουν. Τόσο για σοβαρούς λόγους όσο και για λιγότερο σοβαρούς. Όπως είναι οι γνωστές εκδηλώσεις.

 

Θυμόμαστε επίσης ότι όταν η Δημωφέλεια εξασφάλισε την αποζημίωση του ΟΛΚ, υποσχέθηκε στην πόλη (δια της κ. πρώην Δημάρχου) ένα νέο αθλητικό κλειστό γυμναστήριο. Το πρότεινε μάλιστα στην περιοχή του Περιγιαλίου. Επειδή το συγκεκριμένο ποσό «εξαϋλώθηκε», το σχέδιο του νέου και απαραίτητου αθλητικού χώρου πήγε προ πολλού περίπατο.

 

Χθες το απόγευμα σε εκδήλωση στο Marine (κεντρικό λιμάνι) ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας επρόκειτο να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Η εκδήλωση έγινε γνωστή μόνο μέσω του διαδικτύου αφού δελτίο τύπου δεν υπήρξε. Τέλος του μήνα θα κόψει βασιλόπιτα στη δική του εκδήλωση και το τοπικό Κίνημα Αλλαγής.

 

Στη συνεδρίαση της αυτήν την εβδομάδα έκοψε βασιλόπιττα η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ ΑΜ. Το κλίμα ήταν πολύ καλό. Τυχερός ο εκπρόσωπος της παράταξης ΟΡΜΗ κ. Χρήστος Μπρούσας. Προσεχώς το τμήμα θα κάνει και την καθιερωμένη εκδήλωση του. Αφού ανοίξει το Τριώδιο.

 

Πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας είχαν επιφυλάξεις επί του οικονομικού απολογισμού της εκδήλωσης με τα φαναράκια. Στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας τις διατύπωσαν προς τον κ. Μιχαηλίδη. Οι περισσότερες προέρχονταν από τον κ. Βέρρο. Όπως ακούσαμε τα παράπονα, είναι μάλλον αδύνατο να χρηματοδοτηθεί από το Δήμο Καβάλας επόμενη εκδήλωση. Κάτι κατάλαβε η Action Team κι ακούγεται ότι κι αυτή θα κινηθεί διαφορετικά. Ευθέως επιχειρηματικά. Αφήνοντας στην άκρη τα περί εθελοντισμού.

 

Ραντεβού με το Νίκο Παναγιωτόπουλο έχει σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Καβάλας. Ο κ. Μουριάδης θα συζητήσει με τον κ. Παναγιωτόπουλο και θέματα της ΕΤΑΔ μιας και ο Υπουργός «έκλεισε» το χθεσινό ραντεβού με το νέο επικεφαλής της εταιρίας του δημοσίου. Χθες ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν στο Ισραήλ αλλά σήμερα θα είναι στο γραφείο του.

 

Τελετή εγκαινίων στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος. Η Fraport οργανώνει εκδήλωση για τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου αεροδρομίου της Καβάλας. Αυτή θα γίνει την άλλη Δευτέρα 27 Γενάρη από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα στο χώρο αναχωρήσεων.

 

Πάρα πολλές είναι κι αυτό το τριήμερο οι βασιλόπιτες συλλόγων- σωματείων- φορέων. Δειλά δειλά εμφανίζονται αυτές που ταυτόχρονα είναι και χορός. Οι αιρετοί και εκπρόσωποι μας θα πρέπει να ξεχάσουν το σπίτι τους αφού ειδικά το Σαββατοκύριακο οι βασιλόπιτες είναι αμέτρητες. Περισσότερες από το προηγούμενο!

 

Φαίνεται να εκτονώνεται η κατάσταση στο Επιμελητήριο μιας και ειπώθηκαν όσα έπρεπε, μίλησαν σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Ο κ. Δέμπας πήγε στην Αθήνα σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου των Αθηνών ( στο Μέγαρο Μουσικής) όπου φωτογραφήθηκε με τον Καβαλιώτη υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη. Η ζωή συνεχίζεται…

 

Χθεσινή ανάρτηση της εκπαιδευτικού και συνδικαλίστριας κ. Ειρήνης Ασβεστά για το κλειστό κολυμβητήριο. Το κείμενο της έχει αφορμή αγώνες που θα γίνουν σε αυτό το προσεχές διάστημα. Οι οποίοι προβλήθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής μέρας με συνέντευξη τύπου η οποία δόθηκε στο Δημαρχείο: «Φυσικά και η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι εξαιρετικά σημαντική για την Καβάλα και θα πρέπει ο Δήμος και οι κάτοικοι της περιοχής να την στηρίξουν. Όμως το πρωτεύον είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε τα παιδιά και οι νέοι να ασχοληθούν μαζικά με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την κολύμβηση, την υδατοσφαίριση κλπ. Δυστυχώς η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κολυμβητήριο είναι απαράδεκτη και λειτουργεί αποτρεπτικά πάρα τις συνεχείς προσπάθειες των δύο Συλλόγων. Ενώ στην αρχή της χρονιάς το κολυμβητήριο ήταν γεμάτο παιδιά, ένας μήνας με προβλήματα στη θέρμανση ήταν αρκετός για να αποψιλώσει τα τμήματα. Και να σκεφτούμε πως δεν έκανε ιδιαίτερα πολλά κρύα. Για τη στέγη δεν το συζητώ. Όταν έξω βρέχει, βρέχει και μέσα. Δυστυχώς για μια παραθαλάσσια πόλη σαν την Καβάλα είναι κρίμα οι εκάστοτε δημοτικές αρχές να μη στηρίζουν τον αθλητισμό που σχετίζεται με το νερό σε αντίθεση με άλλες περιοχές».

 

Διαβάστε επίσης